Mizeria inceputului de an iese la iveala : ordonanta pentru care a luat foc Piata Victoriei este legala si constitutionala. Dupa ce s-a pronuntat CCR si a spus ca OUG 13 era constitutionala si ca DNA si PICCJ n-au dreptul legal sa faca vreo ancheta, a dat si Parchetul General comunicat dupa 5 luni de ancheta ilegala : clasare.

Protestele, injuraturile, ura, manipularile profesioniste nespecifice societatii civile, grosolaniile – raman toate benefice ca o tornada intr-o gospodarie…


Procurorii Parchetului General au dispus clasarea dosarului privind adoptarea de către Guvern a Ordonanței 13 prin care erau aduse mai multe modificări Codurilor penale.

În luna martie, Parchetul General a deschis un dosar penal în legătură cu adoptarea de către Guvernul Grindeanu, pe 31 ianuarie 2017, a OUG 13, fiind investigate mai multe fapte: sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, fals intelectual, favorizarea făptuitorului, prezentarea cu rea-credință de date inexacte Parlamentului sau președintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, prev. de art. 8 alin. 1 lit. b din Legea 115/1999, sustragerea sau distrugerea de probe sau înscrisuri.

În cadrul anchetei, procurorii l-au audiat, în aprilie, în calitate de martor, pe fostul ministru al Justiției Florin Iordache.

Inițial, dosarul a fost constituit pe rolul DNA, iar în luna februarie procurorii anticorupție au clasat o parte din dosar, iar restul l-au declinat la Parchetul General, având indicii că unele avize pentru adoptarea OUG 13/2017 au fost distruse ori sustrase la Ministerul Justiției, iar alte documente au fost ”plăsmuite”.

DNA susținea atunci că primul aviz transmis prin fax de la Ministerul pentru Relația cu Parlamentul către Ministerul Justiției în data de 31 ianuarie ar fi fost distrus, iar originalul acestui document ce a fost predat reprezentanților MJ a fost sustras.

De asemenea, DNA spunea că au fost constatate atestări ale unor date nereale în cuprinsul condicii de predare — primire de la Cabinetul ministrului, precum și indicii privind întocmirea altor documente care să ateste nereal respectivele mențiuni.

Totodată, DNA explica faptul că avizul Ministerului pentru Relația cu Parlamentul a fost finalizat în jurul orei 20,00, fiind asumat de ministrul de resort care l-a semnat. Imediat după înregistrare, semnare și ștampilare, avizul MRP a fost transmis prin fax, ajungând la Ministerul Justiției în jurul orei 20,00, faxul fiind înregistrat cu ștampilă și număr de înregistrare, conform metodologiei, astfel că a devenit, la rândul său, un act oficial. Procurorii spun că, ulterior, avizul MRP a fost modificat, fiind emis un alt aviz, care era favorabil.

Pe 31 ianuarie 2017, Guvernul Grindeanu a adoptat OUG 13, prin care erau aduse mai multe modificări Codurilor penale, printre care și stabilirea unui prag de 200.000 de lei pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

În urma protestelor masive din București și din țară, OUG 13 a fost abrogată printr-o altă ordonanță de urgență, scrie Agerpres.

12 COMMENTS

 1. A fost legala (guvernul/parlamentul au dreptul de a goli puscariile), dar nu morala (nu de-asta au fost trimisi acolo).

  • oare o fii moral ca populatia sa plateasca pentru miile de puscariasi care stau in puscarii in conditi mizerabile? si daca le dai conditi de 5 stele de ce nu as vrea si eu in puscarie daca e mai bine acolo ca afara, mai ales ca platesc fraieri pentru acele conditi si eu nu fac decat sa dau in cap cuiva? unde este corectitudinea morala si legala?
   dupa ce unu iti da in cap o fii bine sa mai stea 20 de ani pe bani publici pa caldura cu pat si mancare garantata si conditi de hotel ???

   • Ai dreptate…populatia trebuie sa munceasca ca slugile ca sa aiba de unde fura politicienii corupti….femeile si copiii sunt obligati sa incaseze violuri si batai…criminalii sa omoare linistiti cu gandul ca va mai veni pesedeul la putere si vor iesi mai repede din inchisori…tembel ce esti!

  • Ordonantele de Guvern nu se impart in morale sau imorale !!! Si ,da,de asta a fost facut dosarul ,pentru can Vezi Doamne a fost data ” noaptea ca hotii” ,ca ziua nu sunt hoti ,au interzis !!!

 2. Care curte? A pesedistului care baga pumnu in gura si nu publica opiniile contrare? Cu prea mult zel îi pupati pe infractorii pesedisti!

   • Nu are prostule nici un “vietas”. Voiculesc o sa iasa cat de curand , problema ta de frustrat este ca el cand o sa iasa , se va intoarce la milioanele lui …. in schimb tu … te vei zbate in continuare in saracie …. Ai vrea tu sa fi “vietas” precum Voiculescu.

 3. In aceeasi ordine de idei parlamentul/guvernul au voie sa decida ca daca exista 2 unguri intr-o localitate, trebuie sa aiba scoala cu predare in limba maghiara.

  Cate proteste/injuraturi isi vor lua dupa o asemnea lege?

 4. Din ce imi amintesc, atunci se citau niste legi care stipulau cat se poate de clar ca nu se pot modifica codurile penale prin OUG. Ba mai mult, toti colegii d-voastra de trust erau fierti ca de ce nu a iesit lumea si cand guvernul Ciolos a facut modificari prin aceeasi metoda. Acum nu inteleg: de ce atunci era ilegal si acum e legal??? Incurcate-s caile justitiei noastre!

Leave a Reply