Decebal Draghiș, unul dintre intermediarii din afacerea Microsoft, a declarat, luni, la Înalta Curte de Casație și Justiție, că i-a dat fostului primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan mari sume de bani în pungi sau genți “ieftine”, bani ce proveneau de la Claudiu Florică.

Judecătorii de la instanța supremă l-au audiat pe Decebal Draghiș, ca martor la cererea avocatului lui Gheorghe Ștefan.

Decebal Draghiș a relatat faptul că l-a cunoscut pe Gheorghe Ștefan în anul 2008, prin intermediul unei cunoștințe comune, Gabriel Morar, acesta din urmă fiind cel care i-a facilitat obținerea unor contracte la Oil Terminal Constanța. În anul următor, Draghiș spune că a înregistrat două societăți offshore, pentru a desfășura activități în domeniul petrolier, însă împuternicit pe cele două societăți era o avocată, Luminița Mazilu.

“În anul 2009, la solicitarea lui Gheorghe Ștefan am acceptat să folosesc cele două firme offshore pentru a încheia contracte în legătură cu servicii IT. Plățile urmau să se facă în favoarea lui Gheorghe Ștefan. Pe Claudiu Florică l-am cunoscut după ce mi-a fost prezentat de Gheorghe Ștefan la hotelul Marshal. După această întrevedere, am stabilit să mă întâlnesc cu Florică pentru a perfecta contractele. Ulterior, m-am deplasat cu avocata Luminița Mazilu la sediul firmei lui Claudiu Florică pentru a semna contractele. Mi s-a explicat că are nevoie de o firmă tampon pentru acele contracte, eu eram pe dinafara subiectului. Nu am prestat nimic în baza contractelor, dar au fost efectuate plăți. Banii de la Florică au intrat în două tranșe, în total aproximativ 4 milioane de dolari. Inițial, convenisem ca eu să iau un comision de zece la sută pe care nu l-am mai obținut”, a spus Decebal Draghiș.

Martorul a adăugat că banii de la Claudiu Florică ajungeau în baza unor contracte fictive în firmele unui alt intermediar, Toni Răzvan, acesta îi scotea cash și îi dădea lui, pentru a-i remite lui Gheorghe Ștefan.

“Toni Răzvan îmi aducea banii în pungi sau în genți ieftine. Banii îmi erau aduși de regulă la birou și în aceeași zi dădeam mai departe lui Gheorghe Ștefan, în diverse locații, într-un un apartament al acestuia din București, la hotelul Marshal sau la hotelul lui Dorin Cocoș. Am efectuat plăți și prin virament, inclusiv pentru două apartamente ale lui Gheorghe Ștefan din Piatra Neamț. Banii dați lui Gheorghe Ștefan erau în lei, și mai mari și mai mici, de aia plasele erau așa voluminoase”, a mai spus martorul.

În luna martie, trei judecători de la instanța supremă au aplicat pedepse în cuantum redus în acest dosar: Nicolae Dumitru — 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare, Gabriel Sandu — 2 ani cu executare, Dorin Cocoș — 2 ani cu executare, Gheorghe Ștefan — 3 ani cu executare. În plus, magistrații au dispus confiscarea următoarelor sume: un milion de euro de la Dumitru Nicolae, 2.196.035 euro de la Gabriel Sandu, 3.700.000 euro de la Dorin Cocoș, 3.996.360 euro de la Gheorghe Ștefan.

Sentința a fost atacată cu apel atât de către inculpați, cât și de procurorii anticorupție, scrie Agerpres.

 

5 COMMENTS

  1. Asta e reteta asa fac toti,actorii se schimba.La parnaie cu ei,pana acum au avut un inger pazitor,Basescu dar gata cu boiereala !!!

  2. De ani de zile, avem numai anchete, resurse cheltuite, scoatem dosarul eventual dupa ce s-a prescris sau deloc si spune procurorul sef ca ”Suntem sub asalt! Auzi tu, sunt sub asalt!Operata, se intra pe la casa, se iese prin culise! Acuzatii din politica sunt vioi, ba mai mult si-au facut alte partide…au material, nu gluma, ce Nana, ce portul Constanta, ce …Flota, ce Haisam…!De fapt nu au facut nimic…lacrima!

  3. Poza este mortalaaaa…. Best Off, sigla Mafia Made in RO ”nu vede, nu aude, nu spune”! Ce golaneala frate cu astia, stam si privim cu ochii in zare spectacolul de la DNA, in astepatrea scenei finale, incarcerarea lui Godot si ”asta nu mai vine”!Chiar ca merita banii, la atea spectacole jucate cu casa inchisa…

  4. Dar ”fufa plimbăreaţă în patul altora” pe când îl încălzeşte pe bufon la…şale ? Se aşteaptă ca să intre în funcţie ca să continuie…glumele(a se citi plimbat secrete şi vorbe)???
    Dar cum rămâne cu prejudiciile/furăciunile? Rămâne ţara asta şi bugetul golit de escroci cu perspectiva de a continua la ieşirea de la saună?

Leave a Reply