Un drapel al asa numitului Tinut Secuiesc a fost arborat in cele mai multe localitati din Harghita si Covasna, unde populatia maghiara este majoritara. Demersul este sustinut in primul rind de autoritati, adica primari si presedintii de Consilii Judetene.

De la Budapesta, a venit afirmatia unui secretar de stat prin care se cerea autoritatilor maghiare din Harghita si Covasna sa arboreze peste tot drapelul asa numitului Tinut Secuiesc. Premierul Victor Ponta a reactionat afirmind ca “nu trebuie sa acceptam astfel de obraznicii”, iar Ministerul Afacerilor Externe l-a convocat de urgenta pe ambsadorul Ungariei la Bucuresti, cel mai probabil pentru o nota de protest. Zsolt Nemeth nu este la prima incalcare a regulilor internationale, el este, din punctul acesta de vedere, un recidivist.

Avind in vedere:

– comportamentul constant provocator al primarilor si presedintilor CJ din Harghita si Covasna

– inexistenta legala a unui asa numit Tinut Secuiesc si deciziile unor instante romanesti care reglementeaza clar chestiunea arborarii drapelului si a inscriptiilor in maghiara

– dispozitiile primite de la Budapesta si faptul ca multi responsabili ai administratiei locale din Harghita/Covasna au dubla cetatenie, romana si maghiara

– afirmatii clare, fara echivoc, privind nerespectarea caracterului de stat national mentionat in Constitutiei si dorinta de autonomie teritoriala exprimate de unii lideri maghiari

va intreb :

De cine credeti ca vor asculta liderii maghiarilor si secuilor, de autoritatile de la Bucuresti sau de cele de la Budapesta?

211 COMMENTS

 1. parca nu stim cu totii ! E intrebare retorica ! Retorica se studia la scolala, odata nu? DE CEL CE SE NU MESTE BASESCUUUUUUUUUUUUU. WTF.

  • Ne batem capul degeaba cu maghiarii. Sa se aplice legea daca este ilegal ce fac. Daca nu ne convine ce se scrie in Constitutie votam cu nu si fiti siguri ca nu hotarasc ei 5% pentru noi. Ungurii sunt destepti la faza asta au inceput sa ceara. Nu e prost cine cere e prost cine da. Noi de ce nu cerem?

  • Ai o problema foarte mare… Din moment ce tot ala e vinovat de spusele honvezilor, inseamna ca e nascut in pusta… Asa sa fie?… Fals… E nascut pe vas.. Vezi?… Esti papagal…

  • Ceea ce este urat-urat de tot e faptul ca – vrem-nu vrem – diferenta dintre noi si honvezi e… disciplina… Ei… disciplina e mama tuturor relelor care ne macina… Ei – honvezii – au beneficiat de educatia austriaca mai mult ca noi… Acum, se vede…

  • Nu ca ar fi rea, da’…, unde nu este disciplina…, atunci, e haos… Hm… Vi se pare ca e ceva cunoscut?…

 2. dupa cum s-a vazut pana acum, e clar ca de cei de la budapesta.
  in alta ordine de idei,abia acum se vede de unde atata dragoste la basescu pt Covasna. nu credeti ?
  ppe sa traiasca,nu ?

 3. De la Eminescu citire:

  “Maghiar, tatar cu cap de câne
  De noi şi azi îţi baţi tu joc…
  Sub pumnul nostru vii tu mâne
  Strămutăm falcile din loc,
  Şi limba ta muiată-n ură
  Ţi-om smulge-o, câne tu, din gât,
  Ţi-om băga pumnul nostru-n gură
  Căci, câne, te iubim atât.
  Şi braţul nostru-o să vă farme
  Şi robi veţi fi, măriţi stăpâni,
  La arme, la arme,
  La arme, fraţi români!”

  (Fragment din poezia La Arme)

 4. Va dati seama ca au un plan, avand in vedere ca au inceput “razboiul” simbolurilor. Adica, ma gandesc ca nu-s chiar asa de idioti sa latre un pic si noi sa reactionam si sa se cuminteasca. Eu unul, zic ca o sa se intensifice problema, ba chiar si la nivel diplomatic, pt. ca nu fac nimic liderii maghiarilor fara acordul celor de la Buda si-anume pesta.

 5. UNGURII ASTIA TREBUIE PUSI ODATA PENTRU TOTDEAUNA LA PUNCT !!!! BASESCU LE-A DAT NAS IAR USL-UL TREBUIE SA LE TAIE NASUL ,DAR ZDRAVAN DE TOT !!! ROMANIA NU ESTE LA DISPOZITIA UNGURILOR !!! DACA NU SE SIMT BINE IN ROMANIA AU DREPTUL SA…..PLECE !!!! SIMPLU !!!! SANT CURIOS INSA SA VAD CE ZICE CHIRIASUL DE LA COTROCENI ,SE FACE CA NU VEDE ????????????

 6. Pai mai este o-nfurcitura a-ntrebarii:
  care dintre autoritatile de la Bucuresti,
  Ponta care semnaleaza obraznicii
  sau Ponta care afirma public si acum
  ca inca e suparat ca i s-a-mburdat manevra
  cu introducerea UDMR la guvernare
  si de ne crapa noua ficatii?

  • Yo zic ca-n noua Constitutie poate fi introdus doua micute si importantute articole :
   1. Partidele infiintate pe criterii etnice sau rasiale si care sunt adeptele unor masuri care ar duce la conflicte inter-etnice si inter-rasiale sunt interzise.
   2. Cine nu respecta legea in acest sens sa fie pasibil de pedeapsa cu inchisoarea de la 5 la 20 de ani.
   Oricum, daca furi o gaina poti sa iei 15 ani de parnaie.

  • Sa se interzica dubla cetatenie! Ungurii sa aleaga:cetatenie romana sau maghiara. Numai cei cu cetatenie romana sa poata vota si sa fie alesi.DIXIT

 7. PPE-ul ”lucrează” la liniștea interetnică din România .
  etnicii maghiari știu asta ???
  cine uită istoria e condamnat să o retrăiască .

 8. Ar trebui sa asculte de autoritatile de la Bucuresti daca vor sa traiasca in pace in Har-Cov, nu toti Romanii au uitat ce au facut in primul si al doilea razboi mondial in Ardeal.

 9. Doamne daca nu m-am saturat sa tot aud ca ce vor alti sa faca din tara asta.
  Radule eu am o propunere pentru o dezbatere si anume: Sa facem o scrisoare catre cei de la UE in care sa aratam ca noi poporul nu il mai vrem pe acest presedinte? Sa se faca copii de pe toate buletinele de vot sa le trimitem si lor ca sa vada ca este un presedinte DEMIS.

  • Serios, scrisori?

   Doamne, cata copilarie.

   Ceasescu nu a cazut cu scrisori.Guvernul Boc nu a cazut cu scrisori.Guvernul Ungureanu la fel.

   NIMENI nu te baga in seama daca nu te vede si daca nu esti unit.Asata inseamna in STRADA si MULTI.

 10. Se stie ca unghurii/maghiarii se joaca tot mai periculos cu focul pe langa butoiul cu pulbere!Daca nu se intervine ferm din partea autoritatilor romanesti, s-ar putea sa se repete momentul in carea a aparut VATRA ROMANEASCA, dupa evenimentele de la Tg.Mures!S-au potoloit in momentul in care aramata romana a inceput manevre in zonele Harghita, Covasna. E recunoscut ca au o doza mare de antisemitism din nastere si o predispozitie spre violenta!

  • Normal. S-a vazut asta mai ales dupa conflictul din Targu Mures. Eu tot n-am inteles cum pot fi considerati UDMR-istii ca fiind democrati, cand atunci urlau la maghiarii din strada sa-i ciomageasca pe romani. Daca autoritatile romane nu vor pune piciorul in prag si nu vor aplica legea in tara asta, Tinutul Secuiesc isi va declara unilateral independenta.

 11. Vedem cum cu sprijinul U.D.M.R. prin “politica pasilor marunti” maghiarii au obtinut foarte multe drepturi , lasand obligatioile fata de statul roman , la intrarea in casa …pe presul de la intrare.
  Ce mai vor ??
  Au teatru maghiar , au universitate cu predare in limba maghiara , catedrala catolica , cimitir catolic , au presa locala care se editeaza in limba maghiara,
  nu le-au fost interzise folosirea limbii maghiare in relatiile dintre oameni , mai mult in judetele unde sunt majoritari se merge pe inscriptii bilingve .
  Acum s-a ajuns ca steagul asa zisului “Tinut Secuiesc” sa fie arborat pe primariile din Budapesta…..
  Daca le-au luat steagul , sa-i ia si pe secui , ca nu romanii i-au adus AICI !!
  Sa incerce sa faca asta in S.U.A. si a doua zi vor fi dati afara din state !!
  Atata vreme cat UDMR a fost majoritatea anilor la guvernare, iar cu “politica pasilor marunti” au obtinut FOARTE MULT IN ROMANIA , chiar fata de romani , este revoltator ceea ce se intampla,provocandu-se eventuale evenimente reprobabile ,din partea maghiarilor.
  De aceea , maghiarii trebuie sa faca parte “din nationalitati” , impreuna cu celelalte nationalitati din Romania si nu separat de acestea !!
  Respectarea CONSTITUTIEI ROMANIEI este obligatorie pentru toti locuitorii acestor tinuturi , indiferent de nationalitate.
  Nu vor sa respecte CONSTITUTIA ROMANIEI si mai ales :
  (1) Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil.
  (2) Forma de guvernamant a statului roman este republica.
  (3) Romania este stat de drept, democratic si social, in care demnitatea omului, drepturile si libertatile cetatenilor, libera dezvoltare a personalitatii umane, dreptatea si pluralismul politic reprezinta valori supreme, in spiritul traditiilor democratice ale poporului roman si idealurilor Revolutiei din decembrie 1989, si sunt garantate.
  (4) Statul se organizeaza potrivit principiului separatiei si echilibrului puterilor – legislativa, executiva si judecatoreasca – in cadrul democratiei constitutionale.
  (5) In Romania, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie.
  De aceea nu pot suporta asemenea purtari de ev mediu , de la un alt popor care ne-a facut foarte mult “bine” , perin uciderea lui Mihai Viteazul – dupa unificarea tuturor teritoriilor romanesti , iar dupa Dictatul de la Viena au aplicat foarte multe atrocitati asupra romanilor locali , facandu-i sa se refugieze …
  Atat mama mea cat si tatal meu ,impreuna cu familiile lor au fost refugiati dupa semnarea Dictatului de la Viena, luand calea refugiului .
  Asemenea tratare a altor nationalitati , de catre maghiari nu trebuie lasata nereclamata la Consiliul Europei , iar delegati ai acestui for sa vina in Romania sa vada concret situatia reala.

 12. Romania este un stat national si este un fapt de netagaduit pentru nimeni chiar si pentru hunor si gasca lui de extremisti,indiferent ca fac ei pe maimutoii cu stegulete,cum naiba astia ba sunt discriminati,ba vor autonomie,ba isi arboreaza zdrente pe buda!Cred ca cine a dat denumirea wc-ului buda,a stiut ce face,a fost spre satisfactia noastra a romanilor!Prea putin ma intereseaza de cine asculta astia,desi banuim toti care este raspunsul,nu vreau sa le mai dau importanta,nu au fost bagati in seama dupa chestia cu neluatul la guvernare si acuma incearca si ei sa mai zgandare cu ceva!Corecta,ferma si de apreciat atitudinea lui Ponta.

 13. Mă întreb: Dacă România ar fi fost monarhie constituțională, arborând tricolorul cu însemnele heraldice străbune, cu coroana regală, și-ar mai fi permis cineva să terfelească acel steag? Antena 3 a scâncit într-un timp că vrea monarhie, după care s-a avântat cu o cârpă în trei culori, pretinzând că ăsta ar fi steagul românesc, și nu al Ciadului! Chiar toți politicienii au orbul găinilor și nu văd care e diferența între o mizerabilă de republică și o sacrosantă monarhie?! Și când îi bate Dumnezeu, zic că ungurii le-au tras-o! Cine dracu, Doamne iartă-mă, la o adică ar muri pentru stat și președinte? Ba, dimpotrivă! Oricine i-ar veni de hac acestei javre de președinte, care fraternizează fățiș cu ungurii și secuii; or, asta nu pute a înaltă trădare? Blestemată fie republica și cei care o slujesc! Trăiască Regele tuturor românilor, indiferent de etnie! Trăiască monarhia! Te pomini că dacă voi arbora steagul regal la mine acasă, o să fiu luat în șuturi de bravii republicani…

  • Normal ca nu-si mai permiteau, deoarece nu puteau sa indrazneasca sa terfeleasca un steag simbol descendent din fostul imperiu al Nemtalailor ….. ca sareau nemtii si cu austriecii pe ei dupa aceea…

   • Stema se poate pune si daca Romania este republica. Oricum, faptul ca am voie sa-mi aleg presedintele prin vot direct, imi arata ca Romania este un stat democratic.

 14. Domnule Radu Tudor
  “Existenta unei natiuni nu se discuta,se afirma!!!!! Kogalniceanu”
  Pentru Bucuresti, existenta Republicii Moldova este o dovada de esec total in domeniul politicii!!!Bucurestiul si-a batut joc de toti cetatenii sai in egala masura dar in special de cetatenii din Transilvania!!!!Negarea autonomiei Tinutului Secuiesc de catre politicienii damboviteni este stupid,penibil si absurd!!!

  • Tu de la cine esti .. de la panzio “Trei trandafire” ? Cine esti la tine si cine te-a obligat sa inveti la limba romana , fara sa iesi din tinutul cu placute duble? Ai vrut la tine sa vezi Posada ?

   • Aici in “vestul salbatic” aceasta manifestare de mitocanie se numeste “putoare mioritico-damboviteana” sau pe scurt”atitudine de Mitica”!!!!Stupid,penibil si absurd!!!!

    • pentru February 6, 2013 at 2:56 pm
     Ospitalite si rabdare ca la romani , nu gasesti in pusta ta din vest sau aiurea.Cine te lasa pe post e …
     Mai dobitocule ! Tu si familia ta ati avut mai multe drepturi in tara mea decat am avut eu!In 1988 am fost in Gheorghieni .Cu familia!Am cerut o cafea. nemtodom sau ce cacat aveti voi sub saua calului sau in gura. De ce ? Santaj sovietic.
     Acum , tu imi spui invective? Vrei sa te caut sau sa te injur pe ungureste.
     Ai curaj sa mergi in satele martir ale TRANSILVANIEI SFINTE?
     Daca ai facut armata la mine, banuiesc la GAZ ,ti-ai fi dat seama ca sunt drept. Daca ponegrirea DRAPELULUI ROMANIEI sau a Craiului Motilor , sau aducerea eroilor vostri fascisti in pamantul strabunilor mei , daca inseamna ca nu te/va caut , inseamna ca am murit .

    • prietene esti penibil!asta cu Miticii sa i-o spui lui Orban,ca ala te poate crede.du-te de te cauta,zau.si ca sa nu ma banuiesti de ceva nationalism,sa stii ca eu provin dintr-o familie mixta romano-maghiara.
     dar tu esti mixt in creieri

  • Mai iredentistule, nu exista si nu a existat nici un tinut secuiesc.

   Vrei sa facu unul? Cu ce, mai soarece? Cu cele 23 (doauzecisitrei) de tancuri ale armatei ungare?

   Iredentisti nenorociti, fuga in Ungaria, ca daca fortati nota, va trimitem noi.

   • @Iulian Liberalul

    Pâna una alta, nu erați uniți mulți de pe aici și-i subscriați vârtos lui lui Zoltan-bacs când le dădea la cap lui Ponta , Antonescu și USL-ului? Atunci era bun al dracu’. Făceați abstracție , sau mai bine zis …băteați palma(faceați Pact) cu reprezentanții de pe aici ai UDMR-ul căreia ii priește si EI zurba. Și cum ”extremele se atrag” din această alianță distructivă anti USL au făcut parte pe lângâ ultrași pnl, pdlaci și ddd-iști, și prm-iștii(cum spuneam în nenumărate rânduri) …shoulder to shoulder plusând cănd unii când alții atunci când era vorba de minciuni, invective, și , mai ales susținerea scenariilor așa fel ca Ponta să fie doborât. Asta e. Scopul scuza mijloacele Acum nu faceți altceva decât să vă razboiți între voi. Care-I diferenta dacă toate converg către subminarea singurelor partide puternice romanești ?

    • aaaaa gemile gemile cum nu aveti voi liniste si vi s a urit cu binele…..tare v o cautati si mi e ca v o gasiti…..ca de….celui ce cere si cauta i se da mereu pina la urma….

     • @ denis
      și nu numai…
      .
      În mod sigur cred că ”am călcat” pe ceva mizerabil, puturos și periculos care părea a fi o încrengătură de vreascuri, de uscături și gunoaie fără să realizez că aceasta poate să ascundă , întradevăr, și șerpi veninoși care, văd , devin amenințători și aici pe blog ( wow!) pentru a-și apăra condiția lor mizeră de târâtoare. Voi ridicați capul doar să mușcați . Ce poate să însemne altceva ”zmâzgâleala” ta…
      .
      ”Aaaaa gemile, gemile(…ce ți-aș lua eu gâtul ție n.s) cum nu aveți voi(cred că eu, carla, nimabe, gigi…și aia care –l mai apăra pe Ponta, Antonescu și USL-ul n.s) liniște și vi s-a urât cu binele (…. de vă legați de NOI n.s), tare v-o căutați și mi e că v o găsiți… ca de….celui ce cere si cauta i se da mereu pina la urma….
      Atâta pentru tine.
      .
      Pentru ceilalți cititori ai blogului
      Nu, nu mă miră că foarte mulți au abandonat să mai posteze pentru că pot da peste fanatici(ca exemplarul în discuție), dar și nebuni de legat,(sau ..și una și alta) care pentru ”cauza” LOR pot, ce altceva să facă?.. decât să …ucidă. Dacă ar fi să-I scuture cineva ce-ar zice ..pochimenul”: ” Ce dom-le , ce-am zis ? am zis si eu ceva …la necaz și ăla a inceput să tremure și să zică_ că-l ameninț.” Cred că am dat peste(poate!?) una din formele extremismului de stat(al ”unor” instituții stat reformate de basescu) care și-a dat mâna cu extremismul clientelei de partid (pdl), extremismul udmr-ist , cel naționalist de tip vadimist, și cel de tip populist de televizor a la DDD.
      Am spus-o , de curand. Articolele cu subiecte sensibile, uneori îngrijorătoare pentru marea masă de oameni care-și pune tot felul de întrebări firești devin….incendiare și scot la iveală figuri și ”ieșiri” disproporționate față de subiect și care nu au tangențe cu umanul. Apar și …dispar …ca să apară din nou,adevărați demoni , dar și nebuni de legat nu atât de numeroși cât de periculoși prin răutatea pe care o ”degajă” prin ceea ce scriu. Mă gândeam uneori că e bun și acest mod de exteriorizare a ”nebuniei” unora pe blog decât pe stradă. Lumii de asta ii este teamă(și se mai miră, tot ei,(dar și alții) că lumea nu iese în stradă să-și ceara drepturile sau să-și apere demnitatea calcată în picioare de regimul basescu-boc-mru) să iasă să protesteze ferm… dar pașnic. Cum sa protestezi alături de… croco-dilii și alte forme rudimentare de vertebrate în două picioare care vor drepturile LOR, dreptatea LOR, libertatea LOR, care de cele mai multe ori nu concordă cu cele ale majoritații. Frustrarea pe care au încercat-o, unii mai mult, altii mai puțin , o pot înțelege la USL-iști. Clar. În rest , să vii să spui că USL-ul ți-a înșelat speranțele că nu a căzut băsescu, tu fiind pînă în măduva oaselor prm-ist, ddd-ist , ultraș pnl-ist, sau orice… ist(inclusiv comunist) care ai considerat USL-ul drept un MIJLOC DE A-L DA JOS PE BASESCU este total imoral pentru cei ce o cer și , în niciun caz angajant pentru USL. USL-ul nu poate fi raspunzator decît USL-istilor și simpatizanților acesteia și, doar ăștia sunt datori să o spună răspicat dacă sunt derapaje față de speranțele lor. Deci ce vedem noi aici nu e atâta frustrare cât …oftică . Că n-a căzut basescu de mîna USL-ului și odata căzut (pentru că asta s-a întâmplat incepind cu 9 dec2012, băsescu fiind , de facto, scos din joc) să înceapă pe diverse scenarii să producă ruperea USL-ului. Deci e mult mai mult decât frustrare pe care o simțim unii dintre noi pe bună dreptate că, ceea ce credem că se va întâmpla, nu se și întâmplă. Bănuiesc , nu sunt specialist, dar frustrările repetate datorate în mod sigur unor deficiențe de înțelegere, informare …”pe bune”, de educație și comportament duc fatalmente la extremism. Ce poti face în fața unor extremiști ? Că… sunt maghiari sau… români…E greu de spus. Oricum ..moderaților le este tot mai greu să le facă față. Nu ne rămâne decât să luăm atitudine fermă împotriva extremismului și… ”să ținem aproape”.

      PS L-am căutat în… arhivă să vad ..să nu greșesc, poate omu’ i-o fi răspuns altcuiva…la necaz(oricum tot un drac dar…totuși ) . Nu l-am găsit . Nicio postare până acum. M-am mai uitat o dată ce-am scris- n-am zis atât de urât ca să fiu la modul acesta atacat. Am gasit …totusi, în arhivă un procuror… Denis, care-i instrumentase unui cetățean un dosar după părerea acestuia…la comandă. Atât.

  • @Zoltan1
   Care Ținut Secuiesc, Zoltan? Al cui este? Când s-a format? Eu recomand tuturor cetățenilor români, de orice etnie, care nu sunt mulțumiți de granițele acestei țări și vor fărămițarea României să plece din această țară. Granițele sunt deschise! Nimeni nu vă reține!

  • zoltan…ia du te tu si traieste tu in america…sa vezi acolo autonomie ce ti iei tu in cap de la statul american daca vii cu un bullshit ca asta…

 15. Cineva a scris deunazi ceva foarte, foarte interesant pe acest blog. S-a trecut foarte usor peste subiect.
  Mai devreme sau mai tarziu, toate se adeveresc.
  Ca raspuns, cineva a spus “… Sa ne bazam pe meseriasii nostri si pe credinta lor. … “
  Eu vin si spun: unde sunt meseriasii de altadata si credinta lor.
  Situatia este foarte delicata, iar vinovatul moral este chiar langa noi.

  • Eu am scris , si am proprietatea vorbelor. Occidentalizarea ne-a dat sarbatori straine noua , coca-cola , hamburgheri cu jde mii e e-uri , scoli fara disciplina ,oameni fara orizont , catei de camera in loc de dulai de paza ,bani putini pe valori umane si materiale mari ,obiceiuri inafara moralei noastre etc. Numai ca un balon nu se poate umfla la nesfarsit! Se sparge in buza celui care nu tine la el!
   Cu toate acestea ,energia de riposta ,chiar si latenta , exista!
   Lasati-ma sa cred asta!
   D-nul Radu , cand il mai aveti invitat pe acad. Giurescu?

    • Cu respect pentru anonimul de la ora 1318: credeti ca e bine sa fie difuzata pe A1 emisiunea “roantanamo”? Care e impactul final? Multa lume judeca ori in “saracii de ei” ori in “in ce ne bagam”? Poate altii , priculosi , acum afla.
     Paralela la articolul de referinta , de pe blog: Daca subiectul este in studiu , netransparent pentru multi ,e bine sa se ia atitudine ..de cine? Pe blog ?
     Numai de bine!

     • Pe deplin de acord cu tot ce s-a spus si ce spuneti.
      Las ca timpul sa le rezolve pe toate, apoi vom mai vedea noi care-i situatiunea.

 16. Cred ca toate aceste actiuni, toata aceasta atitudine a unor lideri maghiari de la noi si din afara tarii au un scop. Nu cred ca e intamplator ca in ultima vreme, de cand il avem pe acest personaj presedinte, atitudinea lor a suferit o radicalizare, au inceput sa sustina pe fata, concret ceea ce inainte pastrau pentru ei, in gand. Acum au inceput sa strige ca vor autonomie teritoriala! Adica o dezmembrare teritoriala a Romaniei.
  Exista precedentul Kosovo, cand majoritatea statelor au recunoscut independenta acelei regiuni, vor fi cazurile Scotia si Catalunia, unde chiar sper sa nu se petreaca nebunii si oamenii sa fie totusi rationali. Ei se comporta de parca ar face parte din nu stiu ce imperiu asupritor!
  Mai cred de asemenea ca preconizata regionalizare a tarii va fi folosita de acesti iredentisti in favoarea lor, daca nu cumva insasi conceperea proiectului de regionalizare are radacini mult mai adanci si subtile si motivatii oculte.
  Nu pot sa nu observ degradarea continua a statului, a institutiilor, atitudinea antinationala a presedintelui-demis care face lobby pentru diverse firme de exploatare precum GC, degradarea insusi a conceptului de stat, natiune in fata tavalugului globalizarii si a formarii unor state-mamut, federalizate, cum este UE.

 17. In ungaria nationalismul e in floare, iar tonul e dat de partidul neo-nazist jobbik. Peste tot sunt steaguri cu ungaria mare, ce include si Ardealul.
  De ce nu vorbesc europarlamentarii nostrii la Bruxelles despre tinutul secuiesc (temuiesc)? Sau sunt prea ocupati oamenii lui basescu de acolo sa ne denigreze?

  • Asa credeam si eu pana sa ajung pe acolo, anul trecut. Ungurii de rand au propriile lor probleme, iar noi, romanii, nu ne numaram printre ele. Nu ne-am ferit sa spunem ca suntem romani, iar oamenii reactionau ca si cum le-am fi spus ca suntem italieni, englezi sau orice altceva. De sarbatori am primit de la o unguroaica, angajata a pensiunii unde ne-am cazat, un mesaj foarte dragut, scris in limba romana. Nu pastrasem legatura cu ea, asa ca m-a surprins acel mesaj.
   Ideea e ca acesta atitudine antiromaneasca, initiata de cei aflati la conducere in Ungaria, are deocamdata mare succes in randul maghiarilor din Romania si mai putin in randul celor din Ungaria. Bineinteles ca daca Romania nu va reactiona ferm si eficient, situatia poate degenera.

  • Harti cu Ungaria mare incluzand Ardealul se gasesc pe Youtube de ani de zile. Acum mult timp am indraznit sa spun ca e nevoie de o reactie din partea statului roman, in ideea ca Ungaria isi “pregateste terenul”. Mi-am exprimat ingrijorarea ca strainilor li se va intipari in minte ideea ca Ardealul este pamant unguresc, iar in momentul in care Ungaria va emite pretentii asupra acestui teritoriu, pentru multi va parea o actiune legitima. Bineinteles ca am fost considerata paranoica 🙂
   Anii au trecut, iar ungurilor li s-au alaturat italienii, emitand pe internet teorii conform carora romanii nu sunt urmasii dacilor si ai romanilor, ci un popor nomad care a invadat un teritoriu care nu li se cuvine. Adica Romania nu e a noastra…
   Daca adaugam si anumiti istorici romani (nu stiu daca acapararea ICR-ului are legatura) care fac tot posibilul sa ascunda dovezile continuitatii poporului nostru in spatiul carpato-danubiano-pontic, vom intelege ca ni se pregatesc multe surprize. Totul cu girul conducatorilor din ultimi 23 de ani.
   Dar noi suntem prea ocupati cu bugetul de stat, cu scandalurile politice si cu UE, pentru a mai observa ca ni se fura istoria si identitatea nationala.

   • Sunt destule harti si cu Romania Mare! Din nefericire, nu cred ca o asemenea alcatuire teritoriala a Romaniei va mai fi posibila. Personal as fi foarte fericit ca Romania sa ramana cu granitele stabilite prin tratatul de pace din ’47! Sunt unii, destul de puternici si bagati in seama, care se chinuie sa desfiinteze concluziile acestiu tratat! Si nu sunt unguri!

 18. In ce il priveste be basescu , “presedintele” Romaniei, reactia e clara.El si iredentistii sunt frati.

  In ce il priveste pe Ponta, eu VREAU MAI MULT de la el decat o simpla declaratie!VREAU FAPTE!

  Chemarea ambasadorului? Ok, dar ambasadorul a facut ceva?Nu, el este chemat pentru lamuriri.

  De ce presedintele CJ Covasna nu este in AREST, pentru dafaimare de tara????Schimbarea drapelului national cu unul separatist este defaimare de tara !

 19. Domnule Radu Tudor, am mai spus-o si o repet:
  Traian Basescu este un antiroman, nu apara interesele Ţării si a poporului roman. Afirmatia lui Trăian Basescu precum ca, pe el în Ţară il voteaza ungurii, iar in afara Ţarii , românii din diaspora. Aceasta afirmatie a lui Trăian Băsescu, SPUNE FOARTE MULT ŞI E FOARTE GRAVĂ. Acest presedinte demis cu 7,5 milioane de Roman, dar impus dinafara Ţarii, NU MAI POATE SA REPREZINTE INTERESELE TARII ŞI A POPORULUI ROMAN !

  • Din pacate nu este singurul. Antiromanii sunt infiltrati peste tot, la toate nivelurile. Unii sunt stiuti, altii inca nu.

   • De 23 de ani ne tot dam de ceasul mortii cum sa fim exemplu pentru Europa. De parca Europa se uita la noi. Dar asa sunt unii creduli si prosti. Romanii si-au facut-o singuri. E clar. In 23 de ani n-au fost in stare sa faca ceva cu tara asta…

 20. Nu este admisibil asa ceva. Plimbarile recente la Covasna pot fi sursa de inspiratie a liderilor maghiari? ”Mai cred de asemenea ca preconizata regionalizare a tarii va fi folosita de acesti iredentisti in favoarea lor, daca nu cumva insasi conceperea proiectului de regionalizare are radacini mult mai adanci si subtile si motivatii oculte”.

 21. Am vazut la referendum de cine asculta.E firesc de basescu,care le-a promis toate drepturile din lume,le-a dat toate privilegiile posibile, inclusiv “Mostenirea Gojdu”.Nu a spus nimic,asa ca el ungureanu si tariceanu sunt cei care ne-au furat.Tot ei au acceptat retrocedari cu acte false si mai mult cu reconditionari si reabilitari pe bani publici.Ce ma doare cel mai mult este faptul ca nici jurnalistii antenei trei nu sunt foarte incisivi.M-as fi asteptat de la reporterul care a discutat cu udemeristul plati din banii nostri,sa-l intrebe despre pozitia lui in legatura cu refuzul autoritatilor din cele trei judete de a arbora drapelul tric0olor pe sediile oficiale,arderea tricolorului si nu in ultimul rand,fata de declaratiile neohortistului ungur,membru al guvernului ungar.De fapt,la aceasta ultima problema a raspuns si el si fostul ministru al culturii,care a facut orice impotriva culturii romane, pentru distrugerea ei.As vrea ca cei care au incalcat legile sa raspunda.

 22. Chemarile la arme si atitudinile belicoase mi se par anacronice. Lumea a evoluat suficient si sper ca si noi, romani sau maghiari, impreuna cu ea, astfel incat sa reusim sa traim impacati intre noi si cu noi. Cata vreme Romania ramane stat national si unitar, din partea mea poate, cine vrea, unde vrea, sa arboreze si steagul Bangladesului.
  Ma suna dimineata o constipata de pe numarul de telefon 0314036260, ca reprezinta un organism de studiu de piata si ca vrea sa-mi ia un interviu in legatura cu evenimente europene contemporane. N-am inteles ce-are-a face piata cu prefectura, dar i-am zis sa-mi scrie un e-mail si-o sa-i raspund. Nooo, zice, ca-i doar telefonic. Pai telefonic nu vreau eu. Radule, cine-or fi sondorii astia?

  • Tu esti cretin sau te prefaci? Serios, am EVOLUAT ?!?!?

   Ia uita-te cum am evoluat noi din 1990 incoace, iar prin NOI , inteleg lumea :

   – doau razboaie in Irak, cu peste 3 milioane de morti.
   – zeci de razboaie in Africa, soldate cu peste 20 de milioane de morti.
   – revolutii in nordul Africii.
   – razboi civil in Siria.
   – 2 razboaie in Gaza si 2 in Liban.
   – 3 crize ecomonice, ultima provocand saracie de tip african in Spania si Grecia.
   – spectrul unui razboi mondial si/sau catastrofa economica.

   Am evoluat de ne-am spart.Tu vrei prin VORBE sa invingi pe cineva ca ACTIONEAZA?
   Eu sunt un subevoluat ca dau bine du pumnul.Intr-un conflict cu tine, evoluatul lui peste si indealistul lui mama, cine este jucat in picioare?

   • Pai n-am afirmat c-a evoluat chiar toata lumea!
    Sunt unii, care n-au mai evoluat de la facerea lumii!
    Cu aia avem de luptat!
    Si noi, si bietii irakieni, si afganii, si altii ca noi!
    Adica la fel de amarati!

 23. Credeti ca daca Romania ar fi fost o tara prospera, ca urmare a eforturilor cetatenilor si conducatorilor ei, mai punea cineva vreun steag??? Era coada la granite sa se mute la noi!!! Oare cum de olandezii, niste oameni vestiti pentru vederile lor largi, au resusit sa-si pastreze neatinsa fiinta nationala? Politicienii sa se ocupe, mai degraba, de ridicarea nivelului de trai, de creearea unui climat propice pentru afaceri reale, ca ne-am saturat de jafurile asfaltice. Din 2009 incoace, in Romania nu se mai fac afaceri decat cu banii nostri. Oamenii de afaceri adevarati au fost sufocati, izgoniti, falimentati. Asa ca, oameni politici, scumpii nostri frati, ocupati-va de ceea ce ne doare-ntr-adevar, nu de ce carpe-si pune lumea-n feresti!

  • Tu chiar esti prost?

   Ungaria vrea Aredealul PENTRU CA E BOGAT IN AUR, PAMANT, MUNTI, etc.Lumea e in prag de haos economic si foamete, sau poate chiar si reazboi.

   Crezi ca nu ar vrea Ardealul INDIFERENT de cat de bogati am fi sau nu?

   • Tu esti extrem de inteligent crezand ca ungurii vor lua Ardealul pentru bogatiile lui. Ca aia care fac lobby pentru Rosia Montana numai unguri nu sunt! Sunt ferm convins ca ungurii nu vor lua nimic, dar recunosc ca mi-ar placea ca Ardealul sa ne ramana noua! 😀

   • Presupunand, printr-un absurd contra naturii, ca ungurii ne-ar lua Ardealul, ce crezi ca s-ar intampla cu romanii din Ardeal? Ar fi bagati in lagare si gazati? Nu cred! O Ungarie cu Ardealul in ea, ar avea o problema mult mai mare decat are acum Romania cu doua-trei judete! Evident ca ungurii, ma refer la politicieni, nu-si doresc asa ceva, dar latra cat ii tin plamanii pe tema asta, dorind sa obtina voturi si, mai ales, bani! Cand nu stii despre ce e vorba, cu siguranta-i vorba despre bani! Noi latram la ei ca prostii, iar beneficiarii reali ai acestor latraturi se ascund sub numele de cod basescu! Papusarul papusit!
    Cred ca nivelul nostru de potenta politica, cu alte cuvinte cea care poate schimba ceva, nu trebie sa fie irosita pe unguri si nici nu poate fi eficienta deasupra lui basescu, adica impotriva papusarilor! basescu e la nivelul nostru, sa actionam acolo! Daca ne-amintim ultimele saptamani, chiar e o provocare. Dati-i dracului de unguri! Jos basescu!

 24. Tovarasul Ponta are consilier un UDMR-ist. Sa-l trimita acolo si sa rezolve situatia. Daca nu o rezolva atunci sa il demita. NU ma mai intereseaza cazul. USL a batut plama cu UDMR de dinnainte de alegeri si a demonstrat cu surle si trimbite ca era logic sa faca acest lucru. Acum sa rezolve cazul. Ungurimea este adusa iarasi pe tapet atunci cind politicienii si securistii sunt luati la intrebari. USL-isti se preocupa acum cum sa regionalizeze tara si cum sa ii salveze pe PDL-aci de furturile masive si distrugerea sistematica a tarii in cei 8 ani care au trecut. Vezi cazul Blejnar! USL-isti au spus ca sunt mai destepti decit PDL-acii. Sa vedem cum rezolva cazul. Asa sa vii si sa declari vrute si nevrute in emisiuni speciale si sa joci basket pentru idei caritabile e usor. Si eu stiu sa fac lucrul asta.

 25. Pentru maghiari nu exista autoritate romaneasca,exista numai autoritate maghiara condusa de la Budapesta.Problema esta ca domnul Ponta,asa cum ne am obisnuit una zice si alta face,acum spune despre unguri ca sunt obraznici dar in prealabil l a schimbat din functie pe prefectul de covasna care ceruse respectarea legii respectiv interzicerea arborarii altor drapele in afara de cele oficiale.

 26. Aștept măsuri ferme din partea ministrului de Interne. Este inadmisibil ca Constituția și legile acestei țări să nu fie urmate! Dacă primarii UDMR nu înțeleg de bună voie să se supună dispozițiilor judecătorești, atunci să li se întocmească dosar penal și să plătească pentru obrăznicia de care dau dovadă. Nu este posibil să juri pe Constituția României, dar să te comporți ca extremist! Consider că arborarea pe o instituție publică a oricărui alt steag, în afară de cel al statului român, constituie un act de trădare națională. Responsabilii maghiari din administrațiile locale care au dublă cetățenie trebuie să declare fără tăgadă cărei stat i se supun. Celui maghiar sau României? Consider de altfel, că acțiunile și vorbele individului acesta Zsolt Nemeth, constituie un act de provacare la adresa securității naționale. Sper că MAE va acționa în consecintă și note de protest vor fi trimise tuturor instuțiilor europene abilitate. Guvernul maghiar trebuie avertizat și sanctionat pentru faptul că agită spiritele în Transilvania!

  • Carla ,

   Nu face nimeni nimic de capul lui …
   nici jigodiile din inima Ardealului ,
   nici extremistii aia de la Budapesta ! …
   sunt toti , parte dintr-un proiect in care se
   lucreaza sistematic … , incet dar sigur ,
   picatura cu picatura , pana la destramarea finala ! …
   Este trist ca Bucurestiul nu are o atitudine mult
   mai dura , mai ferma ! Baz , baz , o zi ~ doua si gata ! …
   Bruexelles-ul o tine mereu cu MCV ul lor , dar asa
   ceva de ce nu vad ??? E strigator la cer !!!

   • @Titus Voinopol
    Titus, s-a mai încercat destrămarea României și în anii 1989-1990 și n-a avut sorți de izbândă. Cine a considerat și încă consideră că spiritul național a murit în români după 50 de ani de comunism, se înșală. Acum, suntem mult mai bine informați decât eram cu 20 de ani, în urmă. Am ferma convingere că cetățenii acestei țări își vor apăra granițele țării, dacă va fi nevoie. Nu poți să treci peste voința cătorva milioane de oameni pentru a satisface imaginația bolnavă a unor politicieni maghiari plini de oportunism și îmbuibare!

    • Carla, atunci era Iliescu, bun prieten cu rusii, iar armata romana avea 380.000 de soldati, 4.000 de tancuri si 380 de avioane.

     Acum avem un basescu si un ponta, slujutorii Vestului, nu avem prieteni, iar armata e de 80.000 de soldati, 350 de tancuri si DORIM 48 de avioane de lupta.

     Soros a reusit un lucru admirabil pentru tara lui, Ungaria.In Vest, Ungaria este un monument de civilizatie, iar Romania o tara bananiera.

     • @Iulian Liberalul
      Iulian, eu cred în destinul tării mele, cu toate lipsurile pe care le avem, în momentul de față: numărul mic de cadre militare, lipsa înzestrării terestre, maritime și aeriene,imaginea proastă a României pe plan internațional etc. Ceea ce nu au luat în seamă cei care și-au făurit planuri de a destrăma România fie din rațiuni etnice, fie pentru resurse naturale, este reacția cetățenilor români. Niciodată, niciodată, dar niciodată, românii nu vor ceda Ardealul indiferent de presiunile venite din afara țării sau de sacrificii pe care le vor face pentru a păstra unitatea teritorială a României.

     • @Iulian Liberalul) Exact ! El este cel care a initiat si reusit, schimbarea numirii tiganilor in ROMI. Asta a fost un pas in atacul asupra natiei noastre. Personal am avut o experienta cu un nativ american-indian care, tot ce stia din auzite despre Romania este ca-i tara tiganilor vecina cu Transilvania lui Dracula cu capitala Budapesta. Ca el, sunt multi.

 27. se mai mareste pretul la curent sau la gaze pe sestache, se mai fura ceva important, se mai “privatizeaza” ceva startegic?!!!!! ca de fiecare data cind apare mizeria asta cu ungurii se face pe blat o megahotie 🙂

  • Asta cred si eu ca e o diverisune ca mai fac cei din USL ceva smecherii, da si maghiarii au oarece interese ca se schimba Constitutia si incearca si ei ceva.

 28. Asa o fi, tinutul secuiesc nu exista ca entitate si totusi va invit sa faceti o vizita in statiunea Borsec si o sa observati ca in timpul cat a fost Udrea ministrul turismului si s-au facut acolo investitii la partia de ski, pe langa celebra frunza (brand de tara) apare ca zona promovata “Tinutul secuiesc”. De ce va mai mira faptul ca se insista atat de mult pe treaba asta?

 29. Exista vreo lege care sa le interzica magariile astea???Daca exista,DE CE nu se aplica LEGEA???
  Dar cine sa aplice legea in “tara” asta???politistii aia care sunt bruscati,batuti pana si de taximetristi,culmea si in fata camerelor de filmat…deci nici macar o minima mandrie nu au.De altfel e bine ca si-au facut reclama(ma intreb cine a mai platit si duda aia)pe Discovery cu “politisti de elita”…aoleu cat am putut sa rad.PENIBILI

  • Nu se aplica si nici nu se va aplica atat timp cat tradatorii de tara vor fi in guvern.

   Roman : “Si ce vreti, sa le punem sacul in cap? Cum vom mai parea in Europa?”

   Pe EI (tradatorii de tara – basescu, ponta, usl, pdl-ppdd), ii intereseaza SA NU CUMVA Europa sa ii inlocuiasca cu ALTI tradatori de tara, iar ei sa isi piarda functiile si lovelele.

   Ponta, daca vrea sa evite multi morti maghiari si romani, ar fi bine sa trimita putin armata in zona, sa faca exercitii pe termen nelimitat.

 30. Nu ma intereseaza ungurii : sunt in campanie electorala , ma intereseaza Romania : SA SE RESPECTE LEGILE SI CONSTITUTIA !Si nu mai ma intereseaza ce li s-o fi promis !

 31. Este foarte interesant de stiut ca secuii sunt considerati ca cetateni de categoria a doua chiar de ungurii din Romania! Acestia din urma se delimiteaza de ei, ii eticheteaza ca fiind foarte rai si dificili in relatiile interpersonale. Nota bene: actuala conducere a UDMR-ului este majoritar formata din secui.

 32. si chiorul securist basescu sa basit in covasna la vila lui ciausescu unde a semnat autonomie pentru secuii carel sustin cu orbanu din buda peste vointa romanilor care lau demis acuma se rasbuna mafiotul ,deci este cazul sal oprim pe infractor si tradator cu macovei ce baga pe foc la ziare de afara ,cu haineala,ccr,morar gunoiul care spala dosare la hotii pdl,nul mai suspendam il puscam sa fie pace si liniste

 33. LUATI DE LA BASESCU !
  In aceasta problema lucrurile sant cam gata. In zona nu mai sant unitati militare, de jandarmi sau politie care sa poata impune ( legal) Constitutia. A fost aplicata experienta Croatiei lui Tudjman inca de cand era Babiuc la Aparare. Romanii sa-si aminteasca de toti care de atatia amar de ani ne spun ca nu exista pericol unguresc acolo si cei care o spun sant nationalisti, rai bineinteles. Ca patriotismul l-am dat dracu’. Cei de acolo au decat un vis la care majoritatea ungurilor din Ungaria nu prea mai viseaza, Ungaria Balsoi. Sant o masa de manevra a maniacilor honvezi zgandariti temeinic de la Moskwa. Si care s-au folosit din plin de apucaturile etilice ale cheliosului binganitor si de imensa lui frica de judecata, obtinand promisiuni pe care acum le vor puse in practica.
  cine vrea amanunte sa mearga la fundatiile sörösiste si sa se uite pe statele de plata.

 34. asa a fost mereu in istoria romanilor cu bune si rele,depinde de noi insine sa ne fie bine pe viitor,deokamdata nu sa nascut societatea perfecta.politicienii si extremisti fac valuri aiurea.jos mafia.sa nu uite ca romania este dacia.timpurile se schimba mereu.speram sa se mai faca filme cu istoria europei si a romanilor.noi sa fim sanatosi..by by..

 35. ungurii(nu amaratii de rand,grofii locali super imbogatiti din jaful tarii si cei din ungaria belicosi din fire) latra si fac sicane deastea gen domnu goe/dulceata in sosoni demult timp,nimic nou,nici nu tre bagati in seama,rep statului roman sa se rasteasca odata la ei si gata duca-se dracu ce atata..,

  iar primarii grofi ce nu respecta legea si tara in care traiesc sa se duca la bulau la dracu sa-i ia,

  ca de era un roman in Hungaria sa faca fasoanele astea il ardeau de viu..

  nu asta ma umple de scarba,mizeriile ce fac ungurii si ura cu care au sapat la temelie tara Romaneasca chiar din interiorul guvernului si forului legislativ,

  ci ticalosi ca basau si alte taraturi ca asta,clica lui bashita,emanatii de pe timpul lui iliescu,samd

  care au Coabitat cu sharpalaii astia si le-au dat sa suga tzatza si cu bucurie i-au luat alaturi participanti de frunte la Jaful cel Mare

  si i-au mangaiat pe crestet si mumumumumu ce unguroi frumosi manca-i-ar nenea ce mustatoaie au si ce frumos distrug ei tot si taie judete intregi de paduri si imput locul cu chimicale etc si urla cat pot de cat de asupriti sunt ei mai ceva ca evreii sub nazism.

  vaivai,ce ii mai place lui basau la covasna sa se dea cu schijetu,inafara de ciresica covasna e dragostea lui mai ales acuma Post referendumul de demitere,

  ce mandru e el de minoritatea maghiara(de fapt e preten cu grasii aia mustaciosi kelemeniti cu care spera sa-si asigure unul din planurile de scapare,ca de amaratii morti de foame din covasna i se rupe pla lu basau) e atat de evidenta tradarea de tara la care s-au dedat slutii astia ce au condus romania,la basau urla nenee tradarea de tara!

  huoo basaule si voi toti tradatorilor,

 36. Rușine și trădare,asta simt eu faţă de cei care ne-au minţit peste 23 de ani ca va veni timpul când in Romania,va curge lapte și miere. Și acum ce avem? Exact ce au avut românii noştri din Ardeal,cât au stat cu grumazul sub cizma urmașilor bozgorului Attila făr’de ţară.
  Li s-u maghiarizat numele românilor sub stăpânire lor;
  Ni s-au distrus bisericile și mănăstirile noastre ortodoxe;
  Ni s-a interzis religia noastră ortodoxă;
  Ni s-a interzis sa invăţăm si să vorbim in limba noastră cea română
  Ne-au strămutat românii din satele lor si au adus unguri din agară in locul românilor;
  SĂ NU UITĂM NICIODATĂ că in 1940,dupa diktatul de la Viena,ne-au macelărit pe românii noștri de la TRĂSNEA,MOISEI, IP si in alte zone ocupate de ei;
  SĂ NU UITAM NICIODATĂ că în 1989,ne-au ucis poliţiștii care până atunci le asiguraseră acestor “udemerei”liniștea și siguranţa fiecăruia. Câti unguri au fost ucişi de români in acele timpuri?Câti români și-aubatjocorit concetăţenii maghiari în acele vremuri?
  De ce vor “udemereii să își bată joc de familiile mixte româno-maghiare? De ce nu recunosc că au obţinut drepturi cum nici nu au visat măcar in burta mamii lor?
  Domnilor udmr-iști ,, INCETAŢ ODATĂ PENTRU TOTDEAUNA si nu.îi mai învrăjbiţi pe unii împotriva altora!!!!
  AJUNGE AJUNGE AJUNG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  În rest , la toată lumea,noroc,sănătate și fericire,iar mie să îmi daţi voi să mai revin pe forum.
  Gogu rezervistu’

 37. Si eu sunt cetatean roman, de etnie roman dar ma consider dac liber. De fiecare data la 01. decembrie arborez, in balconul langa drapelul Romaniei si simbolul dacilor (capul de lup alb si corp de sarpe pe fond alb).Pai daca secuii au dreptul sa puna simbolul lor pe institutii publice vreau si eu simbolul meu afisat pe institutiile publice!?!Cred ca sunt mai indreptatit decat ei. Asa cum eu inteleg sa arborez simbolurile mele pe propietatea mea, asa ar trebuii sa faca si ei… “in balconul lor”, dar nu pe institutiile publice, ale statului roman. Unde este aplicarea legi cu sanctiuni clare la adresa vinovatilor??

 38. SINGURA POSIBILITATE,ESTE CA,LA REGIONALIZARE,SA PUNEM COVASNA INTR-UN JUDET SI HARGHITA IN AL JUDET,SI SA RDICAM PRAGUL ELECTORAL LA 7%,IN MONETUL ALA,1005 NU O SA MAI AUZIM DE UNGURI MULTI ANI DE ACUMA INCOLO.

 39. visteria goala,datorii,o economie talmes-balmes si doar umbra a ceea ce ar trebui sa fie, popoulatia somalizata si ratacinda prin europa,
  nici o speranta de revigorare , nici un plan nu este asa de bun incat sa mai invie romanica , nu in situatia in car3 este acum, nici macar sa opreasca caderea nivelului de trai,mai jos daca e cu putinta21!,nu e posibil,

  romania precum titanicul se duce din inertie virand greoi sa evite aisbergul,degeaba nene , carmaciu bashit a pus-o pe curs de coliziune cu mana-i dibace ,poate sa faca tumbe ponta , nici o constitutie si regionalizare n-o mai salveaza(pe romanica) e prea baloasa treaba nene

  si voi va ganditi ca se maresc pretul la energie,gaze,alimente,tottot si in ritm alert din cauza ca USL pune de o megahotie?

  pai asta e tot ce pot sa faca,altceva nu au ce sa faca,

  nu stiu ce sa faca decat sa ia piei dupa piei de pe spinarea romanilor,asta e singura tactica din 89 pana acum,cand ati vazut voi un plan coerent?
  mai ales acum,la spartul targului
  cand poa sa-l aduca si pe hristos ca nici el nu mai scoala romania din groapa,
  daramite plan de reconstructie cand a ramas prafu si pulberea de toate

 40. D-le Radu Tudor,
  Intrebarea dvs. are un singur raspuns real, care nu include autoritatile adevarate de la Bucuresti/Budapesta. Liderii ungurilor(secui practic nu exista decat f. putini, conform recensamantului) asculta de presedintele ungurilor- bulibasa Basalau, care a fost demis din functia de presedinte al Romaniei.

 41. Cred ca d-l Corlatean a facut ce trebuie ,chemarea la MAE a unui ambasador e deja foarte grav din pct. de vedere diplomatic

 42. Daca stau bine sa ma gandesc, incepand din 1990 pe scena politica romaneasca s-a desfasurat un spectacol grotesc, jucat de niste fomisti, frustrati, lingai si impostori care s-au balacit in toate zoaiele posibile doar pentru a deveni “personalitati”, pentru a fi motul cacatului, unul mai mult decat altul. Nimic n-a contat pentru ei in afara avantajelor strict personale, au promovat tot felul de personaje fara sa le pese de tara si popor. Am muncit degeaba, ne-am sacrificat degeaba, am murit degeaba, am rabdat degeaba, generatii dupa generatii. Demnitatea de a fi Roman si dragostea pentru patria noastra, au fost calcate in picioare, moscolite si murdarite fara mila. Au inchis ochii la atacul sustinut al celor ce au vrut sa puna laba pe Romania. Ura si dispretul ungurilor, au fost manifestate in toate modurile posibile dar niciunul dintre faimosii barbati de stat, n-au avut nici demnitate, nici curaj sa-i puna la punct. Au fost complici la tot si-n toate, promovand in zone de strategie nationala personaje antiromanesti sustinute si finantate de evreii-unguri de peste ocean. Ungurii sunt bagati in fata, dar in spatele lor sta alta natie despre care nimeni n-are voie sa vorbeasca. Acum vedem rezultatul. Aceasta tanara generatie venita la conducerea tarii, in loc sa construiasca, trebuie sa repare si sa suporte consecintele tradarii celor dinainte. Sa speram ca vor reusi sa tina piept iar noi, sa numai fim indiferenti sau toleranti.

  • Este corect tot ce spuneti ! Intre cei din spatele obraznicilor “conlocuitori” se afla Austria . Resentimentele si nostalgiile “imperialilor” sint mult mai consistente , dar si mult mai perfide . Un turist ungur ne-a povestit acum citiva ani , ca in Ungaria maghiarii sint considerati tigani si ca in Ungaria s-a acceptat cu greu , acordarea cetateniei ungare pentru maghiarii “de pretutindeni” .

 43. daca statul roman ar avea sange-n…si ar aresta doar un primar de-ala cu steagul secaresc sau un tembel ca ala xce-l spanzura pe avram iancu..maaaamaa cred ca barossu face spume la gura,tot bruxelul urla ca in guras de sarpe,basalau plange pe umarul lui kelemen..dezastru nene!

  vai cat as vrea ca sa se intample asta.sa dovedim ca nu suntem mamaligi.

 44. unguri sunt jmecheri.
  de ce nu sunteti la fel?
  tinut secuiesc?cu cati secui?
  verificati date recensamant!!!!!

 45. Am calatorit prin Ungaria si am admirat decenta cu care m-am simtit inconjurat acolo. Decenta in starea drumurilor, in omogenitatea arhitecturilor, in nivelul preturilor din supermarketuri si, nu in ultimul rand, in modul in care am interactionat cu oamenii de-acolo. Eu chiar cred ca nu ungurii reprezinta problema noastra grava. Problemele dintre unguri si romani nu sunt de ieri, de azi si nu cred ca pot fi rezolvate altfel decat prin impacarea partilor, nu prin escaladarea disensiunilor. De asemenea, ar trebui sa tinem cont ca, din nefericire, intre ceea ce spun politicienii si ceea ce cred oamenii obisnuiti, e o mare diferenta. Bunul simt romanesc nu e prostie, e un bun de pret. Ce-ar trebui sa facem? Sa mergem in Ungaria cu trenul si sa le strigam “Tiganilor!” din usile deschise?? Cati dintre noi ne-am preta la asa ceva? Latram la luna, pentru ca nu ne da mana sa luam in piept adevaratele probleme. Exista alte entitati, statale sau supra-statale, care ne calca-n picioare si care au tot interesul sa ne dezbine si sa ne stapaneasca. Laudabil comportamentul lui Corlateanu! Bravo lui!

  • Mah, tu chiar esti dobitoc.Am fost si eu in Ungaria (de “n” ori) si stiu ca sunt ok…la suprafata.

   Asa cum noi, romanii, visam la Basarabia, SI STIM CA ESTE A NOASTRA, ei, ungurii (in imensa majoriatte – nu numai natinalistii) viseaza la Ardeal, CU TOATE CA NU E AL LOR!!!

   Pune mana pe niste carti sa vezi cu cati morti, romani si maghiari, este presarata istoria Ardealului intre 1780-1946.

   DUPA AIA, vino aici sa spune ca nu e nici problema.Ca e istorie.Ca am “evoluat”.

   Tu, dupa pererile pe care le ai, esti undeva la 20-25 de anisori, nu stii istorie (nah, asa s-a facut scoala dupa 1989), esti idealist (inca mai crezi ca fiinta umana este iubitoare de pace) si din pacate inca vei fi asa vreo 10 ani.

   • Ce-as mai vrea eu sa am 20-25 de anisori! Dac-as mai avea doar atatia, cu siguranta as fi la gagici la ora asta, n-as pierde vremea pe bloguri. Sincer sa fiu, chiar mi-as dori sa pot spera ca voi mai trai inca zece ani! Cred ca tocmai faptul ca istoria, nu doar a Ardealului, a intregii omeniri, e presarata cu atatia morti, din toate taberele, ma face sa-mi doresc sa nu mai moara si alta lume, decat din cauze naturale. Daca asta ma face sa par de 25 de ani, nu pot decat sa ma bucur!

 46. Daca un roman se duce si striga intr-o piata ceva…orice…e luat si batut,amendat si injosit de jandarmi.In schimb maghiarii cu functii in administratia locala fac ce vor si nu patesc nimic.
  Imi este SCARBA de “autoritatile” din Romania.

 47. Ptr. Dl. Titus Corlățean
  Domnule ministru, este foarte bună diplomația. Dar nu credeți că ne-am săturat de atâta teorie? Așteptăm rezultate concrete și imediate la probleme concrete.

 48. Incredibil tupeul, pare un val de razbunare declansaat la adresa reactiei cetatenilor care nu au vrut foarte recent ungurii la guvernare, asta ca sa evit partea istorica a problemei. Cum sa mai vrem ungurii la guvernare cand au fost 15 ani consecutiv si atunci cand au avut ocazia au fost impotriva vointei majoritatii cetatenilor romani.
  Este o problema delicata declansata de interesele Ungariei in Romania cu bataie lunga pentru ceea ce planifica sa fie Romania in viitor in context evident european care trebuie rezolvata ca atare, dar cu demnitate. Legi vad ca nu avem, dar constitutie mai avem, mai este in viguare? Domnul Ponta, premierul are la dispozitie instrumente de stat, nu stie despre ele sau il consiliaza prost domnul de etnie ungara?
  Urmeaza sa mearga domnul Basescu la Bruxelles, domnul Ponta dupa ce ar aplica instrumentele de stat privind aceasta delicata problema cu smecherii tupeisti s-ar crea si niste tensiuni pe care odata dus la Bruxelles, Basescu sa reprezinte Romania ca tot se cere presedinte si daca nu o face uite un motiv pentru suspendare.
  Instrumentul de stat la dispozitie are si componenta interna cum bine zicea cineva din platou.

 49. absolut,statul roman postbasire trebuie sa ia atitudine , macar atat sa faca, sa ne dea un motiv de a fi mandri ,

  sa nu se mai pisa pe ei de frica bruxelului sau sa se lase terfeliti de iredentisti,
  sa ne mobilizeze moral acum cand suntem cel mai grav loviti si cu moralul la pamant.

  asta ar fi foarte important sa faca

  dar daca o lasa bleaga asa cum cred eu ,ca de obicei cu palavrageli politice si miorlaieli pisacioase.. nu fac decat sa ne deceptioneze si sa ne faca lehamite.

  iredentistii astia tot pluseaza de 23 de ani e timpul sa le dea sec si gata nenee,duca-se.primarii aia luati in duba si ascunsi la beci,ca asta se face cand iti tradezi tara si terfelesti insemnele nationale

 50. Ce-si mai freaca mainile dusmanii nostri cand va (ne) privesc!
  “Uite ce usor e cu romanii! E suficient sa-mpingem niste unguri la inaintare si romanii iau foc! Uita de adevarata problema, care suntem noi! Noi, astia care le vrem pamanturile, apele, cerurile, sufletele! Fara sa avem vreun drept, doar pentru ca suntem lacomi si nimic nu ne satura!”
  Dusmanii astia ne sunt dusmani, in egala masura, si noua si ungurilor.
  Ma-ntreb, evident retoric, daca romanii moldoveni ar arbora steagul Moldovei strabune, ala cu capul de bour, ne-am aprinde la fel de tare? Traim intr-o lume complicata, sa incercam sa n-o complicam si mai tare! Important e sa actionam cu intelepciune, nu sa ne iritam la simbolistica!

 51. Cum poate d-na Grecu sa puna o asemenea intrebare daca regionalizarea se face iimpotriva ungurilor ? e neproductiva si periculoasa o asemenea intrebare .

 52. Daca statul roman ar fi dorit ca maghiarii sa nu mai fie majoritari in judetele Harghita si Covasna si sa se incheie odata problema asta, nu era mare lucru sa ajute la popularea zonei cu romani. S-ar fi putut acorda facilitati pentru atragerea unui mare investitor acolo sau ar fi investit chiar statul in ceva, creandu-se astfel locuri de munca si, daca ar mai fi ajutati sa-si construiasca si case, toti moldovenii care ingrijesc batrani prin Italia si Spania ar fi fost fericiti sa se mute in Harghita si Covasna si sa incline balanta majoritatii in favoarea romanilor.

 53. Domnule Radu Tudor
  In cazul in care “intelectuali si diplomati” ajung sa “interpreteze” legile in mod diferit trebuie sa se intoarca la “principii!!!In cazul Nyiro Jozsef avem de a face cu un poet”patriot care a ajuns extremist”!!!Dupa moartea sa “poetul” accentuez ca poetul trebuie reabilitat si are dreptul acesta!!!Poetul Octavian Goga a avut o “traectorie” similara si este reabilitat!!!!Paunescu idem si la fel!!!Principiul similaritatii si precedentul daca nu este acceptat de dvs. atunci cine este extremist?????Respectuos va rog sa tratati subiectele in mod corect!!!!Respectuos va rog sa respectati principiile care genereaza legi,legi care se respecta pentru ca se bazeaza pe principii care pot fi invocate de intelectuali!!!!Respect legile si principiile,respect lumina si adevarul si nu accept dubla-masura!!!

  • Zoltan, amesteci lucrurile.Tu acasă, poți să-i iubești pe Hitler, Stalin să crezi în Buddha sau în Fetele de la Căpâlna sau să-l consideri pe József Nyírő, un poet excelent. Poate chiar este, cine știe?!? Este exclusiv treaba ta! Aici este vorba de poziția statului român față de un individ care a făcut parte din guvernul hortyist ce a omorăt cetățeni români în Ardeal. Așa ceva nu se uită și nici nu se iartă! Octavian Goga a fost naționalist, dar din cunoștiințele mele n-a ordonat nimănui să omoare cetățeni la comandă, ca poetul maghiar, iar Păunescu cu atât mai puțin. Se zice că a simpatizat cu regimul comunist, dar iarăși nu e vinovat de crimă împotriva umanității.

   • Fara discutie aveti o lipsa crasa de cultura,o lipsa de principii si combinatia asta duce la dubla-masura!!!Stupid,penibil si absurd!!!

    • @ Zoltan1
     Stupide,penibile și absurde sunt princiipiile tale bazate pe revizionismul maghiar. Cunoștiințele mele generale nu provin din informațiile mai mult sau puțin eronate de pe Wikipedia. Nu sunt o admiratoare a lui Octavian Goga sau a lui A.C Cuza, ca oameni politici și nici a doctrinei lor, însă înțeleg foarte bine epoca pe care au trăit-o. Cât despre principii…..sunt un om care rar de abate de la propriile sale convingeri.

     • Carla , va rog , lasati-l!
      Atatea semne de intrebare si mirare din mesajele lui ,replica finala a acestora , faptul ca “bungheste” limba romana , modul ostentativ de exprimare denota ca are pitici pe creier,este asezat pe un scaun ,pus sa faca asta.
      Nu exprim o idee originala , am mai citit-o pe aici ,dar sunt de acord ca suntem destui care asteptam ,o sansa in viata ,sa le dam peste bot iredentistilor. Vad ca nu se astampara!

  • Stii ceva ? Poetii aia romani au fost in tara lor. Poetii ceilalti, maghiari, n-au fost in tara lor. Fiecare in tara lui, mai ales cand este vorba de cultura, scrie si spune ce are chef. Intelegi ? Daca Josef al vostru era inmormantat in Ungaria, nu era nicio problema. Ia sa-l mutam si noi pe Mihai Viteazul in Budapesta sa vezi ce sariti de c*r in sus 1000 de km.

 54. Regionalizarea teritoriului aflat in interiorul granitelor statului national si unitar roman exista din cele mai vechi timpuri. S-a format, in mod obiectiv, pe criterii etno-geografice, dar, mai ales, economice, ca masura de eficientizare a negotului. Regiunile romanesti exista de cand exista romani traitori pe aceste meleaguri. Au existat si cand nu formam o singura tara si cand stapanitorii erau turcii sau austriecii. Regionalizarea subiectiva a existat doar in doua cazuri. In urma diktatului de la Viena si in urma planului valev din perioada stalinista.
  E-a-l dracu’ de destept Roman asta, trebuie sa recunosc! Intr-adevar, litigiul asta teritorial a fost transat in 1918. Modul insidios prin care aia, pe care-i pomeneam mai devreme, incearca sa schimbe granitele, nu prea are sorti de izbanda. Dar observ cu mirare ca nici la pervertirea rezultatului referendumului n-ati tipat asa!

 55. Respect Radu ! Ieri seara a fost o emisiune de doi lei. Nu ai fost TU!
  Astaseara ,emisiune de doi lei! NU ESTI TU! Cine pana mea l-a chemat pe bisnitar langa tine si Dana? E vopsit si-l asteapta gurista . Cine face invitatiile in studiou? imi pare rau!
  Daca va zic dl si dna , mai bine va zic Radu si Dana , si va respect!
  Sunteti un brand , separat sau impreuna!
  In jur 10 atacuri , si noi reactionam prin bisnitar cu mintea vopsita de moldoveanca. Cine i-a deschis calea Presedintelui “curtii”?
  Respect min.Apararii, care , ce poate zice?

 56. Domnule Radu Tudor, va urmaresc in direct la Dana Grecu. Pozitia lui Petre Roman este suspecta si multi dintre noi stim de ce. Incercati sa-i faceti jocul si intrebati-l ce crede despre schimbarea statului national in multinational. Nu de alta, dar asta este unul din punctele planului etniei pe care o reprezinta si o serveste din umbra.

  • “La ordinea zilei” cu Dana Grecu si Radu Tudor – nu e “la Dana Grecu”, e la emisiunea lui si a Danei Grecu. Just for the records 🙂 In rest, sunt de acord: atitudinea lui Petre Roman nu e cea a unui roman caruia ii pasa de tara lui.

    • 🙂 Ce legatura are … cu prefectura? Daca tara sta pe un butoi cu pulbere, s-a inchis sezonul la corecturi?
     Detaliile fac intotdeauna diferenta. Poate de-aia sta tara pe un butoi cu publere: ca ne-am obisnuit sa fim selectivi si limitati in ceea ce priveste corectitudinea si corecturile. 😉

 57. In ultimul timp grecu ori nu se mai documenteaza ori are alte “sarcini”.Roman are dreptate ,basescu nu a facut obs. la arestare .Iar cu ANI e ochestie tehnica nu de fond.Cred ca madam grecu face confuzii grave.Nu a fost nicio dare inapoi-Sirbu cred ca inca nu stia ce se stabilise in comisia de statut.Si nu stiu de ce madam grecu trebuie sa spuna ca Sirbu este socrul lui Ponta ,Are ce are iar cu ponta .Bravo d-na Angeluescu

 58. Este războiul lui Traian Băsescu împotriva cetățenilor români!Unde se va duce Traian Băsescu după încheierea mandatului?La Bruxel?E mincinos și prea ticălos să fie acceptat acolo.El(Traian Băsescu) oferă extremiștilor maghiari Ținutul secuiesc atâta timp cât el va putea trăi în Harghita și Covasna unită!Odată format Ținutul Secuiesc,ținutul secuiesc nu va face parte din România așa că România va mai pierde teritoriu.Traian Băsescu vrea Ținutul Secuiesc format prin minciuni pentru ca să nu fie judecat și condamnat în România!Odată ce românia va pierde Covasna și Harghita,România va intra în a doua etapă de colonie!Europa va putea face cu noi tot ce poftește!

 59. Bravo d-le Tudor ,corect.Explica-i lui grecu ca e deplasata sa-l jigneasca pe ponta .Posdru e important ca toate univ. au proiecte.Ce nu intelege grecu ca ponta e premier si nu poate sa faca mahalagisme la Bruxelles.

 60. Razvan are dreptate! Un an fara boc trebuie sarbatorit!!!!!
  O sticla de sampanie in curand si pentru un an fara tuzgureanu!

 61. Explicati-i d-nei grecu ca toti ne umilim uneori in viata ,ptr. familie ptr. copii,ptr. pastrarea serviciului ,si daca D-L PONTA se umileste uneori ptr. tara este de felicitat.Madam grecu nu a facut compromisuri niciodata ,nici ptr. familie ,copii sau serviciu?

 62. măi gigi…Grecu la care te referi tu,nu a semnat nici o adeziune nici USL-ului nici altui partid ca să aibă sarcini să dea în usl.
  Dana Grecu are dreptul să-și exprime opiniile,părerile și chiar frustrările dacă sunt folosite decent,pentru a trage un semnal de alarmă unor oameni care trebuie să își apere țara,legile și cetățenii!
  Părerea mea pe care o pot liber exprima atât eu cât și doamna Dana Grecu prin simplu fapt că e democratic și precizat în Constituția noastră și a Drepturilor Omului,este că Dana Grecu și-a exprimat decent,nemulțumirea,părerile și îngrijorările legate de un subiect de maximă importanță!
  NU! NU sunt avocatul doamnei Grecu!

 63. Curs de manipulare, lectia a doua: cand vrei sa faci o nefacuta sau doar sa distragi atentia de la incapacitatea proprie, da-le maselor un adversar facil si vor uita de chestiile importante.

  Asa a facut Hitler cu evreii, URSS cu capitalistii, asta face si USL acum. Dar unii oameni sunt prea ocupati sa creada ca sunt importanti, in vreun fel, ca sa mai bage de seama ca sunt lasati fara portofel, in timpu’ asta.
  Unii inca traiesc in vremea lu’ Dej si cred ca, in Uniunea Europeana si in NATO, se mai discuta redesenarea granitelor, alipiri de teritorii sau, mai ales, razboi intre doua tari membre ale ambelor organizatii.

  Totusi, pentru aprofundare si buna informare, ca poate vi se apleaca de la atata mancat de diverse: Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat dacă este posibilă autonomia teritorială în regiunea secuiască, şi când va fi acest lucru posibil. “Referitor la termen, vi-l pot da, este «niciodată», pentru că România este definită ca stat naţional unitar şi suveran”, a spus Băsescu. (Budapesta, 2 februarie 2009)
  Pentru conformitate: http://www.mediafax.ro/politic/basescu-in-romania-nu-va-exista-niciodata-autonomie-teritoriala-3851345

  Si daca de la PDL/Basescu as putea intelege jocul “la doua capete” cu UDMR, data fiind majoritatea fragila pe care o aveau, de la USL e complet inexplicabil – cu 65%+ din Parlament, ei o ard in protocoale si colaborari? Decat daca, nu cumva, prietenii sunt dusmani si invers.

  • PS: exact acelasi lucru il fac si politicienii unguri, pe partea ailalta. Ei sunt vai de steaua lor, economic vorbind (desi nu asa rau ca Romania), asa ca mai scot un pic papusa cu romanii, Ardealu’, Trianonu’ – si unguru’ de rand pune botu’ si uita ca e cu burta la fel de goala ca vecinu’ roman.

  • Asa a zis Basescu mereu si daca nu era USL infiinta Universitate de Stat in limba maghiara. Nu cumva legea invatamantului maghiar a trecut prin asumarea raspunderii de catre PDL si UDMR ? Cum raspund acum aceste doua organizatii de extrema dreapta ? Basescu a zis multe si n-a facut niciunele… Lasa.

   • Ce-are universitatea cu autonomia? Perceptia mea e ca e doar un pretext pentru liderii lor sa faca scandal. Daca ar avea universitate, s-ar plange ca de ce n-au academie, daca ar avea academie ar cere scoala de sudori si tot asa… Niste idioti, nu-si dau seama ca facind scoala intr-o limba care in Romania e inutila oriunde in afara HR-CV isi restrang sansele la un loc de munca? Tot scandalul asta e o perdea de fum, cu ajutorul interesat al PNL, care vrea sa impiedice orice apropiere intre PSD si UDMR.

    • Pai are, ca Basescu le-a dat tot ce au dorit. I-a tinut la guvernare, a inchis spitale doar unde sunt majoritari romani si au facut orice ca romanul sa fie casapit. Daca Basescu era asa de bun, il baga la puscarie sau cel putin il ancheta pa Kelemen Mufelen si pe toti aiuritii lui de prin Harghita si Covasna si acum avea 75% din voturi.

     • Sefu’, intr-un stat de drept, presedintele nu baga oameni la inchisoare si nu ancheteaza pe nimeni. De-astea se-ntampla numa’ prin Coreea de Nord, Cuba si alte asemenea…
      Cand a venit vorba de autonomie, Basescu s-a exprimat foarte clar: niciodata. Deci nu inteleg de ce o tot cotim si o sucim, pana la urma, Frunda e consilieru’ lu’ Ponta, nu al lui Basescu.

 64. Covasna-Harghita-Mures-Alba-Sibiu-Brasov, asta este marea problema si a creat toata agitatia.
  maghiarii vor o regiune ‘mai mica’ altfel nu pot sa obtina in viitor autonomia daca sunt intr-o regiune in care nu sunt majoritari.

  • Covasna :Romani – 23.3% Maghiari – 73.8%
   Harghita:Romani – 14.0% Maghiari – 85.0%
   Mures :Romani – 53.2% Maghiari – 40.3%
   Alba :Romani – 90.0% Maghiari – 6.0%
   Brasov :Romani – 87.3% Maghiari – 8.7%
   Sibiu :Romani – 90.0% —————presupun, ca n-am gasit date.

 65. Un subiect fierbinte pt. ROMANIA! Declaratia ambasadorului inacceptabila! Statul roman trebuie sa ia pozitie!

  Dl. FUNAR a avut o interventie TV interesanta cu referire la scenariul urmat de UNGARIA pentru anexarea TRANSILVANIEI!

  Ofiţerii de informatii sunt exasperaţi de lipsa de reacţie a autorităţilor statului român în problema UDMR şi a “Ţinutului Secuiesc”. Şantajul politic constant şi scenetele regizate de UDMR (recunosc, cu multă abilitate politică) la adresa tuturor guvernelor la care a fost parte, se pare că sunt destul de eficiente. Politicienii români cedează uşor, pentru a-şi păstra locul la putere.
  Felicitari lui ANTONESCU ca s-a putut debarasa de UDMR.

 66. Ultimele cuvinte ale lui CEAUSESCU au fost:

  Moarte tradatorilor! Istoria ma va razbuna! Traiasca Romania socialista LIBERA si INDEPENDENTA!”

 67. Sunt din fosta provincie istorica bucovina, dar vreau sa subliniez ca nici o institutie publica nu are vre-un steag istoric arborat pe langa tricolor.

  Romania trebuie sa fie mai curata, dezvoltata si mai bogata ca ungaria, iar toti secuii vor uita de autonomie.

  Hai sa muncim si sa crestem ptr noi si copii nostrii.
  Asa sa ne ajute D-zeu!

 68. 1,2 mil. maghiari din care 700mii cu drept de vot. Mai fratilor, pe mine ma ia capul ! Astia, ne conduc, ne impun, ne manipuleaza, ne scriu istoria, ne hotarasc viitorul, ne pun guverne si ne dau jos guvernele. Mai cunoasteti vreo tara pe planeta in aceasta situatie ?
  Toti politicienii romani se poarta cu manusi, umili si supusi, in numele bunului simt si al diplomatiei, chipurile. Observ cu durere aroganta si fermitatea acestor maghiari si ma incearca o cumplita revolta. Imi este rusine cu politicienii romani si cu toate aceste pozitii si comentarii de virgine timide.

 69. Degeaba bat eu saua ca sa priceapa iepele…
  Iepele nu pot or nu vor sa priceapa.
  Domnu-asta de la Oradea a pus punctul pe i, sau cum i-o zice literei asteia in ungureste. Ei nu vor sa pateasca la fel ca sasii sau ca evreii!
  Pai nu i-au alungat romanii nici pe unii si nici pe altii!
  Ei au dorit sa plece intr-o perioada in care toti vroiam sa plecam, dar ei au avut privilegiul sa poata pleca! Noi nu! Noi am ramas si-am indurat!
  Cu totii deplangem plecarea sasilor din Ardeal. Sate intregi, altadata prospere, au ramas pustii si n-am vazut romani inghesuindu-se sa le ocupe.
  Acum maghiarii circula dupa bunul plac. Si cei din Romania si cei din Ungaria. Temerea domnului de la Oradea e absolut neintemeiata daca, nu cumva, e doar o diversiune. Copiii si nepotii dumnealui vor putea trai linistiti in Romania, pe pamanturile lor.
  Nu-i invinovatesc pe unguri pentru ceea ce ni se-ntampla. Ii invinovatesc pe politicienii romani corupti, care au permis sa se ajunga aici.
  Din 2009 incoace, pe politicienii anti-romani si ne-romani corupti!
  Incercati sa vedeti dincolo de masina din fata voastra!
  Ceea ce se intampla e pus la cale de anti-romanii care se vad in pericol de-a nu-si putea tine promisiunile facute in schimbul invoirii primite pentru jaf!
  Iar anti-romanii astia nu sunt unguri!

 70. Mai intrebi.La ce fatarai avem in politica noastra care nu pot traii fara ei ce sa ami intrebi.Cand un prefect este mutat pt ca a aparat simbolul pt care sute de mii de Romani au murit STEAGUL ROMANESC ce sa mai intrebi.Cand ii vezi pe ai nostrii cum le curata oua cum nu stiu sa le raspunda si tac ca mieluseii.Ce sa mai zici.Sa abordeze steagul lor in Israel,in USA,in Germania,in Franta.I-ar manca aia de vii .Ai nostrii in numele Europeismului si altor magarii le-au permis orisice.Daca le taiau macaroana din prima si de cate ori ar fi sarit gardul se linisteau.Dar le-au dat nas.

  • Fataraii votati de oameni, ca daca erau pusi de unii din Spatiul Cosmic cu forta, mai ziceam. Dar romanii si-au ales drumul pe care il au acum… Si-l merita… foarte mult. Multi dintre ei s-au rahatit pe neamul romanesc si pe istoria Romaniei.

 71. E o întrebare retorică, ei ascultă doar de Budapesta.
  Regret mult, dar această problemă a pretenţiilor ungurilor este foarte serioasă şi nu este înţeleasă cum trebuie. Aşa învârt lucrurile, aşa mint şi românii îi cred. Şi pentru asta, dar mai ales din aroganţa lor genetică, a spus Marko B. că românii sunt proşti. Vă rog să nu mai faceţi distincţie între unii şi alţii, UDMR-ul este exact la fel,susţine EXACT aceleaşi lucruri ca toţi ungurii. Trei fruntaşi ai UDMR, Kelemen H., Frunda G. şi Borbely L., au susţinut azi, la TV, aceleaşi idei,prezentându-le ca pe nişte lucruri foarte normale, şi chiar mărunte: autonomie teritorială, minimalizată de ei, dar cu consecinţe foarte grave, adică separare, drapel secuiesc-pe cine deranjează? -întrebarea lor- Pe noi şi legile ţării şi toate celelate. Nu-l mai tot lăudaţi pe Frunda, care a spus clar că nu recunoaşte statul naţional şi tâmpenia care a prins şi la români că doar n-o să ia o bucată din Harghita s-o ducă în Ungaria.Nu, aduc Ungaria acolo, deja totul este unguresc, ce-ar fi dacă s-ar recunoaşte Ţinutul? Nici acum românii de acolo nu au nici un drept,în ROMÂNIA, în ţara lor. Nu se pot angaja dacă nu cunosc limba maghiară,sau de cele mai multe ori pentru că sunt români. Şi la Tg. Mureş, unde românii au o uşoară majoritate, există, peste tot, condiţia cunoaşterii limbii maghiare.Asta înseamnă o recunoaştere a limbii maghiare ca a 2-a limbă oficială. Anormal şi nimeni nu sesizează. Ei vorbesc de lipsa egalităţii cu românii? Este invers, românii nu sunt egali cu ei, ei sunt discriminaţi pozitiv, o realitate. Ei sunt angajaţi şi dacă nu cunosc limba română, românii nu, fără să cunoască limba maghiară. Ce minciună, şi m-am mirat că a înghiţit-o dl.Ursu, că nu au UMF în limba lor. Gogomănie! La UMF Tg. Mureş este dintotdeauna şi secţie maghiară(la început a fost numai în maghiară) Ce nu e în maghiară-partea practică, dar şi acolo dacă este un cadru didactic ungur este mai mult aşa.Este normal să fie în română, pentru că sunt bolnavi care nu ştiu limba lor. Anul trecut am fost la Spitalul Judeţean Mureş şi doctoriţa rezidentă care trebuia să-mi facă fişa nu ştia aproape deloc româneşte, avea nevoie de ajutor pentru a ne înţelege. Păi cum, dacă nu au în limba lor, cum de nu ştia să întrebe nimic în română? Deci există din totdeauna şi în ungureşte, ce vor ei este să fie separaţi, să facă ce vor. D-na Andronescu le-a promis ceva ce nu trebuia, aşa a făcut şi în 1991,cred, când a hotărât separarea celor 2 licee mari: Alex. Papiu Ilarian, numai românesc, şi Bolyai Farkas, numai unguresc, ceea ce a fost o mare prostie. Românii din Tg. Mureş n-o iartă pe d-na Andronescu pentru această mare greşeală. Mai voiau ceva ungurii, cred că li s-a dat: au o facultate particulară, în Tg. Mureş, şi cereau bani de la statul român. Dar nici o facultate particulară românească nu este susţinută de stat, ei da. Din păcate USL-ul şi Dl. Duşa le cântă în strună ungurilor, dar nu fac nimic pentru românii de acolo şi nu se gândesc foarte serios la viitorul României. Dl Ponta va pierde mult dacă mai insistă cu UDMR-ul la guvernare, nu l-ar fi votat prea mulţi ardeleni, dacă şi-ar fi anunţat această intenţie. Imediat ce prefectul de Covasna a aplicat legile ţării a fost schimbat, motivând o avansare. De prostit proştii! Dl Duşa nu spune adevărul. Nu este adevărat că românii şi maghiarii din zonă se înţeleg bine. Cei în vârstă, poate, dar tinerii au educaţia din cărţi de istoria şi geografia României, scrise în Ungaria – vă daţi seama ce conţinut-, de Jobbik şi a.m.d. Ungurii nu vor înceta niciodată să ceară tot mai mult, românii trebuie să fie fermi, să avem legi şi să le aplicăm. Ei n-au nimic românesc, când au ocupat Ardealul. În comuna noastră, ocupată până în 1918, unde nu era nici un ungur, scria la primărie: aici nu se vorbeşte decât în ungureşte şi tatăl meu a făcut câteva clase în ungureşte. Un fapt de neînţeles petrecut la Tg. Mureş: mult lăudaţii liberali( de d-voastră) au votat împreună cu UDMR-ul, măcar PDL-ul s-a abţinut, în consiliul municipal bani pentru a pune plăcuţe bilingve pe toate grădiniţele şi şcolile din oraş. Închipuiţi-vă plăcuţă scrisă în ungureşte pe colegiul “Alex. Papiu Ilarian”, numai secţie română, şi al cărui tată a fost omorât de unguri. Se întorc amândoi în mormânt. Vorba lui M. Badea:”noaptea minţii”.

 72. D-le Radu Tudor, de ce daca tot se face regionalizarea asta jud.Covasna, Harghita si Mures nu sunt despartite,Pentru care motiv sunt toate comasate in aceeasi regiune exact ca o enclava.Lovitura de gratie pentru unguri eu cred ca ar fi ca jud problema sa fie in regiuni diferite si in loc de 8 regiuni am avea 7 ???????Nu ati putea sa le propuneti liderilor USL asta >>>?????????

  • Clar, poate ia Antonescu Covasna in spinare si o muta langa Tulcea, sa aiba si ungurii iesire la mare… 🙂

 73. DIN PRESA ANILOR 1928.Portetul sovinului ungur.

  “Cui dintre noi îi trebuie drepturi pentru ungurii din România?
  Le cerem provizoriu, să putem zdrobi cu ele statul.
  Țara, națiunea, instituțiile și tot ce este valah e, înaintea noastră, superlativul odiosului ce trebuie urât din toate puterile și combătut prin toate mijloacele.
  Orice comunicare sau împăcare cu spiritul acesta și cu situațiunea de egal cu voi este sacrilegiu… În trecutul nostru de dominație ne-a devenit o a doua natură disprețuirea valahului.
  Cultură, civilizație, pentru noi nu poate fi decât la Budapesta. Bucureștii sunt personificarea bizantinismului și balcanismului celui mai întunecat, unde mergem numai ca să corupem și să facem afaceri în stil balcanic…
  Legile țării le privim din punct de vedere al eludărilor sau ca să tragem eventualul profit pe care ni-l asigură… Nu există între unguri și unguri deosebire, toți vă urâm, toți tindem cu toate mijloacele la păstrarea supremației noastre, ca ceasul reînvierii Ungariei să ne afle înmulțiți și întăriți…
  Cu cât vom avea mai multe libertăți, cu atât vom lucra mai intens, cu cât vom avea mai multe drepturi, cu atât vom fi mai periculoși pentru statul român, căci nouă drepturi și libertăți de la români nu ne trebuie, decât ca să le îndreptăm în contra lor.
  Ungaria ciuntită ne așteaptă și lucrează pentru noi, eroic, cu toate mijloacele, ca și noi.
  A slăbi tot ce este românesc, a-l strica cu tot prețul, a alimenta nemulțumirile, discordia înăuntru, ponegririle în afară – iată datoria noastră pe teritoriul românesc.
  Patria pentru noi este maghiară, cea veche, numai cetățenia forțată, temporară este cea română. De aceea stăm în cetățenia impusă nouă, până ne vom putea reuni cu Patria.
  Pentru ajungerea scopului nostru suprem, nu există cuvânt de onoare, caracter, consecvență, ci posibilitate. Căci existența și fericirea maghiarilor nu se poate încadra în actualele hotare ale României. Cui dintre noi îi trebuie drepturi pentru ungurii din România? Le cerem provizoriu, să putem zdrobi cu ele statul”.

  VALABIL SI AZI. II RECUNOASTETI ?

 74. Vor asculta de instinctul lor extremist si xenofob. Iar daca justitia nu-i va incarcera p’astia care freaca menta degeaba si isi fac ganduri separatiste, in curand o sa-si declare unilateral independenta. Iar Corlatean nu va face altceva decat sa-l cheme pa ochelaristul ala la el degeaba… Si atat.

 75. Sa nu uitam: http://www.youtube.com/watch?v=cWHl3WawU1Q
  Imi vine sa scuip televizorul cand ii aud pe unii ca se mira de ceea ce fac extremistii UDMR-isti in Harghita si Covasna. Pai cand le spuneau unii si altii ca UDMR-istii sunt extremisti, erau facuti nationalisti, extremisti si anti-europeni… de parca UDMR-istii erau altfel… Dar UDMR este un partid democratic, ce nu lezeaza Statul De Drept si nu incalca legea din Romania. Ba chiar era un aiurit pe labeunu (ca sa nu-i zic altfel) care era de acord cu UDMR-istii.

  • UDMR-istii sunt extremisti: “ Laszlo Borbely: Va trebui să modificăm legea pentru ca aceste steaguri să fie arborate pe clădirile oficiale
   Sursa: Antena 3

 76. UDMR-istii sunt extremisti: “ Laszlo Borbely: Va trebui să modificăm legea pentru ca aceste steaguri să fie arborate pe clădirile oficiale ”
  Sursa: Antena 3
  Eu zic ca dupa ce arboreaza steagul, sa fie bagati la parnaie pana isi revin la cap.

 77. caricatura de pe prima pagina a jurnalului national este ca deobicei desteapta.
  http://jurnalul.ro/

  daca judecatorul era exhibitionist si gaura de pe steag blurata era si mai sugestiva.dar si asa tot mesajul asta transmite . bravo lor ,destepti baietii de la jurnalul,de la tot trustul intact dealtfel!

  vaaai,ati polarizat media romaneasca.
  Intact i-a luat pe toti aia profesionosti si cu neuronii la ei iar restul de media(partea basita adica) a ramas cu drojdia…

  dar Basirea n-are nevoie de creier.basirea e in contradictie cu inteligenta,e doar Basire ce dracu! ,asa ca imi retrag acuza ca voi ati divizat media in extreme/extrem de profesionsti si destepti si extrem de prosti si ticalosi si basalosi sustinuti din banii Bashiti,a fost un proces natural.

 78. ” Vicepreședintele UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri, că formaţiunea maghiară consideră „perimat” statutul de stat naţional al României. El a catalogat drept firească arborarea steagului secuiesc alături de cel românesc, considerându-l drept un simbol al tradiţiei şi al autorităţilor locale. ”
  Sursa: Antena 3
  Astia sunt UDMR-istii care ii lauda presa acum cativa ani si le spunea ca sunt democrati si acum le spune ca trebuie sa fie in Parlament pentru reprezinta minoritatea maghiara. Astia reprezinta minoritatea maghiara ?! Tare. Inseamna ca minoritatea maghiara este de acord cu astia ? Si Ponta a vorbit cu Kelemen Mufelen dupa alegeri. Tare si asta…

  • Cine sa faca’?USL-ul care talhareste a facut pact cu ei facand ceva pe sperantele votantiilor .?USL-ul care daca nu era A3 ,Badea,Ciutacu,Voiculescu ii baga Poanta pe poarta mare la guvernare fara sa fi fost nevoiti.Si asa Poanta nu a utut dormii noaptea pana nu si-a tras consilieri unguri pe langa un bisnitar American,un Italian si un Cernea in opinia caruia atunci va fi DEMOCRATIE in Romania cand o tiganca,lesbiana va fi resedinta tarii.Trupa lui Poanta.Am spus ca iudomereul nu a facut peste 5 la suta.La cat aveau pana la iesirea lui Basescu si Borbely pe posturi de TV sa guite aoleu nu intra ,,prietenii,, Romaniei in olitica pana la este 5, la suta timpul era foarte scurt.Aici a fost mnareala .Aparitia la TV a lui Basinel si lideriilor udmr dupa incheirea camaniei electorale cerand sa iasa lumea la vot a fost o incalcare a legii electorale.Era un fel de campanie electorala.

 79. În secolul al XVIII-lea a existat, timp de 18 luni, o colonie în Statele Unite ale Americii care a purtat numele de Transylvania. Deşi nu a fost recunoscută de Congres şi nu a existat ca stat, totuşi ea nu a dispărut. În 2013 există în SUA un comitat Transylvania (parte a statului Carolina de Nord)
  Sursa: Adevarul
  Eu am impresia ca UDMR-istii confunda regiunile. De aceea ar trebui sa se adreseze Statului American ca sa le dea o autonomie teritoriala acolo in Transylvania. Oricum America este mama democratiei, asa ca acolo isi pot obtine foarte usor autonomia Tinutului Secuiesc. Cred ca aici este nedumerirea de care ne impiediacam toti.

 80. Mă uitam la ciocănitoarea Woody, alias madam Pora-Pora şi la alcoolistul care borăşte prin camerele de hotel pe unde este invitat la vreo agapă, “poetul” Florin Iaru, ultimul intrând parcă într-un delirium tremens, încercând să ne explice cât de mult exagerează românii. N-au pus deloc problema patriotismului, nu a naţionalismului. Bine’nţeles că tot ce s-a întâmplat de-a lungul istoriei nu contează la ei, ci astăzi. Deşi Corneliu Vadim Tudor aducea argumente beton, ca să nu mai vorbim de faptul că el condamnă iredentismul unguresc de vreo douăzeci de ani, d’alde Iaru, Drăgotescu, Pora-Woody şi alţi “specialişti” într-ale conspiraţiei încercau să demonstreze că aceste intervenţii sau acţiuni ale maghiarimii nu reprezintă niciun pericol. La un moment dat, Lia Olguţa Vasilescu a povestit cum, aflându-se în Sf. Gheorghe, dacă nu mă-nşel, patronul hotelului unde a fost cazată nu ştia o boabă româneşte. Ce reacţie credeţi că a avut poetul alcoolist?! “Aţi fost bine tratată?”, de parcă asta era problema, iar nu faptul că un cetăţean ROMÂN nu ştie româneşte. “Ce, toţi românii vorbesc corect româneşte?!” a mai grohăit alcoolistul. De la a vorbi incorect, lucru care se observă şi la aşa-zişii filologi, până la A NU ŞTI ROMÂNEŞTE este cale lungă. Numai un “intelectual” de teapa acestui
  Florin Iaru poate “gândi” aşa. Mai lipsea baba-punk, cu limba sub formă
  de clitoris în erecţie, Monicuţa Tatoiu, şi totul era perfect.
  Domnule Radu Tudor, nu se pune problema de cine ar asculta liderii maghiarilor şi secuilor, ci dacă n-ar asculta de autorităţile române,
  să fie expulzaţi imediat şi n-au decât să asculte de autorităţile maghiare.

 81. Eu propun ca, prin lege, cetatenii cu dubla cetatenie sa nu poata sa candideze pentru functii publice.
  De ex., in Olanda poti obtine cetatenia NUMAI dupa ce renunti la cea existenta. Deci daca un roman are pasaport olandez, sigur a renuntat la cetatenia romana.

 82. Este clar ca UDMR-istii si capeteniile lor au pierdut puterea si acum nu mai au cum sa ajunga la ciolan si fac presiuni asupra Statului Roman. De aceea, Statul Roman, prin institutiile sale trebuie sa raspunda prompt si sa ia masurile care se cuvin in cazul acestor derapaje de extrema dreapta alimentate de capeteniile UDMR-iste. Si totusi, romanii unde au fost 23 de ani ??? Cu capu-n “democratie” cred…

 83. In anul 1920,cand trupele române au infrânt revoluţia comunistă,imprumutată de la ruși,un oltean care era soldat in trupele române,a făcut prinsoare cu sergentul lui,că dacă acesta îi face rost de un kil de pălincă,soldatul se urcă pee Parlamentul Ungariei și își agaţă opincile de steagul unguresc. Și olteanu nu s-a lăsat și a câștigat kilul de pălincă. Dacă ungurii vor,eu zic, cum a mai zis cineva,o dată,că dacă într-adevăr vor pământ,sa vină sa ia câte 2 m.c.,sau să se uneasca curomânii și să învete limba de stat de la noi,că și în cazul ăsta tot nu pot fi majoritari în ţară,pentru ca ei nu pot locui decât cel mult intr-o provincie,dar NU ARDEALUL!!!! Zis-am zis.

 84. Numele lui Vasile Blaga în scandalurile „Romexterra Bank” şi „Fraude bancare”, sau urmele lăsate de un „preacinstit buldog”, ţinut captiv în lesă de Băsescu cu dosarele DNA.

  În presa braşoveană s-a semnalat că în acoperirea urmelor sunt implicate nume grele din administraţia locală şi Poliţie, persoane apropiate de PDL, printre care şi viceprimarul pedelist Adrian Gabor, prieten cu Butum, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Braşov, Constantin Arişanu, apropiat, de asemenea, de PDL Braşov. De asemenea, numele lui Vasile Blaga, vehiculat în mai recentul scandal bancar al fraudei de 85 de milioane de euro, apare şi în acţionariatul Romexterra Bank. Avocatul Mihaela Angheluş declară: „Vreau să sesizez în acest sens Curtea de Conturi: atât cea din România cât şi cea internaţională, dar şi Serviciul de spălare a banilor pentru că destinaţia finală a banilor nu este clară. Şi atunci, având în vedere că unul dintre acţionarii băncii este Vasile Blaga pot să mă gândesc dacă nu cumva vorbim despre finanţarea ilegală a unui partid politic, PDL, sau a unei campanii electorale”. Chestionat de mass-media în legătură cu apariţia numelui său în interceptările din scandalul fraudelor bancare din decembrie anul trecut, care a scos la iveală faptul că 35 de firme au luat credite uriaşe cu garanţii mult subevaluate, Blaga a negat orice implicare. „Eu în viaţa mea nu am intervenit pentru nimeni, nici legal, nici nelegal pentru un credit. În viaţa mea nu am intervenit pentru nimeni. Nici eu nu am luat niciun credit de nicăieri. Efectiv, nu am făcut niciun demers în acest sens”, a declarat Blaga la acel moment. Liderul PDL a făcut referire la un alt scandal, din Braşov, în care ar fi fost menţionat: „Îmi pomenea numele un fost coleg de partid, într-un alt dosar, scandal la Braşov, şi până la urmă toată lumea s-a lămurit, inclusiv procurorii, deci nici măcar nu m-au întrebat de sănătate, nu au considerat necesar să discute. (…) Efectiv nu am făcut nicio intervenţie niciodată”, a mai spus „greul” PDL. Numele lui Vasile Blaga apare în timpul unor convorbiri telefonice între Dumitru Creştin, Viorel Creştin şi Marius Locic. În momentul în care unul dintre ei atrage atenţia celorlalţi că ar putea să aibă probleme, ceilalţi spun că nu vor fi probleme pentru că „în spatele lor” sunt Liviu Popa, fostul şef al Poliţiei, Bebe Ionescu, socrul Elenei Băsescu şi… Vasile Blaga.

 85. De ce pana in regimul odios basescu/boc/udrea /videanu nu a aparut aceasta terminologie de “tinut secuiesc”(si chiar daca a aparut n-am auzit de ea) si apoi DEODATA aceasta “notiune ” a fost promovata, zi de zi, mai ceva ca” frunza “lui udrea.Oare lui basescu, caruia ii plac asa de mult PACTELE, (asa incat a facut pact si cu dusmanul sau “porcul/pisicul”Ponta)..cate” pacte secrete “o fi incheiat cu maghiarii?.

 86. Acesti instigatori, oricare ar fi ei, ar trebui sa li se retraga cetatenia romana si sa fie declarati persona non grata, cu interdictie de a mai intra pe teritoriul Romaniei. Nici macar nu realizeaza pericolul la care expun aceasta tara. Niste nenorociti.

 87. Cica Ungaria ameninta cu masuri diplomatice.Mai cunosc doua natii care arunca si scuipa apoi tot ele plang si se vaieta .Or fi inruditi cu astia.?Asta se intampla intr-o tara cu politicieni de doi bani.Aici duce lasitatea,frica si idiotenia in numele multiculturalismului esuat in Europa declaratia lui Merkel si FOARTE ADEVARATA.Fudulia de a demonstra altora cat de Boi sant carpacii tarii si intelegatori cu minoritatiile.Pai acum sa se spele ILICI Iliescu cu ei e cap ca i-a bagat iun politica ca FORMATIUNE CULTURALA ETNICA nicidecum partid.Defileaza garda secuiasca prin Romania ca la ea acasa.Primesc astia fonduri si din Ungaria dar si de la Romani sa faca pipi apoi pe tara asta si simoluriile si eroii ei.Se plimba autoritatiile Unguresti pe aici ca la ei acasa.Si mormolocii Romani din politica dorm.Serviciile care clocaie ca viermii intr-un hoit dorm si ele.Autoritatiile dorm.TARA FARA STAPANI =ROMANIA.

 88. Ungaria va lua măsuri diplomatice în privinţa interzicerii de către România a arborării steagului secuiesc pe clădirile oficiale, a declarat joi secretarul de stat în Ministerul de Externe, Zsolt Nemeth, relatează MTI, potrivit Mediafax. Măsurile vor fi anunţate în cursul zilei de azi, a adăugat el.
  Sursa: Antena 3
  HA HA, Ungaria vrea sa inceapa iar razboiul mondial cum a mai facut-o !!! Sa-l inceapa daca vrea s-o anexam. Oricum U.E. se duce dracu’, iar ei stiu asta. Totusi este bine ca se intampla astea acum, ca sa vedem cum reactioneaza USL si daca merita functia de presedinte…

  • Cred ca ar trebui sa se prezinte niste militii ca alea din Piata Universitatii si sa-l duca la audieri pa presedintele CJ Covasna, asta dupa ce ambasadorul Ungariei in Romania va fi trimis acasa de autoritatile romane.

 89. Domnul Bogdan Chirieac a scris: ” În privința detensionării relației București-Budapesta, premierul Ponta are la îndemână o soluție simplă. El trebuie să apeleze la partenerul său de coabitare, dl. Băsescu. Astă-vară, la referendum, premierul Orban i-a salvat d-lui Băsescu scaunul de la Cotroceni, cerându-le maghiarilor din România să nu voteze la referendum. La prietenia strânsă Traian Băsescu – Viktor Orban se poate, eventual, adăuga și al treilea, europarlamentarul Laszlo Tokes. În acest fel, orice tensiune s-ar dizolva în câteva pahare de palincă sorbite în Covasna. Și e normal să fie așa, fiindcă, până la urmă, așa-numitele tensiuni româno-ungare, care au necesitat ferme puneri la punct, nu sunt altceva decât o furtună într-un pahar cu apă…
  Sursa: DC News
  Poate sunt eu mai prost asa sau poate ca alea 4 clase ale mele nu sunt indeajuns sa inteleg lucrurile simple si as vrea sa-mi explicati. Oare aceste tensiuni, aceste arborari si aceste cereri ale oficialilor unguri si ale unor capetenii extremiste din Harghita si Covasna, carora Guvernele romanesti le-au pupat mereu dosul, sunt doar furtună într-un pahar cu apă ? Adica toate actiunile Lazlo Tokes-iste ale UDMR-istilor nu ar trebui luate-n seama ? De foarte mult timp vad pe unii analisti care ne explica noua ca defapt tensiunile din Harghita si Covasna nu exista.

 90. In Spania ceri cetatenia Spaniola trebuie sa renunti la cea originala exceptii facand cateva tari din Sud -America.In Slovacia unde ungurii fac adica incearca aceeasi nesimtire ca la noi,niciunul care a obtinut dubla cetatenie Slovaca -Maghiara nu oate exercita functie ublice.Folosirea altei limbi in institutiile Slovace 2500 Euro amenda era inainte 7000.Numai ai nostrii sant tamitii Euroei naivii si fudulii.De unde naiba or fi aparut caricaturiile astea politicianiste?

 91. Exista doua forme de a face un om sau un grup sa inteleaga un lucru logic si de bun simt .Vorba buna .In cazul in care nu baga la bostan cu PARULDEMOCRATIC LEGEA.Le dai atatea amenzi si sa le plateasca din banii personali si daca nu sechestru pe bunuri.Si o faci de atatea ori cat incalca legea .

  • Pai nu, ca daca aplici legea, este extremist si xenofob… Daca lasi pe toti sa se rahateasca pe poporul tau, esti democrat si pro-european. Cu cat mor mai multi romani, cu atat esti un stat mai democratic.

 92. Atentie mare, frati romani! Se pregateste un atac gen “false flag” in acesta vara la Cluj. Festivalul Peninsula a fost mutat la Cluj tocmai in ideea favorizarii punerii in scena a unor provocari iredentiste urmate de atac(uri) “false flag” coordonate de noua-securitate (masonica).
  Aceste evenimente vor fi folosite de stapanii care dicteaza acestor cozi-de-topor pentru a grabi “regionalizarea” si intoarcerea opiniei publica nationale si internationale in favoarea destructurarii Statului Roman si a faramitarii Romaniei.
  Dupa cum se stie de catre cei care sunt in cercuri inalte militare, strategia de declarare a independentei Transilvaniei fata de Patria Mama pentru ca mai apoi sa fie alipita hungariei a fost facuta odata cu strategiile asupra Iugoslaviei si Cehoslovaciei.
  Trebuie sa fim demni, sobrii si sa gandim la rece. Nu trebuie sa ii atingem pe provocatori nici cu o pana si sa lasam justitia romaneasca si, implicit, Statul Roman sa isi faca datoria fata de Poporul Roman.
  Doamne ajuta!

 93. Ma uit citesc ,ma minunez.
  Ma intreb daca vre-unul dintre noi cunoaste stema oficiala a Romaniei.Parca as vedea un vultur cu un soare si o stea deasupra capului iar sub el 7 cetati. Ma asta n-o fi insemnele secuilor?
  Nu stiu. Stema este arborata pe toate institutiile statului.
  Ca mai apare si un drapel cu aceste insemne…..Si ce daca?
  Pe cetatea Neamtului falnic flutura steagul Moldovei ( in stema oficiala exact deasupra insemnelor secuiesti) si efectic cetatea este in subbordinea CJS deci cladire muzeu cu statut oficial?
  Cum tata la unii se poate la alti nu?
  Sau o fi iar praf in ochii cretinilor sa nu observe problemele grele cu care se confrunta tara? Minciuni peste minciuni ale noului guvern, scumpiri peste scumpiri(si Ungaria care se afla intr-o criza mai grea decit noi SCADE cu 10% tot – taxe, impozite, pret gaz, pret curent)…..
  Cred ca asta e mai degraba…….
  Dar e bine timpul tv ocupat 100% , prostu se uita, se enerveaza, injura, nu gindeste……..

  • Lasa-i sa viseze la razboaie, cuceriri, sange de dusman pe cutitu’ luat la oferta de la supermarket… Intre timp, USL vota asa, pe sest, bugetu’ pe 2013 (chit ca suntem deja in februarie, da’ astea sunt detalii): un singur amendament, deficit planificat cu un miliard mai mare (adica probabil 3-4 la finalul anului), cheltuieli crescute cu 10% fata de anu’ trecut, in conditiile in care veniturile sunt preconizate sa creasca doar cu 6%… Da’ nu-i nimic, ei traiesc bine. 🙂

   • Traim mai bine decat pe timpul PDL-acilor tradatori de neam, de o mie de ori. Ca sa stii. Nu-ti convine ? Soarta. Oamenii au votat. Pa nene…

  • Cetatea NU ESTE INSTITUTIE OFICIALA. Desteptule. Se vede ca unii dintre voi nu stiti ce vorbiti. Mai sunteti si aprobati da “adi”, marele sustinator al PDL-ului tradator de neam. Dar propaganda PDL-aca va uneste pe toti astia care sustineti dezmembrarea Statului Roman.

  • Si ce daca ungurii vor independenta Transilvaniei ca sa maghiarizeze romanii din Transilvania ? Nu ? Ce daca ? Daca asa gandeau romanii in istorie, erau istorie demult… (ca sa fac un joc de cuvinte).

 94. nu va fura nimeni pamintul cum romanii vibreaza la vederea simbolurilor romanesti steag stema etc tot asa ne bucuram si noi de simbolurile maghiare stau la granita cu UNGARIA am dubla cetatenie iar in UNGARIA unde sant mai multe minoritati sant arborate chiar trei patru steaguri care e problema am prieteni romani maghiari tigani dar nu ne jignim niciodata apropo de vot legislatia maghiara prevede ca nu pot vota deoarece nu locuiesc acolo nu accepta votul daca nu locuiesti acolo nu decizi in schimb ROMANIA o mare prostie chiar daca nu locuieste in romania accepta votul gen diaspora sant sute de masini ro care vin zilnic in UNGARIA sant chiar patroni romani care scriu pe magazine in romana nu mai deformati realitatea toti PATRIOTII DAMBOVITEI OLTENIEI MOLDOVEI ….

 95. Sunt două variante de “lucru” în situaţia de faţă:
  1) -Ungurii din Slovacia și Ungaria au arborat steagurile udemeriste la ei acolo. Asta este foarte bine,pentru că înseamnă că îi doresc pe udemeriști ACOLO la ei. Să ramână în ţară, doar cei caretrăiesc și suferă alături și la fel ca românii,că toţi știu ce este greul și trăiesc la fel;numai grofii și antipoporul trăitor în această ţară doresc zâzanie și ceartă între români și maghiarii cinstiţi.
  2) Dacă vor să fie cu toţii la un loc,să se unească și ungurii de peste Tisa cu românii,ca ei tot nu sunt nici jumătate din populaţia României,iar atunci o să știe să vorbească două limbi:română și ….limba lor.
  Multă sănătate.

Leave a Reply