Posesorii de autoturisme din Romania se confrunta cu o avalansa de taxe si impozite. Acestea trebuie platite in diverse locuri, de multe ori facilitatile online nu functioneaza, iar institutiile care gestioneaza si incaseaza astfel de taxe sunt imprastiate, depasite si mereu aglomerate.

Un posesor de autoturism trebuie sa plateasca anual statului si beneficiarilor privati urmatoarele :

 • taxa de drum in pretul carburantului
 • rovigneta
 • taxe impozite locale
 • taxe nationale fisc/ANAF
 • RCADin sutele de parlamentari si membri ai Guvernului, nici unul nu se gandeste sa stranga toate acestea intr-un singur ghiseu, pentru ca platitorul de taxe sa nu alerge in sapte parti, disperat sa dea bani stand pe la cozi. Daca ai uitat vreuna din datele de valabilitate ale numeroaselor taxe, statul se napusteste asupra ta sa te execute.Chestiunea incorecta si de-a dreptul batjocoritoare este ca statul incaseaza de la cetateni sau companii sute de milioane de euro, fara ca banii sa se regaseasca in calitatea infrastructurii pentru Romania, tara UE cea mai inapoiata in acest domeniu.

  Miliardele de euro luate ani la rand cetatenilor sunt pur si simplu batjocorite prin varsarea la bugetului statului si folosirea lor in alte destinatii.

  In tot acest context descris mai sus, presedintele Klaus Iohannis a promulgat o lege prin care se mareste pretul rovignetei. O veste excelenta, nu-i asa?!

1 COMMENT

 1. Mai adaug inca o porcarie cu care politicienii cu luxul si minciunile la purtator, manipuleaza in stil barbar, e vorba de pensii-pensionari! Sa explic, sunt 3 categorii de pensii reale, una categorie umileste orice ocupant al unui loc de munca timp de 35-40 ani:
  1. Pensii pe contributivitate, omul a contribuit conform legii si trebuie sa primeasca pensia pentru cat a contribuit. Nu si cei care primesc “pensie” pentru necontributivitate, acestora le da guvernul o indemnizateie-ajutor din bugetul de stat, NU din contributivitate la casa de pensii!
  2. Pensii ocupationale, cei care au ocupat un loc de munca timp de 35-40 ani, obligatoriu trebuie sa primeasca pensie ocupationala fata discriminare! Aici e problema grava, cum adica doar cei care ocupa um loc de munca discretionar primeste pensie ocupationala si restul care au ocupat un loc de munca muncind zeci de ani, nu au dreptul? Aici e manipularea crasa si umilirea celor care au muncit real! Se confunda intentionat contributivitatea cu ocuparea unui loc de munca pentru discriminare in favoarea caposilor!
  3. Pensii speciale sau nesimtite, primesc cei carora li s-a oferit lege cu dedicatie! De ce le e rusine sa recunoasca adevarul? Cad rau in fata cetatenilor care traiesc inca in Romania?! Atat de multe confuzionari intentionate apar zilnic incat nu au isi dau seama ca folosesc discriminarea impotriva compatriotilor care inca nai merg la vot, desi s-a demonstrat si ce inseamna institutia vot alegeri cu mafalda de la sector 1, ala de la sibiu, de la timisoara, de la bacau si sunt destui!

Leave a Reply