Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a vorbit, sâmbătă seară, la Antena 3, despre noile demersuri și o abordare diferită de a încuraja populația să se vaccineze, odată cu maratonul de vaccinare de la Timișoara. Acesta a oferit, în premieră, detalii despre maratonul de vaccinare care va avea loc în Capitală.

“Pe 7-9 mai va fi acest maraton al vaccinării la București. Foarte probabil, locațiile vor fi două. La Sala Palatului și Biblioteca Națională. Trebuie să combinam acest eveniment medical cu unul social și cultural. Va fi nevoie doar de cartea de identitate.”, a declarat Valeriu Gheorghiță, în exclusivitate, la Antena 3.

“Evenimentul de la Timișoara, acel maraton al vaccinării, va fi replicat la nivel național. Am avut mai multe dicuții cu rectorii universităților de medicină și farmacie din România. Toate și-au arătat disponibilitatea de a organiza astfel de evenimente de vaccinare, prin implicarea personalului medical, corpului academic.”, a mai precizat acesta.

Maraton de vaccinare în București, Iași, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Craiova

“Vor fi în toate centrele universitare unde avem universități de medicină și farmacie.

 

Trebuie să implicăm aceste demersuri, să le multiplicăm la nivel național. Avem nevoie să transmitem mai mult decât principii de organizare. Avem nevoie de implicarea celor care pot să facă lucruri absolut excepționale, cum s-a întâmplat la Timișoara.

Au fost implicate o serie de lucruri care țîn de latura noastră umană, sufletească. Am văzut acolo dorința de slidaritate, de implicare. Astăzi la ora 20:00 erau vaccinate aproape 3200 de persoane, în mai puțîn de 30 de ore. Oamenii fac cu plăcere această activitate.

Aș vrea să marcăm și momentul de la Deva, pentru că este primul centru drive-thru deschis astăzi la ora 10:00. Și au fost vaccinate 600 de persoane. Persoanele se prezintă direct și nu au nevoie de programare.” a adăugat Gheorghiță.

 

1 COMMENT

  1. Medicii de familie, desi multi s su inscris pentru vaccinarea popolatiei, refuza Astra Z.deoarece se tem ca pacientii vor refuza vaccinul iar ei raman cu dozele.

Leave a Reply