Comunicat al Administratiei Prezidentiale :

09 noiembrie 2016

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a adresat o scrisoare de felicitare Președintelui ales al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump.

Cu acest prilej, șeful statului român a evidențiat relaţia solidă dintre România și Statele Unite ale Americii, prin Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, element cheie în dezvoltarea profilului strategic al țării noastre, în calitate de membru NATO și UE.

Totodată, Președintele Klaus Iohannis a subliniat angajamentul ferm al României de a aprofunda cooperarea bilaterală în domeniul securității și de a continua să acționeze, în calitate de aliat și partener strategic de încredere al SUA, conştient de toate implicaţiile care decurg din această postură.

Președintele României a mai transmis, în mesajul său, şi că dimensiunea de securitate a Parteneriatului Strategic cu SUA, caracterizată de o cooperare continuă și aprofundată, a înregistrat numeroase succese și a permis României să acționeze astăzi ca furnizor de securitate în regiune, în Europa şi nu numai. România este pe deplin conștientă de responsabilitățile care provin din calitatea de aliat și partener strategic al SUA. Mesajul Preşedintelui Iohannis mai arată că România înțelege pe deplin să contribuie la eforturile comune menite să promoveze stabilitatea și securitatea în regiune și la nivel global şi subliniază că‎ România este pregătită și capabilă să aprofundeze cooperarea bilaterală în domeniul securității.

Președintele Klaus Iohannis a accentuat și importanța dezvoltării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic cu SUA, care oferă numeroase oportunități de a aduce mai multă prosperitate, în beneficiul ambelor națiuni.

Șeful statului a exprimat întreaga disponibilitate de a conlucra cu noul președinte american în promovarea obiectivelor comune și a unei relații transatlantice puternice și dinamice, arătând că SUA poate conta pe sprijinul ferm al României în promovarea democrației, drepturilor omului și statului de drept.

7 COMMENTS

 1. 🙂 🙂 când vor fi face-tu-face şi vorbeşte robotul în silabe, ne vom distra puternic cu ”scuipătorul” ungător de încheieturi ale robotului turist de wekeend român, silabisitor în citit şi vorbit fie şi 🙂 🙂 sub umbrela apărătoare de stuchituri şi bale!
  🙂 🙂 când va începe să turuie trump îl trezeşte din morţi pe robotul românesc!
  🙂 🙂 oare cum se vor înţelege?

 2. Protocolar dar nu a uitat chiar a accentuat necesitatea continuarii relatiilor de conlucrare in domeniul strategic de securitatate in traducere “hai ca ti-ai terminat campania acum coboara in realitate si vezi sa nu dai cu piciorul la tot ceea ce s-a facut pana acum”

 3. exact: Iohannis a vb despre “element cheie în dezvoltarea profilului strategic al țării NOASTRE, în calitate de membru NATO și UE” adica fix unde-l doare la basca pe Trump

  • ce mi se pare mie ca nu se intelege f clar este ca nu un presedinte s-a schimbat azi in SUA, ci un SISTEM!! sa-i spui lui Trump chestii bune pt fostul sistem e frectie la piciorul de lemn, mai Klause mai.
   Trump nu a candidat si nu a primit un vot anti Hillary, a primit un vot anti SISTEMUL pe care il reprezinta Hillary: investitii din lumea araba care subjuga SUA, terorism adus la grad de aditiv economic pt State etc. Asta s-a intamplat. nu a invins Trump: a pierdut SISTEMUL de pana acum. Asa ca orice previziune legata in termenii gandirii vechiului sistem mi se pare pierdere de timp

 4. comica exprimarea: “….arătând că SUA poate conta pe sprijinul ferm al României în promovarea democrației, drepturilor omului și statului de drept.”
  adica ne oferim sa-i ajutam, cu experienta noastra, sa faca unele progrese… in unele domenii…

  ba, vedeti ca cu asta nu merge dupa cum stiati voi: cu spagi la lobisti, cu ‘consultanti’, cu plocoane gen Bechtel, cu cite o achizitie ‘strategica’, cu donatii la fundatie… nasol, cu asta trebuie sa fiti oameni seriosi, cinstiti, valorosi, principiali, puternici… buni negociatori…. adica exact ceea ce nu sunteti. Voi, campionii anticoruptiei in vorbe, ati dat cel mai anticorupt in fapte – nasol momentu

Leave a Reply