Victor Ponta : “Crin Antonescu trebuie sa fie presedintele Comisiei pentru revizuirea Constitutiei. Romania trebuie sa aiba un presedinte arbitru, nu un presedinte jucator. Anul viitor, Basescu nu va mai fi presedinte. Cel mai probabil va fi Crin Antonescu. Trebuie sa construim o Constitutie moderna, pentru epoca post-Basescu”

115 COMMENTS

 1. Mult succes dar mai ales multă Înţelepciune şi Atenţie mărită, să ne rămână pt mult timp de acum incolo legile bune, să le fie de folos multor gemeraţii si mai departe. Nu renunţaţi la nici un proiect, mulţumin că vă pasă!

  • nu e nici o problema, Antonescu e mare specialist si e ajutat de Becali,reprezentantul USL in comisia juridica a Parlamentului

   • Decat Basescu, mai bine Becali. Basescu nu stiu daca a dat ceva la oamenii saraciti de el insusi. Becali si-a facut pomeni dand la oamenii saraciti de Basescu.

 2. Avand in vedere ca e aproape sigur urmatorul presedinte,nu ar fi trebuit sa se multumeasca cu amendarea ei din umbra?Ca asa vor aparea multi care vor spune ca o face pentru el.Nu stiu…zic si eu.

   • Numeste te rog UNA bucata contracandidat cu sanse minime in cursa pentru prezidentiale.
    Rog seriozitate…adica fara videanu,blaga,udrea si alte dude din astea care nu au absolut nici o sansa.Si fara gluma aia de “politician” dd.

    Parerea mea este ca nu poti numi nici unul…pentru ca nu exista,inca…si nici nu prea mai e timp sa apara si sa mai si creasca pana la alegeri.

    Asa ca…da,e aproape sigur viitorul presedinte.

     • Oprescu a afirmat nu o data…ca nu candideaza,cel putin nu in 2014…restul tin de Beny Hill.Tariceanu e nul,iar pentru ponta o astfel de miscare e sinucidere curata,mai ales cu toate banuielile de “tradare”(coabitare) care planeaza asupra lui.

      Mai incearca…

 3. Revizuirea Constitutiei trebuie privita cu foarte mare atentie, schimbate toate punctele gripate de presidentia basista, de la forma de guvernamant care sa fie flexibila si supusa schimbarii prin referendum pana la justitie si CCR care trebuie si ele modernizate prin cadrul constitutional. Personal sunt adeptul rescrierii unei Constitutii noi, nu al revizuirii, rescrierea ar permite abordarea mai usoara a multor subiecte pe care actuala Constitutie nu le permite ca revizuibile.

 4. Da, dar regionalizarea reprezinta altceva si nu modernism. Poate o sa-mi atrag critici, dar nu cred ca voi vota o Constitutie care da voie unor extremisti din Harghita si Covasna sa-si puna in aplicare ideile. Sunt unii prin Baia Mare care urla ca ei vor voievodate. Nu e tare ? Eu vreau o Romanie UNITA.

  • Absolut corect ! Regionalizarea trebuie sa tina cont doar de factorul eonomic si nu de cel etnic. Daca cele trei judete problema, majoritar maghiare, vor face parte fiecare din alta regiune, tocmai din considerente economice, turistice si mai ales pentru ca romanii sa nu mai fie minoritari in propria tara, atunci voi vota . Deasemenea, descentralizarea va naste competitivitatea intre regiuni, responsabilitati directe si controlabile, lucru pozitiv si factor determinant pentru politicul administrativ. Sper deasemenea ca sa fie introdusa obligativitatea domiciliului stabil in regiunea din care fac parte colegiile pentru candidatii la Parlament si Senat. Sa se termine odata cu jaful banului pentru case, hoteluri si alte cheltuieli nesimtite. Nu are ce sa caute din Calarasi, la Baia Mare sau din Bucuresti, la Suceava. Deasemenea, sper sa se scoata obligativitatea de a asigura o casa pe viata, ex presedintilor. Sa beneficieze de protectie, corect, dar sa se intoarca la casa pe care a avuto sau sa-si cumpere alta din banii proprii. Sunt multe asteptari.

  • Si in nici-un caz conectare lenta, lenta,catinel, catinel, direct la Bruxelles, cum se plange si eminentul jurist al Germaniei, Prof Schachtschneider, ca tocmai incearca escrocii de la Bruxelles sa o faca si cu Germania, spre a-si asigura comanda absoluta cu concentrarea gradata a puterii din toata
   Europa in mainile comisarilor de la Bruxelles : si asta , pe cat posibil, peste capetele popoarelor, pe baza preceptului de divide et impera!
   De aici obsesia regionalizarii la Bruxelles, fffff presanta!!!
   Tot Schachtschneider se plange – ca si Domnul Dandea la Ordinea Zilei din 05-febr- ca legile organice au fost grav atinse de guvernele de pana acum si ca acest lucru este nepermis:educatia ,sanatatea,pensiile etc, nu trebuie sa intre sub incidenta guvernelor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Este extrem de important ca sa se obtina adevarata separare a puterilor in stat, altfel se distruge tara prin “modernizare ” continua pana nu mai ramane nimic, cum s-a intamplat deja, sub conducerea talharilor!!!
   Deci si Germania sufera de acelasi abuz din partea guvernelor ce practica imixtiunea in treburi care tin de legi organice intr-un stat, si care NU TREBUIESC ATINSE DE NICI-UN GUVERN!

 5. Toate merg struna in Romania tocmai asta lipseste.Sper ca Romanii sa fie destul de intelepti acum sa-i taxeze prin rezenta redusa la votul noii Constitutii.Facuta pe genunchi.De altfel cum au facut in cei 23 de ani praf si pulbere o tara.Tot ce au facut de la legi la reforme au fost facute pe genunchi sau in folosul lor.Vad ca unii mai viseaza la legi bune facute de actualiicare nu sant decat vechii.Niciodata Romanul nu si-a invatat istoria de aceea la noi toate se reeta doar sub o alta forma.

  • Sa vedem ce scriu acolo ca eu nu votez oricum. Si ei sunt realisti ca nu trece ca deja se gandesc la cvorum de 30%.

 6. Domnul Antonescu a ramas cam singurul om politic

  in care mai avem incredere, dupa ce ponta a inceput sa se joace de-a coabitarea.

  Cred ca e foarte bine daca este el cel care conduce comisia.

  La multi ani, USL!

  • oare de ce li se spune prostanaci astora din USL….
   Credeam ca de revizuirea unei constitutii se ocupa specialistii in drept, nu un adormit chiulangiu care nici nu stie sa scrie

  • @ Mihu
   .
   ”Domnul Antonescu a ramas cam singurul om politic….)
   (n.s Nu exagerezi?…. chiar singurul?)
   ”…in care mai avem incredere noi,…”
   (n.s adică_care …noi?)
   ” dupa ce ponta a inceput sa se joace de-a coabitarea…”
   (n.s pînă atunci, deci, nu era singurul …dar cine se mai bucura de încrederea ta? Încerc să cred că mai era unul, acela fiind, desigur…Ponta,adică erau doi)
   ”Cred ca e foarte bine daca este el cel care …”
   (n.s ce să vezi?!.. propus de către Ponta….știi care… ”cel care a inceput să se joace….”)
   ”…conduce comisia”
   (n.s ca să vezi!).
   La multi ani, USL!
   (n.s …cu sigurul om politic ” în care mai avem încredere”)
   .
   Nene …ești scump, hai ca-mi placi!

 7. Bun!Eu propun ceva mult mai simplu și mai eficient!
  Timp de zece ani,să fiu chemat din doi în doi ani să-mi aleg președintele.Primarul să nu fie afiliat niciunui partid,campania fără fluturaș,n-am chef de un zâmbet de dobitoc,vreau ca primarul să mi se dezvăluie,să se auto-promoveze fără bani mulți,vreau să aleg omul,nu veau să aleg omul partidului.
  Dacă votez din doi în doi ani,îmi dau seama unde am greșit data trecută cțnd am votat,vor înțelege toți politicienii că la mine e votul și n-o să ne mai calce atâta pe bătături!
  Noi trebuie să învățăm cum se folosește săpunul și pasta de dinți,peria de unghiuțe,peria de dinți,peria de veceu,bețișoarele de urechi,prosopul,scobitoarele de dinți.
  Asta trebuie din punct de vedere politic!
  După Traian Băsescu,nu mai putem avea primari și președinți ai partidului pentru că nu vom reuși nimic!
  Deci propun domesticirea omului politic și recâștigarea puterii cetățeanului cre este votul!
  Spunemi că greșesc domnule Radu Tudor,primar neafiliat unui partid și președinte pe 2 ani!Cum altfel să conteze votul meu dacă abia peste 4-5 an votez din nou,săturat,dezamăgit…Doi ani e de ajuns să fi președinte iar guvern trei ani!Ca simplu cetățean Radu Tudor ce preferi?Să votezi omul partidului sau să votezi omul?

  • Eu vreau sa votez omul nu lista de partide. Ministerele sa fie fixe specificate in Constitutie nu variabile de la guvernare la guvernare sa nu raspunda smecherii, mandatele alesilor limitate la doua, Justitia independenta si mai vedem pe parcurs.

 8. Va fi nevoie de zece ani minim ca România să-și revină după Traian Băsescu,dar societatea trebuie să învie!
  De asta președinte de doi ani,guvern trei și primar independent fără fluturaș deoarece astfel vvom crea un drum comun,civilizat între politician și cetățean!
  Politiicenii trebuie să dea semn de bună credință iar noi trebuie să le acordăm o șansă!
  Dacă voi eșua în acest demers,România și societatea nu vor mai putea fi salvate și vom dispărea de pe fața pământului sau vom ajunge nomazi în maxim cincizeci de primăveri!

 9. Cred ca Usl are posibilitatea de a demonstra ca au meritat votul a 70% dintre cetateni .Am impresia ca asta si e politica liderilor USl,sa faca curatenie in buget (asta a fost rostul asa zisei stari a bugetului),sa modifice Constitutia ,sa dea o noua lege electorala sa faca regionalizarea sa aiba bugetul european iar din 2014,cu un noupresedinte, sa poata incepe o etapa noua .Asta e telul si de aia nu avem nevoie acum de batalii aiurea cu un basescu care practic nu inseamna nimic .Sint prea importante problemele care trebuie rezolvate anul asta ca sa te pierzi in sicane cu un basescu care oricum numai conteaza.Ponta da dovada de maturitate si chiar daca pe termen scurt poate pierde ,va cistiga pe termen mediu si cred ca vom cistiga si noi.

  • ba basistule fugi si da-i niste flori lui ponta ca-i mai performant decit tata vostru al tuturor propagandistilor securisti, recte maximus securistus basescu

   mandat de 5 ani la parlamentari 🙂 🙂 🙂 …. au vazut la basescu ca asta in loc sa fure 8 ani poate fura 10 ani si s-au gindit ca ar fi bine si pt ei sa fure inca 1 an mai mult 🙂

 10. Bineinteles ca mai devreme la Antena 3 a fost invitat BLAGA. Pentru el un lucru important este regionalizarea. Coroborand asta cu ideile PDL-ace din campania electorala cum ca “nu ne vindem tara” este un slogan demn de anii ’90 (fara sa inteleg ce a fost rau in anii ’90) si nu un slogan “modern”, “european”, pot sa suspectez regionalizarea cu care este de acord cu Blaga, poate duce la crearea premiselor pentru autonomie teritoriala in “Tinutul Secuiesc”. Ah, daca cele 3 judete despre care vorbesc extremistii pusi in functii pe acolo, vor fi impartite in 3 regiuni diferite, poate o sa fiu de acord cu asta, dar daca vor fi puse intr-o singura regiune, nu voi fi de acord cu aceasta regionalizare.

 11. Regiunea v-a avea o legatura directa cu Bruxelles-ul. Asta a declarat Dragnea. Perfect. Palamentul nu mai conteaza. Tare de tot. Cica prin crearea regiunilor se vor atrage bani mai multi la buget. Exact ce spuneau PDL-acii si contestau USL-istii.

  • PDL exista fiti mai atenti la declaratii dar nu mai este in opozitie cu USL nici nu va imaginatii ce va face Ponta dupa aprobarea s-a neaprobarea intrarea in SHENGAR , Basescu conduce acum ce-a ce ii zice sa faca Ponta, idea cu 300 de parlamentarii nu a putut sa o faca Basescu acum Ponta o va face Ponta nu mai da deloc in PDL DE CIND SI-A VAZUT PURCEAUA IN CARUTZA ACUM NU MAI CONDAMNA PE NIMENII DIN PDL CUM A PROMIS IAR LA PREZINDENTIALE PONTA VA CANDIDA PENTRU PSD USL NU VA MAI EXISTA IAR PDL VA VOTA CU PONTA RAMINE IN OPOZITIE PPDD SI 20% DIN PNL PONTA IL VA LUA PRIM MINISTRU PE TARICEANU VA FI O VARA FIERBINTE RAU DE TOT

 12. Oare se trezeste cineva sa deschida subiectul schimbarii formei de guvernamant in Republica Parlamentara?
  Ar insemna sa alegem intradevar persoana care decide si nu cred ca le convine.Prefera sa spuna ca romanii vor sa-si aleaga presedintele.Adica noi suntem destepti si nemtii prosti.
  Domnule Tudor, aveti in program la A3 sa abordati pe larg acest subiect?

 13. D-la Radu Tudor, vreau sa va aduc la cunstinta o MARA MAGARIE in derulare a Parchetului de pe langa ICCJ a jud.Suceava si mai mult ca sigur a tuturor Parchetelor din Romania, si anume dosare penale pentru TOTI cei ce au votat pe liste suplimentare.

  La postul de politie din comuna Comanesti, jud.Suceava, sunt 22 de dosare penale, intre care, amuzant, este si seful de post, care a votat intr-o sectie din alt sat, sat care face parte din acceasi comuna.Omul era servici la sectia unde a votat.Asta ca dovada ca aceste dosare s-au facut FARA NICI O CERCETARE PREALABILA.Le-au facut la hurta.

  In aceste dosare, Parchetul cere agentilor de politie din sectiile unde s-a votat pe liste suplimentare sa ceara declaratii acelor pesoane, din care sa reiasa :
  – DE CE NU AU VOTAT IN LOCALITATEA DE DOMICILIU LA 29.07.2012 SI DIN CE MOTIV;
  – DACA AU VOTAT DE MAI MULTE ORI;
  – DACA AU VOTAT DE AMI MULTE ORI, DE CE AU FACUT ACEST LUCRU.

  Aceste dosare mai cuprind copii dupa lista electorala permanenta a votantului si dupa lista sumplimentara unde a votat.

  Aceste dosare NU SUNT PENTRU VOT MULTIPLU.Sunt doar dosare de intimidare a cetatenilor, pentru a nu mai vota, evitand astfel neplacerea de a fi chemati pe la setiile de politie sau Parchete dupa fiecare votare.

  Oricine va declara ceea ce cere parchetul, va fi in cercetari sa se stabileasca daca ceea ce a declarat este adevarat, dand astfel procurorilor lui basescu posibilitatea de a afirma ca au circa 1,5 milioane de dosare in cercetatre privitoare la referendumul din 29 iulie 2012, cercetari ce vor tine pana cand Basescu isi va termina madatul, cercetari care se vor incheia, bineinteles, demonstrand ca nu au fost voturi multiple.

  Se apropie data la care se va incheia Recensamantul din 2011, recensamant care va demonstra ca basescu a fost demis.Contracararea acestui rezultat de la recensamant a fost deja facuta, prin creearea acestor circa 1,5 milioane de dosare penale.

  Aceste dosare sunt din luna noiembrie a anului 2011 (cele din comuna unde am votat sunt din 13.11.2012), dar, interesant, abia acum o saptamana au ajuns la sectiile de politie.

  Va rog sa va informati despre aceste lucruri.Securistii lui basescu fac aceste mizerii atat pentru a arunca indoieli asupra rezultatului referendumului cat si pe termen lung, ca multi dintre cei 1,5 milioane chemati pe la politie sau procuratura sa evite sa mai voteze.

 14. Sunt total împotrivă. Ce pregătire juridică are acest autorepetent?!
  Deşi, la un moment dat, tocmai datorită opoziţiei faţă de Băsescu, nutream o simpatie faţă de Crin Antonescu, odată cu reacţiile sale isterice în faţa presei, acesta nu mai reprezintă pentru mine decât un papiţoi infatuat, un mic dictator atoateştiutor, atotcunoscător, un mic
  dictator cu reale tendinţe de dezvoltare periculoasă. Ce, Victor Ponta, n-are altă treabă decât să propună un total neavenitîn drept constituţional?! S-a terminat cu juriştii din ţara asta?! Propun ca preşedinte al acestei comisii pe prof. Atanasiu, un adevărat profesionist. Antonescu poate fi un bun executant, dacă vreodată va ajunge preşedintele României, deşi mă’ndoiesc. România trebuie să aibă, în sfârşit, o Constituţie care să reziste mulţi ani, nu să fie modificată periodic, după bunul plac al vreunui guvernant sau şef de trib. Chiar dacă ar fi să copiem, e de luat modelul Franţei care are
  şi la ora actuală Constituţia lui Napoleon, cu mici modificări, cum ar fi cea mai recentă, privind relaţia, nu căsătoria, dintre homosexuali.
  Profesorul Atanasiu să-şi aleagă membrii comisiei, nu Ponta sau Antonescu, chiar dacă primul ar fi “pe felie”, într-un fel.

  • De acord 100%, prof Athanasiu este unul din cei mai inteligenti si buni specialsti in drept ai uslasilor, cu multa experienta profesionala si politica. Era f. bun si ca presedinte al Senatului,sau macar ministru, dar a fost marginalizat, cred ca din cauza faptului ca nu e din gasca Ponta(laului) si nu-i dedica acestuia ode(ca sa ma exprim elegant).

  • De ce te exprimi asa la adresa lui Antonescu ?! Calitatea de sef al Comisiei nu presupune a fi si un constitutionalist , specialist remarcat. Daca tu si eu si altii, presupunand ca nu avem o specialitate juridica, putem vedea lipsuri sau greseli si ne permitem sa le sesizam sau comentam “slabiciunile” constitutiei actuale, de ce consideri ca Antonescu nu este avizat nici macar sa supervizeze lucrarile, buna desfasurare a lor si asigurarea logisticii necesare ?
   Mi se pare o ofensa gratuita, adusa unui om ce se dovedeste a fi un mare lider, peste tot ce a insemnat om politic in ultimii 23 de ani.
   Discursul politic al domniei sale, atat ca exprimare dar mai ales ca si continut, are la baza un indelung studiu, documentare, logica si psihologie, toate avand ca fundament bunul simt si sensibilitatea sufleteasca ce nu trebuie sa lipseasca unui presedinte de tara si popor. Vazandul in acest tablou, ma bucur ca va fi acolo si va veghea asupra nuantelor. Este si un fin observator, pe deasupra!

  • Antonescu nu scrie noua Constitutie ! NU stiu unde ai citit tu asta !Grupul care revizuieste Constitutia va avea permanent un consultant al Comisiei de la Venetia .Eu sunt linistita vis a vis de noua Constitutie , stiu sigur ca vrind – nevrind vor respecta principiile europene !

  • Tembelule, nu trebuie sa ai pregatire juridica ca sa stii cu ce dracu se ocupa o Constitutie.Trebuie doar sa ai niste contopisti care sa iti scrie ideile in limba avocateasca.

   De exepmplu, eu sunt economist, dar daca as fi presedintele acestei comisii, as vrea ca, de exemplu, sa se stipuleze intr-un articol ca deciziile importante sa treaca intai printr-un referendum, inainte de ajunge pe masa parlamentului.Avocatii lui peste, imi vor spune daca se poate sau daca nu se poate, iar daca se poate , in ce forma.

   Crezi ca sunt atat de tampit incat sa nu inteleg ALTA formulare a ACCELEASI idei?

   Nu, si nici Crin nu este, si nici alti vreo 30% din tara asta.

   Fericitul Sorin, cel sarac cu duhul.

  • @ SORIN,
   Telegrafic:
   a) – Actuala Constitutie este facuta dupa… modelul napoleonian(dupa modelul Constitutieie Frantei);
   b) – Inteleg ca nu-l “inghiti” pe Crin Antonescu(esti cumva sustinator PP-DD?), dar tu scapi un amanunt, si anume: nu Antonescu “face Constitutia”, ci el este cel care – in calitate de Presedinte al Senatului, camera specializata in redactarea de legi fundmentale – asambleza, intrun tot unitar, ideile membrilor comisiei(fac parte parlamentari din toate formatiunile politice);
   c) – in ce calitate vrei sa conduca Alexandru Atanasiu Comisia de Redactare a noii Constitutii, mai ales ca acesta nu este nici paralamentar si nu are nici o functie publica(ia afara de cea de profesor universitar)?

 15. au cate ceva de corectat la constitutia asta,care parca e facuta pe feisbuc de judecatorii artisti care l-au condamnat pe Nastase.

  Curtea Constituţională art 142
  3.” Trei judecători sunt numiţi de Camera Deputaţilor, trei de Senat şi trei de Preşedintele României. ” .in traducere libera.. niste ciumpalaci ce pot fi cumparati,santajati,cu nasu in suflet,etc,
  sunt
  numiti politic de diverse grupari de gusati si de “presedintele jucator” in cazul de fata ca sa fie “garantii constitutiei”.

  astfel au diverse puteri supranaturale judecatorii astia ai currrrti:

  Atribuţii ARTICOLUL 146
  Curtea Constituţională are următoarele atribuţii:
  a) se pronunţă asupra constituţionalităţii legilor, înainte de promulgarea acestora, la sesizarea Preşedintelui .samd.

  si daca vine Nasu’ din suflet suparat pe leguitori si zice :”legea asta e neconstitutionala pt. ca limiteaza Hotia clanului meu Bashit” de ex.,iar din 9 vulturi ai legii,8 sunt cu nashu in suflet s-a rezolvat.

  -la dreptul de aparare nu vad ca ar exista ceva in sensul celui de-al 2lea amendament cel cu
  “O miliţie (civili înarmaţi) bine pusă la punct este necesară pentru securitatea unui stat liber, dreptul oamenilor de a purta şi deţine arme nu poate fi încălcat.” – Al Doilea Amendament la Constituţia Statelor Unite ale Americii, semnat de Thomas Jeffreson, şi adoptat la 15 decembrie 1791.

  eu zic sa se ia in vedere asa ceva in viitoarea constitutie . nu neaparat sa-l plagieze pe jefferson . sa zica cu vorbele lor ca dreptul de a detine si purta arme e garantat prin constitutie.
  si sa se defineasca situatia de autoaparare,acum e ceva ..o tampenie din ce-am spicuit eu in constitutia aia..cica ma apara basau daca intra hotu peste mine in cassa.eu nu trebuie sa-i fac nimic,ci sa astept organu.

  ma rog sunt tot felul de aberatii in constitutia asta,cred ca e de pe timpul lui ceausescu si i-au mai facut ei niste inbunatatiri post89,cai se vede o influenta manelista in textele alea in doi peri.

 16. Si dupa aia o sa fie cam asa:

  1. Daca iese prost, Ponta a tradat si l-a bagat pe Crin al nostru in gura lupilor.

  2. Daca iese bine, Ponta l-a pus acolo.

  Concluzia ? Trebuie sa stii si joci. 😉

 17. D-nul Radu , rog moderati postarea mea , absolut neutra politic.

  Daca ar fi rezolvata criza dinastica a regelui Mihai , credeti ca D-nul Antonescu , in spiritul traditiilor liberale , a memoriei Lui Ferdinand cel Loial , a multor case regale din Europa democratica, carora le pasa de natiunile lor ,ar renunta la functia de Presedinte al Romaniei , la propunerea noii constitutii?
  Citat: ” Ia seama fiul meu(era vorba e regele Carol ,tatal actualului Rege) , mai curand se pierde decat se castiga iubirea si increderea unui popor”. Dom” profesor de istorie , Antonescu , ce-ar spune?

  • Din nefericire, Carol al II-lea a experimentat si increderea si neincrederea, ambele justificate. Dictatura sa personala a aruncat Romania pe o spirala de pe care nu s-a putut desprinde nici pana azi. Majestatea Sa, Mihai I, e cu totul alta plamada. Problema e ca tindem mereu sa acordam mai multa importanta personalitatilor, decat mecanismelor prin care aceste personalitati se exprima. Daca mecanismul ramane democratic, nici o anomalie nu poate interveni, doar ca, in cazul dictaturii regale, ca si in alte cazuri, democratia nu a functionat, desi cadrul legal exista. Am mai scris-o/spus-o, de cate ori am avut ocazia. Democratia nu comporta exceptii. E democratie sau nu e! Democratia poate fi doar clasica, nu originala, nu inventata sau reinventata.

 18. http://www.facebook.com/home.php In timp ce copiii Romaniilor mor din lisa de medicamente si tehnica medicala derbedeii criminali din sanatate cumpara scaune de lux si mobilier in valoare de zeci de milioane.Sistemul sanitar e sifonat de zeci de milioane de Euro .In loc ca Pontache si USL-ul mincinos sa se ocupe de recuerarea hotiilor si pedepsirea faptasiilor se ocupa de Regionalizare,Constitutie si de interesele lor .Iarasi o sa-i fraiereasca pe Romani cu Regionalizarea si Constitutia ca cica va fi in favoarea lor .)))))

 19. Te rog Radule fa cunoscut cazul fetitei la A3 poate punand mana de la mna o ajutam.Sau prin mesaje pe mobil se aduna ceva

 20. Atentie marita ,avem mare nevoie de asta si macar el este consecvent nu a facut intelegeri cu basescu,macar este consecvent ,ceeea ce nu se poate spune despre Ponta !

  • @ MARIANA,
   Recunosc ca si eu l-am suspectat pe Ponta de “aranjamente secrete” facute cu Basescu. Panicat si suspicios vis-a-vis de unele actiui ale premierului, am avut indelungi discutii cu foarte multi liberali aflati in pozitii cheie in PNL si m-am convins ca Ponta intreprinde unele actiuni pe care noi le consideram “tradare”, dar ele au acceptul depin(de multe ori nerostit) al lui Crin Antonescu. Trebuie inteles ca in politica multe din actiuni sunt partial vizibile “marelui public” pentru ca acesta nu cunoaste toate dedesubturile si, mai ales, tinta care este urmarita de un anumit lider politic. Nu pot sa spun decit ca te rog sa ai “un bob zabava” pina cind va fi aprobata prin Referendum Revizuirea Constitutiei. Imediat dupa ce ea va deveni “functionala”, poti sa judeci actiunile cuplului Ponta-Antonescu pentru ca se vor gasi nenumarate motive ca Basescu sa demisioneze chiar cu un an mai devreme(octombrie-noiembrie 2013!). Numai atunci poti decela, cu exactitate, actiunile USL.

 21. Domnul Andon a insinuat aseara ca referendumul pentru demiterea presedintelui a fost doar o cacealma pentru campania electorala si ca noi am fost sa votam demiterea Basalaului ca prostii degeaba ?

  • Si ce e de mirare? Acuma este un circ in desfasurare sa iasa fraierii la vot la Constitutie apoi va urma altul pentru presedinte in 2014.

   • Indiferent cum e, romanii trebuie sa fie foarte atenti la articolele care se vor modifica si cum se vor modifica. Abia apoi sa decida ce voteaza.

 22. Bătaie la un liceu din Rădăuți, între o elevă și mama altei eleve
  Sursa: DC News
  Pai in tara asta incepem incet incet sa umbalm cu rangile pe strazi, ca mult nu mai e. Altfel riscam sa ne omoare careva. In tara asta, politia este o institutie care doar exista, fara sa faca ceva anume. Doar exista, pentru ca unii sa aiba locuri de munca. Groaznic…

 23. chiar nu merita poporul un referendum pt a hotari singur forma de guvernamant??? iar facem carpeli??? si mai ales cum se face ca acum nici un an se injura teribil noua organizare administrativa , iar acum se va parafa in Constitutie sfarsitul statului national unitar????

  • Eu nu voi vota Constitutia daca regionalizarea, IN ORICE FORMA, este articol, INDIFERENT de ce altceva va fi in noua Constitutie.

   Astia de la USL vor termina tara mai rau ca basescu.

 24. Bine … chestia e , sa faca o constitutie care sa faca imposibile abuzuri de tipul celor care au avut loc anul trecut cand peste 8 mil (da … pt ca nu numai 7,5 mil au votat) si au spus parerea si ccR , basescu si ue au defecat pe votul nostru …In rest numai de bine …!

 25. Ritmul in care speram ca se vor face schimbarile, este foarte lent si imprevizibil! Dovada este faptul ca Basescu mai este inca la Cotroceni, ca inca controleaza instuitutii de putere, vezi situatia de la CSM si nunumai.
  La ora asta el ar fi trebuit sa fie in alta parte.Nu mi-am inchipuit ca dupa ’89 sa fie atata PUTREZICIUNE POLITICA in tara asta.In neghiobia lor, au distrus TOT CE PUTEA FI BUN ASTAZI, tot ce acest popor platise ca datorie externa!!!

  • nu stiu frate cum vor revizui constitutia in asa fel incat un gainar sa nu mai poata acapara toata puterea din stat prin mita si santaj si sa duca tara la faliment fara a putea macar sa-i zici huo ca tot tu esti bagat la bulau daramite sa-l mai si judeci pt tradare ca n-ai cum,n-ai dovezi,uite constitutia zice ca basau poate face ce vrea muschiu lui.
   tre gandita bine viitoarea constitutie,nu doar revizuita,regandita.

   aud ca vor sa regionalizeze teritoriul sau asa ceva.asta cum e?

   raman cele 40 de judete cu tot zarzavatul stufos de baroni si gusati corupti aferent si peste astea mai pune si vreo 6-8 Hiperbaroni Regionali sau
   dispar judetele si raman doar regiuni?descentralizare prin centralizare..ma rog,ma depaseste.

   Nu este indiccat sa le dea prin cap celor ce vor revizui constitutia se dea la pace in spiritul coabitarii pasnice

   si prin regionalizarea asta sa apara o regiune autonoma maghiara secuiasca secareasca etc ,
   peste munti ,acolo in filonul de basire si kelemenire

   ce au ros cu ura viscerala la tara asta si imbinand placutul cu utilul s-au imbogatit peste masura din activitatea de subminare a tarii,
   acolo unde basau e votat dupa cum zice el, unde sa se retraga din fata judecatii si sa-si faca cetate cu blaga,videanu udrea bok etc toata armata basaului.
   sper ca nu

 26. Cinde și de ce vrea sau nu vrea un președinte pe doi ani iar guvernul de trei ani,și primarul să fie ales neafiliat sau promovat de un partid?

 27. Barosso spune că ar trebui să demisioneze toți cu dosae penale.BUN!
  Atunci Van RomPuy primul, pentru că a apărut într-o fotografie cu fiul dictatorului general din Libya și se bănuiește că a finanțat Libya!

 28. Domnule Radu Tudor
  Din nou,iara si a nu stiu cata oara ne punem speranta in ceva pentru a fi dezamagiti!!!In tara in care niciodata principiile,legile,constitutiile,juramintul,cuvantul, aliantele declaratiile etc. nu au fost respectate!!!!Tara in care guvernul Boc a incalcat constitutia de 15 ori,Basescu de mii de ori,unde se fura 40% din PIB,unde tocmeala dintre infractori este lege si unde seful politiei plange de dorul interlopilor,unde judecatoarea beata manga primeste cea mai mare pensie,unde exista 500 de masini de lux inscrise pe numele unei singure persoane acolo”este tara mea!!!!!”….si acolo constitutia este inutila!!!!!!Noua constitutie nu va fi o”bagheta magica” care sa aduca dreptate,justitie si prosperitate pentru ca “n-ai cu cine domne’n-ai cu cine!!!Nu vreau sa fiu negativist dar nici sa fiu dezamagit “a mia!!!!” oara!!!Daca revizuirea constitutiei se face cu Basescu la Cotroceni totul va fi stupid,penibil si absurd!!!!

 29. Dacă Barosso spune că ar TREBUI să DEMISIONEZE toți cei cu dosare PENALE….. atunci ……Băsescu … ce mai caută la Cotroceni???!!!….ȘI DE CE L-A SUSȚINUT ÎN VARĂ?????

 30. “Soc si groaza printre magistratii filati de proprii colegi: judecatori prinsi cu tehnica DNA pe sub robe!” Articol aparut in pesurse.ro.
  Cica presa intimideaza magistratii, hahahahah

 31. Ce fel de tara e aceasta daca statul are ca sefi OAMENI CU DOSARE PE ROL si presedinte ilegal. Parlamentul trebuia sa il alunge de la cotroceni atita timp cit POPULARII NU MAI REPREZINTA NIMIC IN tara asta. Au fost trei rinduri de scrutin in care acesti infractori au fost dati jos. Recentul scrutin partial a dovedit din nou ca ei nu mai reprezinta nimic in aceasta tara. Nu le mai faceti publicitate unor oameni de nimic. Tara trebuie condusa de cei pe care i-am ales nu de oameni numiti sau de institutiile de forta. De ce le-au marit bugetul? Nu pensionarii si copii sunt o povoara pentru buget ci institutiile de forta ale statului.

 32. In perioada regalitatii 1864-1948, 84 de ani s-a modificat constitutia Romaniei de 3 ori, o data la 28 de ani.
  In perioada comunista 1948- 1989 , 42 de ani s-a modificat constitutia Romaniei de 3 ori , o data la 14 ani.
  In peroada democratiei 1989 – prezent(2013), 23 de ani s-a modificat constitutia Romaniei de 3 ori inclusiv cu cea care urmeaza, deci o data la 7 ani.
  Rata de schimbare a constitutiei s-a modificat deci de la 28 ani la 14 ani si acum la 7 ani, ce urmeaza sa se schimbe la 5 ani, mandatul si constitutia?

 33. D-le Radu,
  Priveste te rog la Dana Grecu ; cand vorbeste de Ponta , i se stramba gura ! Chiar asa … ?!!!

 34. Ingrata misiune pentru Antonescu, doar s-a declarat monarhist! De ce naiba ne tot agatam de republica asta nenorocita si nu este informata populatia 5 ani dupa care se poate face un referendum? Nu scoti la referendum o populatie din care 42% sunt semianalfabeti decat daca urmaresti ceva, asa cum a urmarit idiotul ala de Iliescu sa ajunga presedinte si sa loveasca monarhia, ne mai aducem aminte ” Sa votam Constitutia ca vine Regele” – si toti impotentii s-au repezit in cabine, unde s-au autosatisfacut, iar tara s-a facut praf! Pana la urma totul pleaca de la o Constitutie in care articolele se termina cu: se va reglementa prin lege organica – si ne-au reglementat nene cum au vrut ei – daca orice primar sau primaras de mana cu consililul fura banii pe toate prostiile fara macar un mic referendum in comunitatea locala de unde jupoaie taxele si impozitele! Da Doamne sa fie si mai rau poate se trezeste atunci prostimea!!!

 35. Aoleu!!!Alegeri mai rare???Asta e justificarea data de invitatul dvs pentru ideea de mandat de 5 ani in parlament???
  Pai hai sa-i punem PE VIATA dom’le acolo…si am rezolvat cazul.Ce atata democratie si atatea alegeri…costa prea mult dom’le…democratia e prea scumpa.

 36. l-am postat gresit reply lui hook precedentul mesaj,era adresat tuturor.
  cu cat stau si ma gandesc cum ar putea fi revizuita constitutia asa incat sa dispara colcaiala asta de coruptie cu atat ma afund in intuneric.
  pur si simplu nu-mi dau seama cum ar putea o noua constitutie

  sa evite intrarea unui nash in sufletul astora ce se catara sus in coducerea statului,justitiei,institutilor vitale,

  daca ei sunt nascuti sa fie niste lichele si sa sa formeze o retea ,clan chitit numai intru jaf,ticalosie,trai pe spinarea celor multi,manelism cu zorzoane.asta au facut si imediat dupa 89 si pe timpul lui ceausescu si pe timpul lui decebal si cand erau maimute in copac, lichelele romanesti se catara in varf

 37. Se va face oare o dezbatere pe tema monarhiei?sunt destui cei ce vrem trecerea Romaniei la aceasta forma de guvernamant.trebuie impus acest punct in dezbaterile legate de viitoarea Constitutie

 38. Domnule Radu

  Reviziunea Costitutiei ar trebui sa se propuna si functia de Vice Presedinte iar pentru fiecare Regiune daca se regionalizeaza sa fie functia de Guvernator al Regiunii respective iar pentru Prezidentiale sa participe numai acesti Guvernatorii nu presedintii de Partide SI UN SINGUR INDEPENDENT

 39. Am incredere in dl Antonescu,revizuirea Constitutiei este pe maini bune!Chestia asta cu jucatul,dupa cum vrea muschii mei,trebuie sa inceteze si astept momentul in care basescu isi ia catrafusele si catrafusii si sa plece!

 40. Partidul Democrat Liberal este finanțat ilegal de două structuri: fundațiile germane ale Angelei Merkel și organizațiile religioase ale neoprotestanților • ZIUAnews vă dezvăluie edificiul financiar prin care Traian Băsescu a transformat și, mai apoi, a controlat instituțiile statului de drept și viața politică a României în exterior • „Hanns Seidel” și „Konrad Adenauer” sunt cele două fundații prin care activitățile politice ale PDL au fost plătite • Ambele fundații sunt susținute de Guvernul Angelei Merkel • 51 de lideri ai PDL au primit bani, sub diferite forme, de la neoprotestanți • Președintele PDL, Vasile Blaga, a fost în pelerinaj la Biserica Penticostală Philadelphia Romanian Church din SUA, pe banii lor • Ministerele Justiției, Internelor, Sănătății și Muncii au fost restructurate, transformate și îndoctrinate prin banii dați direct de Angela Merkel • Întregul sistem creat din banii nemților și ai pocăiților vizează distrugerea instituțiilor românești și accesul în Parlament al susținătorilor neoprotestanților După ce în numărul precedent al ziarului am arătat relațiile dintre Mihail Neamțu, Mihai Răzvan Ungureanu și penticostali, ZIUAnews continuă serialul cu o radiografie a sistemului politic democrat în România. Inițiat în

  Inițiat în urmă cu mai bine de 12 ani, de organizațiile occidentale care purtau un interes economic și social, procesul de devenire al Partidului Democrat Liberal a fost și este semănat de mijloacele financiare manipulative ale Guvernului de la Berlin și interesele neocreștine. ZIUAnews vă prezintă lista liderilor PDL care au primit bani sub diferite forme de la pocăiți, precum și infrastructura creată de Partidul Popular European, atât în România, cât și în Estul Europei, pentru subjugarea intereselor naționale în fața celor europene. Noul Reich, alimentat financiar prin două fundații germane, s-a extins de-a lungul Europei, înrobind instituțiile naționale intereselor de partid, manipulând opinia publică și transformând contribuțiile europene în daruri portocalii, cu destinatari înregimentați politic.

 41. Cum de l-au gasit tocmai pe CRIN! Nu mai exista cineva competent si in masura sa faca asta!
  Cei care veti sari repede cu replica…esti BASIST, la asta ma astept, sa-mi spuneti inainte cate legi a promovat sau cate initiative a avut Crin de cand este politician?

 42. Mi-a trebuit multa rabdare si stapinire de sine pentru a citi cu atentie editorialul din Evenimentul Zilei, intitulat „Romani, vi se pregateste ceva: Constituia penalilor din USL”, semnat de otreapa jurnalismului romanesc, Ion Cristoiu – Cirnat.
  Redau, mai jos, principalele pasaje care – dupa parerea mea – ar trebui aduse la cunostinta Consilului si Comisiei Europei, pentru ca „mai-marii Europei” si ia act de ceea ce poate sa scrie presa aservita slugii lor prea-plecate, Traian Basescu, prin grija si finantarea „mogulului de omenie”, Bobi Paunescu.

  ● „Romania cunoaste ceea ce se cheama o democratie de fatada, asemanaătoare cu cea din statele membre ale CSI in frunte cu Federatia Rusa”;
  ● „USL detine monopolul presei prin trusturile aflate fătis sau pe sest in proprietatea unor lideri ai USL”;
  ● „In aceste conditii, Comisia Europeana a sesizat ceea ce nici Opozitia, nici presa poreclita independenta si nici ONG-urile n-au remarcat, si anume: Pericolul ca USL să trinteasca Romaniei o Constitutie a Penalilor”;
  ● „In materie de continut, Raportul MCV atrage atentia ca Revizuirea sa pastreze Curtea Constitutionala ca garant al Constitutiei, dar mai ales sa asigure independenta si stabilitatea institutiilor judiciare”;
  ● „Comisia Europeana se refera la asigurarea independetnei institutiilor judiciare, deoarece, asemenea tuturor romanilor de buna credinta, stie ca principalul Proiect al USL ramine punerea Justitiei cu botul pe labe pentru ca penalii din USL sa poata jefui tara fara grija ca ar putea fi trasi la raspundere”;
  ● „Si in ce priveste Procesul de Revizuire, Comisia Europeana isi intemeiaza Recomandarile pe ceea ce ea stie ca s-ar putea intimpla”;
  ● „Si acesta e doar inceputul Procesului de concepere a unei Constitutii care sa asigure penalilor din USL libertatea de a fura în liniste”;
  ● „Fireste, cu talentul de exceptie dovedit pina acum in mimarea a tot ce inseamna democratie, in goana catre o Constitutie alcatuita în stilul tac-pac, USL va consulta presa intruchipata, desigur, doar de Trustul lui Dan Voiculescu, societatea civila cu citeva ONG-uri care se hranesc cu firimituri guvernamentale si citiva asa-zisi intelectuali, in realitate niste linge-blide ai Puterii”;

  ● „Va fi o dezbatere semanind uluitor cu largile dezbateri publice ale unor Proiecte de Legi de pe vremea lui Ceausescu;
  ● „Favorabilă în continut infractorilor, Constitutia va fi intocmita, votata de Parlament si trecuta prin Referendum cit ai clipi. Sau, ca sa fiu mai convingator, cit isi trage Victor Ponta fermoarul la prohab”;
  ● „Va fi o dezbatere semanind uluitor cu largile dezbateri publice ale unor Proiecte de Legi de pe vremea lui Ceausescu;
  ● „Sfidind Recomandarile Comisiei Europene, USL pregateste romanilor o surpriza: Constitutia Penalilor din USL!”

 43. http://www.antena3.ro/romania/csat-a-aprobat-privatizarea-cfr-marfa-strategia-de-privatizare-se-va-aproba-miercuri-in-sedinta-de-guvern-202079.html#comments USL=PDL Vanzarea tarii continua.Boc cheltuie 9 milioane de Euro t spatii verzi,Biserica rimeste inca 5 milioane lei saraca ca nu are dupa ce Oprescu si Boc i-au mai bagat in buzunar 8 milioane de Euroi.Se fura pe rute in continuare.Iar Romanii dorm cate 3 in paturiile din spitale copiii le mor din lisa aaraturii iar PONTACHE SI CRIN ce fac viseaza la Regionalizare ,constitutie si in rest freaca menta.

 44. constitutie pentru eternitate ,luati masuri ca demisii pe vitor sa nu se joace cu legea dupa cum vor ei .mapa profesionala sa fie obligatorie in in toate domenile sa nu mai fie cazuri ca haineala ,zegrean ,morar ,aspazia ,danilet,kovesi .cind ani si dna dau publicitati numele unui sau mai multi ministri ,parlamentari ,atenteaza la securitatea tari prin acuze de subminarea economiei de stat ,spionaj si dupa accea nu este adevarat persoanele respective sa plateasca cu fuctia suportarea cheltuelilor si aceei care dau stenograme publicitati dosarul ne find finalizat ,arestari spectaculoase cheltuiele sa le suporte ei procesele sa aiba prioritate o .sa fie instituti ale statului nepolitizate in fruntea lor sa fie crema domenilor respective .
  fiecare institutie sa stie ce scrie in fisa postului de lucru ccr sa nu mai aiba putere de decizie in orice chestiune si sa lucreze oameni competenti liberi nejantajabili ,corupti si nunumai acolo peste tot.
  vestici ar trebui sa faca multe foto cu tradatori pentru ca de la vara vor deveni istorie la ei dupa opinia mea trebuie exilati intrun spital PERICOL PUBLIC
  jud ramin inteleg ca vor fi sefi de regiuni atunci inseamna ca vor fi alti cu masini ,secretare si alti smecheri si cheltueli mai mari NU ESTE BINE barem de ar lucra

  • nu e nici pe departe vreo legatura intre proiectul criticat de acad giurescu si cel care e propus de usl

   • Cand PDL-acii spuneau ca se vor atrage mai multe fonduri europene prin regionalizare, USL-istii urlau ca nu are nicio legatura, ba chiar ca ii complica p’aia de la Bruxelles sau ca vor fi dificultati in accesarea fondurilor pe proiectele in desfasurare. Acum vin USL-istii si spun ca prin regionalizare se vor crea premisele atragerii mai multor fonduri europene. Adica acelasi lucru…

 45. cine a facut harta regionalizarii ? Pe ce principii ? Referendum la ce ? Global? Adica , eu , din zona de sud-est, stiu ce vor ceilalti din alte zone? O zona poate nu e de acord. Stabilim noi, ceilalti ce e bun pentru ei? Si se aproba referedumul prin majoritate? Referendumul sa se faca pe regiuni , cu 3-4 variante de vot! Votez la referendum daca se tine seama de statalitate! Honvezii unde au influienta? Cati romani au plecat din zonle colonizate de Istvan? Sa fie restransi la maxim , sau eventual constransi , in temei legal! Recunosc , sunt mai prost decat 600 parlamentari! Cu amaraciune !

 46. Cate fonduri aloca statul roman pentru alde barna? EI primesc fonduri si din alta parte. Ei revendica si cumpara terenuri? Pana acum ce am facut?

 47. Gazdarii astia din tinutul revendicat au fost mereu o sula in coasta noastra cu care ne-au santajat mai multi. Pe cine am suparat iar , pe estici , pe vestici sau pe cine? Reactivarea ranii , probabil se va solda cu inca vreun contract economic de amploare. Nu inteleg , de ce ii dau un sut unui neavenit si legea spune nu. Politica curva , si o intelegi ca atare. Serviciile , armata sa spuna.

  • Totusi ,sa nu mai plangem. La contributia lui Oprea in domeniul apararii ,poate ne meritam soarta. Sus steagul !

 48. Scularea domnule Radu Tudor!Ungurii vor să învadeze rOMÂNIA!Iar cțnd vorbesc de unguri,mă refer la unguri get be get,dezinformați din uNGARIA și nu cetățeni maghiari!
  Ăștia se văd că sar peste hotărârile judecătoreștti din ROMÂNIA!
  Până și câțiva reprezentanți ai politicii maghiari au spus domnle!E o hotărâre judecătorească!
  De unde atâta nesimțire și dezinformare?
  Ce va face PONTA?Mai vrea justiție independentă?
  CE VA FACE?

 49. Regionalizare,tinut secuiesc,afisari ILEGALE de steaguri unguresti si de alte soiuri ca si steaguri oficiale pe cladirile institutiilor de stat. Toti le-am luat frica astora,pentru ca cotcodacesc ungurii de la buda..pezda,ca asa vor muschii lor. Si la toate astea noi care ii credem si pe unii si pe altii, nu suntem in stare sa ii tragem la raspundere pe guvernanti si fosti si actuali,de ce baga capul in nisip ca strutii si nu iau atitudine ferma si sigura in privinta asazisei autonomii teritoriale. Oare cat de greu este sa inteleaga acesti bezmetici ca majoritatea hotaraste? Ei ce vor, ca majoritatea sa tina cont si sa faca intocmai cum vor ei,adica spargerea in teritorii autonome, dupa numarul de minoritati existente,dupa care sa dispara definitiv Romania??? Spuneti oameni buni,dumneavoastra ce intelegeti din aceasta autonomie teritoriala? Poate exagerez eu,dar nu prea cred sa ma insel prea tare. Cred ca trebuie aplicata ferm legea care apara independenta si integritatea teritoriului national. Eu i-am citit din anii 80 cand spuneau ca:”vaveni vremea cand romanii vor trce prin Ardeal cu pasaport in mana”. Iar ungurii de la Budapesta faceau propaganda cu harta Ungariei Mari si cereau boicotarea si denuntarea Tratatului de la Trianon.Aceste lucruri se petrec si astazi, le vedeti si dvs.cei mai tineri decat mine,eu fiind om de 65 de ani. De aceea intreb guvernantii siJUSTITIA ROMANA, ce pazesc?,nu au destule dovezi sa ceara respectarea si aplicarea ad litteram a legii?,si nici pe cei care saboteaza interesel nationale ale NEAMULUI ROMANESC?Pentfu ce luati domnilor un porcoi de bani si va faceti legi cu drepturi peste drepturi??????????????????????????

 50. Singurul lucru pt a aduce bani la buget a astora sant impozite peste impozite taxe peste taxe.Ca ei au terminat cu asta http://www.antena3.ro/romania/in-fiecare-an-din-romania-sunt-furate-52-de-miliarde-de-euro-in-buzunarele-cui-intra-banii-202201.html
  Au rezolvat problema asta grava si acum le arde de Constitutie si Regionalizare.CAND CINEVA SE GRABESTE SA FACA CEVA INCERCAND SA VA CONVINGA CA E UN LUCRU BUN SU O MARFA BUNA SEDETI BLAND SI MEDITATI.Ca treaba nu e coshera (curata).Slugile astea fac jocul celor de la Buxeles nu interesul Romaniilor.Astia si toti care au nenorocit tara asta si nu au fost capabili sa bata un cui la tara asta vin acum sa ii convinga pe Romani ca ei o sa faca si sa dreaga Regionalizarea care va aduce bunastare Romaniilor))))Astia si ceilalti tot ce au atins au transformat in PRAF SI PULBERE.Alti corupti,alte institutii alti birocrati,alte taxe alte impozite alte mafii Regionale alte clenuri interlope Regionale))).Ceeace fac acum nu e decat ceeace a facut Ilici,Roman,Nastase si restul cu industria si bogatiile tarii .In loc sa le exploateze Romania si intreprinderiile retehnologizare de uturosi au mer pe sistemul hai sa ne spalam pe maini sa aiba altii grija de ele adica PRIVATIZARE.Asa fac si acum cu tara.De lene si incapabili vor sa se spele pe maini.Pana si fatul ca nu au facut nimic t tara asta e greu pt ei si vor sa aruce problemele si munca pe spatele unor regiuni unor sefi de regiuni.Iar losnitele in Bucuresti astia din politica sa isi vada de afaceriile lor de cearta lor in Parlament si jocul politic.

 51. Inainte de a se trece la o noua constitutie, cred ca cinstit ar fi ca USL sa organizeze un referendum prin care romanii sa se pronunte asupra unor chestiuni fundamentale, de care depinde chiar continutul noii constitutii:
  1. Forma de guvernamant: republica sau monarhie:
  2. Acordul romanilor cu privire la regionalizare
  Doar dupa ce romaniii vor fi raspuns la aceste intrebari fundamentale pentru istoria si destinul lor, se poate trece la o constitutie care sa fie nu numai moderna, dar si durabila

 52. Pozitia lui Viki (anterior) este rezonabila ,
  sunt multe probleme vitale natiei romane de
  lamurit de catre popor si nu de politicieni,
  inaintea abgradarii Constitutiei ….

  ~ ce tip de republica vor astazi romanii ?
  ~ sa se suprapuna sau nu prezidentialele cu
  parlamentarele si pe ce durata ?
  ~ cum vor romanii efectiv regionalizarea ?
  ~ cand se va stopa “traseismul politic”
  prin lege ~ prin pierderea mandatului ?

  si poate si alte aspecte care ar trebui
  clarificate anterior abgradarii Constitutiei …
  Abia atunci romanii s-ar prezenta increzatori
  la Referendumul Constitutiei , altfel nu cred
  ca vor veni poate nici 30 % la vot ! …

  Oricum , odata cu scurgerea timpului simt din
  ce in ce mai mult ca Antonescu va deveni tinta
  tuturor (interior si exterior) si va fi “lucrat” …
  Era singurul relativ independent de dosare si
  presiuni si cu ceva doza de patriotism … drept
  care nu va fi lasat in pace ! … ” Baietii”
  lucreaza intens la indepartarea sa din sferele
  puterii ! Afara este dorit unul santajabil si
  slab , precum scursura de basescu , nu un om vertical !
  Iar Ponta , pe care l-am acceptat mai mult dupa 09 DEC.
  decat inainte si care acum pare in regula , va ceda
  totusi presiunilor masive , neavand rezistenta psihica
  necesara ! Nu degeaba Tariceanu valseaza acum asa …
  Nu degeaba Sorin Oprescu a insistat ca nu-l intereseaza
  “acum” candidatura …
  Saracii politicieni ai Romaniei bogate ! …

  Citeam ieri un e-mail despre rezerva de aur a Romaniei…
  mai avem cca. 6000 tone de aur de extras (evaluat la cca.
  250 miliarde euro !!! ) Daca s-ar extrage exclusiv pentru
  poporul roman , in urmatorii douazeci de ani , am putea
  achita datoria externa de aproape 100 miliarde de euro si
  am ramane cu rezerve de inca 150 miliarde de euro , peste
  cele actuale … va dati seama unde ar sari PIB-ul nostru ?
  Va dati seama ce INDUSTRIE am putea pune pe picioare cu
  acei bani , pentru generatiile urmatoare ? DAR , NOI NU !!!
  NE LASAM JEFUITI SI SUBJUGATI DE MARILE PUTERI , PRIN
  PERSONAJE OBSCURE , gen iliescu sau nastase , sau basescu !
  Eu personal nu mai cred ca un “roman” fie el si politician ,
  de genul lui Antonescu , ar mai fi lasat sa preia destinele
  acestei tari , ale acestui popor ! NU , NU MAI CRED !!!
  CUM AR MAI PUTEA APOI MARILE PUTERI SA JEFUIASCA ROMANIA ???
  CUM AR MAI PUTEA EI SA NE MANIPULEZE GEO-POLITIC , CA ACUM ???

  Ne-a iesit deja prin piele si NATO si UE si … o sa ne iasa
  prin piele si costul “Schengen-ului” ! … de parca de lipsa
  lor nu puteam noi trai sau evolua ! … Din contra , am involuat
  sub dominatia acestora ! … urmeaza regionalizarea , apoi pana
  in 2020 federalizarea si apoi … ” nu mai e Romania … stat
  national , unitar , suveran …. ” gata ! raman doar amintirile
  si … datoriile de platit cateva generatii …

  Am spus asta poate prea des … de ce au fost ucisi : MIHAI VITEAZU ,
  C.BRANCOVEANU , N.IORGA , ION ANTONESCU , N.CEAUSESCU ?????????
  PENTRU CA AU CREZUT IN “INDEPENDENTA” ROMANIEI SI ULTIMUL A ACHITAT …
  DATORIA EXTERNA ~ DAND F.M.I.ul AFARA !!! ORICINE VA MAI INCERCA
  CA ACESTIA , VA AVEA GARANTAT SOARTA LOR !!!

 53. Sunt aproape sigur ca daca nu se ocupa dl Liviu Dragnea de organizarea REFERENDUMULUI pentru adoptarea noii constitutii la Teleorman, NU trece.

 54. Crin Antonescu reprezinta cea mai buna alegere pt. a conduce comisia de revizuire a Constitutiei! Are cea mai mare autoritate in plan politic, este istet si interesat in calitatea sa de viitor Presedinte sa nu mai avem o Constitutie ,,interpretabila”!

 55. IMNUL DE STAT AL ROMÂNIEI

  “Deşteaptă-te române”, initial “Un răsunet” pe versurile lui Andrei Mureşanu şi pe o melodie culeasă de Anton Pann a fost cântat prima dată de un grup de tineri, la Râmnicu Vâlcea la data de 29 iulie 1848, de unde şi stabilirea “Zilei Imnului de Stat” la această dată . Simbol cu certe valori istorice este adoptat ca imn naţional după Revoluţia din 1989, poziţie în care devine intangibil şi inviolabil, şi cuiva îi trebuie un curaj “iresponsabil”, cum îmi fac eu în aceasta împrejurare, pentru a deschide o discuţie incomodă:
  “DEŞTEAPTĂ-TE ROMÂNE, DIN SOMNUL CEL DE MOARTE”, este versul care ne declară oficial, pe noi românii, drept pedepsiţi de soartă, naţia care nu a reuşit să pătrundă în rândul lumii pentru că nu ne simţim încă liberi şi necontestaţi.
  “ACUM ORI NICIODATĂ, CROIEŞTE-ŢI ALTĂ SOARTĂ!”. Oricine ar vrea să nu fie sub jugul asupririi şi nici al bunului plac al oricui, dar de ce să ne dam acest ultimatum? Dacă nu reuşim acum, de ce ar trebui să ne resemnăm? Oare nu este “contraproductiv” ca tocmai imnul de stat să ne cultive defetismul? De ce altă dată să nu mai încercăm să devenim liberi, numai pentru că nu am fost capabili prima dată?
  “CĂ-N ASTE MÂINI MAI CURGE UN SÂNGE DE ROMAN” S-ar putea ca această credinţă să fie falsă; nu cumva romanii sunt acea ramură aventurieră a strămoşilor noştri daco-geţi care din spirit de aventură, asemeni mongolilor lui Ginghis Han, s-au despărţit de fraţi şi părinţi şi când au avut nevoie s-au întors împotriva lor pentru a-i jefui de aur şi podoabe?
  “ŞI CĂ-N A NOASTRE PIEPTURI PURTĂM CU FALĂ-UN NUME
  TRIUMFĂTOR, ÎN LUPTE, UN NUME DE TRAIAN?” În fond, de ce trebuie să fim mândri de un Traian care numai pentru a fi “triumfător”, a sacrificat vieţile supuşilor săi? Actualmente, chiar dacă acest Traian ar fi fost un titlu de mândrie pentru noi, el a fost compromis prin însuşirea sa abuzivă de către altă persoană, una sinistră; amintiţi-vă că Woodrea, model al obrazniciei şi superficialitătii, spunea: “Suntem urmaşii lui Traian. Suntem urmaşii lui Băsescu!!!”, iar acesta nu a temperat entuziasmul centuristei ci s-a umflat în pene şi a sfidat poporul care, în fapt, l-a destituit cu 7,4 milioane de voturi.
  “VIAŢĂ-N LIBERTATE, ORI MOARTE!, STRIGĂ TOŢI”, adică dacă nu am reuşit să scăpăm de javră nici la primul şi nici la al doilea referendum, imnul nostru ne îndeamnă să murim? Chiar dacă nu acesta a fost sensul iniţial al versurilor, acum, întinate fiind, şi-au pierdut valoarea.
  “PREOŢI, CU CRUCEA-N FRUNTE CĂCI OASTEA E CREŞTINĂ”, nu cumva este versul, aceluiasi imn, care ne îndeamnă la segregaţionism; turcii sau tătarii din ţara aceasta, nu sunt ai noştri?
  Şi chiar dacă nu sunteţi de acord cu interpretarea pe care am dat-o câtorva versuri, citiţi, vă rog, cele 11 strofe ale imnului, şi dacă sunteţi sau nu sunteţi maghiar, veţi vedea că aştia sunt identificaţi şi declaraţi duşmanii noştri de moarte. Si ne mai mirăm că maghiarii nu ne iubesc, nu vor să vorbească limba româna şi au pretenţii absurde etc. Asta nu înseamnă că sunt de acord ca Victor Orban să vină în România şi să se plimbe în voie ca vodă prin lobodă, ca Tokes să ceara pentru Transilvania protectorat de la Budapesta. Nu, ăstora trebuie să le băgăm minţile în cap, chiar amintindu-le că oştile româneşti le-au mai ocupat odată Budapesta. Totuşi, de ce să ne legăm la cap şi cănd nu ne doare?
  Trebuie să fim realişti că, chiar şi alegerea sărbătoririi zilei naţionale la 1 Decembrie este o supralicitare gratuită; pe lângă intreţinerea permanentă şi artificială a conflictului cu iredentismul maghiar, este o zi de iarnă incomodă, friguroasă, deobicei ploioasă, nepotrivită pentru o sărbătorire fastuoasă, una care ne încrâncenează şi trupul şi sufletul.
  De ce nu ar fi ziua noastră naţională “ZIUA EROILOR” pe care am putea-o petrece în cânt şi bucurie, spre exemplu, de 9 Mai, nici 8, nici 10? Şi să avem ca imn o melodie frumoasă şi uşor de cântat, cum este “IMNUL EROILOR”, nu una pe care dacă încerci să o cânţi, te trezeşti behăind ca un jucător de rugby.
  Iată ce versuri frumoase, poate un pic arhaice dar tocmai de asta au un deosebit farmec, a scris Iuliu Roşca Dormidont pe muzica înălţătoare a lui Ionel G. Brătianu pentru “Imnul eroilor”:

  IMNUL EROILOR

  Presăraţi pe-a lor morminte, ale laurilor foi
  Spre a fi mai dulce somnul, fericiţilor eroi.
  Ridicaţi pe piramida nemuririi, faima lor,
  Scriţi în cărţile de aur, cântecul nemuritor.

  Pe copii la sânul vostru, alintaţi-i cu-acest cânt,
  Povestindu-le cu farmec al eroilor avânt.
  Dezveliţi tot adevărul şi le spuneţi tuturor
  Cum muriră fraţii voştri pentru neam şi ţara lor

  Şi pe sacrele morminte, puneţi lacrime şi flori
  Spre a fi mai dulce somnul, miilor de luptători.
  Ridicaţi pe piramida nemuririi, faima lor,
  Scriţi în cărţile de aur, cântecul nemuritor.

  Pe copii la sânul vostru, alintaţi-i cu-acest cânt,
  Povestindu-le cu farmec al eroilor avânt.
  Dezveliţi tot adevărul şi le spuneţi tuturor
  Cum muriră fraţii noştri pentru steag şi ţara lor.

  Vorba lui Basescu: Faceti un exercitiu; accesaţi pagina de start şi scrieţi “Imnul eroilor, Youtube” şi apoi peste înregistrarea melodiei suprapuneţi cele patru strofe; ascultaţi melodia şi urmăriţi cuvintele.
  Dacă faceţi cum vă rog eu, vedeţi dacă mai rezistaţi să nu scrieţi pe site-ul “Comisiei pentru Constituţie” că sunteti de acord ca această propunere să devină prevedere constituţională!
  Prof.Gh.C.Dinulescu-Câmpina

Leave a Reply