Mariana Rarinca, femeia care a stat jumătate de an în arest nevinovată, este pregătită să facă toate demersurile necesare în instanţă împotriva şefei Înaltei Curţi.

Declaraţia a fost făcută de victimă, joi, într-o intervenţie telefonică la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

Pe 21 mai, Mariana Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe şefa ICCJ, Livia Stanciu, a fost achitată definitiv după ce a stat şase luni în arest.

Întrebată dacă va face vreun demers împotriva preşedintei Instanţei Supreme, Livia Stanciu, Rarinca a răspuns: “Da, cu siguranţă voi face demersurile necesare împotriva Liviei Stanciu, a procurorilor. Voi face tot ce este necesar”.

Femeia care a stat nevinovată şase luni în arest susţine că cei care îi ascultau telefonul erau speriaţi de faptul că ea ştia multe lucruri despre familia judecătoarei Stanciu.
“Pe 8 iunie, când am sunat la Antena 3, s-au speriat Livia Stanciu şi cei care îmi ascultau telefonul, nu pentru că am zis că Livia Stanciu e datoare, ci pentru că eu, stând 12 ani pe lângă familia Liviei Stanciu, cunoşteam lucruri”, a spus Rarinca, menţionând însă că niciodată nu a avut de gând să spună diverse amănunte pe care le cunoştea despre familia Stanciu.
“N-am spus din consideraţie pentru soţul decedat (al Liviei Stanciu – n.r.), eu am lucrat cu soţul ei mai mult decât cu ea, dar a existat întotdeauna un respect, m-a ajutat şi tocmai din respect pentru soţul decedat nu am menţionat nimic din viaţa Liviei Stanciu sau despre activităţile respectivilor”, a mai spus Mariana Rarinca.

În ceea ce priveşte reacţiile apărute în urma cazului său, Rarinca a spus că a fost “contrariată” de reacţia judecătorului Cristian Danileţ, dar, în schimb, i-a mulţumit lui Călin Popescu Tăriceanu pentru demers.
Referitor la reacţia preşedintelui, Rarinca a comentat că “preşedintele ţării nu este un preşedinte al cetăţenilor ţării”.
Cât despre ministrul Justiţiei, Rober Cazanciuc, “ar trebui să facă lucrurile pentru care e plătit, are calitatea să îndrepte lucrurile în ţara asta”, a încheiat Mariana Rarinca.
Pe 21 mai, Mariana Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe şefa ICCJ, Livia Stanciu, a fost achitată definitiv. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti, care a apreciat că femeia nu se face vinovată de faptele pentru care a fost denunţată de Livia Stanciu.
În prima instanţă, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti o condamnaseră la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj.
Livia Stanciu a susţinut în plângerea depusă că Mariana Rarinca a ameninţat-o cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru şefa Curţii Supreme şi pentru soţul ei. Ca să nu se întâmple acest lucru, Stanciu ar fi trebuit să plătească de 20.000 de euro.

Pe 10 iunie 2014, femeia care a şantajat-o pe preşedinta ICCJ, Livia Stanciu, de la care ar fi cerut 20.000 de euro pentru a nu face publice informaţii presupus compromiţătoare, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Ulterior, ea a stat în arest încă cinci lui.

Procurorii arată, în ordonanţa de reţinere, că în perioada aprilie – 3 iunie, Mariana Rarinca ar fi ameninţat-o pe preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, “cu darea în vileag a unor fapte imaginare, în scopul de a dobândi pentru sine, în mod injust, un folos patrimonial”.

12 COMMENTS

 1. Se intampla si la case mai mari:
  “Departamentul Justiţiei din SUA şi Biroul Federal de Investigaţii au recunoscut că aproape toţi experţii unităţii FBI de analizare a probelor criminaliste au făcut mărturii false contra unor infractori, în procese din ultimii 30 de ani, situaţie ce ridică dubii privind sistemul judiciar american.
  Dintre cei 28 de experţi ai Laboratorului FBI de analize microscopice, 26 au exagerat conformitatea probelor de păr în moduri care au favorizat procurorii în 95 la sută dintre cele 268 de procese verificate până acum, potrivit Asociaţiei Naţionale a Avocaţilor de Apărare Criminalişti (NACDL), informează ziarul Washington Post.
  Printre cazurile verificate sunt şi 32 în care inculpaţii au fost condamnaţi la moarte, iar 14 dintre ei au fost deja executaţi sau au murit în închisoare.”

  http://www.mediafax.ro/externe/scandal-de-proportii-in-sistemul-judiciar-din-sua-criminalistii-fbi-au-falsificat-probe-trei-decenii-14130917

 2. Desi Mariana Raranca are dreptate totala(dar trebuie asteptata motivatia si mai ales ancheta inspectiei judiciare), eu nu cred ca lucrurile vor ramane asa.
  De ce ? In CSM si la Inspectia Judiciara mai sunt oameni precum Vasilica Danilet(batut in cap !).
  Ma tem ca in urma anchetelor ce vor fi facute se va “constata”(!!) ca la Curtea de Apel s-a gresit si acel complet care a dat “achitare definitiva” sa fie pus sub ancheta DNA si pedepsit pentru indrazneala de a da peste cap actiunea Stanciu-Kovesi….

 3. D-na Rarinca trebuie sa-i dea in judecata atat pe Livia Stanciu Pauker, pe cei doi procurori de caz dar si pe cei 10 judecatori care au tinut-o in arest preventiv 6 luni de zile.

 4. Nici ei nu trebuiesc uitati “Cei 10 judecatori de la Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti care au tinut-o degeaba 6 luni in arest preventiv pe Mariana Rarinca:

  Manuela Mladin Golea (TMB)

  Alina Petronela Mosneagu (CAB)

  Andi Malaliu (TMB)

  Cristina Carmen Craiu (CAB)

  Raul Alexandru Nestor (TMB)

  Constantin Luchian Constantinescu (CAB)

  Daniela Toader (TMB)

  Corina Daescu (CAB)

  Corina Ciobanu (CAB)

  Victor Ionut Voina (CAB)”

 5. Site-ul sucursala SRI, hazna Ziare.com trece la desfiintarea mediatica a lui Tariceanu care a indraznit sa-i ceara presedintelui otreapa Johannis demiterea Liviei Stanciu Pauker de la sefia ICCJ. Jurnalistul conserva Emilian Isaila scrie astazi un articol la comanda securista de toata prastia la adresa Presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu deoarece SRI vegheaza din toate pozitiile si directiile la onoarea pe din dos a sefei ICCJ.

  • Auzi ba sefule, tu pentru cine te opintesti ba pe aici? N-ai un caine de scos sa isi faca nevoile sau o vaca de pascut?! Daca nu, du-te direct la culcare ca esti epuizat grav! Expirat. am vrut sa spun! Pa, pa!

   • @elena inca o basista care se baga singura-n seama ca sa para mai inteligenta, asa ca hai maca, maca pe carare si pa cu drag si dor in sictirul lui Labus, cel ce te alearga bine mai rau ca la munte.

 6. Livia Stanciu a susţinut în plângerea depusă că Mariana Rarinca a ameninţat-o cu darea în vileag a unor fapte imaginare…??

  Am putea sa stim care sunt acestea? Daca tot sunt imaginare cred ca Livia Stanciu nu are nici un motiv sa le povesteasca, nu?

  Sau ii este frica? Sa fie oare imaginare cu probe? 😀

 7. Bun. E clar. Angajati-i CEI MAI BUNI AVOCATI CARE EXISTA, facwti cumva sa fie public procesul si/sau comentat fiecare pas ca toata lumea sa priceapa si, mai ales, chemati ceva observatori internationali, europeni. si neaparat publicati-publicati in presa straina, ca altfel v-o iau makoveicele inainte si lamuresc iarasi occidentul ca democratia lor e in pericol la noi, sariiiti, aparati justitia independenta de rusi si de comunisti.

 8. F.bine sa-i dea in judecata si sa nu se lase ca m-am saturat sa platesc si sa platim din banii nostri si salariile lor si PROSTIILE lor.Ajutati-o nu o lasati singura si noi vom fi alaturi de ea si de voi!!!!

Leave a Reply