Punct final intr-o batalie imensa, care fara implicarea presei n-ar fi insemnat azi o victorie a legii impotriva mafiei. Celebrul teren din Herastrau zona BTT ramine la municipalitate. Jurnalul national a purtat ani de zile o campanie dura pentru ca mafia sa nu intre in posesia parcului pentru a ridica blocuri si a distruge spatiul verde. Victoria de azi are si un dar… : prin complicitatea Primariei Generale, zeci de carciumi au invadat parcul, spatiul verde e deja sufocat de constructiile restaurantelor care s-au ridicat cu aprobari obtinute pe spaga date subordonatilor primarilor generali din ultimii 15 ani. Oricine apreciaza ideea unei mici terase unde sa poti bea o limonada, numai ca aici nu mai e vorba de asa ceva. Au explodat afacerile, totul a devenit o industrie, parcul e deja dominat de consumatori in dauna celor care vin pentru aer si verde.
Poate se uita DNA un pic si pe aprobarile date in fostul Parc Herastrau, devenit azi Parcul Carciuma langa Carciuma.

Şapte hectare de teren din Parcul Herăstrău revin în proprietatea municipalităţii Capitalei, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis să anuleze documentele prin care Biroul de Turism şi Tranzacţii SA (BTT) a primit un certificat de proprietate asupra terenului.

Astfel, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a dat câştig de cauză Primăriei Capitalei şi Clubului Sportiv Studenţesc, în procesul în care aceştia reclamau faptul că cele şapte hectare de teren din Parcul Herăstrău au trecut în proprietatea privată, în mod ilegal, în urma unui ordin de ministru în anul 1999.

În urma analizării actelor depuse la dosar, judecătorii au constatat “nulitatea absolută a certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor seria M 15 numărul 0053/ 22 decembrie 1999 emis de catre Ministerul Tineretului şi Sportului”.

De asemenea, instanţa a constatat şi “nulitatea absolută a contractului de vânzare cumpărare autentificat sub nr. 2152/ 28 iulie 2003 de către notarul public Marincă Eugen încheiat între SC Biroul de Turism pentru Tineret SA şi SC Domino 94 Impex SRL cu privire la imobilul teren din Şoseaua Nordului numărul 7-9, sector 1”.

În urma deciziei, cele şapte hectare de teren din Parcul Herăstrău vor reveni în administrarea municipalităţii.

OPRESCU SE REFERA SI EL LA TERASELE ILEGALE

Terasele şi construcţiile amplasate pe terenul de şapte hectare din Herăstrău, care revin în proprietatea municipalităţii Capitalei, după decizia Curţii de Apel Bucureşti, vor fi inventariate şi cele care nu au autorizaţie vor fi dezafectate, a declarat, marţi, primarul Sorin Oprescu.

“Mulţumesc justiţiei! Astăzi s-a făcut dreptate! Este o decizie istorică, prima dată în ultimii 25 de ani. Cea mai mare victorie a Primăriei Municipiului Bucureşti. Prin decizia definitivă şi irevocabilă a instanţei, cele şapte hectare din parcul istoric Herăstrău revin bucureştenilor”, a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

El a menţionat că, în acest caz, completul de judecată a constatat nulitatea absolută a certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor, emis de Ministerul Tineretului şi Sportului, precum şi nulitatea absolută a contractului de vânzare – cumpărare încheiat în data de 28iulie 2003, între SC BTT SA şi SC Domino 94 Impex SRL, cu privire la imobilul teren din Şoseaua Nordului 7-9, Sector 1.

“Pentru a fi foarte clar pentru toată lumea, prin decizia de astăzi a instanţei, cele şapte hectare de teren din Parcul Herăstrău revin în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti. Astfel, Patrimoniul Capitalei a fost reîntregit”, a mai spus edilul.

Întrebat ce se întâmplă cu terasele din Herăstrău, construite în acea zonă, primarul Capitalei a precizat că acestea vor fi inventariate pentru a se vedea care au autorizaţie şi care nu, lucru care nu a putut fi făcut până acum, întrucât terenul nu era în proprietatea municipalităţii.

Oprescu a precizat că terasele şi construcţiile de pe acest teren, care sunt legale şi care îşi demonstrează utilitatea, vor rămâne acolo, iar celelalte, care nu au autorizaţie, vor fi dezafectate.

Primarul a mai adăugat că se va avea în vedere şi refacerea pe acest teren a obiectivelor folosite în trecut de bucureşteni, cum ar fi Clubul de yahting.

El a mai precizat că aşteaptă motivarea deciziei de la Curtea de Apel Bucureşti pentru ca municipalitatea să poată prelua în patrimoniu acest teren şi să fie făcute intabulările necesare.

Primarul Capitalei a amintit că, încă din anul 2009, Primăria Municipiului Bucureşti a intrat în proces alături de Clubul de Yachting Sportul Studenţesc, având calitatea de interveninent accesoriu, instanţa admiţând cererea Municipalităţii de a-şi apăra un teren care-i aparţine înca de pe vremea lui Carol  I.

“Precizez că terenul în litigiu, la momentul emiterii Certificatului de atestare, era parte integrantă a Parcului Herăstrău – monument istoric, fiind domeniul public al Municipiului Bucureşti.  Nu este pentru prima dată când, în calitate de ales al bucureştenilor, lupt pentru recuperarea patrimoniului oraşului. Anumite terenuri, pe care s-a construit ilegal, au fost redate spaţiului verde, prin dispoziţie de Primar general, conform legii 50/1991. Bucureştenii beneficiază de încă 30.000 de metri pătraţi de spaţiu verde, în parcurile din Administraţia Municipalităţii. Mai mult decât atât, am redat bucureştenilor peste 120.000 de metri pătraţi de spaţiu verde, în afara parcurilor Capitalei. Am obţinut acest spaţiu verde prin desfiinţarea, în şase ani, a circa 2.000 de construcţii civile, construite ilegal pe domeniul public”, a mai spus Sorin Oprescu.

Şapte hectare de teren din Parcul Herăstrău revin în proprietatea municipalităţii Capitalei, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis să anuleze documentele prin care Biroul de Turism şi Tranzacţii SA (BTT) a primit un certificat de proprietate asupra terenului.

Astfel, Curtea de Apel Bucureşti a dat câştig de cauză Primăriei Capitalei şi Clubului Sportiv Studenţesc, în procesul în care aceştia reclamau faptul că cele şapte hectare de teren din Parcul Herăstrău au trecut în proprietatea privată, în mod ilegal, în urma unui ordin de ministru în anul 1999.

4 COMMENTS

 1. Cu tot respectul, nu omiteți asta:
  “Terenul şi clădirile au fost cumpărate de o firmă apropiată grupului Cocoş-Bittner-Petrache, după ce în 1999, CRIN ANTONESCU, ministru la acea vreme al Tineretului şi Sportului, a aprobat un certificat de atestare a dreptului de proprietate cu toate că proprietar al terenului era Primăria Capitalei. ”
  Sursa: 06 Dec 2014 – “Rechinii imobiliari au pus ochii pe Herăstrău. O bază sportivă riscă să dispară” – http://www.antena3.ro/romania/rechinii-imobiliari-au-pus-ochii-pe-herastrau-o-baza-sportiva-risca-sa-dispara-276040.html
  Antonescu cel pur… =))
  P.S: Iar îmi va spune “gheorghe” (Flucus[ș]) că sunt un (puiuț) FSN-ist din cauză că “mă iau de”/”dau în” Antonescu… Vorba alesului său: ghinion!

  • O opera pur de dreapta,caci asa stiu ei pentru care populatia nu inseamna nimic,decat sa le dea voturi.Dar buimacii li s-au prosternat si cand dreptacii astia au mictionat pe ei,lucru demonstrat si pe parcursul ultimilor zece ani, si mai ales anul trecut. Si asa,parcul ala este napadit de tot felul de bombe cu preturi de mare lux,transformat in loc de fitze,Acolo unde erau numai balti si mlastina,muncitorii au tras munca patriotica la greu pentru amenajare,ca acum sa isi traga liberalii lu’ peste, afaceri pe acolo.Sper sa se intoarca yolele si caiacele pe lac,pentru sportivi macar si nu pentru fitosii care incepusera sa isi aduca salupe pe lac.

  • cu sau fara respect l-a intrebat totusi cineva pe marele somnorila, liberal, om de dreapta., de sanatate pana acum? sau asta a fost unul din motivele ruperii usl?

 2. Ca tot s-a amintit de Primarul General Oprescu.
  D-le Oprescu cum ramane cu ramatul de primavara a bulevardelor Bucurestiului ?
  In particular b-dul Dacia arata ca dupa bombardament s-a sapat si-au ramas gropile. Dupa aproape 2 luni gropile n-au fost astupate si exemplele pot continua.

Leave a Reply