Numărătoarea finală a voturilor de la referendumul de joi din Marea Britanie confirmă că majoritatea britanicilor au optat pentru Brexit, respectiv ieșirea țării lor din Uniunea Europeană, transmit vineri DPA, AFP și BBC, preluate de Agerpres.

Conform rezultatelor definitive, 51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului.

Rata de participare la vot a fost de 72,2%.

Numărul votanților care s-au pronunțat pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană se ridică la 17.410.742 milioane.

20 COMMENTS

 1. Ciudata mai este si lumea asta. Intotdeauna britanicii au fost mai aparte, “Insula” ramane pe veci conservatoare.

  • Felicitari Britanicilor !
   Au refuzat Uninunea Europeana Merkeliana.
   Sa nu confundam Europa si valorile ei cu o organizatie devenita merkeliana. O organizatie anti-democratica si controlata abuziv de Germania. Care mesteca propaganda anti-coruptiei si care ne-a anulat un referendum.
   Bravo UK !

 2. Moto: ”Numai un pic e rău și iar nu-I bine” ,
  (adică, mare gaură-n cer că Românbia s-a întors acasa de la CE uite că șli ăștia au hotărât ei, și nu alții ,șă plece din… CE)
  .
  Eu cred că nici pe departe din ceea ce vedem în această dimineață nu poate fi adevărat. Părerea mea este că, acolo, peste două milioane de voturi au fost furate. E, clar, după mine, o ”lovitură de stat” iar baroșii și gordonii lumii, de rit nou, trebuie să intervină urgent pe lângă CCR –ul ăstora, la Thegrean-ul ăstora , sau cum s-o numi el, să dea o erată…ceva. DNA-ul lor , se pare, cu bibliile într-o mână și cu cătușele în cealaltă, au descins deja cu gipanele lor Grand KEROKEE în Suraya-town, leagănul celor cărora li se rupe de… rupere, unde , așa se spune, navetismul a făcut ca procentul de participare la vot să fie, aici, de 225% , Și sunt date cum că intervențiile lui Nigel Dragnea ”lor”, au fost abuzive adică_că a amenințat că va lua măsuri dacă nu iese englezii la vot, sigur va fi anchetat. (Notă: că dacă făcea ca băsescu ”lor” să ceară lumii să nu vină la vot nu era nicio problemă) .
  Nu au apărut dar se pare că la 10:00 redingii și baroșii, de rit nou, se vor întruni de urgență
  Ce-au zis ei, ăștia care au votat? ”Ce dracu, am rezistat și n-am cedat să cădem sub talpa germană in al doilea război mondial și-acum ăștia ne impun, ca proștilor de români când l-au impus pe basescul lor călcând în picioare un popor și dând la gunoi 8.5 milioane , și cădem acum, ca proștii, sub talpa lor , sub talpa celor de-și zic buxelles.
  Românii asta trebuia să facă în stradă, atunci,
  Ponta, cred acum, în încheiere, are précis vreun amestec … ceva , și nu se poate ca ăsta să nu-și fi băgat coada. Și or fi de vină, de ce nu, rușii, de fapt comuniștii, știindu-se că și Karl Marx și Friederick Engels ”înainte de a fi comuniști, au fost englezi”.
  Și mai este ceva, ”cu toată dragostea” : Marea Britanie a ales, așa cum se vede și la noi, și la integratorii în SUE cei cu Guvernul meu, cei cu dispariția granițelor și identității popoarelor…. ”EXTREMISMUL”.
  Dacă se confundă Marea Britanie cu EXTREMISMUL atunci ce mai rămâne din toată PROPAGANDA PRO-UE. O fi Nigel Farage chiar așa de extremist și populist pe cât ni s-a prezentat de…nemți?
  L-au pus în față mereu , mereu , ca SPERIETOARE pe Nigel Farage fără a-i privi direct ,în ochi, și pe cei care conduc Europa… DIS-CRE-ȚI-O-NAR așa cum bine a spus-o ăsta: ”Cine dracu’ va credeti voi – YouTube”. Așa trebuia și parlamamentarii nostril, la UNISON , s-o facă la momentul ZERO, momentul Referendumului de Suspendare a băsescului, CÂND ĂIA, în sacouri și cu cravat portocalii, NE_AU CĂLCAT PE CAP, și-au dat la gunoi 8.5 milioane de voturi ,și ne-au CONSTRÂNS, printr-o presă mincinoasă, docilă, să spunem că TOT NOI , TOT CONDUCĂTORII ”LOVITURII DE STAT”, AU FOST DE VINĂ.
  Culmea, și-a naibii treabă, la și ăștia : Se culcă aseară în UE și se scoală , în această dimineață, afară din UE. Ca Geoană.
  Good morning, United Kingdom !
  Bună dimineața, copii, bună dimineața nepoțele!
  PS. Moment poetic:
  ”Si te-ai dus, dulce minune,
  (…)
  Totusi este trist în lume!”

  • Eu, domnule Radu Tudor, sunt trist, nu cum ziceți dvs. de…”bucuria nebunilor”, altora, cum văd mai jos, dar fac și eu haz de necaz, aici. Îmi este permis, nu? De fapt , de vreme ce mi-ați permis postarea de mai sus( se vede că ați citit și sfârșitul respectiv : ”Totuși, este trist pe lume”), întrebarea mea este, desigur, superfluă și caducă. Nu? 😀

 3. nesperat! de acum exista alternativa, dictatorii imbecili de la Bruxelles sunt someri in scurta vreme

 4. E-he-heiii domnule Tudor…
  Vă spunea ”fratili dumneavosatră” în câteva postări că istoria și geografia UiE va fi schimbată. Vă mai spunea același anonim subsemnat că dimineața de 24 iunie va fi grea pentru europați, preasa main-stream și pentru visătorii euro-atlantici.

  Urmează o perioadă tulbure – până în octombrie când lira se va ”revergora” iar euro va începe să ia calea coșului valutar… de gunoi.
  Euro pa! Pa pa pa.

  Dorim pe această cale cele mai bune urări poporului german și fuhrer-ului său, tovarășa Angela Dorothea (Kasner) Merkel…

   • Domnule Tudor nu e nicio bucurie.
    Așa precum în antichitate Cassandra – fiica regelui Troiei (Priam) a avertizat trioenii că grecii vor ataca și nu a crezut-o nimeni, și eu acum. Cassandra a fost dăruită de zei cu darul profeției – spune legenda – dar pentru că a refuzat avansurile lui Apollo acesta a blestemat-o ca nimeni să nu o creadă. În final, după cum știm, Troia a căzut.
    .
    Faptul că TOȚI analiștii au dat cu bâta în baltă tura asta deși umilul vostru cititor a avertizat în postări repetate că lucrurile nu stau deloc bine, ar trebui să-i facă pe respectivii anașliști măcar politicoși (dracului) cu interlocutorii.
    Altfel ”superioritatea” lor de tip ”arian” s-ar pute să le aducă prejudicii de imagine la care eu nu am nici vină și nici interes.
    .
    Poate, totuși, arestarea doamnei Merkel mi-ar aduce o rază de bucurie.
    Dar, să fim sănătoși și mai vorbim.

 5. cutremur in europa dar de ce nu si in “regatul unit”? cum au votat cei din tara galilor? dar scotienii? ce sa mai zic de irlandezi? deja, la cateva ore dupa referendul, lideri din zonele mentionate anunta ca vor referendumuri pentru iesirea din regatul unit. corect daca tinem cont de faptul ca in multe intreceri europene si mondiale, ultimul exemplu e campionatul european de forbal, avem echipe separate pentru fiecare regiune a regatului unit! astia din marea britanie sunt mai cu mot? si asa de mult cei mentionati vor ruperea din marea britanie! de ce sa nu existe doar irlanda? iata ca deja prin italia si franta au inceput unii lideri sa scoata capul si sa ceara si ei referendumuri pentru iesirea din ue. ce sa mai zic de erdogan ? oare olandezii mai asteapta mult? am mentionat de curand si faptul ca elventienii au refuzat intrarea in ue ca si islandezii. oare de ce? cat mai credeti ca abuzurile de putere ale germaniei si obligarea acceptarii a milioane si milioane de imigranti mai e dorita in aceste tari? toti “analistii” anunta dezastru pe pietele financiare pentru lira.prabusire, prabusire dar pentru cat timp? dupa ce trece impactul emotional al unei astfel de decizii pietele vor intelege ca marea britanie are un debuseu imens gen sua si commonwealth si, de ce nu, chiar state din ue. sa asteptam sa vedem cum decurge aceasta perioada de vreo 2-3 ani pana la iesirea efectiva si mai ales sa asteptam sa vedem ce urmeaza in sanul ue daca mai vor sau nu si alte state sa urmeze aceeasi cale.

 6. Asta se intampla cand il ia gura pe dinainte pe un tantalau – pentru ca acum nu i se mai poate spune altfel lui David Cameron. A fost prea increzator in el si a lansat in mod stupid ideea referendumului de iesire. Inganfatul englez a vrut sa-i puna la colt pe toti – in tara pe toti cei care exacerbau nationalismul si cereau iesirea, iar in Uniune pe de-alte Merkel si Hollande care isi faceau mendrele dupa capul lor fara sa tina cont ca cei mai multi bani la buget veneau din Marea Britanie. Iaca ce a iesit…
  Prima consecinta va fi escaladarea curentelor secesioniste – ruperea de Regatul Unit a Irlandei de Nord si a Scotiei, provincii in care cu siguranta s-a votat pentru ramanerea in UE.

  Si o mica corectura necesara in textul postat: … se ridică la 17,410742 milioane sau … se ridică la 17.410.742.

 7. Dacă Marea Britanie ”este o frână” pentru Uniunea Europeană , așa cum zicea Ioan Mircea Pascu în această dimineață, de ce nu i-a dat ei afară UE pe ăști ”frânari” ai Europei?
  Așa că, potrivit acestei viziuni europarlamentare, nu înțeleg de ce toată văicăreala asta câtă vreme ar rezulta că ar fi mai bine fără UK în UE Na, că m-am enervat puțin pe ăst europarlamentar ot PSD care nu așteaptă, cumințel, să ia lumină de la Cotroceni și după aia să glăsuiască cum trebuie, el mergând încă de dimineața, așa cum se vede, pe același trotuar , în același sens, ”shoulder to shoulder”, cu Nigel Farage.
  Oricum, Geoană a spus lucruri mult mai interesante, mult mai nuanțate și pertinente și, curios lucru, n-a dat vina nici pe Ponta nici pe ruși așa cum l-a învățat pe el Occidentul cel Bun.

 8. Eu cred ca britanicii merita tot respectul pentru cum au votat, in ciuda unei campanii agresive si desantate pt a le spune sa voteze pt ramanerea in UE. Mie ce mi se pare halucinant e felul cum s-a sucit cu 180° premierul Cameron, dupa ce el a fost cel care a propus acest referendum, tot el a fost cel care cu inversunare a facut campanie pt ramanere. Pai de ce s-a obosit atunci sa mai faca referendum? Lamentabil. Ce mi se mai pare demn de remarcat e ca britanicii nu s-au lasat manipulati de toata presa care venea cu scenarii apocaliptice si nici de crima comisa saptamana trecuta, care avea un vadit scop politic, o intentie de a intoarce soarta referendumului, sa nu ne ascundem dupa degete!
  Odata si odata trebuia sa vina si dusul rece, dupa ce a tot “rasuflat usurata” Europa (adica UE) si a facut orice ca sa nu castige alegerile cine NU trebuia (curata gandire democratica, nu?), in Franta (unde nimic nu e interzis cat timp se impiedica FN), in Austria mai nou, cu voturile prin corespondenta (care se pare ca au fost cam in neregula!) etc.

 9. VREM SA NE DECIDEM SINGURI SOARTA, NU MAI VREM PRESEDINTI PUSI DE PUTERILE EXTERNE. NU MAI VREM IN UE. VREM O ECONOMIE COORDONATA CENTRALIZAT DE UN GUVERN COMPUS DIN OAMENI SPECIALIZATI SI COMPETENTI IN FIECARE DOMENIU CE TINE DE ADMINISTRAREA CORECTA A BANILOR TARII. CONSTRUITI PUSCARIILE CU MAINILE MANJITE ALE CELOR CARE INCALCA LEGEA SI BAGATII LA SOMN NOAPTEA IN PUSCARIE, IAR ZIUA LA MUNCA CAMPULUI PENTRU CA SA-SI PLATEASCA MANCAREA DE ZI CU ZI

 10. Aud că s-ar ajunge și la condiții dure, de negocieri UE-UK datorate acestei ieșiri a UK din UE . Se poate închide și linia EUROSTAR dintre UK și Țările UE, Franța și Belgia? Nasol moment, mișto colivă cum ar zice un coleg pe aici . Să muoare mama(același)

 11. Radu Tudor, poate se milostivește cineva (domnia ta, poate?) să le explice famililor care au copii doctori/asistenți/farmaciști, plecați de 7-8 ani în Anglia, pe contract semnat la Ambasadă, dacă brexitul îi alungă înapoi, în țara noastră fără de posibilități sau îi lasă în pace, să trăiască decent, într-o lume mai bună decât aia pe care au părăsit-o.
  Că nu e clar. Și ar trebui să fie.
  Că de-aia s-a născocit jurnalismul, ca să știe și ”oamenii simpli”, măcar ipotetic, ce s-ar putea întâmpla d-aci încolo.
  Semnează:
  o farmacistă

Leave a Reply