Acelasi Basescu Traian in interviu la adevarul.ro, recunoscand incalcarea Constitutiei din primele zile de mandat.
“Primul Guvern Tăriceanu – care a fost aportul dvs. în numirea miniştrilor din primul guvern?
Cred că a fost destul de importantă în ceea ce priveşte PD. În ceea ce priveşte PNL, nu cred că am avut interferenţe. În ceea ce priveşte PD, am fost consultat şi am spus „Da“, sau „Hai să încercăm cu altcineva“. Doamna Macovei de exemplu era independentă la momentul respectiv… Pe doamna Macovei, eu le-am băgat-o pe gât. Aici a fost contrinbuţia mea 100%. Nu avea nicio legătură cu PD, dar aveam în cap că sunt funcţii-cheie în care independenţa este fundamentală pentru credibilitatea Guvernului şi a mandatului meu. Obiectivul meu a fost să avem la Justiţie oameni din societatea civilă. Ştiu că se afirmare ca luptător pentru stat de drept doamna Macovei şi doamna Renate Weber. Mesajul meu în campanie a fost: „Ţepe în Piaţa Victoriei“. Bănuiesc că nu şi-a imaginat nimeni că un român va fi tras în ţeapă, dar era metafora pentur Justiţie egală pentru toţi sau Justiţie împotriva corupţilor. Mi-am dat seama că orice nominalizare din interiorul Alianţei ar fi discreditat acest obiectiv. Am căutat telefoanele doamnelor Macovei şi Weber. Prima care a sosit la o discuţie a fost doamna Macovei, era cu un rucsăcel în spate, venea direct de la munte. Am întreabat-o: vreţi să fiţi ministrul Justiţiei? Mi-a spus că da. Am sunat la partid şi am spus să o nominalizeze pe felia care revenea PD.”
Potrivit literei si spiritului Constitutiei Romaniei, presedintele nu poate face politica partizana de partid si trebuie sa pastreze echilibrul intre diferitele puteri ale statului, pe care jura sa le respecte.

Citeste mai mult: adev.ro/nntewc

10 COMMENTS

 1. Ia uite-i un duo celebru. Doamna de fier forjat a Justitiei si primul marinar al tarii.
  Pe zi ce trece dl. Basescu recunoaste incalcarea Constitutiei si a legilor statului roman.
  Nu-i nicio problema cainii latra ursul merge mai departe, in schimb cei de la DNA fac circ cu batrana de Botosani si alte chestii de pomina.

 2. SI D-NA MACOVEI, CEA “INDEPENDENTA” A FACUT TOTUL CA REFORMA IN JUSTITIE SA DEA IN MAINILE LUI BASESCU TOATE “CHEILE”. A STRIGAT SUS SI TARE LA BRUXELLES CA IN ROMANIA TOTUL E CORUPT LA ADVERSARII POLITICI NUMAI LA AI LUI BASESCU NU ( ASTA DACA NE GANDIM LA “INDEPENDENTA”!!!) SI CA ESTE O LOVITURA DE STAT. NIMIC DE SPUS, A STIUT EL BASESCU PE CINE PUNE, UN FOST PROCUROR CEAUSIST CARE IMBRACASE HAINA UNUI INDEPENDENT SI CARE L-A RASPLATIT IN CONSECINTA !

  • Pai acum Bashescu poate sa enumere cel putin 10 fapte de incalcare flagranta a Constitutiei. Sau ca a fost securist notoriu. Ce mai conteaza ?
   Poate sa le spuna HAHAIND celor care l-au votat de doua ori la presedintie si la referendumurile de demitere. Nu mai conteaza nimic.

   • C-a fost securit notoriu n-ar fi fost sfarsitul lumii, trebuia sa fie cineva si securist devotat si cinstit aparator al Sigurantei Nationale.
    De cele mai multe ori asociez starea de securist cu un om intregru aparator al legilor si a bunului mers al statului, la fel si pe cea de politist sau jandarm, aparator a ordinii si linistii noastre a tuturor. In ultimul timp prin tot ceea ce ne inconjoara si se intampla nu este asa si nu vreau sa generalizez dar acest fapt imi creeaza un disconfort in privinta respectului uniformei albastre in general.
    In privinta vulgului el voteaza orbeste luat de val si aburi.

 3. Păi hai, suspendați-l încă o dată, că n-am mai râs de atmosfera de înmormântare din studio de pe 16 noiembrie, seara.

  • De-abia aștept ca nazistul* Iohannis să-i (re)aducă la putere pe PDL-iști (aceiași care l-au făcut președinte pe Băsescu de 2 ori) și să închidă (și) spitalele de care tu și tot neamul tău ați avea nevoie în caz de urgență medicală.
   Astfel, cu puțin “noroc”, chiar tu vei avea “atmosferă de înmormântare” în casă și nu Antena 3 în studio, fascistul dracului!

   *Vezi ce este, de fapt, FDGR-ul.

   • LmaA. Pune un neamţ să-ţi traducă abrevierea.
    Din fericire, mi se rupe de sistemul bugetar, resursofag şi “PCR”-ist din România. În special de cel medical.

 4. Cu cîtă nesimţire afirmă bătaia de joc la adresa poporului şi a ţării acest individ care tot urlă, urlă din rărunchi ca un fel de laudă/ciuruire!
  De asta nu au fost aplicate legile per complici, că sunt absolut toţi murdari de sîngele acestui popor, nu contează că au fost votaţi sau numiţi în funcţii cu sau fără cursurile unei şcoli reale, doar adunători de diplome: acum nu se mai feresc că pe net sunt tot felul de specializări pentru a avea cel puţin o funcţie în baza diplomelor care au distrus şi distrug în continuare imaginea învăţămîntului şi a educaţiei!
  Mă duce gîndul la planul pentru distrugerea ţării şi alungarea poporului din ţară, posibil să fi avut o înţelegere tacită cu avansări în funcţii dacă vor atinge planul dictat, vezi susţinerea lui băsescu pe toată linia vieţii deşi trebuia să fie varză de prin 2009-2010(ca udrea), dar mai urmează şi alţii /nimicitorii naţiunii care vor avea funcţii înalte nemeritate în afară, că intern vor fi din şarja *maneliştilor care FAC totul în forţă/burtoşi, păroşi, tupeişti, lăudaţi deşi poate sunt infractori cu vechime= executanţi*
  Ce se mai aude cu amenda privind banii din campanie a lui macovei? cred că a căzut/casat acţiunea şi toţi îşi văd de treabă.

Leave a Reply