Codrin Ştefănescu, omul care a ocupat multă vreme funcţia de secretar general al PSD, a explicat că, din punct de vedere staturar, Eugen Teodorovici are dreptate când spune că el ar fi trebuit să fie preşedinte interimar al partidului, în locul lui Marcel Ciolacu. El ne-a mai spus şi ce efecte ar putea avea o eventuală acţiune în instanţă a fostului ministru al Economiei. 

“Din punct de vedere al statutului, domnul Eugen Teodorovici are dreptate. Asta pentru că deşi au fost demisii consecutive din cadrul conducerii partidului, preşedintele executiv Teodorovici nu şi-a dat-o atunci. Statutar, el ar fi trebuit să fie preşedintele interimar. Este o situaţie foarte complicată acum, atât pot să vă spun!”, a explicat Codrin Ştefănescu în exclusivitate pentru DCNEWS.

Întrebat dacă deciziile actualei conduceri interimare a PSD ar deveni nule în eventualitatea în care Eugen Teodorovici merge în instanţă şi câştigă, fostul secretar general al partidului a spus “Da, în principiu da!”.

Teodorovici: Ca interimar, Ciolacu nu ar trebui să candideze la Congres

“Este o observaţie bună a lui Teodorovici că Marcel Ciolacu nu ar trebui să candideze, o observaţie firească. Dacă tot pornim de la zero, aşa ar trebui să se întâmple. Cu toate astea, e mult prea devreme acum să vorbim despre asta. Nici dl Grindeanu, nici dl Ciolacu nu şi-au anunţat candidatura. Când vor veni oamenii să anunţe că au susţinerea colegilor şi că vor să candideze, atunci putem vorbi”, a mai spus Codrin Ştefănescu.


Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanțelor, a dat două mari ”bombe” astăzi, într-un interviu acordat PS News.

În primul rând, fostul ministru a anunțat că se gândește să dea în judecată actuala conducere a partidului, considerând că Marcel Ciolacu a ajuns președinte interimar cu încălcarea statutului partidului. Mai mult, Teodorovici spune că în funcție de rezultatul acțiunii în instanță, fie el, fie Marcel Ciolacu ar trebui să părăsească partidul.

Apoi, Eugen Teodorovici spune că nu a semnat moțiunea de cenzură, însă este posibil să o voteze.

”Sunt foarte mulți oameni care întreabă de ce nu se face această acțiune în instanță. O să mă gândesc, o să mai discut, chiar și cu domnul Ciolacu, despre această situație (…) Cât despre moțiune, au aș vrea să-l văd pe domnul Orban dându-și demisia, nu să îi facem noi jocurile”, a precizat fostul ministru la ”Punctul de întâlnire”.

Leave a Reply