„La efort, exerciții fizice, mișcare mai îndelungată, apărea o senzație de sufocare și de lipsă de aer. Problema a evoluat în timp, dar, cu câteva luni înainte de intervenția chirurgicală, se acutizase.” Așa își începe povestea Vlad, un pacient din Iași care se confrunta cu simptome tot mai intense și greu de suportat.

După mai multe investigații detaliate, medicii i-au pus un diagnostic sever: boală tricoronariană severă cu subocluzie de trunchi de coronară stângă. Vlad risca să dezvolte complicații severe, precum infarct miocardic acut sau insuficiență cardiacă, pentru că circulația prin vasele de sânge care irigă inima era parțial blocată. Singura soluție o reprezenta realizarea unui bypass aortocoronarian, în vederea restabilirii circulației sângelui, iar medicii ieșeni i-au recomandat să facă această procedură la București.

Ajuns la Spitalul Clinic SANADOR, pacientul a fost preluat de Dr. Stanislav Rurac (foto), șeful Secției de Chirurgie Cardiovasculară, care a efectuat intervenția de triplu bypass aortocoronarian. Operația a decurs foarte bine, iar pacientul s-a recuperat ușor, fără complicații.

„Reabilitarea la SANADOR a fost rapidă, mai ales că nu avusesem niciodată probleme medicale care să necesite internare sau investigații serioase. M-am bucurat că totul s-a petrecut la SANADOR, o instituție medicală modernă, cu fluxuri de consultații și tratament bine puse la punct, cu personal medical care știe ce face, cu tehnică medicală modernă. Un loc unde simțeai că ești tratat și apreciat ca pacient, în adevăratul sens al cuvântului. Totul a fost extraordinar, mă simt ca o pasăre care și-a recăpătat aripile și poate zbura din nou!”, povestește Vlad. P

În cadrul Secției de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Clinic SANADOR se efectuează o paletă complexă de intervenții chirurgicale cardiace și vasculare, de către medici chirurgi extrem de bine pregătiți, cu o vastă experiență în domeniu. Dr. Stanislav Rurac, specializat în tehnici de chirurgie cardiacă minim invazivă, are o experiență de peste două decenii în domeniu și realizează intervenții chirurgicale avansate pentru afecțiuni cardiovasculare complexe, multe efectuate în premieră pentru țara noastră.

Leave a Reply