Dupa ce ministerul pe care-l conduce a generat un memorandum secret controversat privind mutarea ambasadei Romaniei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, Meleșcanu anunta ca alt subiect sensibil nu mai mergem pe mina SUA, ci a UE…

Ministrul de externe Teodor Meleșcanu a declarat duminică seară în emisiunea Controverse realizată la B1 de Andrei Bădin că România va merge cu UE în războiul comercial cu America după ce președinte american Donald Trump a anunțat creșterea taxelor pentru importurile de oțel și aluminiu din UE, Canada și Japonia.

Ne afectează și pe noi. Avem SIDEX, ALRO, ne afectează și la balanța comercială a României, a susținut ministrul român de externe.

Din punctul nostru de vedere sprijinim în totalitate poziția UE, a declarat Meleșcanu.

Există posibilitatea că dacă nu se va găsi o soluție în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului, care a fost sesizată de UE, ca Uniunea Europeană la rândul său să adopte măsuri de retorsiune, să crească taxele vamale pentru anumite produse americane în Europa pentru a și echilibra pierderile, a mai spus Meleșcanu.

7 COMMENTS

 1. Eh…ce dimineață tristă…cum o fi să ne trezim noi cu psd-ista Firea primar și Chișinăul cu pro-europeanul?

  Parcă ei erau frații mai mici și mai înapoiați, nu așa zice românul?!…

  Albanezii ne-au întrecut, bulgarii ne-au întrecut…tit cu coada sus? Sau ne apucăm și noi de ceva în și pentru țara asta?

  • Nu ne-am sucit deloc. Mutarea ambasadei la Ierusalim este interesul Israelului. Suntem constanti. SUA au mutat ambasada tot in intersul Israelului in semn de prietenie.
   Tratatele economice cu UEul le respectam dar UEul nu ne poate obliga sa facem politica externa pe care o vrea Germania. Putem sa ne punem ambasadori unde dorim.

   • In semn de prietenie? In semn de interese.

    Trump e sustinut de organizatiile religioase anti-musulmane si oligarhii republicani, pe langa rednecks americani ca vor fi afectati cel mai mult de acest trade-war. Deja sunt afectati de tarifele la soia si alte cereale date de China, cand vor fi loviti si de Germania, Mexic si Canada, vor regreta ca au votat Trump.

 2. Sunt singurul care crede ca mosulica Mele 0078 actioneaza “la ordin” ? Caci patria se serveste pana cand te cheama Al-de-sus la judecata finala…

 3. Ce nu intelege nimeni este faptul ca Romania trebuie sa mearga pe mana ei si totodata sa colaboreze indeaproape cu UE dar, cu SUA si nu numai, ca doar de asta exista diplomatie sau trebuie sa ne aducem aminte de diplomatia stralucita, de la inceputurile impuscatului ?

  • Cum nu înțelege nimeni! Însuși prezidentul susține acceași teză cu curu’ în două luntrii. Aș fi tentat să optez pentru aceeași teză doar dacă țărișoara ar mai fi un stat independent, dar cum este o colonie cu mai mulți stăpâni tind să cred că este varianta cea mai păguboasă. Fiecare stăpân își va alege proprii vătafi care se vor canibaliza în lupta pentru accederea la butoane. Lucrurile sunt mai clare dacă ești colonia unui singur stăpân. Stăpânul te stoarce de resurse ca pe o lămâie dar în același timp are grijă de tine să nu te mai fure și alții. Din perspectiva rusofobiei, pe care ne-o injectează aproape zilnic posesorul blogului, de preferat sunt americanii. Unde au instalat o bază militară, n-au mai retras-o! Polonezii îi momesc pe americani cu bani mulți să instaleze o bază militară pe teritoriul lor! Ce există în prezent în Polonia sunt baze NATO adică o varză în care sunt cei doi poli care se ciondănesc acum. Mizez mai mult pe judecata politicienilor polonezi decât pe judecata politicienilor români!

 4. Cand cu unii,cand cu ceilalti si toti ne trag in afaceri avantajoase doar lor! Deschideti naibii ochii pe ultima suta de metri si nu va mai aruncati in btatele “escrocilor” care au in gura doar coruptia din Romania,coruptii Romaniei,cand de fapt,apusul si-a aratat poalele aruncate spre est doar pentru destabilizare,haos si ura masiv! De anul trecut tot spun sa nu mai deschideti buzunarele spre apus,sa ramana deschise doar in romanica, pentru romanica si numai cu cetatenii ei traitori in tara! Dupa atata mizerie,nu ati invatat lectia dura de la apusul soarelui?! Se preda live cu profesori specialisti si doar expun si pun in practica doar avantajele lor cat mai urgent posibil!

Leave a Reply