Noaptea Constitutiei. De ambele parti…
Ministrul Muncii, Ana Costea, a lipsit din nou marţi de la lucrările Comisiei de Muncă unde a fost invitată pentru a-şi prezenta punctul de de vedere privind legea salarizării şi a indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor, deputaţii stabilind să o invite şi pe 8 martie pentru a-i oferi un mărţişor.
Preşedintele Comisiei de Muncă, deputatul PSD Adrian Solomon, a comentat, marţi, absenţa ministrului Muncii de la lucrările comisiei unde a fost invitată în repetate rânduri pentru a-şi prezenta punctul de vedere privind indemnizaţia pentru creşterea copiilor şi legea salarizării, propunându-le colegilor să îi transmită ministrului Muncii o solicitarea scrisă să vină de 8 martie ca deputaţii să aibă ocazia să îi ofere ”un mărţişor, o floare”.
”Să facem o solicitare scrisă, dragi colegi, să îi transmitem doamnei să vină de 8 martie, aici şi să ne povestească, să avem şi noi ocazia să îi dăm un mărţişor, o floare”, a declarat Solomon.
Deputatul PNL Cristina Pocora a afirmat că ministru Muncii a absentat în două rânduri de la lucrările Comisiei de Muncă unde a fost invitată să îşi prezinte punctul de vedere privind legea salarizării, precum şi pe subiectul indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor.
”Deja înţeleg că este a doua solicitare către doamna ministru. Pe de-o parte avem punctele de vedere pe acele propuneri legislative privind indemnizaţia pentru creşterea copilului, deja amânate de două ori, câte două săptămâni, deci de o lună în care ministerul ne promite că o să vină şi o să ne trimită un punct de vedere, despre legea salarizării pentru care doamna ministru şi-a dat termene, nu mai ştim nimic, tot aşa ne amână de vreo lună că vine. Acum îi mai dăm o nouă invitaţie, ba mai mult, când doamna ministru şi-a luat votul de încredere din partea noastră nu ne-a răspuns la întrebări pentru că a spus că nu ştie ce este în minister şi am putut fi de acord şi ne-a promis că până pe 16 decembrie vine şi ne prezintă ce face, cum vede lucrurile, ce face în acest an”, a susţinut deputatul Cristina Pocora, în cadrul şedinţei Comisiei de Muncă.
Comisia de Muncă i-a transmis Anei Costea trei solicitări de a participa la lucrările comisiei în vederea finalizării unor proiecte de lege.
”Să notăm avem trei cereri punctuale către doamna ministru să vină la comisie, să ne prezinte punctul de vedere, doamna ministru nu este. Poate vine într-adevăr de 8 martie să îi oferim o floare şi să ofere şi dumneaei răspunsuri la cele trei solicitări pe care Comisia de Muncă le-a pus în discuţie”, a spus Cristina Pocora citata de Mediafax.

7 COMMENTS

  1. Pentru ce mai este ţinut în viaţă acest minister al muncii dacă nu sunt locuri de muncă demne? Doar ca să fie încă o instituţie la număr?
    🙂 Mai bine ar înfiinţa Ministerul Chiulangiilor, Cerşetorilor, Şomajului, Pensiilor şi Ajutoarelor Sociale 416: M.C.C.Ş.P.A.S!
    🙂 Oricum nici ANOFM şi AJOFM nu prea au activitate.
    🙂 Angajările se fac doar politic şi în secu!

Leave a Reply