Premierul Ludovic Orban a luat foc după ce majorarea pensiilor cu 40% s-a votat în Parlament. Acesta spune că social -democrații sunt niște criminali economici care aruncă România în aer.

“Am ținut cont de nevoia copiilor de a crește alocațiile și am prevăzut cinci etape de creștere succesivă. Este maximum pe care îl poate suporta economia astăzi. Orice creștere de cheltuieli, așa cum sunt cele povocate de criminalii economici de la PSD, nu face decât să îndrepte România spre incapacitate de plată. La ora actuală, după votul din Parlament, capacitatea României de a accesa fondurile din recuperare, este afectată, din cauza creștereii aberante. Agențiile de rating urmează să dea ratingul de țară și ne vom trezi că suntem retrogradați și riscăm să luăm împrumuturi mai scumpe”, a declarat Orban citat de stiripesurse.ro

„Oricine promite mai mult de fapt da marul otravit. Credeti ca daca aveam resurse financiare nu am fi crescut pensiile? Demagogia PSD arunca Romania in situatii de criza din care vom iesi si mai greu. Care sunt riscurile? Degradarea Romaniei de agentiile de rating. Va creste costul finantarilor publice si a tuturor companiilor din Romania. Creditele vor fi mai scumpe si mai greu de accesat. Modul in care a fost adoptata genereaza un risc major ca sa nu se mai poata face fata tuturor platilor bugetului de stat. De fapt PSD vrea sa nu mai avem bani de pensii, salarii, investitii, alocarea catre autoritatile locale, cheltuieli sociale, asta vrea PSD si asta e rezultatul in cazul in care noi acceptam decizia unei majoritati toxice care distruge Romania prin aberatiile pe care le voteaza saptamanal. Nu acceptam aceasta crestere. Vom ataca la CCR legea. Nu vom accepta sub nicio forma aceste majorari fara fundament. Toate parghiile le vom folosi pentru a impiedica intrarea in vigoare a acestei aberatii economice”, a mai spus Orban.

Leave a Reply