Neurochirurgul Leon Dănăilă, senator PNL, spune, într-un interviu pentru News.ro, că el este împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, argumentând că doar cuplurile heterosexuale pot să facă copii, în vreme ce ”un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure, poate să-i achiziţioneze pe alte căi”.

”Eu sunt pentru căsătoriile de sex opus, heterosexuale. Eu aşa am învăţat, eu sunt de la ţară. Eu n-am pomenit la mine homosexuali. Eu aici am auzit. N-am pomenit aşa ceva. Heterosexualii, ei dau naştere la copii, pot să facă copii. Un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure, poate să-i achiziţioneze pe alte căi. Să-i înveţe să devină tot aşa, sau femeile care sunt de acelaşi sex care vor să se căsătorească între ele, sau doi bărbaţi”, a declarat Leon Dănăilă.

Neurochirurgul a spus că el pur şi simplu nu îi înţelege pe homosexuali.

”Pe mine m-a frapat un singur fapt: domnule, un bărbat se îndrăgosteşte de alt bărbat. El e homosexual. Dar de ce unul este îmbrăcat ca femeie şi unul ca bărbat? Domnule, ia-ţi o femeie dacă îţi plac femeile, de ce îl îmbraci ca femeie? Lasă-l tot ca bărbat dacă îţi plac bărbaţii. Eu asta nu pricep, mintea mea nu poate să priceapă. Nu, una e femeie, ălalalt e bărbat. Asta nu pricep. Îmbracă-i pe amândoi bărbaţi. Îţi plac bărbaţii? Poftim!”, a precizat el.

Leon Dănăilă a mai spus că, în opinia sa, legiferarea drepturilor minorităţilor sexuale ar fi un semn de regres al societăţii.

”Eu, dacă am fost în Statele Unite şi am avut burse, cunosc că acolo sunt şi lesbiene şi fel de fel. A fost legiferat să se căsătorească între ele. Dar e o minoritate, totuşi. Dă societatea înapoi, după părerea mea. Eu am mai spus o dată şi o repet că nu sunt de acord cu căsătoriile între persoanele de acelaşi sex”, a conchis senatorul PNL.


Asociaţia MozaiQ, organizaţie a persoanelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi persoane transgender), a anunţat, vineri, că a depus o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, cu privire la afirmaţiile senatorului Leon Dănăilă, arătând că mesajul politic al parlamentarului “ţinteşte un grup de indivizi pe baza anumitor caracteristici protejate de către OG 137/2000, articolul 15, şi anume orientarea sexuală”.

14 COMMENTS

 1. deci acum nici sa spui ca nu esti de acord nu mai ai voie fara sa-ti faca niste dornici de atentie reclamatie??? :)) vai de lumea asta….

  • da pt ca o asociatie… dosnica a facut reclamatie sa titrezi ca sunt MARI CONTROVERSE, parol, e cale lunga.

 2. Nu e adevarat, pana si Arnold Schwarzenegger a demonstrat in filmul Gravidu’ ca astia care sunt Lache pot sa nasca copii.

  P.S. Plus Michael Jackson care i-a facut in eprubeta. Merge cu spatele toti…

  Respekt

 3. Dar cu intenţia sau manipularea asta cu atenţionare la drepturile omului fie şi bolnav sau bătrân:
  https://www.dcnews.ro/referendum-lider-al-studen-ilor-sa-ne-asiguram-ca-parin-ii-i-bunicii-no-tri-mai-slabi-la-minte-stau-acasa_536318.html
  ””’REFERENDUM. Lider al studenților: Să ne asigurăm că părinții și bunicii noștri mai slabi la minte stau acasă””
  SUNTEŢI DEACORD?https://media.dcnews.ro/image/201703/w670/screen_shot_2017_03_17_at_13_51_55_51109900.png
  E LEGAL CEEA CE INTENŢIONEAZĂ OMUL?
  Nu cumva e cam la fel?

 4. Bulangeala si curvasaria sunt de cand lumea si pamantu’, sa lase opinteala si sa nu se mai dea atat de indignat. Plus ca bulangeala e caracteristica si la alte specii, nu doar la cimpanzeii bipezi ai lui Darwin, asa incat poate sa o lase mai de vara, ca bulangeala nu alaltaieri a aparut.

  Respekt deosebit marelui nostru, care el insusi recunoaste ca e “de la tara”…

  P.S. Bulangeala e cauzata de disfunctionalitati neurologice, e o dereglare la mansarda care astia se simt femei in corp de barbati. Marele neurolog mai bine ne edifica in acest sens, ca dupa o viata de dat cu lupta si cu lama-n mononeuron eu zic ca ar fi trebuit sa decarteze mult mai multe despre aceste aberatii si mai putin sa se dea atat de indignat. E si cu neuropsihiatrie, cu conexe, in emanciparea lor de bulangii…

  Respekt

 5. Acu’, cu toata dragostea (de orice fel), raman c-o nedumerire : de ce ar dori cei “altfel” copii ?! Ei s-au nascut pe cale artificiala, ca la Parazitii, sau tot prin d-alea hetero au fost generati ?!
  Bun, vor unii sa aiba parul albastru; treaba lor, viata lor !
  De ce, totusi, s-avem noutati d-astea impotriva naturii, pe motive sociale ?!
  Clarificand : nu zic, sa fie cupluri d-alea, daca asta doresc; dar sa fie doar ei, sa nu implice si minori. C-acolo devine problema : minorii nu au discernamant, si cam fac ce vad, considerand c-asa e OK !
  Si-ar ai fi ceva : n-am vazut parade ale oamenilor cu ochi caprui; de ce ar trebui parade (de multe ori, agresive,ostentative) cu trans, homo etc ?! Stiu, dreptul la protest, la manifestatie, Constitutia; totusi, n-as prea vrea sa vad manifestatii d-alea. Ca nici eu nu “manifestez”, chiar daca am ochii caprui ! Deja, se “discrimineaza” singuri, se victimizeaza apriori.
  Chestiile astea cu “comisia de..”, si cu “agentia de…” par a fi facute pentru desuetitudinizare; ca bassescu a facut o jurnalista ‘tiganca-mputita”, si-a patit… nimic ! Ne luam in cazuri minore, nu mai conteaza alea serioase…

 6. @ultras …
  Ce ai ? Lasa-l pe nea Danaila sa spuna ce doreste. E parerea domniei sale de academician si salut . Ai dreptate ca toate astea dainuie de cand lumea, nu vreau sa dau nume ilustre in aceasta situatie insa, las-o asa cum a dat Dumnezeu, cand vezi o fata frumoasa si lui Dumnezeu ii place si tot asa un barbat aratos, destept si stilat si Evei ii place.

  • Domne da eu tot nu m-am lamurit daca e ok BOR cu ideea cum si-au tras-o Cain si Abel, ca erau singurii copii ai lui Adam si Eva, si baieti pe deasupra, de a iesit toata populatia asta de azi:))
   Ca sa nu mai zic de sarutul lui Iuda (ca nu zice nicaieri “pupatul” lui Iuda”…:))

  • Pai nu am zis nimic! Are dreptate si omu’, cu bulangeala asta e, dar cu casatoria care-i chestia?! Astia de la Bruxelles chiar vrea s-o dam in prostie autorizata max, ii baga pe toti Lache astia sa joace in rolu lu’ Elton John, Boy George, George Michael si Freddy Mer.cury, patent.

   P.S. Mie imi pare rau ca nu s-a mai calificat in parlament Partida Ecologica aia a lu Remus Cernea, sau cum emoragie cerebrala se numea… Era pe bulangeala max, sa mor anchilozat. Verdeata si bulangeala libera, un fel de flower power, bulangii din aia cu nasu plin de praf. Comunistii aia erau ei prosti dar multi, dar macar erau oameni seriosi. Aia ii punea pe toti la locu lor. De-aceea, in epoca de aur bulangii nu facea deranj. Acuma vrea s-o dea in barci, sa plimbe cu caru alegoric pa bulevard la bustu gol si cu karlige de rufe in sfarcuri, bila de cauciuc in gura si casca de pielea de pe oaie, sa-si faca manta de ploaie. Astia sunt nebuni, nu sunt sanatosi. Are lovitura la mansarda

 7. PROPAGANDA! A fost contactat special pentru ca au anticipat ca vor scoate de la acest om fix aceasta opinie si au transformat-o in viral prin acte premeditate PENTRU A MUTA ATENTIA maselor catre orice altceva decat Kovesi, Iohannis si alte ”genii” aflate in ridicol. Strategii securiste si atat.

 8. Nenorocirea nu e ca omul Dănăilă isi spune părerea, deschis, despre Minoritățile sexuale–nenorocirea e ca dreptul lui la libera expresie calca ideea de libertate (ma rog, câta mai exista) a PNL-ului. Aici e “cuiul”, odata ce-ai intrat intr-un partid va sa ții seama de discursul politic al respectivei organizații. E ceea ce refuza sa înțeleagă toti liderii politici care, de-o pilda, s-au dat in stamba in Piata Victoriei: a invoca libertatea de expresie cand vine vorba sa-ti justifici prostia si slugărnicia (fata de Johannis) care te-au adus intr-o poziție incomoda, e o…prostie, punct.
  Cat despre părerea exprimata de savantul Dănăilă, nimic de comentat in afara de faptul ca nu e “europeană”/o marca de comportament civil adecvat la cadrul UE. In orice fel de forma se va re-forma Europa, intoleranta sexuală, religioasă, si de orice natura va fi ea, va fi marginalizata împreuna cu toti adepții doctrinelor de excludere. Si-atunci, degeaba vom mai face steaguri UE din corpuri umane, prin Piețele patriei, vom fi considerați tot asa de europeni cat si fasciștii lui Le Pen sau alții ca aceștia, rămași “încremeniti” in proiectul fascist al secolului trecut.

 9. E tras de par titlul. Nu e nici mare si nici controversa. Cu bulangii nu sunt si nu voi fi de acord in viata vietilor mele. Vor sa si-o traga…problema lor, dar sa lase spatiul public curat adica “ciocul mic”. Personal le-as interzice dreptul de exprimare pe acesta tema. E toxic pentru un copil de exemplu. Nu vreau sa le fie legalizate casatoriile sau sa adopte copii. Acel copil va fi o tinta, va fi batjocorit si va creste intr-un mediu atipic, periculos emotional pentru el iar consecintele vor fi devastatoare mai tarziu. Nu vreau sa aud de astfel de specimene infecte. Il sustin pe profesorul Danaila.

  • daca tot sustin ei ca homosexualitatea nu se dobandeste ci te nasti cu ea, eu i-as lasa sa infieze copii doar daca pot dovedi ca respectivul copil s-a nascut homosexual :)) desigur, prin intermediul unui proces cu experti 🙂
   sa vedem ce mai au de zis atunci

 10. Cica liberali, hahahahaa. Astia habar nu au ce inseamna aia liberalism. Ei sunt de fapt niste incuiati (in domeniul drepturilor si libertatilor umane intr-o societate moderna si democratica) care din intamplare au ajuns intr-un partid care se numeste liberal. Nu exista nici o legatura intre oamenii care fac parte din PNL si doctrina liberala. Asa ca nu va mai mirati.
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/

Leave a Reply