Un extras din raportul MCV realizat la Bruxelles imi confirma supozitia si informatiile in legatura cu demisia directorului SRI George Maior. Faptul ca iesirile in public ale sefului SRI impotriva CCR si pentru legea Big Brother au ajuns motiv de critica intr-un raport de tara, asta l-a determinat pe Klaus Iohannis sa-i ceara lui Maior sa plece.

Iata stirea :

Raportul pe Justitiei al Comisiei Europene, realizat in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) mentioneaza la capitolul dedicat “Independentei justitiei” faptul ca judecatorii Curtii Constitutionale au primit “critici dure” din partea unor “figuri publice” cu ocazia respingerii legilor privind retentia datelor.

Reamintim ca in 2014 CCR a respins doua proiecte legislative privind retentia datelor, iar deciziile CCR au fost atacate dur atat de George Maior (la acel moment seful SRI), dar si de politicieni precum Sebastian Ghita sau ziaristi si analisti.

Maior a lansat un nou atac asupra CCR in ianuarie 2015, dupa ce o a treia lege a fost declarata neconstitutionala de CCR. La scurt timp, George Maior si-a anuntat demisia din functia de director al SRI.

 

2 COMMENTS

  1. Forta de Reactie Rapida a rezolvat:Adunarea Generala a Academiei de Stiinte Militare, intrunita in sedinta joi, 29 ianuarie, a ales in functia de presedinte al Academiei pe domnul ambasador George Cristian Maior!

Leave a Reply