Producătorul de ciocolată Mars retrage batoane de ciocolată Mars şi Snickers din 55 de ţări, inclusiv din România, după ce într-un produs s-au găsit bucăţi de plastic, relatează BBC News online preluat de Mediafax.

Compania a anunţat iniţial o retragere de produse în Germania, iar ulterior în alte şase ţări – Olanda, Marea Britanie, Belgia, Franţa, Italia şi Spania.

Roel Govers, un purtător de cuvânt al Mars în Olanda, a declarat ulterior pentru AP că măsura vizează 55 de ţări.

Între produsele vizate se află şi Milky Way Minis şi Miniatures, dar şi cutii de bomboane Celebrations.

Produsele vizate au termene de expirare începând din 19 iunie 2016 şi până pe 8 ianuarie 2017.

Mars Chocolate nu a precizat câte batoane sunt afectate sau care sunt costurile operaţiunii.

Compania americană de ciocolată produce zilnic aproximativ zece milioane de batoane de ciocolată la fabrica sa din Viersen, în vestul Germaniei.

“Mars Chocolate retrage în mod voluntar produse de ciocolată Mars, Snickers, Milky Way şi Celebrations, după ce s-a găsit platic într-un produs”, a anunţat compania.

2 COMMENTS

  1. Dacă s-ar analiza toate produsele care sunt puse în vînzare începînd cu dulciurile de orice fel şi de la aproape orice importator, am convingerea că rafturile vor fi pline de praf dacă nu se vor plasa alte produse. Nu sunt doar aceste 2 mărci! Produsele în conserve mai ales peştele şi caşcavalul sau brînza de vaci, de fapt cam 99% din produse sunt dubioase. De ce nu se interzice peştele PANGASIUS care s-a spus că e cancerigen? 🙂 pentru alimentaţia în cazarmele militare UM sau spitale nu ”e” cancerigene?
    La toate supermarketurile găsim produse de acest fel!
    Cum ne protejează sănătatea guvernanţii sau şi tehno???
    Care sunt legile???

  2. pai de plastic, din plastic sunt toate, probabil ca bucatile alea nu au fost topite complet in “procesul de fabricatie”

Leave a Reply