Fostul secretar al apărării american Mark Esper este de părere că Statele Unite ar trebui să desfăşoare mai multe trupe în zona Mării Negre, pentru a descuraja potenţiala agresiune din partea Rusiei, pe fondul tensionării relaţiilor dintre Washington şi Moscova, a relatat marţi Reuters.

”Cred că trebuie să ţinem piept Rusiei în continuare şi să încercăm să descurajăm comportamentul ei dăunător”, a spus Esper, în prezent expert asociat la Universitatea Arizona.

Washingtonul ar trebui să aibă în vedere să dea noi asigurări aliaţilor europeni şi să impulsioneze NATO prin desfăşurarea mai multor forţe în Polonia, ”în regiunea Baltică, dacă este logic, şi în locuri ca România şi Bulgaria, prin rotaţie – dacă nu cu caracter permanent”, a declarat fostul demnitar american într-un interviu acordat marţi agenţiei de presă britanice.

Preşedintele american Joe Biden i-a solicitat marţi omologului său rus Vladimir Putin să reducă tensiunile create prin consolidarea militară în apropierea frontierei cu Ucraina şi a propus să se întâlnească cu liderul rus pentru a încerca să soluţioneze diferendele existente între Washington şi Moscova.

SUA au anunţat că îşi vor spori efectivele militare din Germania în contextul recentelor evenimente din estul Ucrainei, renunţând astfel la planul fostului preşedinte Donald Trump de a retrage o treime dintre cei 36.000 de militari aflaţi pe teritoriul german, scrie Agerpres.

 

1 COMMENT

  1. Reloca ce exista in afganistan(10 mii de adunaturi) pe partea prutului, asta o stiu de cel putin 7-8-10 ani de zile! Doar ca momentul hotararii nu era fixat! Si nici resursa financiara stabilita pentru viitorul acestor relocati. In maxim 1,1/2 ani cine va ramane in Romania, va vedea si trai pe viu totul. Stii bine ca nu vorbesc fara informatii corecte, am demonstrat ori cu argumente, ori cu trimitere in locatie(acum 2-3 ani la granita timisoara cu revolta groaznica la granita), cutremur cu 24 ore anticipat, calcule numerologic care s-au adeverit, poze din strainezia(nu votati un betiv cu pantofi difetiti ca marime, incaltat cand e beat=mosul de la comisia europeana, poza cu pilonul II care mentiona: votati sa se investeasca pilonul II de pensii in afaceri sa creasca nivelul de trai, nu s-a votat sub nicio forma in halvetica).

Leave a Reply