Medicii de la Institutul Inimii din Cluj au explicat, miercuri, într-o conferință de presă, că actorul Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, are o infecție generalizată în organism, septicemie, astfel că situația sa este gravă, fiindu-i pusă viața în pericol. Medicii au precizat că protezele din organism mențin focare secundare de infecție, care nu pot fi tratate cu antibiotic.

Din acest motiv, la Cluj i-au fost scoase lui Florin Piersic sondele de la stimulatorul cardiac de la inimă, implantat în urmă cu 15 ani, iar la București urmează scoaterea protezei de la genunchi, scrie g4media.ro.

„E o situație gravă, da”, a precizat directorul medical al Institutului Inimii, Adrian Molnar.

Întrebat dacă viața actorului este pusă în pericol, medicul a răspuns afirmativ.

Potrivit medicilor, Florin Piersic poate rămâne câteva săptămâni fără stimulator cardiac, timp în care speră să poată fi vindecat de infecția generalizată din organism.

Managerul Institutului Inimii din Cluj, Florin Crișan, și directorul medical, Adrian Molnar, au precizat că Florin Piersic a ajuns în jurul datei de 17 aprilie la Spitalul Militar din Cluj cu infecție generalizată în organism, care se extinsese în corp de la genunchi, unde a fost localizată inițial.

Leave a Reply