Reprezentanţii Asociaţiei Magistraţilor din România au prezentat, luni, în Comisia de revizuire a Constituţiei, o serie de amendamente, între care limitarea posibilităţii interceptării comunicaţiilor doar în cursul urmăririi penale, dar şi eliminarea răspunderii magistraţilor.
Preşedinte AMR, Grabriela Baltag, a precizat că una dintre propunerile magistraţilor este “egalitatea de arme” atât în faza de urmărire penală, cât şi în cea de judecată.
De asemenea, Baltag a susţinut ca măsurile cum sunt cele privind interceptarea comunicaţiilor să aibă loc în momentul în care începe urmărirea penală.
Preşedintele AMR a menţionat că susţine ca procurorii să nu mai fie consideraţi magistraţi, iar CSM să fie împărţit în două consilii, unul al judecătorilor, iar altul al procurorilor, iar în situaţia în care se menţine actuala formulă cu două secţii, ale judecătorilor şi ale procurorilor, plenul CSM să nu se mai ocupe de cariera magistraţilor.
“Dacă rămân două secţii (în CSM – n.r.), ar trebui obligatoriu să fie prevăzut că preşedintele este un judecător”, a mai spus Baltag.
Ea s-a exprimat împotriva creşterii numărului de reprezentanţi din partea societăţii civile în CSM, fiind suficienţi doar doi reprezentanţi.
“De asemenea, în structura CSM am solicitat să nu mai fie membru de drept nici ministrul Justiţiei şi nici procurorul general, să rămână doar preşedintele ICCJ, dat fiind că el este capul justiţiei din ţara asta”, a mai spus preşedintele AMR.
Ea a respins ideea unei legi speciale pentru Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ci una pentru ICCJ şi restul instanţelor.
Totodată, Baltag a susţinut că e necesar să fie prevăzută în Constituţie posibilitatea revocării membrilor CSM.
Preşedintele AMR a menţionat că nu este necesară reglementarea răspunderii magistraţilor în legea fundamentală: “Nu cred că trebuie să menţionaţi în Constituţie cu valoare de principiu răspunderea magistraţilor câtă vreme nu există şi pentru celelalte puteri, cel puţin celelalte două puteri în stat acest lucru”.
De asemenea, vicepreşedintele AMR, Norel Popescu, a susţinut că ar trebui prevăzut în Constituţie principiul egalităţii celor trei puteri în stat, respectiv cea legislativă, executivă şi judecătorească.
El a precizat că nu ar trebui introdusă în Constituţie posibilitatea acţiunii de regres a statului împotriva magistraţilor, în forma propusă în proiectul de revizuire.
“Se face o mare confuzie când se vorbeşte de justiţie, prin justiţie înţelegându-se şi Curtea Constituţională. CC nu face parte din sistemul de justiţie în niciuna dintre ţările UE, şi cred că problema porneşte de la terminologie. Membrii Curţii Constituţionale în România sunt numiţi judecători, ei nu sunt judecători (…) Aceasta creează o profundă confuzie în rândul opiniei publice şi toate dezbaterile se refrâng negativ asupra imaginii sistemului de justiţie şi a instanţelor de judecată”, a mai spus Popescu.
El a precizat că în CC ar trebui să existe doi reprezentanţi ai CSM, numiţi de secţia de judecători, iar Parlamentul să renunţe la doi reprezentanţi, astfel încât “toate cele trei puteri în stat să fie egale”.
Reprezentanţii AMR au pus la dispoziţia membrilor Comisiei de revizuire a Constituţiei o serie de amendamente care urmează a fi discutate în zilele următoare.

55 COMMENTS

 1. CSM mai are de lucru pentru a satisface nevoilor noastre…Nu ştiu dacă această măsură e bună sau rea…Opriş tot nu pleacă,deci în ultimele 9 luni va fi tot cum cântă Băsescu.Ce se întâmplă cu cazurile deja în derulare care folosesc interceptări înainte de U.P?
  Sincer…dacă procurorii cerceteayă un posibil pedofil,mi aş dori să se folosească interceptări înainte de UP,deci…

  • Ce am inteles din ceea ce vor judecatorii afiliati la AMR:
   -procurorii sa le fie inferiori
   -nicio interceptare sa nu se mai faca decat din momentul inceperii urmaririi penale (adica din momentul in care sunt chemat la parchet si mi se aduce la cunostinta ca sunt urmarit) – reiau si eu ce s-a scris mai sus. Avem un pedofil care racoleaza copii pe internet .. comunicatii reprezinta si Facebook, Messenger, Twiter … mai departe judecati voi.
   -sa nu creasca numărul de reprezentanţi din partea societăţii civile în CSM, fiind suficienţi doar doi reprezentanţi (parca seamana cu propunerea lui Chiuariu privind modificare Constitutiei, aia in care se anuleaza cetatenilor dreptul de a mai initia un referendum)
   -sa nu se reglementeze răspunderea magistraţilor…
   Ce avem noi aici? NESIMTIRE. Asta este. Scazand fraza cu interceptarile, care i-a provocat d.lui Radu Tudor o senzatie inaltatoare, restul sunt PRIVILEGII!!
   Mereu se face asa, mereu se judeca doar dupa situatia politica actuala, fara a se gandi ca peste un ciclu electoral situatia sa fie alta si ca vor profita adversarii de lacomia si prostia celor de azi!
   Mutam STS la MAI. Ok. Dar daca dupa 2016 premier va fi Blaga, sau si mai rau, Nutzy Udrea? Ar mai putea face ceva viitorul presedinte, poate chiar Victor Viorel Ponta?
   Ganditi doar in perspectiva zilei de azi. Istoria recenta ne-a aratat ca este o greseala. Asa a gandit si Nastase in 2003 neluand in calcul ca ar putea pierde prezidentialele in 2004 si dandu-i lui Basescu sansa de a forta intrarea la guvernare a oricarei aliante voia el (ba chiar s-a reusit convingerea PC sa isi paraseasca partenerul -PSD- care il bagase in Parlemnt).

   • .. am uitat ce era mai important “..CSM să fie împărţit în două consilii, unul al judecătorilor, iar altul al procurorilor, iar în situaţia în care se menţine actuala formulă cu două secţii, ale judecătorilor şi ale procurorilor, plenul CSM să nu se mai ocupe de cariera magistraţilor.”
    Adica, doua CSM-uri diferite, unde sa se judece procurori pe procurori, judecatori pe judecatori .. parca au si medicii un asemenea consiliu, Colegiul medicilor, care judeca cu o impartialitate …

    Sa le sustinem cererile doar de dragul ca AMR “combate”, ca si majoritatea de pe acest blog, impotriva lui Basescu?

 2. Parlamentul, ca reprezentant al poporului suveran in fata caruia da socoteala cu ocazia alegerilor, aproba si exercita un contral permannt asupra puterii executive, respectiv asupra guvernului prin motiuni simple si de motiune. Puterea judecatoreasca cum si de cine este monitorizata? Astazi, principalii actori ai puterii judecatoresti – sefii inaltei curti, parchetul general, dna si diicot – sunt numiti de presedinte la propunerea ministrului justitiei. Cred ca ar fi oportun ca, in numele libertatii sistemului judiciar, csm sa fie ales democratic de toti judecatorii si procurorii, fiecare pe specialitatea luo (un csma cu doua sectii independente), iar acesta sa organizeze concurs profesional pentru ocuparea tuturor posturilor de conducere al instantelor si parchetelor. In toata acesta activitate sa dispara in totalitate factorul politic.

 3. Din atata batalie cu basescu usl a reusit o performanta notabila:
  Robert Ciobanu, care avea 17 ani la momentul condamnării pentru uciderea fetiţei în vârstă de 8 ani, a fost condamnat definitiv, în 2006, la 20 de ani de închisoare.

  Sâmbătă, când au intrat în vigoare noile coduri, Tribunalul Iaşi i-a înlocuit această pedeapsă, Ciobanu beneficiind astfel de legea penală mai favorabilă.

  “În temeiul dispoziţiilor art. 21 alin. 2 şi 3 din Legea nr. 187/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, rectificată şi cu modificările ulterioare, înlocuieşte pedeapsa executabilă de 20 de ani închisoare aplicată numitului Ciobanu Robert Constantin, în prezent aflat în Penitenciarul Iaşi, prin sentinţa penală nr.489 din 25.07.2006, pronunţată de Tribunalul Iaşi, menţinută prin decizia penală nr.66/MF/19.10.2006 a Curţii de Apel Iaşi, menţinută şi rămasă definitivă prin decizia penală nr.7270 din data de 14.12.2006 a ICCJ – Secţia Penală cu măsura educativă a internării într-un centru de detenţie prev. de art. 125 din legea nr. 286/2009 pe o durată de 15 ani. În temeiul dispoziţiilor art. 21 aliniatul 4 din Legea nr.187/2012 din durata de 15 ani a măsurii educative a internării într-un centru de detenţie scade durata pedepsei executate anterior de numitul Ciobanu Robert Constantin de la 29.12.2005 la zi”, se arată în minuta deciziei luate de magistraţii ieşeni.

  Pe langa asta se pare ca o sa beneficieze mii de borfasi de aceasta batalie impotriva lui basescu. Noaptea mintii in USL.

   • Nu, nu, USL n-a facut nimic, da’ nimic.
    Ponta era “decat” presedintele comisiei parlamentare care a facut codul. Un fel de Antonie Iorgovan al Codului Penal, ca sa zicem asa…

   • Si daca basescu scria in noul cod penal ca toti uslistii sa se arunce in cap de pe Intercontinental, ponta si antonescu erau primii care se aruncau?

 4. Da, serios! Asta cu CSM-ul mi-i cea mai dragă!!! De ce sunt procurori în CSM, dar avocați ai apărării nu? Pentru că ei sunt membri ai unei alte asociații profesionale? De ce un acuzator poate să facă parte din CSM, dar apărarea nu? Ori, să fie doar cu judecători. De ce această asociație profesională (am înțeles că asta este, în fond), e o frăție între acuzatori și judecătorii care condamnă și dau pedepse? Poate mi se pare numai mie că perspectiva e greșită.

  • Sfanta ignoranta … Puteai citi si tu legea romaneasca, aia privind statutul magistratilor (judecatori si procurori), si observai si singura cate diferente sunt intre avocati (si cum sunt ei definiti) si magistrati. Vezi ce limitari (privind libertatile constitutionale) au magistratii, si vezi daca le au si avocatii …
   Nu pot fi comparate cele doua categorii. Au trasee diferite in cariera, au examene diferite de sustinut. Singurele lucruri comune este forma de invatamant primara (adica facultatea).

   • Să nu se înfrățească în aceeași asociație profesională. Eu nu spun că ei încalcă legea, spun că legea e proastă. Nu sunt jurist, nu am studii în domeniu, dar faptul că procurorii și acuzarea sunt în aceeași frăție, mi se pare ușor anormal. Chiar, dacă aveți cunoștințe în acest domeniu, este la fel și în țări mai evoluate decât noi? Eu nu mă supăr, dacă mi se spune că nu am dreptate, dar sunt mai sensibilă când oamenii țin neapărat să mă jignească.

    • (ignoranţă , nu ignorantă) scuze dacă s-a înţeles greşit. Trebuia să folosesc diacriticele şi mai devreme.

 5. Ponta i-a oferit lui Basescu instrumente de politie politica esentiale precum Kovesi , Codrut Olaru , Alina Bica … cu nasu in suflet inca 4 ani cat dureaza mandatul acestora . . . .. . .
  Ponta a zis ca-si ASUMA numirea Kovesi dar cand aceasta tine la sertar plângerile penale depuse de Guvern – Ponta da vina pe Kovesi in loc sa-si dea demisia ca asumare . . . . .
  In concluzie Ponta mimează anti-basismul in declarații – mai ales când se apropie alegeri dar face ce doreste Basescu si Serviciile in problemele esentiale si jos Basescu! devine Koabitare si kovesi dupa ce primeste votul.

  • 🙂 a schimbat Basescu sefii SIE si SRI dupa ce a ajuns presedinte? Nu. Iar cand nu a avut incotro (dupa fuga lui Hayssam) i-a inlocuit cu un PSD-ist si un PNL-ist!! De ce? Nu stiu daca Ponta a inteles, dar a vazut ca da roade si se asteapta si el ca odata sa-l avantajeze aceste numiri!
   Asta a invatat Ponta de la Basescu!

 6. poate da dumnezeu sa devanim un stat de drept bazat pe respectarea constitutiei, libertate , a legilor, economiei de piata si democratie autentica ca tare m-am saturat de dezbinare rautacioasa, si pe nerespectarea legilor! mai ales in acesti 1o ani de zile de cand un pirat a deveniy carmaciul acestei tari!! sa cerem sa speram lui antonecu inca din faza candidatului daca respecta legea fundamentala constitutia si nu va face ca acest pirat! in caz ca o ia razna sa-si de-a demisia imediat!! dupa judecata mea romanii nu trebuie sa aleaga presedinte un alt candidat din partea opusa ca v-a proceda exact ca base predoiu ,udrea, etc.etc. ce parere aveti?

 7. Ce sa mai discutam daca azi a mai fost o intalnire de ATENTIONARE de felul,… ia vedeti ce faceti !! cu….
  1)revizuirea Constituţiei;
  2)pregătirea sistemului pentru noile coduri;
  3)respectiv cel penal şi de procedură penală;

  Cine cu cine s-au intalnit pe aceste subiecte azi ?
  Cum cine….?
  Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cu reprezentanţii Ambasadei Statelor Unite ale Americii.
  Inca o dovada ca suntem o …..colonie si ca avem un….Guvernator !

 8. Dle Radu Tudor, puteti propune la emisiune ca o idee, ca deszapezirile si alte servicii asemanatoare sa fie puse intr-o institutie publica?
  Asa poate o terminam cu contractele paguboase.

 9. Dle Tudor,
  daca este posibil, sugerati parlamentarilor USL, sa initieze si sa voteze legea traseismului politic. Cel care pleaca din partidul cu care a intrat in Parlament sa-si piarda mandatul. Asa, asistam la faptul ca PPTB este partid parlamentar , prin migratia cozilor de topor de la PDL.

  • Nu se poate. Imagineaza-ti ca un parlamentar ales prin vot uninominal ataca aceasta prevedere la CCR. Va avea castig de cauza imediat.
   1.Pierderea mandatului in cazul migrarii politice exclude votul uninominal.
   2.Imagineaza-ti ca un PDL-ist, in anul 2010, dupa taierea salariilor, ar fi plecat din PDL pe motiv ca nu este de acord cu masura luata de partid. Apoi si-ar fi pierdut mandatul datorita legii de care vorbesti tu … ar fi fost moral?
   3.Nimeni si nimic nu poate impiedica un parlamentar sa devina “independent”. Care este diferenta dintre el si un parlamentar, membru de partid, daca sustine toate initiativele partidului in randul caruia ar vrea sa ajunga?

   Noi vrem legi pentru ce tine de moralitate. Dar in Parlamentul Romaniei avem condamnati definitiv, si culmea nesimtirii, doi dintre ei erau membrii in comisia juridica a Senatului!
   Si tu vrei moralitate … recent, Laszlo Borbely -exparlamentar- a primit NUP de la DNA intr-un dosar (ceilalti inculpati fiind trimisi in judecata) deoarece fapta fusese savarsita in timpul mandatului si Camera deputatilor nu a admis cererea procurorilor!! (nu se bat cu pumnul in piept parlamentarii ca imunitatea ii apara doar fata de declaratiile politice? O fi si traficul de influenta opinie politica?!?)

   Sa fim noi sanatosi, sa migreze politicienii cat vor .. asta este ultima problema in Romania!

 10. Magistratii nu se dezmint: vor doar drepturi si inamovibilitate. Raspunderea pentru porcariile de hotarari judecatoresti, motivate si acelea dupa 7-8 luni, nu le place pentru ca se simt cu musca pe caciula! Mai vedeti-va si barna din ochi domnilor/doamnelor magistrati!

 11. Știți, lucrurile acestea sunt complicate. Trebuie să știi despre ce vorbești, nu poți să comentezi cu opinii personale, ca la o bârfă. Noi, care avem alte profesii decât legea și politica, suntem scuzați dacă le mai încurcăm, sau nu le pricepem până la capăt. Ce mă alarmează, este că văd parlamentari, al căror serviciu este SĂ ȘTIE, aiuresc, bat câmpii și votează după interesele altora. Nu știu, sunt prostiți, păcăliți, amenințați, șantajați, proști sau nepăsători? Și noi nu putem face nimic. Am votat răul cel mai mic. Și n-am rezolvat mare lucru. Oare soluție este în indivizi de valoare? Ce complicată e societatea! Nu avem nici o șansă.

 12. din informatiile noastre, STS este singura institutie de stat unde nu li s-au taiat pensiile pensionarilor, in vremea basescu-boc!

 13. Tupeu securist! STS : “Medicii au dat gresit coordonatele confundand ora exacta de pe telefon cu coordonatele GPS”

  STS nici sa minta frumos nu stie. Nu poti sa fii sef la STS daca nu stii sa minti credibil. O minciuna stupida e motiv suficient ca opris sa isi dea demisia.

  Un medic care este obisnuit cu o sala de operatie e o persoana care este capabila sa reactioneze perfect la situatie de STRES!
  Un chirurg nu este o persoana inculta sau care sa se panicheze usor.

  STs trebuie sa vina cu alte motivatii mincinoase , ceva mai neofensator, daca vor sa isi acopere idiotii.
  opris, demisia ! Din motive de prostie!

  • Gen.Opris a sabotat in mod special localizare accidenatatilor la ordinul lui Basinescu tocmai pentru a pune in dificultate guvernul astef incat procurorii sa poata sa mai deschida cateva dosare penale impotriva adversarilor matrafoxatului si de asemenea pentru a abate atentia mass-mediei de la implicarea lui belzebut in afacerea Cazprom si mita mascata primita de acesta prin notarita Ioana Basescu sub forma de pamant agricol in comuna Nana.

 14. Buna seara.In sfarsit li se iau jucariile periculoase procurorilor cu nashu-n suflet.
  Daca se mai trece si STS in subordinea MAI,se mai face un pas important. Bine ar fi fost daca ar fi trecut STS-ul si serviciile mai demult in subordinea MAI-ului sau armatei.
  In ceea ce priveste raspunderea materiala si penala a magistratilor pentru erorile judiciare sau pentru sentintele “la ordin”,ea trebuie introdusa in lege cat mai urgent.E de neanteles faptul ca nu raspund pentru greselile intentionate sau neintentionate.Sa deducem ar fi iresponsabili ? Fiecare om trebuie sa raspunda pentru faptele lui,mai ales ei,care schimba destinele oamenilor prin sentintele pe care le dau. Adica ei administreaza pedepse pentru greselile altora,iar greselile lor intentionate sau nu,raman nepedepsite? De ce vor sa se sustraga de la raspundere ? Ca sa-l poata slugari in continuare pe nasu’? Profund nedrept. Trebuie corectata nedreptatea de urgenta.

 15. Vă amintiţi,domnule Radu Tudor de filmul lui Georghe Orlwel intitulat 1984?Acolo,personajul principal,după îndelungi chinuri şi umilinţe,a fost convins că 2 şi cu doi nu fac patru ci fac exact cât vrea partidul să facă 2 şi cu doi.Partidul în momentul de faţă e STS care discreditează doctorul care a fost defaţă şi alţi martori

  • După ce am văzut filmul,am avut coşmaruri timp de o săptămână.Coşmarurile au revenit după şedinţa CSAT

 16. inteleg ca-i e antipatic Ponta si orice se spune in studio trebuie pus in legatura cu numele prim ministrului dar totusi Grecu e jurnalist sau asa se crede ,deci recitalul de azi in care ea a vorbit 90 % din timp si ii cere lui Ponta sa spuna ce poate sa faca sau nu STS cind acest serviciu a fost la basescu este prea mult si dezinformeaza.

  • “….În primul rând, Codul penal este un cod bun sau rău ? Pentru că, dacă este rău, atunci preşedintele Băsescu l-a promulgat, primul-ministru Boc şi-a angajat răspunderea şi ministrul Justiţiei, domnul Predoiu, este cel care l-a finalizat. Dacă este un cod rău, vreau să ştim ca să îi sancţionăm pe cei trei: domnul Băsescu, domnul Boc şi domnul Predoiu. Dacă nu, iarăşi să ştim, să-i lăudăm. Doi: Codul penal a fost adoptat în 2009 în această formă, au trecut cinci ani de atunci. Asta nu-i treabă decât românească, să constaţi cu o zi înainte după cinci ani că ceva nu e bine. După ce primesc răspunsul la aceste două întrebări, pot să-i laud pe domnul Băsescu, domnul Boc şi domnul Predoiu pentru Codul penal sau pot să le transmit criticile. Nu este un Cod adoptat de Guvernul pe care îl conduc.Ţ

   Asta a declarat Victor Ponta pe data de 30 ianuarie in fata camerelor de luat vederi! Chiar minte d.na Grecu? Crezi ca telespectatorii sunt chiar asa de atenti ca tine sa sesizeze nuantele? Crezi ca au inteles multi diferenta intre “adoptare” si “creare”? De ce nu a spus premierul ca de adoptat nu le-a adoptat guvernul lui, dar o contributie majora la cum arata codurile o are chiar el in persoana, presedintele comisiei juridice in acele vremuri!
   Ponta minte prin omisiune. Este tot o minciuna, dar mai subtila. Si din pacate “ultrasii” romanii nu prea dau dovada de inteligenta.

 17. ponta a fost dezmagitor astazi. a turnat la minciuni mai ceva ca basescu. el lucreaza de zor la instalarea unui regim de tip basist care sa aiba in centru partidul mafiei atotputernice: psd-ul cel hulpav si lacom. famiglia sarbu-ponta-ghita a invatat meserie de la expertul basescu, sarlatanul suprem

 18. inteleg din comentarii ca dana grecu la perpelit zdravan pe ponta. ma inchin in fata ei daca a facut asa. sunt satisfacut

  • A perpelit pe dracu ,in stilul ei a tipat(ii place sa se auda)fara argumente .L-a aparat pur si simplu pe basescu mutind discutia in curtea guvernului.

 19. Domnule Radu Tudor,am o propunere sau mai multe,uşor mai ciudate dar zic eu,eficientă în a stopa fraudele electorale
  Ce ar fi,ca fiecare elector,mai puţin pensionarii foarte bătrâni şi bolnavi,fiecare elector,să plătească o taxă între 1 şi 5 lei,care au ca scop,cheltuiala cu organizarea referendumului.Aşa fiecare plăteşte un pic,şi nu va putea fi vorba de fraudă.
  A doua propunere este ca vârsta legală de vot să fie de la 17 ani la 65 de ani,căci de la 65 ani în sus,vederea te cam lasă,lafel şi mersul până la vot.Am păţit o domnule Radu Tudor,dacă nu mă treyeam dimineaţă,stăteam la coyi interminabile de vârstnici trecuţi de 65 de ani,şi credeţi mă,aţi preyentat şi voi cazuri de fraudă că bătrânii,sărmanii de ei,n+au văzut pe ce pun ştampila,apoi la ieşire spun că au fost ajutaţi să voteze.Eventual,cei trecuţi de 65 de ani să aducă o dovadă medicală că văd să voteze şi să se deplaseze atât cât să nu fie nevoie ca cineva să intre în cabina de vot cu tanti sau cu nenea să i ajute să voteze.Sau…să fie un vot electronic pentru cei trecuţi de 75 ani.Adică intră în cabină,în cabină au un telefon cu două taste.La telefon vor fi întrebaţi cu cine votează.Pentru Băsescu apăsaţi 1,pentru Antonescu apăsaţi 2

 20. nu ma pricep dar imi dau cu parerea ca nu dau cu parul.

  tara asta este prea infecta.”coruptia a atins cote inimaginabile”,

  totul este moloz institutiiili,statul,legiuitorii,pana si mamaligaru de rand e viclean si pus pe furat.

  asadar nu dau 2bani pe modificarile codului penal,a constitutiei,alegeri iiieuuuroparlamentare sau prezidentiale sau oatever ce branza de democratie se impute pe acest meleag.

  eu cred ca tot ce se modifica in privinta codului penal si constitutiei este pt binele borfasilor.marii beneficiari sunt criminalii de rand si cei din specia lui besescu cu besescu in frunte.

  toti baronii nicusorii videnii si udrulele
  ce lesina si se inbolnavesc grav insstant la vederea dubei cu mascati(arestari cu presa de fata,in dulcele stil mioritic mamaligos gaina decapitata) care i “salta”

  vor fi linistiti,ca l i s a prescris praduiala . oricum erau de neatins asa cum este basanau,dar si au intarit reduta +ca mai salveaza si din criminali si violatori de copii sa nu faca prea multa parnaie ca sunt supraaglomerate puscariile.

  singura lege ce e valabila in tara asta este aia in care
  bagi glont pe teava si mergi dupa ei decat sa ti zbori creierii vrei?

  ma uitam cum rageau mamaligarii in frenezie cand hahaia besescu la ei si ragaia “sa traiti bine”.ce dobitoci.

  de ce plm sa te bucuri ca un magar in calduri ca a iesit xulescu presedinte ?il mai cherama si besescu!te bucuri ca a venit un alt imbecil la cascaval si tu i inghiti basinile?
  mai intai sa faca ceva,sa vezi ceva ca se modifica in traseul vietii tarii in bine apoi sa ragi la el uraa.

  cica basanau ne a condamnat la 10 ani cu executare de parca bashina voda sa proclamat sg rege.neee
  de 2 ori l au ales pe rahatu ala de 2 ori si au luat o n gura mamaligosii.apoi basanau le a dat cu tifla cand l au demis.

  alegewrile prezidentiuale sunt motiv de tristete nu de bucurie bai mamaligari idioti,de bucurie ar fi daca l am spanzura pe besescu odata cu alegerile prezidentiale, atunci va fi adevarata schimbare a regimului de ticalosie hotie prostie si coruptie ce ne distruge sistematic viata

 21. comisia de reviziure a constitutiei e din primavara trecuta parca. Iar o scriu pe genunchi ca in mai parca trebuie sa iesim la vot?

  • ce mai bate apa in piua?
   toata lumea stie toata galaxia stie ca statul asta este o basina sparta si sutele de milioane de oiro ce s au pompat in asazisele servicii sts sri sida etc s au dus in curu lui besescu si a camarilei sale.

   bun stiu stiu asta de ani si ani vorba e la ce ne ajuta ca stim daca astia continua langabalanga cu jaful prostia si tupeul

   exact ca

   tv de stiri gaini in flacari,cum e turcu si pistolul,

   cu accidentu copilotu si doctorii plmele care salveaza vieti dezintereasti si eroici nu ca niste corbi lesinati dupa organe ce au o adevarata retea mafiot manelista de trafic cu “racituri” de unde ies parale grup

  • stiu, sunt orbit de ura.asa o fi da nu prea cred.vad si binele si raul,dar probabilitatea ca orice fapt eroic sa fie un rahat acoperit este de 99% in tara asta.ma lasi cu eroismul,intotdeauna este o smecherie,,un cleeennci.traim in rumania frate

 22. Fără nici o legătură cu subiectul, trebuie să vă mărturisesc ceva care întărește convingerea că dl. Antonescu NU va fi președinte ! Demisia domnului SM(n)EKER ! Probabil că UNDEVA SE STIE EXACT ce se va întîmpla peste 9 luni. Din păcate ….Din anonimat reușim uneori să descifrăm mesaje care ar trebui să ne dea de găndit despre starea nației de turmă bleagă. Pînă la apariția de noi candidați continui să pariez pe MRU.

  • bine ca esti pensionara ..:)) poate pana in ,,Noiembrie,,la vot…. sa de-a D-zeu sa fi cat mai aproape de el !…cu MRU- al tau cu tot! :)))

 23. Sunt destui oameni care gandesc superficial si cred ca daca trece AMR-ul si daca basescu va pleca FORMAL din functia de presedinte TOTUL va intra in normal.Este o mare eroare/greseala.
  POLITIC “sistemul basescu” ( multi oameni din institutii,servicii,justitie vor ramane pe posturile lor si vor boicota in continuare PE CAT POSIBIL orice masura luata de USL) va mai ramane inca 2-3 ani(nemaivorbind de faptul ca basescu in loc sa mearga la ..brutarie ,ar putea ramane in politica sau in societate pe un un post…important).
  In ceace priveste ECONOMIA vom ramane dependenti de FMI si de “stapanii fanarioti”din UE inca vreo 10 -15 ani.Aici principalul vinovat este basescu si domnia sa de 10 ani.
  In ceace priveste distrugerea industriei romanesti s-a vazut ca in cei 24 ani sute de intreprinderi au trecut de la profituri de zeci-sute milioane EURO, la pierderi de zeci-sute milioane de EURO ( prin capusare de “baietii destepti ai sistemului” sau prin “distrugere programata/sistematizata”) pentru a provoca FALIMENTUL si astfel pentru a facilita intrarea in ROMANIA a produselor din UE incat ROMANIA a devenit PREPONDERENT piata de desfacere/colonie.La acest capitol nu ar putea gasii vinovatii nici o armata de procurori in o mie de ani.Aici sunt vinovate toate partidele politice care s-au perindat din 1989 pana acum cu circumstante agravante pentru FSN si PDL si mai putin pentru PSD si PNL.
  In ceace privesc clanurile mafiote,clanurile din retrocedari de proprietati si intrarea pe piata a atator HARTII FALSIFICATE cred ca daca doua armate de procurori vor face cercetari,le va trebui 2000 de ani sa faca lumina(vezi centrul TIMISOAREI,vezi sate intregi cu tarani cu tot vor intra in regim de iobagie a unor excroci,vezi proprietatile cerute de dnul LAMBRINO,cuscrul lui basescu ,care este cumatrul lui BERCEA MONDIALUL si multe,multe altele).
  Daca gasca portocalie in primul mandat a lui basescu a fost pusa doar pe FURT/CORUPTIE ..in cel de al doilea mandat a lui basescu si-au continuat FURTUL/CORUPTIA dar a facut CEVA MULT MAI GRAV si anume a cautat sa provoace/sa INTRODUCA in societatea romaneasca(in scopul de a distruge societate romaneasca sub sloganul:NOI CONSTRUIM STATUL DE DREPT) HAOS/GALCEAVA/INVRAJBIRE intre diferite clase/paturi sociale ,documente FALSE/FALSIFICATE ..in scopul de a-si pierde URMA furturilor/ilegalitatilor lor.Si au reusit incat nici trei armate de procurori in 3000 ani nu vor mai putea face lumina ,incat lucrurile sa mai fie puse vreodata in… MATCA LOR FIREASCA.
  Acestea sunt problemele importante pe care PRESA/TELEVIZIUNE ar trebui sa le dezbata nu doar subiecte punctuale/emotionale produse in fiecare zi.Dar cine? ,care jurnalisti? cand ei sunt “mercenari basisti/politici” si cu exceptia a 2-3 jurnalisti de la ANTENA 3 ..si sunt preocupati doar de manipularea …prostutilor/manelistilor/schengenistilor/bercilormondiali..si de a sprijini cu toata forta …PERPETUAREA SISTEMULUI ODIOS.

 24. Noul Ignat Incepe Odata Cu Prezidentialele Din Noiembrie

  basescului nu-i pasa ca a ajuns cu reputatia la nivelul urat mirositorului depus de taranul roman la privata din fundul curtii, nici de faptul ca o majoritate covarsitoare de romani oscileaza intre a-i fi scarba de asa un porc sau a-l uri mai abitir decat pe cel mai inversunat dusman personal, nici de faptul ca amicii care ni l-au varat pe gat cu incaltatorul dupa palma morala data de cei peste sapte milioane de romani au cam inceput sa se dumireasca ce si cum e cu aceseasta caricatura mioritica de dictator de eprubeta.
  Nu, lui ii pasa doar sa-si salveze curu si sa-si pazeasca cu toate fortele averea imensa acumulata prin furt, parandaraturi, mita sau santaj.
  In nebunia lui are senzatia ca daca are inca in mana pe sefii serviciilor, la care din motive stiute de toata lumea nu renunta neam, jumatate din duetul Kovesi-Morar, CSM-ul si Curtea Constitutionala, nu numai ca-si poate face in continuare jocurile meschine, dar are si curul asigurat dupa ce va fi terminat sejurul de la Cotroceni.
  Nu stiu de ce dar cred ca se inseala amarnic si ca scenariul pe care i-l pregatesc adversarii politici sprijiniti in intentii de o mare majoritate de romani se aseamana foarte mult cu soarta porcului romanesc in ziua de ignat. Pentru ca daca ai trait si te-ai comportat ca un porc, batandu-ti joc de milioane de compatrioti, o lege a naturii spune ca este cazul sa sfarsesti precum dumnealui.
  Recunosc ca desi am lucrat in meseria mea cu tehnica de localizare, actualele posibilitati de determinare a locatiei unui telefon mobil nu-mi sunt familiare decat prin prisma filmelor in care vad cum omul rau este descoperit la precizie de centimetri de omul bun care-i pune catusele si-l suie la duba.
  Daca afirmatia chiombului prin care-i asigura pe romani ca STS-ul nu poate localiza decat telefoanele fixe nu este o gogonata cat roata carului de mare, atunci logica ma determina sa-mi pun urmatoarele intrebari:
  1. In aceste conditii de ce STS-ul are un buget de sute de milioane de Euro daca doar avand un telefon cu afisaj al numarului apelantului singurul lucru care i-ar trebui pentru identificare ar fi o carte de telefoane?
  2. De ce acelasi STS in conferinte de presa la care a participat si mult hulitul Opris se lauda ca are o tehnica superperformanta care-i permite localizarea oricarui apel la precizie de metru indiferent de sistemul de telefonie folosit?
  3. Cum este posibil ca fiind parte a unei aliante militare, NATO, ale carei eforturi in ultimii ani s-au indreptat catre combaterea cu toate mijloacele a terorismului si in care membrii sai dispun de servicii intradevar performante, STS-ul nostru sa localizeze inca dupa fumurile de pe dealuri si doar cu cartea de telefon?
  4. La ce ne mai trebuie un astfel de servici nevolnic condus de un general cu patru stele si conturi de milioane dintr-un salariu de bugetar?
  Este clar faptul ca acest esec al STS-ului este folosit de adversarii basescului pentru a incerca sa-l mai cotonogeasca putin cu toate ca, in opinia mea, dupa cum am si scris la inceputul acestei povesti, nu este altceva decat o dovada de sado-masochism. Cu alte cuvinte lui Ponta a inceput sa-i creeze trairi erotice capetele in gura si suturile in cur pe care i le administreaza uratu’ in baza prvilegilor oferite de pactu’ lu’ peste prajit.
  Mai este clar si faptul ca atata timp cat basescu va fi seful CSAT unde deciziile trebuiesc luate in unanimitate, navalnicul nostru prim ministru poate sa faca jde mii de proiecte de lege prin care sa treaca STS-ul sub controlul guvernului, deoarece aceasta dorinta a sa, vorba altui mare psd-ist de Constanta, canci!
  In locul lui Ponta mi-as schimba discursul si i-as focaliza continutul la perioada post-basita in sensul masurilor pe care le voi lua pentru a-l trimite pe hot dupa gratii si a-si debasefica un stat care dupa zece ani de umilinta pute al dracului a basina de Basarabi.

 25. Ma intereseaza foarte mult sa existe legea raspunderii magistratului. Adica, atunci cand un magistrat a gresit , si din vina lui Romania este condamnata la CEDO, despagubirea sa fie platita de respectivul magistrat, si nu de la buget. Ca este in Constitutie sau ca lege separata, dar sa existe!

 26. nici americanii n-au voie sa-i asculte pe americani nici englezii pe englezi.
  Stiti ce-au facut?
  Americanii ii asculta pe englezi, englezii pe americani dupa care fac share la tot.
  Perfect legal.
  Asa ca sa ne bucuram cu prudenta…

 27. Dante a fost o minte luminată. Cine-i poartă numele ar trebui să dovedească și ceva sclipiri neuronale. Din păcate măi dante says atîta poți să înțelegi atîta emani !!! Mai ai mult de învățat ca să pricepi unde se fac jocurile….și de vrei sau nu s-ar putea ca TU să ai mai mult timp să-l mistui pe MRU. Sincer ador neisprăviții care detestă pensionarii numai pentru simplu fapt că își permit să gîndească. Cînd vei ajunge la pensie să dea Dzeu . să-ți aduci aminte măcar cum se folosește hîrtia igenică….Sper să nu o duci la gură !

Leave a Reply