Vicepreședinta ALDE Grațiela Gavrilescu este de părere că România are nevoie de o guvernare legitimă, nu de prelungirea situației de criză sau de alegeri anticipate.

‘România are nevoie de o guvernare legitimă, nu de prelungirea situației de criză și de irosirea banilor și timpului românilor pe alegeri anticipate, întru pohta ce o pohtesc Ludovic Orban și ai lui. Ludovic Orban este, astăzi, dovada vie că succesul îmbată. Vorbitor și mai puțin făptuitor de profesie, noul șef al PNL, atacându-l pe Călin Popescu — Tăriceanu, își începe mandatul prin a mușca mâna care l-a crescut și l-a hrănit”, afirmă Gavrilescu într-un comunicat remis vineri seara si citat de Agerpres.

Ea susține că mesajele pe care le transmite Orban nu îi aparțin acestuia, ci “sistemului”.

“Alegeri anticipate în România sau o nouă majoritate, care să înfrângă votul românilor din decembrie sunt doar câteva dintre temele de interes ale sistemului, cel care a suferit o înfrângere anul trecut la alegerile parlamentare! Sunt mesaje care nu au nici cea mai mică legătură cu democrația sau liberalismul, dar se lipesc precum marca pe scrisoare pe apucăturile pedelisto-populare, adoptate, cu entuziasm, de actualul PNL și, probabil, și pe niște dosare, ținute prin sertarele ‘justițiarilor de carton'”, declară vicepreședinta ALDE.

În opinia sa, președintele PNL “a scăpat, astfel, frâiele rațiunii”, invitându-i pe liberalii din ALDE în partidul lui, “devenit de operetă”. “Nu, mulțumim! Avem cu totul și cu totul alte priorități!”, susține Grațiela Gavrilescu.


“E puțin probabil ca Tăriceanu să se dezlipească de Dragnea. Văd că în ultima vreme este lipit ca marca de scrisoare de Dragnea, așa cum era lipit și când era Ponta la putere în PSD. Îi sugerez domnului Tăriceanu să se înscrie direct în PSD și să-i lase pe liberali să vină la PNL”, a afirmat Orban, într-o conferință de presă susținută la Iași.

21 COMMENTS

 1. Nu-i spuneti la duduie sa taca ca proviaca greata! Ei au sustinut tampenia teleormaneanului puscarias. Alde a mers pana la capat si s-au luptat sa isi darame propriul guvern! Rusine duduie ca ai gura mare pana la finalizare!

 2. ,,noul șef al PNL, atacându-l pe Călin Popescu — Tăriceanu, își începe mandatul prin a mușca mâna care l-a crescut și l-a hrănit”, afirmă Gavrilescu ” mina aceea poate a crescut-o pe madam Gavrilescu deoarece L.Orban este membru PNL din acelasi timp cu Tariceanu singura diferenta fiind apropierea lui Tariceanu de stanga politica ,adica adevaratii social-ilibarali cum se autodenumesc cei din ALDE

 3. Orban sta la baza cultului personalității inițiat in campania prezidențială din 2014 din nevoia promovarii candidatului Johannis, un personaj cu totul necunoscut electoratului national si total lipsit de calități personale care sa-l împingă in mod natural in luminile rampei. Celebra întrebare retorica: “Cine e generalul ?”(care va duce trupele peneliște la victorie), o capodopera propagandistică, a devenit fraza-cheie a discursului idolatru fata de presedintele actual si, probabil, cheia succesului lui Orban la alegerile recente din PNL, Johannis obișnuindu-se intre timp cu mitul generalului victorios creat de reprezentantul “vechiului” PNL si voind sa-l readucă in mintea electoratului de “dreapta” prin sustinerea adulatorului. In acest sens, personajul Orban nu corespunde nici rolului de sef liberal pe care pretinde sa-l joace-nici un liberal autentic nu va practica adulatia fata de sef–nici aceluia de “secund”al președintelui actual pe care-l ridiculizează permanent cu adulatia lui gălăgioasă. Lipsa totală de caracter a idolului Johannis, demonstrata fastuos in cazul impunerii guvernului Ciolos pe fond de “holocaust”(sensul primar al cuvântului: sacrificarea prin foc) si întărită de episodul “revoluționar” din Ianuarie-Februarie 2017(apariția in geaca roșie, călăuzitoare a mulțimii însetata de sângele “hoților”) precum si inhaitarea, pe față, a aceluiași “general”, cu SEcuritatea lui Maior-Hellvig plus brațul ei judiciar, DNA-ul lui Koveși, nu oferă nici o garanție ca rolul principal va fi livrat cu rigoarea necesară si va justifica rolul lui Orban, oricare ar fi acesta. Secretul procesului inventat al lui Orban, achitarea nedefinitiva, oricând posibil de “răsturnat”, toate sunt episoade ale operetei politice creată in jurul “generalului” Johannis, in caz ca “secundul” nu va reuși sa revitalizeze cultul personalității început in 2014, sfârșitul lui fiind deja prevazut, cu recuzita normală/cătușe, sau fara recuzită, intr-un exil confortabil de genul celui oferit lui Antonescu. Tariceanu avea dreptate cu “formularea nefericită” lansată pe post la A3: oricum l-am privi, Orban va fi facut “blat” cu Sistemul prin aceea ca s-a înhămat la rolul de propagandist deșănțat al președintelui actual; si, iarăși, cultul personalității neavând nimic de-a face cu democrația, Gratiela Gavrilescu are si d-sa dreptate–mesajele lui Orban miros a populism si nu vor influența prestația ALDE in imbroglio-ul politic prezent. Ceva trădători va disloca, desigur, din rândurile partidului, dar ei vor rămâne exact asta; trădători ai doctrinei liberale, recte, slugi ale Sistemului. Care Sistem promoveaza doar prosti confirmați in scopul de a-i manevra.

 4. Dansa care a ajuns vicepremier intr-un guvern PSD bazandu-se pe 5-6% din voturi iar seful dansei Tariceanu a ajuns Presedinte la Senat evident pe aceleasi voturi si se considera legitimi ? Pana la urma tot mica combinatie pe genunchi functioneaza,tot prioritatile ciuntirii justitiei in favoarea infractorilor sta la baza acestor functii…iar doamna parca era la Mediu,cum e cu legea asta noua care aproape ca te recompenseaza daca pui padurile la pamant ? Evident cand nu vrei sa arati cu degetul spre tine cand e sa cauti vinovati automat acela e Sistemul….Se poarta pe la diverse televiziuni…Nu suntem noi de vina,e Sistemul de parca asta vine de undeva dintr-o constelatie vecina sa o supere pe doamna Leocadia Gratiela….”Mana care l-a hranit ?!!!!? Ghiah…Asta-i discurs parca tinut la cantina organizatiei de baza a PCR cu si despre dusmanul poporului…

 5. Mi se pare o indecenta sa asociem liberalismul cu individul Calin Popescu Tariceanu.Un stangist(comunist) cu cravata toata viata lui.Angajari masive la stat fara nici un fel de analiza pe competente si productivitate,apoi intri la guvernare si nu incepi cu reforme de dreapta privind sectoare bugetare,nu faci un plan de investitii,ci vii cu salarii fara sustenabilitate.Asta-i dreapta acestui individ,inseamna ca eu sunt marxisto-leninist.)))))

 6. De ce va mira? Uitati ce spune colegul ei Teodor Melescanu “Libertatea presei în România este un mare avantaj, DAR şi o mare vulnerabilitate” parca imi suna cunoscuta fraza, mai stiu pe cineva care considera presa o vulnerabilitate la siguranta nationala.

 7. Alegindu-l pe papagalul chitarist in fruntea lor, asa-zisii liberali din asa-zisul PNL au facut PSD-ului un mare serviciu. Trebuie, insa, sa recunosc ca nici n-au avut de unde alege. Ca si Bucsoi tot acolo i-ar fi dus pe “liberali”. Ca si Curcan sau Alinuta 🙂
  Pare ca cineva, o mina nevazuta, a avut grija ca liberalii adevarati, de valoare (citi or mai fi ramas) sa nu aiba acces in prima linie a partidului.

 8. Ce votul românilor să-l înfrânfă cucoano ? Cine a votat ca Dragnea să-și demită guvernul în 5 luni pentru că e senil și paranoic ? Facă-se anticipate ! Nu votează nici Dracu !

 9. Ministrul sanatatii a demisionat.A doua zi, ca sa l compromita pe Grindeanu si cu dispret fata de votanti ,a ” inghetat ” pretul medicamentelor scumpe.
  Acum se vrea din nou ministru PSD ALDE.

 10. Ultimele previziuni pentru viitorul guvern al României
  1.Dacă Dragnea insistă să dea el premierul :
  – Servile Schaidet sau cum o cheamă pe aia a cărui soț are legătură cu ISIS . Este în caracterul infect a lui Dragnea să facă din nou această propunere ca să forțeze alegeri anticipate . Pe cât de neamț o nazist o fi Iohannis ,niciodată n-are pune-o pe Schaidet ca primul ministru
  Orice altă propunere din gura lui Dragnea ar trebui Klaus Iohannis să respingă că nu ni se dă nici o garanție că peste câteva luni Dragnea nu se va sătura și de viitorul guvern propus tot de el
  2.Dacă Iohannis are deja premierul
  – Viorel Ponta Victor ( e încă membru PSD )
  – Sorin Grindeanu
  Ca mediator , ăsta ar fi și răspunsul meu ! 2 copii Dragnea și Grindeanu s-au bătut pentru ultimul loc într-o excursie în România . Dragnea l-a bătut pe Grindeanu , cu toate că locul i s-a promis lui Grindeanu.Așa că tăticul Iohannis , ca să nu se supere nici unul , decide ca Grindeanu și Dragnea să împartă același scaun și să-și rezolve porcăriile astfel încât , excursia să se desfășoare cu toți membrii

  • Zi sa mor tu ca shaideh are legaturi cu isis ce prost esti cum de nu uiți sa respiri?
   Prostule ,securistii din presa il acuzau pe akram shaideh ca a lucrat pt guvernul siria pt guvernul laic laic!!!!!!ai inteles era acuzat ca ar avea nu stiu ce legaturi cu puterea de la Damasc putere care lupta cu isis cu terorismul finantat de Sua prin organizatii precum FSa Sau al nusra sa toate gruparile alea de asa-zisa opizitie un fapt teroristi fundamentalisti..
   Guvernul de la Damasc e laic,sunt mulți creștini,sau decizi in guvern si armata..dar ati prea prof sa sti asta sa sti ce reformă a adus Hafez al Assad-leul din damasc.

 11. Normal ca trebuia sa se gaseasca si in ALDE o mahalagioaica !

  Anticipatele nu au loc in democratie ? Alegerile nu fac parte din liberalism ? Intoarcerea din nou la votul popurului dupa ce ti-ai dat de gard propriul guvern nu face parte din democratie ?

  Ar trebui Romania sa continue asa inca 3 ani cu 2 partide mincinoase la putere doar ca nu-i plac Gratielei alegerile anticipate ?

  Singurul motiv pentru care nu vor fi anticipate e pt ca in Romania foarte foarte greu daca nu aproape imposibil de declansat, nu pt ca nu ar fi necesare !

 12. origanul face si el ce stie, ce a invatzat de la kgpisti, baga batzul prin gard, poate poate s-o rupe aliantza astora…
  Cica liberal. Vomitiv.

 13. Propunere de Premier

  KOVESI !!!!

  Pentru asta cu siguranta sistemul si IOHANNIS nu ar avea obiectiuni !!!!

  S-o vedem cum tine cont de deciziile constitutiei si cum poate reuseste sa construiasca autostrazi de calitate ca altfel ii da pe mana DNA pe toti incompetentii.

  Am glumit.

  La modul serios cred ca ar trebui sa fie:

  Ioan Mircea Pașcu

  Emilian Pavel

  Ana Birchall

 14. Dar în România celor 27 ani…practica are legătură cu democraţia!? Seamănă mai mult cu un stat mafiot! Degeaba se plâng politicieni de ameninţările mafiei…nu ei s-au pupat pe botic(contracte şi mânării) cu cei cărora le spun mafie/mafioţi? Au creat o competiţie ”care pe care, care are/fură mai mult” şi acum se combat unii pe alţii prin orice metode! Vezi şi numirile pentru premier, puneţi re un adevărat competent şi nu unul/una care aşteaptă să execute ordinele! Dacă aici se comportă aşa, când e vorba de străinătatea impunătoare…ce face!? Cade în genunchi?! Pune bre un OM CU DEMNITATE SĂ REACŢIONEZE ÎN FAŢA IMPUNERILOR DIN ORICARE PARTE! Redaţi bre demnitatea cetăţeanului şi onoarea acestei ţări unde ocupaţi un scaun plătit regeşte cu de toate! Efectiv, la momentul de faţă, niciunul dintre actualii politicieni sau tehnocraţi, nu are stofă şi demnitatea onorabilă să ocupe scaunul de premier! Să fie clar!

Leave a Reply