Ludovic Orban este noul preşedinte al PNL, el câştigând alegerile din partid în faţa lui Cristian Buşoi. Orban a obţinut 3.518 voturi, în vreme ce contracandidatul său, Cristian Buşoi, a primit abia 952 de voturi. Ludovic Orban este al optulea preşedinte post-decembrist al Partidului Naţional Liberal, scrie news.ro.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, în primul discurs de la alegerea în această funcţie, că obiectivul său principal în fruntea partidului este câştigarea alegerilor parlamentare din 2020 şi aducerea PNL la guvernare. De asemenea, Orban a spus că, sub mandatul său, PNL va fi un partid liberal conservator, garant al îndeplinirii tuturor angajamentelor României faţă de partenerii externi, preşedintele liberal reafirmându-şi şi sprijinul faţă de Klaus Iohannis pe care îl va susţine pentru obţinerea unui nou mandat de şef al statului în 2019.

”PNL va fi începând de azi un partener loial, corect, transparent pentru preşedintele Klaus Iohannis şi pentru punerea în practică a tuturor obligaţiilor pe care ni le-am asumat împreună în momentul în care am câştigat alegerile din 2014.  Mă voi bate cu toată forţa mea, cu toată energia mea pentru a reuşi în 2019 să câştigăm alegerile prezidenţiale, să obţinem un nou mandat pentru Klaus Iohannis, iar după această victorie să reuşim să câştigăm alegerile locale şi, nu în ultimul rând, obiectivul meu fundamental este câştigarea alegerilor parlamentare să avem o guvernare care să arate cu adevărat ce trebuie să facă liberalii pentru această ţară”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

El a afirmat şi faptul că PNL va fi un garant al îndeplinirii tuturor angajamentelor României faţă de partenerii externi.

”PNL sub conducerea mea va fi un partid de dreapta liberal conservator, membru al dreptei europene şi se va bate cu toate forţele pentru a implementa politici de dreapta în România, pentru a asigura dezvoltarea, creşterea economică. PNL va fi un garant al îndeplinirii tuturor angajamentelor pe care le are România faţă de partenerii noştri, parteneriatul strategic cu SUA, poziţia de membru al NATO şi calitatea de membru al UE. Rămânem şi vom fi cel mai puternic susţinător al acestor angajamente şi vom rămâne un stâlp şi o oază de stabilitate în această zonă frământată a Europei”, a mai spus preşedintele PNL.

Nu în ultimul rând, Ludovic Orban le-a mulţumit liberalilor pentru alegerea în funcţia de preşedinte al partidului.

“Dragi prieteni liberali, vă mulţumesc pentru încrederea acordată, este o încredere care mă onorează şi mă obligă. De astăzi, pentru mine, viaţa este mult mai grea, mai dificilă, port pe umeri o răspundere uriaşă, de a transforma PNL în forţa politică de care are nevoie România. Victoria de azi nu este victoria mea, este victoria PNL şi conţine germenii viitoarei victorii a PNL pentru România”, a mai declarat Orban la finalul congresului PNL.

7 COMMENTS

  1. “…Să-mi dea Dumnezeu forţa, energia, inspiraţia, inteligenţa, tăria, caracterul ca să pot să răspund aşteptărilor dumneavoastră, aşteptărilor pe care le are partea civilizată, educată, cu şapte ani de acasă, cu bun simţ care îşi doreşte o Românie adevărată, puternică, o naţiune care să fie demnă şi respectată în lume…” – si cei care nu sustin PNL-ul nu sunt educati, civilizati ori cu bun simt?! Frumos discurs…discriminator!

  2. Credea cineva ca a fost prespalat degeaba? Acum, daca nu sta cuminte, are destule alte “minuni” la activ in trecut cu care sa fie adus la respect.

  3. A aparur trompeta care te surzeste:) 🙂
    Candva era la tv o emisiunesuperba “feriti-va de magarusi” in democratia romaneasca e crestere pe triplu fara exportari !:) 🙂 🙂

  4. Auzi la turcan, cica PSD ocupa Parlamentul. Fa, proasto, au fost niste alegeri democratice pe care PSD le-a castigat.

  5. Succes si nu succesuri e mult de munca sa salvezi un partid istoric de securism,sa nu ajunga ca taranistii sau defaimat ca Marian Munteanu.Ma asteptam la Orban.

Leave a Reply