Marea Britanie se află intr-o situatie extrem de complicată: cu câteva zile înaintea alegerilor parlamentare, încă un atac terorist foarte grav a lovit Londra : 6 morți, 50 de răniți.

După alte lovituri anterioare în Londra și Manchester, atacul de azi noapte pare să arate o tara in deriva, pierdută în fața unei amenințări constante, care-i dă complet viața peste cap.

Deși sub stare de urgenta, cu armata scoasă în stradă alături de poliție, cu serviciile de securitate în maxima alertă, terorismul in Marea Britanie se poate organiza și poate lovi.

Si Franta a avut parte de 3-4 atacuri teroriste grave în ultimii 2 ani.

Si mentine starea de urgenta.

Germania a fost și ea lovită, Belgia la fel.

Se adună numele grele ingenucheate în Europa de terorism.

Lipsa de măsuri preventive severe, toleranta fața de cei 5000 de adepți ai Statului islamic ce călătoresc permanent între Siria, Livia, Afganistan și Europa duce la această dură și tristă realitate.

Și la concluzia tragică: vor mai urma si alte atentate, alți morți nevinovați.

Din 2004 pînă azi sunt peste 660 europeni morți în atentate.

Instituțiile europene dar și cele naționale nu au cea mai inteligentă și inspirată atitudine în fața acestei amenințări oribile.

 

15 COMMENTS

 1. Acest tip de terorism aduce ceva nou,greu de prevazut si de actionat in consecinta…Nu exista repere pentru a le anticipa acestor anonimi intentiile.Ei sunt cetateni britanici,nascuti acolo,cuminti,unii au situatie materiala buna…total atipici ca profil dar si ca metoda de a lovi….Nici cele mai bune servicii din lume nu pot preveni asemenea lovituri din strada.Unde este linia intre teroarea organizata si delicventa stradala obisnuita dar nu cea a lumii interrlope,pe aia-i cunosti,ar fi f.simplu daca s-ar rezuma doar la ei.

  • Ati auzit ce distinctie o sa primieasca tov. joianis? :)))
   “distincţia Light Unto the Nations, oferită de Comitetul Americano-Iudeic” “se decernează unor şefi de stat sau de guvern în semn de recunoaştere pentru impactul internaţional important în domeniul păcii, securităţii, democraţiei, promovării valorilor umane” :)))
   Pe bune!! :)))
   Pai cazatura a fost numai in vacanta pana acuma, si cand nu era in vacanta incuraja abuzul si promova inchisoarea gen lagar. Asta ca sa nu mai vorbim de apartenenta la fundul german, de furaciuni, etc…
   Domnule a inebunit lumea?
   Sunt toate cu fundul in sus?
   Cum ar spune niste kkturi securiste, “Doamne, Doamne, Doamne, Doamne”. :)))

  • In genunchi au ales sa fie…
   Hei bine ca le era frica de romani…in timp ce orice islamist radical era binevenit.
   Inginerii si muncitorii romani ? Nuuu, periculosi. Romancele noastre frumoase? Nu preferam cu val islamic.
   Prostia se plateste Pacat ca o platesc cei nevinovati.

 2. Radu, baga o rectificare la titlu – UK e in genunchi si cu gura larg deschisa. De vina e toleranta fata de milioanele de tigani importati din fundul Africii si din alte colonii, convertiti la religia pacii si a iubirii aproapelui. Parca asa se spune despre Islam.
  In prea multe orase britanice trebuie sa vorbesti araba si sa accepti patrule de flacai barbosi care incearca sa impuna Sharia.
  Dar e bine ca au votat pentru Brexit. Sa se spele cu ei pe cap.

 3. In aceste zile ma pot gandi la multe si face cateva scenarii despre ce se intampla peste Canal.
  Cu cateva zile inaintea alegerilor parlamentare se intampla “neste” lucruri. Albionul este oficial iesit din UE, acolo sunt multi, multi arabi de “extrema dreapta” sau “stanga” extremele se contopesc iar, clasa politica se confrunta cu mai multe dileme si probleme. Ca un cunoscator ce ma pretind, asemenea acte teroriste este extrem de greu de infaptuit pe insula reginei, doar daca nu exista vreo “scapare” in general voita, cunoscatorii Londrei in special, stiu ce vreau sa spun. In afara de toate scenariile posibile, se intampla “neste” aboninabile grozavii carora le cad victima oameni nevinovati.

 4. Mă bucur că Trump e președintele SUA ! O relație bună chiar amicală cu Rusia , poate duce la unirea celor două mari armate ale lumii și să rezolve definitiv problema terorismului ! Încă nu e prea târziu Uniunea Sovietică Europeană ! Toate armatele europene , alături de Rusia și America împotriva terorismului global ! Ce preferi Radu Tudor ? Ca Terorismul să ne îngenuncheze pe toți , sau cu umilință pentru binele planetei , ne predăm rușilor ca să facă ei ce noi nu suntem în stare ?
  Așa se va pune la un moment dat problema !

 5. Mai am un comentariu.
  “Lipsa de măsuri preventive severe, toleranta fața de cei 5000 de adepți ai Statului islamic ce călătoresc permanent între Siria, Libia, Afganistan și Europa duce la această dură și tristă realitate”.
  Ma intreb, cand anii trecuti a fost exodul de libieni, sirieni si ce-or mai fi fost, cancelariile europene au deschis larg usile asa zisilor refugiati. La o prima vedere de neavizat, aia n-au fugit de razboi,cu mici exceptii, ci a fost o comanda clara de invadare a Europei si impartierea acestor “refugiati” in mod “fratesc”. Acum vezi Doamne se impun masuri severe de preventie. Or fi multi tampiti pe lumea asta dar nu toti. Asta nu e tot un razboi hibrid, alimentat de data asta de cei care lupta tocmai impotriva acestuia ?

 6. doar expunerea mediatica superioara si emotiile locurilor pe care le cunosatem mai bine fac ca atentatele din Europa sau SUA sa ni se para mai dramatice. Altfel, lista e mult mai lunga: Rusia, Filipine, Afganistan, Israel, Irak, Turcia, etc.

  Ceea ce inca lumea refuza sa numeasca (exceptie Trump, si May abia astazi) si sa recunoasca (a facut Bush in 2001, dar li se pare ca a trecut) :
  1) cauza: extremismul islamist
  2) starea e fapt: suntem (lumea civilizata, indeosebi iudeo-crestinii) in razboi global.
  Pina cind nu se recunoaste cauza si situatia, lasind pudibonderiile socialisto-progresiste cu drepturile si egalitatile deoparte, adica pina cind nu avem un diagnostic corect si complet, nu poate veni nici solutia, adica tratamentul bolii.

  Dar am incredere ca UK se vor aduna si vor contraataca masiv dupa alegerile din 8 iunie. Dupa parerea mea, ar trebui invocat art 5 din tratatul NATO, la fel ca in 2002, chiar daca dusmanul e mai mult intra muros, ar trebui conlucrat cu oricine impartaseste cauza (chiar si cu Rusia, ca in WW2) si ar trebui terminat odata, complet, cu islamistii.

  Pariez ca urmatoarea zona-tinta pentru atentate va fi Germania, ca vin si acolo alegeri. Vineri, 80000 de oameni de la Rock am Ring au fost evacuati… ce ar fi insemnat ca 2-3 sa se detoneze in mijlocul acestei multimi? sute, mii de morti…. astea sunt probleme reale, nu incalzirea globala care acuma e de fapt racirea globala…

  • Exact asta e pacatul gindirii occidentale, viziunea care nu duce nicaieri (sau nu duce la nimic bun), aceasta gindire de tip militienesc: “ar trebui terminat odata, complet, cu islamistii”. Cu ce te deosebesti de comunisti, cu militia si securitatea lor, care ziceau :”ar trebui terminat odata, complet, cu burghezii, cu chiaburii, cu dusmanii poporului”.
   Si ce te faci daca astia decid SA MOARA PINA LA ULTIMUL? Gindeste, ca nu musca!

 7. Sint uimit de abordarea mai mult decit simplista, primitiva as spune, de care “se bucura” acest subiect. Nimeni nu merge la CAUZELE PROFUNDE care genereaza aceste acte aproape incredibile.
  Capitolul “cauze” este expediat simplist, comod si iresponsabil: “niste minti bolnave!”. SI ATIT!
  Da, fara indoiala ca avem de-a face cu niste minti bolnave. Dar numai atit?
  Vrei “masuri preventive severe” si “intoleranta” fata de cei 5000 bla bla bla? Crezi ca astea vor rezolva problema?
  Vrei instaurarea statului politienesc mondial, care sa ne puna tuturor camere si microfoane in WC si in dormitor?
  Daca te duci la doctor cu dureri mari, esti multumit doar sa-ti dea niste calmante?

  • De acord toate, abordarile de pe aici au fost simpliste si nimeni nu a scos o vorba despre cauzele acestor actiuni, nici macar persoana ta. Asteptam mai mult din partea persoanei tale,cel putin cateva cauze majore ale acestor grozavii.

  • Pe ce lume traiesti unchiule ? Deja nu se mai pune problema daca vrei sa fii monitorizat 24/7…acest lucru se intampla deja si a pornit exact din tarile cu democratie consolidata nu de la Erdogan sau Putin pt ca terorismul acolo a lovit prima data si iata continua sa o faca…Asta inseamna ca ceva este defect la nivelul serviciilor.

 8. Ma ala care scoate sisu nu i om si tre altoit asta e clar.Si ma intreb dadaca ar fi cate un bucatar roman la cate o strada anglicana am rezolva si problema isasilor .Ce cerinte mai mari sa ai cand ei nu-s in stare -notati-sa-l vegheze pe Giţa ma ce i chel si prinde cosu cu mana?Tre organizat tot de la servicii lamai era unii in parc demo de atac ,erau buni aia sa stea la cate o petrecere in civili ca-i lasa rece pe atacatori uniforma si pregatiti sa intervina.La fel toti islamicii sa poarte id(buletin special cu cip) si apoi odata identificati in zone cheiie pui patrula si termini resti fac milioane de camere.in zone pietonale restrictii cum e normal si gard pietonal mic apoi smart buton ca hidrantu pompierului giam antiglont in zone de evacuare ca ala mai rezista si la explozii si cu asta basta.La ce bun miliarde in bigbrazi?uite si o politica buna sa nu uite britanicii cum aleg ca e rodu lui Busi-Blair,ce culeg acum.ATI auzit sa dea pe cineva afara?Agentu Coldrut e vinovat ca l-a scapat din ochi pe Ghita,a fost dat afara-poza numar matricol…Agentul
  BOND,o fost dat afara ca a mintit pe Teresa ca erau cu bombe la ei,romanasul nostru ce l-a capacit pe ciangau o zis ca nu!Daca servici nu e,nimic nu e,buna para fraza.Inoieste-te!

Leave a Reply