Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat sâmbătă, pentru News.ro, că decizia Comitetului Executiv Naţional cu privire la excluderea lui Sorin Grindeanu din partid este statutară, organizaţia locală din care premierul face parte trebuind doar să ia act de hotărârea conducerii de la centru.

„În Statut lucrurile sunt foarte clare. De la un anumit nivel în sus, Comitetul Executiv Naţional al partidului care este format din liderii tuturor judeţelor poate lua o astfel de decizie. E statutară, nu e prima dată. El, la rândul lui, când era preşedinte de judeţ, a participat la vot de genul ăsta la excluderea lui Zgonea. Pe tabelul nostru interior, când a fost exclus Zgonea pentru trădare, una dintre semnăturile la votul cu «da» este a lui Sorin Grindeanu pe vremea când era preşedinte PSD Timiş”, a spus Codrin Ştefănescu, întrebat dacă partidul a trimis organizaţiei locale din care Sorin Grindeanu face parte decizia de excludere a sa din formaţiune.

Social-democratul a mai spus că „organizaţia PSD Timiş ia act de decizia care este din toată ţara”.

„Decizia conducerii PSD la nivelul întregii ţării, inclusiv cu cea din Timiş, este mai importantă decât decizia organizaţiei locale”, a completat Codrin Ştefănescu.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, sâmbătă, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD Timiş, că “domnii au cam uitat” să trimită filialei decizia de excludere a sa din partid. Grindeanu a mai spus că este, a fost şi va rămâne membru al PSD, pentru că nu o să poată Liviu Dragnea să îl excludă din partid de câte ori se va putea el reînscrie.

“Am fost, sunt şi voi fi membru în acest partid, nu am schimbat partidul, nu vreau şi nu pot. Sunt pesedist şi punct. Nu poate să mă dea Liviu Dragnea afară ori de câte ori vrea. Organizaţia pe care o conduc consideră că sunt membru şi, aşa cum spuneam, am venit să văd pulsul organizaţiei Timişoara, pe care o conduc. (…) De altfel, domnii au cam uitat să trimită actele cu excluderea mea din partid. Din punctul meu de vedere, nu are cum să mă excludă vreodată Liviu Dragnea, că nu mă poate exclude el de câte ori mă pot eu reînscrie”, a afirmat Grindeanu la finalul şedinţei Comitetului Politic al PSD.
——————

Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, a declarat pentru Antena 3, că Sorin Grindeanu a avut un plan malefic pentru a distruge Partidul Social Democrat.

” Politica e un sport de echipă. Intrăm într-o formațiune politică sau alta pornind de la ideea că avem aceleași idealuri și respectăm deciziile luate de conducerile de la vârful respectivului partid politic. Grindeanu a dovedit prin comportamentul său că, defapt urmărea un plan malefic, de distrugere a PSD. A venit, a sfidat colegii și în momentul în care s-a luat pauză, s-a reîntors și a spus că el nu își va da demisia decât daca președintele țării va garanta că va numi un premier tot de la PSD”, a afirmat Gabriela Firea.

Aceasta a mai susținut faptul că autorul acestei operațiuni neconstituționale și ilegale este Victor Ponta.
“Preşedinţii şi conducerile filialelor au transmis către PSD rezoluţia prin care condamnăm tentativa lor ilegală. Ei doi nu reprezintă PSD. E un demers care contravine legilor. Poartă întreaga răspundere, şi politică, şi legală. Să se citească moţiunea de cenzură, să vedem rezultatul votului. Nu am emoţii în privinţa votului. De ce să ne ducem într-o aventură a unui grup de pucişti? Nu cred că preşedintele va da un semnal către un grup mic de pucişti. Nu are niciun drept moral Grindeanu să îi ceară demisia lui Liviu Dragnea. Să îşi ceară scuze şi să plece undeva unde nu e deloc politică”, a spus Firea.
———————–
“Ponta a fost câţiva ani vultur, acum nu poţi să fii două zile cioară că aşa vrei tu. Victor nici nu munceşte, vrea să încurce atât. Victor vrea să încurce, atât. Va mai încurca trei zile. După moţiunea care se va adopta miercuri, vom merge în faţa lui Klaus Iohannis şi vom instala un guvern legitim. Acum avem unul ilegitim. Ponta se bazează doar pe votul lui. Distruge. Ciţiţi facebook-ul lui. Între două excursii în Turcia el vrea să încurce”, a declarat Florin Iordache.

20 COMMENTS

  • Catre tabara Dragnea…

   Vai de capul vostru…sunteti prea prosti…cine credeti ca o sa numeasca premier dupa trecerea cenzurii? Si de la ce partid ?
   E greu …sunteti prea prosti saracii de voi…De Iohannis ati auzit? Cum lucreaza el v-ati prins?
   Nu…suntei prea prosti…

 1. Observ o asemanare la virgula a vorbelor lui Serghei Mizil cu cel al invitatilor din alte emisiuni Liviu Plesoianu sau Daniel Savu doar tonul si debitul cuvintelor sunt net superioare la beizadeaua comunista .

 2. Da bre! Cum e cu SMS-ul la urgenţă? Dacă e vorba de legi în favoarea mulţimii sărăcite…amânare a la long şi când e vorba de interese personale şi de grup: SMS LA URGENŢĂ!
  Daţi-vă naibii de ”mitocano-milogi…alergători după scopuri personale şi de grup”!
  Cum voiaţi voi?
  Să rămână ţara închisă şi totul blocat…că aşa vreţi voi…nu vă ajunge mizeriile aruncate spre popor!?
  Lovitură de stat?
  Mai curând e LOVITURĂ DE GARD! Daţi cu capu’ băieţi să vă treziţi şi să ieşiţi din coşul cu ouă la clocit!

 3. Doamna Firea,presedintele poate va da girul acestui grup nou din PSD pt ca el lucreaza cu cifre,a cazut motiunea e partidul vostru nu a cazut e partidul “pucistilor”…Vezi dumneata doamna Firea presedintele nu prea are timp sa studieze nuantele si frustrarile dvs pt ca e ocupat cu vanzarea unui nou lot de copii spre Canada,asta este,,,,ghinionul vostru.

  • Invers,a cazut motiunea e partidul “pucistilor”…nu inteleg ceva,daca dvs v-ati dat aproape toti demisiile din guvern nu vad unde e vina lui Grindeanu…L-ati atacat,jignit ca ultimul ghertoi,v-ati invatat sa fiti jupani in Romania,sa nu va priveasca nimeni in ochi ca voi sunteti Zei,daca o face acela trebuie sa plece spasit cu coada intre picioare…Cand erati in presa aveam senzatia ca aveati mai multa legatura cu realitatea,mai putin aroiganta si mai umana…

 4. Daca demiterea guvernului are legatura cu accesarile de fonduri europene,atunci e grav.
  Vom vedea HG de luni.

  • Aha.cum a zis Ponta de HG. pentru accesarea fondurilor europene luni, cum se grabesc astia cu motiunea duminica …Ciudat…

 5. Dar pe blonda primar al Bucurestiului cand dracu o evalueaza? Vreau sa stiu daca dupa doi ani de primarie si-a atins macar un procent din programul cu care a castigat alegerile! Mincinoasa si scarboasa dracului !

 6. PSD-ul are aceeasi reactie ca in iarna la OUG 13. Strategie tipica PRM cu exagerari, minciuni si defaimare ala Codrin Stefanescu !

  Si Antena 3 le canta in struna !

  De ce nu a intrebat-o Oana Stancu ZAMFIR pe Shaidehh de ce i-a luat atributiile Rovanei Plumb si de ce a lansat PNDL2 exact la o zi dupa ce i-a facut observatii Grindeanu ? De ce Carmen Dan a vrut-o pe Haineala la interne si de ce asculta de ordinele lui Dragnea privind reorganizarea MAI in loc sa asculte de Grindeanu si Iohannis implicit CSAT ?

Leave a Reply