Marcel Ciolacu si PSD, mai rationali si doritori de guvernare stabila decat PNL si Florin Citu

In urma discutiilor purtate pana acum de premierul desemnat cu partidele politice, se desprind cateva concluzii :

 1. Nicolae Ciuca este acea persoana care poate obtine un vot majoritar pentru guvernul pe care-l contureaza. Atat PSD cat si USR sunt gata sa voteze un cabinet fara Florin Citu premier
 2.  Marcel Ciolacu, prin mesajele date, se dovedeste a fi un politician mult mai responsabil decat Florin Citu, in raport cu nevoia unui guvern stabil. Declaratiile liderului socialist au dat de inteles ca e loc pentru negocieri, discutii, armonizari. Totul e ca actualul presedinte al PNL sa renunte la egocentrismul desantat pe care-l manifesta. PSD este dispus sa voteze instalarea guvernului Ciuca, iar principala piedica este chiar liderul PNL
 3.  Se confirma faptul ca Florin Citu este azi principala piedica in obtinerea acordului politic pentru un guvern de care Romania are nevoie ca de aer. Cu un discurs plin de banalitati si clisee repetate de 8 ori in 4 minute, cu afirmatii de genul “PSD si USR sunt responsabile pentru un nou guvern”, referindu-se non stop la persoana lui si mai putin la situatia din tara, Citu n-are atributele necesare unui negociator, in interesul PNL si al tarii, intr-un moment atat de grav. El pare intr-o permanenta ipostaza de selfie
 4.  Daca PNL s-a desemnat un nou premier si vrea sa-i treaca guvernul, liberalii trebuie sa dea dovada acum de maturitate si ratiune, sa-l scuture serios pe Citu si sa negocieze inteligent instalarea unui nou cabinet. Altfel, ne vom scufunda cu totii, iar PNL va avea abia acum soarta PNTCD————————————————————-

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că partidul pe care îl conduce “nu a avut negocieri pentru a intra la guvernare sau a nu intra la guvernare”, iar singura discuţie cu prim-ministrul desemnat a fost telefonică, în cadrul căreia i-a transmis cele 10 priorităţi ale partidului.

“În acest moment PSD nu a avut negocieri de a intra la guvernare sau de a nu intra la guvernare. Singura discuţie a fost telefonică cu prim ministrul desemnat, căruia i-am trimis cele 10 priorităţi ale PSD, eventual să le prindă în programul de guvernare şi rămânând ca domnia sa să ne transmită programul de guvernare pentru o perioadă cât mai scurtă. Nu avem în acest moment o discuţie ca PSD să intre la guvernare. Nu am avut o astfel de discuţie, nu pot să mă exprim pe ceva care nici nu am discutat”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD.

Întrebat ce părere are despre declaraţiile premierului interimar Florin Cîţu, potrivit cărora nu vrea să se asocieze cu PSD şi nu ar vrea un guvern asumat format din PSD şi PNL, Ciolacu a precizat: “Una dintre emisiunile mele preferate era aia cu copiii spun lucruri trăsnite. Se pare că şi când eşti om mare şi când ai de-a face cu o Românie la răscruce, alţii spun lucruri trăsnite. Ce vă pot spune cu exactitate este faptul că PSD nu poate negocia cu PNL, deoarece PNL are o decizie în acest sens.(…) PSD este obligat să stea de vorbă cu un prim ministru desemnat”.

El a adăugat că România are nevoie de un guvern stabil şi nu de unul minoritar.

“Cred că România are nevoie de un guvern nu minoritar, de un guvern stabil, pentru toate crizele pe care le are de confruntat. În cazul în care nu se poate creiona un guvern stabil, cred că cel mai bine este să ne întoarcem la români.(…) România a avut un singur guvern stabil, cel pe care şi l-a dorit preşedintele Iohannis, cel de dreapta, nu a dat şansa unui alt tip de guvern”, a afirmat Ciolacu.


Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat luni că nu există niciun argument ca PSD şi USR să nu susţină Guvernul minoritar PNL-UDMR.

“PNL sau guvernarea liberală a fost dată jos printr-o moţiune depusă de PSD cu voturile USR. Suntem astăzi aici pentru că această coaliţie s-a creat în Parlamentul României, coaliţie care după aceea a primit un mandat pe care nu l-a putut duce mai departe. În acelaşi timp, PNL a înţeles şi am înţeles şi eu că este nevoie de o mişcare curajoasă, matură în criza politică actuală şi am desemnat eu un alt candidat în afara preşedintelui PNL. Trebuie să înţeleagă toată lumea că acest lucru este un pas important făcut de PNL pentru a debloca situaţia. PNL doreşte să guverneze România şi le arată românilor că este un partid responsabil. Am adus în jurul nostru pe cei de la UDMR, minorităţile. Suntem singurul partid care a reuşit să aducă alte partide lângă noi şi să venim cu un program de guvernare”, a spus Cîţu la sediul central al PNL.

Preşedintele PNL a făcut apel la USR şi PSD să susţină guvernul minoritar, afirmând că, în condiţiile actuale, când există un premier desemnat, altul decât el, “nu există niciun argument” ca acesta să nu fie votat.

“Acum, dacă ceea ce au spus în ultimul timp şi cei de la USR şi cei de la PSD nu sunt doar vorbe, ar trebui să susţină acest guvern minoritar şi să rezolvăm această criză politică. Este vorba de maturitate politică, de situaţia prin care trece România şi nu există niciun argument astăzi, când avem un Guvern condus de un premier desemnat, care nu mai este preşedintele PNL, care a dus în jurul său UDMR, minorităţile, să nu fie votat de parlamentarii de la USR şi PSD”, a susţinut Florin Cîţu.

Preşedintele PNL a mai spus că “responsabilitatea politică pentru a depăşi criza politică din România este la USR şi PSD”.

El a precizat că discuţiile cu formaţiunile parlamentare, cu excepţia AUR, pentru susţinerea Guvernului Ciucă vor continua.

“Mandatul premierului desemnat este în acest moment de a negocia – şi la câteva întâlniri am fost şi eu prezent alături de premierul desemnat – de a găsi susţinerea pentru un Guvern minoritar cu PNL şi UDMR”, a spus Cîţu.

Acesta a anunţat că programul de guvernare este aproape finalizat şi conţine lucruri pe care le pot susţine parlamentarii, scrie Agerpres.

2 COMMENTS

 1. Rad si curcile la harababura politica actuala a tarii. Cu un presedinte nemediator (s-a vazut in campania electorala capacitatea lui de negociere, s-a ascuns precum strutul) cu un prim ministru nemediator (arogant si bataus fara empatie si manipulabil) si cu o clasa politica ce foloseste justitia pe post de sperietoare de ciori. Daca justitia ar fi lasata sa fie independenta fara acele numiri si demiteri politice tara ar functiona mai bine. Basescu a inceput independenta justitiei insa in realitate a facut o (in)depententa a justitiei fata de servicii (santaj pe baza secretelor detinute) si fata de presedintie (avand la indemana secretele serviciilor).
  O independenta reala va exista atunci cand cei din justitie isi vor alege conducstorii asa cum o tara isi alege pe cei care vor conduce 4 ani. Pana nu se va intampla acest lucru judtitia va continua sa fie DEPENDENTA de clasa politica.

 2. Intrebarea cea mai importanta in aceasta criza este: s-a facut DESEMNAREA premierului intr-un mod DEMOCRATIC asa cum se sustine ca spune constitutia si definitia cuvantului democratie?
  In aceasta situatie se vede ca numirea si desemnarea s-a facut monocratic sau unicratic, a decis o singura persoana fara sa puna in balanta sansele celui numit la votul DEMOCRATIC care se da in parlament.
  Sunt copiii răsfățați actualii guvernanti, ei considera ca li se cuvine tot si ca nimeni nu are voi sa-i contrazica. In plus, cand cei din PNL ataca PSD ei ataca un grup mare de persoane care l-a votat. Atacatorii sunt un fel de nazisti care capitalul politic este URA fata de un grup de persoane si ideologie. In realitate aceasta NOUĂ generatie politica, acest nou suflu este un suflu care aduce doar moarte, saracie si distrugere NIMIC constructiv.
  PSD a primit recunostinta internationala cand a prezidat consiliul europei in timp ce PNL nu a putut realiza nici macar un PROGRAM DE REZILIENTA. Nu pentru ca nu ar putea sau ca nu stiu ci pentru ca specialistii PNL sunt marginalizati cu scopul de a “jupui găina” europeana iar romanii sa continue saraci.

Leave a Reply