Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că ”ameninţarea explicită” a preşedintelui Klaus Iohannis la adresa premierului Viorica Dăncilă este făcută ”în stil mafiot”. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a transmis, luni, preşedintelui Klaus Iohannis, referindu-se la poziţia României faţă de declaraţia UE de condamnare a mutării Ambasadei SUA la Ierusalim, că nu există funcţia de ”tătuc”, afirmând că epoca Iohannis e mai rea decât epoca Băsescu.

”În legătură cu ameninţarea explicită a preşedintelui Iohannis la adresa primului-ministru, după părerea noastră este făcută într-un stil mafiot, în sensul că ar face bine să facă ce i se spune. Astfel de expresii şi ameninţări le-am văzut prin filme”, a spus Liviu Dragnea după şedinţa BPN al PSD.

Întrebat dacă a mai vorbit cu premierul Viorica Dăncilă pe marginea subiectului legat de demisie, preşedintele Klaus Iohannis a spus, sâmbătă, la Blaj, că nu a mai discutat despre acest subiect şi i-a făcut o sugestie prim-ministrului.

“Nu am mai discutat aceste chestiuni şi cred că ar face bine să facă ce i se spune”, a răspuns Klaus Iohannis.

”Ministerul de Externe are atribuţii foarte clare. Ministrul de Externe trimite propuneri de mandat şi dă sarcini repretanţilor diplomatici ai României. Toţi am sperat că epoca Băsescu s-a terminat. Se pare că epoca Iohannis e mai rea decât epoca Băsescu. Nu există în România în Constituţie funcţia de ‘tătuc’. Există funcţia de preşedinte, cu nişte atribuţii clare, cu limite clare în Constituţie. Noi nu putem să stăm indiferenţi să vedem că nişte aventuri generate de interesele altora pot pune România într-o situaţie de confruntare cu Statele Unite. Eu nu accept aşa ceva şi voi face tot ce-mi stă în putinţă legal, constituţional şi politic să prevenim o astfel de atitudine şi poziţie”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat cine a dat mandat reprezentantul României la Bruxelles în privinţa declaraţiei comune a Uniunii Europene cu privire la mutarea ambasadelor unor state membre de la Tel Aviv la Ierusalim.

El a mai spus că poziţia României a fost de susţinere în continuare a procesului de pace, de susţinere şi de stimulare a continuării negocierilor.

”Unde, cu cine s-a consultat preşedintele Iohannis, cu cine s-au consultat cei cu epoleţi, care activează la diverse siteuri sau publicaţii, să considere şi să decidă că interesul României este să iasă public şi să condamne o acţiune a Statelor Unite. Aici trebuie să vină explicaţii foarte clare, în condiţiile în care noi suntem membri NATO, în condiţiile în care pentru noi acţiunile de dezvoltare a înzestrării armatei, de dezvoltare a industriei de apărare, de dezvoltare a parteneriatului strategic cu SUA, de poziţie geografică foarte aproape de Rusia, să ne explice de ce România trebuie să aibă o acţiune de condamnare a principalului şi puternicului aliat strategic, SUA. Când vom avea aceste explicaţii asumate clar, explicate clar, nu după ureche, atunci putem discuta. Ca România să fie aruncată într-o dispută cu SUA, eu nu sunt de acord”, a adăugat preşedintele PSD.

MAE a anunţat sâmbătă că propunerea Serviciului European de Acţiune Externă de adoptare a unei declaraţii comune a Uniunii Europene cu privire la mutarea ambasadelor unor state membre de la Tel Aviv la Ierusalim, printre care şi România este una lipsită de echilibru, cu accent doar pe un element.

“Ţinând cont de contextul regional deosebit de complicat şi în urma unei analize complexe a textului propus aprobării statelor membre de către Serviciul European de Acţiune Externă, la nivelul MAE s-a considerat că textul este unul lipsit de echilibru, prin punerea accentului pe un singur element, respectiv mutarea reprezentanţelor diplomatice europene în Israel la Ierusalim. Menţionăm, de asemenea, că poziţii similare au fost adoptate şi de alte state membre UE, Ungaria şi Cehia. În urma procesului de analiză desfăşurat la nivelul SEAE, s-a convenit transmiterea unei declaraţii în numele Înaltului Reprezentant Federica Mogherini”, a precizat Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

39 COMMENTS

 1. Hai sa recapitulam. Dancila si Dragnea se duc in Israel, fara un mandat, nimeni nu stie ce s-a discutat si s-a aruncat o bomba cu ambasada, care are 0 legatura cu guvernul. Din cauza asta iese un scandal monstru, iar UE prin reprezentantul pe plan extern spune ca ceea ce spune Romania, Ungaria si Cehia sunt doar vorbe, iar statele UE au decis ca nu vor muta ambasadele la Ierusalim (aici a dus PSD politica externa… ca altii sa zica ca sunt doar vorbe in vant). Te duci la Papa si minti ca ai stabilit TU (Dancila) sa vina el in Romania, ca mai apoi sa iasa reprezentantii papalitatii si sa zica ca nu e adevarat. Mai apoi PSD alaturi de tari apropiate de Rusia blocheaza o declaratie comuna a UE in ceea ce priveste problema ambasadelor, dar si situatia Israel-Palestina. Toate astea fara sa vorbesti cu Presedintele Iohannis (care este liderul politicii externe), fara sa consulti alti factori de decizie sau informare. Totul a fost facut de PSD dupa ureche si in detrimentul Romaniei. Pe langa asta inflatia creste, salariile au crescut cu cativa lei (pentru unii, pentru altii au scazut), investitii zero, fonduri europene zero ( se roaga pesedista aia de la UE sa atraga naibii fondurile si degeaba), in schimb scandal de 2 ani de zile pe legile justitiei propuse de PSD-ALDE (despre care GRECO spune ca incalca intelegeri internationale incheiate de Romania si risca ca anumite colaborari sa fie taiate cu statele mai dezvoltate). Si astea sunt doar cateva exemple.

  Dupa 4 guverne PSD si dupa cele mentionate mai sus iese si Iohannis si zice ca PSD si guvernul Dancila nu sunt competenti. Normal ca Dragnea iese si zice ca Iohannis este mai rau ca Basescu, dar e ok si deja se bat apropouri de demitere a lui Iohannis, totul in incercarea de sabotare a Romaniei.

  Totul face parte din buna guvernare PSD.

  • Ce mandat visezi tu, papagale? Unde ai citit tu de mandatul asta care le trebuia, zi sa citesc si eu! Ba, rau te-au indobitocit astia daca repeti ca papagalul, pe nemestecate, orice! Bai, s-a umplut lumea de prostalai, si mai sint si vocali.
   Critica, ba, ca ai ce critica, au facut si astia destule prostii, dar critica inteligent, nu ca moara stricata!

   • Mai omule. Cand Iohannis s-a dus in SUA a fost un comunicat si a explicat public ce a facut acolo. Cand se duce la UE iese public si spune despre ce s-a vorbit si ce s-a stabilit in urma intalnirilor. Te rog sa imi arati o inregistrare, un comunicat, prin care s-a aratat exact despre ce au vorbit acolo, motivul vizitei, ca pana la urma au plecat in calitate de reprezentati ai Romaniei si atunci ai nevoie de mandat si sa spui exact de anume vrei sa discuti in numele Romaniei.

    • @ Dragos,

     Si ce-a facut concret Iohannis cand a fost in USA? Ce scrie in comunicat?
     Iti eu , nimic doar un bla bla.

     Desigur a promis sa dea o gramada de miliarde pe rachete. In afara de asta nimic pentru tara.

   • Cred ca tu esti mai prostalau ca cel la care i-ai raspuns. Grupul infracțional organizat de Dragnea face totul pe ascuns.

    • Daca Dragena face totul pe ascuns si procurorii nu sunt in stare sa se prinda
     si sa faca un dosar cum trebuie inseamna ca trebuie sa-i dam afara pe toti incopetentii si idiotii
     si cladirea DNA sa fie data unei scoli.

  • Are dreptate. Iohanis e mult mai rau ca Basescu. In plus e un mare caraghios: intai ii cere demisia lui Dancila si apoi vrea sa discute cu ea. Pai parca ne-a spus ca nu e buna si trebuie sa plece etc. Un penibil care in 4 ani de mandat n-a fost in stare sa bage Romania in Schengen a semnat ca marioneta contracte de miliarde pe care le platesc romanii fara sa ceara nimic la schimb. Si acum cand PSD merge cu partenerul strategic SUA care si-a deschis deja ambasada se da de ceasul mortii sa n-o supere pe stapana lui Merkel.
   PSD-ALDE au procedat foarte bine: daca Germania vrea sa semnam hartia aia pe care o flutura ei sa ne dea Schengenul pentru care le-am platit firmele lor gras cu 730 miliarde de euro daca nu, nu semnam si mergem cu Israelul si SUA. Toate celelalte cu mandate, cu cine face politica externa, cu rusii, cu inflatia sunt perdele de fum pentru fraieri.
   Important este interesul Romaniei. Iar interesul Romaniei este sprijin de la SUA si Israel pentru ca Germania prin vasalul ei Iohanis si-a batut joc de noi amagindu-ne cu Schengenul 11 ani de zile dupa ce ne-au luat banii…

   • Dar n-o cheama pe Dancila pentru consultari, ci pentru noi mitocanii: amenintari, mustruluieli si presiuni. Dupa ce ai zis ca “Dancila sa faca ce i se spune sa faca, orice dialog este inchis. Cum? I-ai spus ce TREBUIE SA FACA si acum astepti sa execute, sau ACUM discuti cu ea ca sa stabiliti amindoi, de comun acord, ce trebuie facut? Daca spun ca-i prost, se supara!

   • Au și nemții partea lor de dreptate. Ne dau fonduri de coeziune și noi direcționăm banii de armament către USA! Cu un lucru sunt de acord cu tine. Nu-i mai cred pe nemți chiar când știu că mă mint!

 2. Doar “daddy” exista in constitutie! Asa considera vataful. Cum vi se pare refuzul lui Melescanu de a merge la Cotriceni la consultarile cerute de Presedintele tarii ales de aproape 7 milioane de roamani. Colaborarea loiala exista intre institutiile statului asa cum ii cerea lui Kovesi? Dancila a refuzat, Teodorescu a refuzat, Melescanu a refuzat! Ce urmaresc mafiotii astia domnule Tudor?

  • Giga, colaborare loiala intre presedintie si guvern a fost doar cind a iesit in strada prostanacul in geaca rosie, sa darime guvernul. Aia DA, colaborare loiala si institutionala. Doamne, geme lumea de prosti!
   De ce ar trebui sa asculte toti ordinele de la Cotroceni? Ce, s-a trezit imparat? Pardon, kaizer de Sibiu 🙂 🙂
   Un biet profesoras de provincie, si ala fraier de da in gropi!
   Normal ca o comparatie este oricind in favoarea lui Basescu. Amindoi cu tendinte dictatoriale, dar macar Chiorul e infinit mai destept. Dupa cum orice numar impartit la zero da infinit, daca intelegi ce vreau sa spun 🙂

 3. Just. E mai rau cu politicienii corupti si incompetenti, adevarat grait-a. Basescu a fost rau doar cu cei care-l calcau pe bombeuri, nu multi, cativa.

 4. Johannis nu si-ar fi permis abuzul cu Dan Voiculescu. Imi pare rau sa constat ca fondatorul Intact a inteles sa se razbune pe Basescu dand in Johannis. Adica matrozul sta la umbra si asista cum presa ostila lui nu demult il ataca pe Johannis si mai ales de oamenii pe care el ii considera necesari ca sa opreasca delirul anti-justitie al actualei majoritati.

   • Domnul Tudor, sunt realizatori, invitati care regulat o fac, pe sticla sau pe retelele de socializare. Daca domnul DV ar fi considerat ca se exagereaza le-ar fi putut recomanda mai multa obiectivitate.

     • Nu cred ca Luju.ro i-au facut plangere penala sasului asa, de capul lor, fara incuviintarea finala de sus. Nu ca as vrea ca familia J sa se fofileze, daca au gresit sa plateasca dar important e de unde vine initiativa demolarii lor. Puteau atatia sa o faca.

 5. Oricum, mustăciosul i-a dat la operație neamțului! Discursul pro America a fost beton. 2-0 pentru mustăcios. Mâine, probabil punctează și neamțul cu declarații gen, Viorica s-a scobit în nas în timpul consultărilor.

  • Nu pot decat sa-ti dau dreptate. Din pacate Iohannis e prea moale sau prea simtit si le-a permis prea multe. La obraznicie trebuie sa raspunzi cu obraznicie. L-am urat pe Basescu dar daca era el presedinte in aceste momente nu-si mai permitea Dragnea sa vorbeasca, daramite Dancila.

 6. Dragnea are dreptate. Băsescu măcar era patriot, îl mai vedeai bătându-se la Bruxelles pentru interesele României. Pe tristul ăsta de Klaus îl vezi bătându-se să plece în fiecare week-end cât mai repede în vacanță. De faptul că ficusul e un antiromân convins, sau de faptul că el comemorează unirea principatelor, nu o aniversează – nu mai zic nimic.

  • Tare patriot a mai fost și marineru’! Probabil când a pus în practică programul de austeritate trîmbițat de Merkel sau când a negociat deficitul la 1% din PIB.

 7. Eu cred ca KWI nu va fi suspendat asa cum a fost Basescu, pe probleme politice! KWI, si cred ca deja se poate face lejer asta deja, poate fi suspendat pe probleme penale, pentru inalta tradare a tarii! Scurt si la obiect! Cine vrea sa adune dovezi, sunt din belsug! Trebuie doar “vazute”!

 8. Domnule Presedinte al Camerei Deputatilor, n-ar fi mai bine sa deveniti surd si imun la toate atacurile venite inspre Dvs. si PSD ? Romania are nevoie urgenta de sosele expres, autostrazi, nu s-au facut in ultimii ani, spitale, refactii de linii ferate, reparatia pistei nord de aterizare/decolare a primei porti aeriene a tarii si cate si mai cate. Sunteti de ceva timp la putere si nu se simte ceva palpabil, cu foarte mici exceptii iar, asteptarile au fost si sunt considerabile.

  • Nu fii naiv! Ii doare pe ei fix in partea dorsala de infrastructura Romaniei. Ceea ce e important pentru ei e modificarea legilor justitiei si eliminarea lui Kovesi astfel incat sa poata fura linistiti. Din pacate o buna parte a presei ii sustine si nu m-ar deranja foarte tare acest lucru daca cei invitati prin studiouri ar fi impartiali, dar multi dintre ei au condamnari sau procese in desfasurare si n-au cum sa fie obiectivi in declaratii, deci nu sunt credibili. Sincer, mi-as dori sa fie schimbat Kovesi pentru magariile pe care le-a facut pe timpul lui Basescu, dar ar fi de dorit ca succesorul ei sa nu fie numit politic pentru a-si putea desfasura activitatea fara comanda din exteriorul DNA.

   • Se tot persistă în aberația cu „independența justiției” dar șefii parchetelor sunt numiți la propunerea Ministrului Justiției și validați de președinte. Președintele iese în stradă cu geacă roșie și se poziționează de partea unui partid. Mai putem vorbi de independența justiției?

 9. “Tembeliunea” e agitata rau! Ba nene,toti papa haosul din vest dar absolut niciunii nu sunt cu romanica si traitorii in interiorul tarii! Se trezesc vorbind bagandu-se pe felia altora(razboiul din orient) riscand viata militarilor romani si nu numai! Va dati seama ce “baragladine” avem in politica?! Cele cateva institutii principale ale tarii au caracterul ghetoistilor! Se cearta,nu le mai ajung plapumile,sa balacaresc,se jicnesc,mai trebuie sa se ia la bataie si tot pentru manipulare!

 10. Aniversam 100 de ani de rau in Romania . 100 de ani in care toti conducatorii si gasca lor care a succedat au fost mai rai decat predecesorii. O sursa inepuizabila de oameni rai care i-au chinuit pe romani pentru ca le-au facut bine. Facerea de bine …. PSD ales sa le fie bine acum se razbuna pe romani si le fac viata un chin: amenzi.interdictii. ingradirea dreptului la circulatie si comunicare. ….. invrajbirea si propovaduirea urii intre semeni invocand binele de partid. Chiar nu le este rusine sa vorbeasca? In Romania sunt cele mai multe indicatoare de interdictii.

 11. Vad asa o jubilatie a speculantilor de politica interna cum ce mare mutare a facut Dragnea. Stai sa vedem, n-am auzit sa-l laude inca nimeni de la Washington ori sa-l critice pe Johannis. Vad ca se lauda ei intre ei in principiu propaganda lui Dragnea chiar pe Dragnea, Pana acum erau de porc USA si ambasadorul la Bucuresti. Pozitia de sluga adoptata de Dragnea nu cred sa-l scuteasca de discursul cu toleranta zero,a USA, la coruptie.

 12. Spui tu Radu ” Romania s-ar putea sa ramana….”cum zici tu. Sa luam spre analiza romanica,avem Bucurestiul punct fix,capitala tarii cu institutiile de baza si conducerea tarii din ardeal,mare parte din politicieni cu mofturile lor si afacerile mari in Brasov,Cluj. Timisoara e piata de desfacere a prostitutiei si a traficului de bipede. Restul tarii nu mai conteaza, sau,pe ici pe colo se urneste cate ceva! La fel si in UE,marii afaceristi si marile afaceri se tin intrun singur loc(tara),restul e la completare sau marginalizari,printre care si romanica sau republica moldova,de unde se poate trage ce vor muschii vestici. Deja e marginalizata romanica,a golit-o de tineret,ceea ce a mai ramas,e doar pentru manipulare in diferite interese sponsorizate!

 13. De fapt, Dragnea nu face decât sa prindă și sa trimita înapoi—din zbor și cu mare abilitate, câștigată la tenis, probabil—dezamăgirea profunda a votanților lui Johannis, care-și văd victoria din 2014 făcută praf taman de către “jucătorul” pe care au pariat in 2014. Cu siguranța Johannis nu e egalul lui Basescu, darmite o varianta, și mai feroce, de securist, in comparatie cu predecesorul sau și asta nu fiindcă n-ar avea “talentul” necesar pt a umple tiparul—omul n-are nici un talent, de altfel—ci pentru ca nu provine din rândurile profesioniștilor ca Basescu. Adică, n-a trecut prin școala Securității comuniste, nici n-a făcut ucenicie la locul de munca sub oblăduirea temutei instituții—pur și simplu n-a avut timp sa treacă prin aceste filtre și experiențe definitorii; c-a fost scos la lumina de noua securitate, asta da, e foarte probabil, in rest însă rămâne ceea ce a recunoscut el însuși ca este in 2014: “un politruc privat” scos din fundul provinciei și ambalat elegant ca sa para a produs de “import” numai bun de vândut snobilor, dar și publicului larg, mare amator de produse made in UE. In acest sens, e mai “rău “ decât Basescu fiindcă nu îndeplinește nici măcar standardele de calitate “locale”, e un știft, cum s-ar spune, cumpărat de niște prosti ademeniți de staniolul și fundița in culorile Germaniei in care fusese ambalat la ieșirea din “laborator”. După cum ne-a asigurat, însă, dl Guran-PNL aseară, la Sinteza Zilei, “știftul” a fost prea “scump”—80% din economia țărișoarei e la nemți, cică—ca sa-l aruncam la cos odata ce l-am descoperit ca știft, drept pt care va lua și al doilea mandat, e treaba gata aranjata, a fost Orbán la Berlin și i-au zis aia ca PNL are monopolul produsului așa ca bine ar face sa pună botnița la concurenta. Concluzia care se poate trage este aceea ca nu Johannis e mai rău ca Basescu, ci noua securitate e mai rea decât cea veche/cea care l-a format pe ilustrul marinar in ale “tiraniei” securiste; iar noua securitate tocmai se reînnoiește, își da peste cap protocoalele, lasă propaganda fără ordine centralizate, in fine, își drege machiajul, așa ca păzea!

 14. Maine,poimane ii face dragnea statuie lu’ base !
  Ca…deh! Sunt pe acelasi calapod !
  Ati uitat de base?
  El a lasat toate mizeriile astea in urma , sa le suportam noi !

 15. Deci, “patriotii” astia bezmetici de psd-isti blocheaza initiativa UE referitor la mutarea Ambasadei SUA la Ierusalim. Ca doar ei is mari si tari si fac ce vor muschii lor. Asa ca palestinienii ne transmit, noua si alorlalti (Ungaria si Cehia) ca am cam intrat in colimatorul lor. Chiar asta ne mai lipsea, amenintarea teroristilor palestinieni. In ziua in care ceva rau se va intampla pe teritoriul Romaniei, sa va aduceti aminte si sa multumiti pds-ului.

Leave a Reply