Fostul deputat Marko Attila a fost dat în urmărire internaţională prin Interpol, după ce a fost arestat preventiv în lipsă la solicitarea DNA, potrivit unor oficiali din cadrul Poliţiei Române.

Conform anchetatorilor, fostul deputat este urmărit din data de 29 aprilie, dată la care mandatul de arestare a ajuns la Poliţia Covasna.

Potrivit procedurii, acesta a fost dat iniţial în urmărire naţională, după care, în condiţiile în care există date certe cu privire la faptul că se află pe teritoriul Ungariei, a fost dat în urmărire internaţională, iar fotografia sa a fost publicată pe pagina electronică a Poliţiei Române, la secţiunea “Urmăriţi”.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, pentru MEDIAFAX, că mama lui Marko Attila le-a dat poliţiştilor numărul de telefon pe care acesta îl foloseşte în Ungaria, dar fostul deputat nu a răspuns.

Fostul deputat UDMR, fostul şef al ANI, Horia Georgescu şi parlamentarul Theodor Nicolescu au fost trimişi în judecată, în 9 aprilie, în dosarul în care sunt acuzaţi de DNA că au aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a opt persoane care, la data faptelor, făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul ANRP, precum şi a patru inculpaţi care aveau calitatea de experţi evaluatori autorizaţi.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Marko Attila şi ceilalţi inculpaţi au produs un prejudiciu statului român de peste 84 de milioane de euro.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, pe 29 aprilie, arestarea preventivă în lipsă a fostului deputat Marko Attila.

Solicitarea de arestare preventivă în lipsă a fost depusă de procurorii DNA, care au arătat că există date suficiente care să ateste faptul că Marko Attila s-a sustras urmăririi penale.

DNA a solicitat Camerei Deputaţilor, pe 26 martie, “încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Marko Attila, iar pe 22 aprilie a primit răspuns că acesta îşi depusese, din 1 aprilie, demisia din funcţia de deputat. La data de 16 aprilie 2015, preşedintele Camerei Deputaţilor a luat act de această demisie, prin urmare solicitarea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a rămas fără obiect.

5 COMMENTS

 1. Daca ai nostri magistrati nu au sange in instalatie… Valabil si aici si in cazul Mircea Basescu, unde s-a respins audierea lui Traian Basescu. In ultimul caz au admis, vezi doamne, audierea membrilor familiei lui Mircea Basescu, care oricum conform Codului de pr. penala pot refuza sa depuna marturie. Cum dracului, scuzati, sa nu fie relevante declaratiile T. Basescu si mai ales ale functionarei de la acea banca, care erau de natura sa lamureasca imprejurarile concrete de la momentul cand M. Basescu a luat spaga ?!

 2. În 25 de ani de zile după*89 am avut un individ care a fost numit PROFESOR şi care preda orice lecţie pe orice temă inclusiv apărarea infractorilor prin diferite metode. Mai sunt destui de care presa nici nu mai aminteşte, justiţia sau DNA-ul nici atît. Mai miră pe cineva comportamentul acestor funcţionari de 15-20-25 de ani de zile? Programul a fost stabilit cu mult înainte şi anume: de pe listele de vot ies direct la pensie şi cu multe avantaje pe care şi le atribuie singuri ţi în grup.
  Este doar o *prună* aruncată în ochii poporului şi care, cred ei că pute şi ţine la momeală. Nimic mai aberant!

 3. Cazul Attila Marko un alt circ Made in Romania.
  Daca eu Anonimul injur ori proferez amenintari grave, cred ca-n juma’ de ora se stie si adresa si tipul calculatorului de unde am scris, iar in alte 5 minute sunt saltat cu tot alaiul, iar el doar ca-i deputat a fost lasat sa “scape”.
  Pe Attila il urmareste Interpolul. Poate nu stiati toata tarasenia asta ne costa o gramada de bani si oameni.

 4. Pai asta binenteles in cazul in care Ungaria isi va extrada propriul cetatean impotriva caruia nu exista momentan acuzatii concrete….Prejudiciul asta de 84 milioane euro este presupunere a anchetatorilor,nimic concret dovedid,unde sint banii din prejudiciu? la cine?
  Nu vreau sa ii iau apararea , nu-l cunosc,nu prea am auzit de el…..insa aceste arestarii fara concret au creat destule pierderi tarii prin despagubiri ulterioare CEDO…..
  Hai sa nu mai facem misto de banii populatiei….
  Eu zic ca Ungaria nu-l va extrada.

Leave a Reply