Kelemen Hunor a prezentat, miercuri, pe pagina sa de Facebook o hartă a judeţelor după raportul între banii primiţi de la Stat şi banii încasaţi prin taxe şi impozite, realizată de ziarul ”Gândul”.

Mihai Gâdea a demonstrat la ”Sinteza zilei” că cifrele prezentate de Kelemen Hunor sunt incorecte.

”Clujul, din 100% cât dă la buget, primeşte înapoi 44%, zice Kelemen Hunor. Bihorul primeşte înapoi 65%. Şi putem să luam aşa fiecare judeţ.  Vedeţi că există judeţe precum Caraş-Severin, Gorj şi Mehedinţi care primesc un procentaj semnificativ peste ceea ce dau la buget.  Sigur că e interesant şi dacă ne uităm la Bucureşti. Capitala primeşte înapoi faţă de taxele pe care le primeşte 11, 2%. Deci, dacă Bucureştiul ar veni în momentul de faţă să spună noi de federalizăm, ne declarăm autonomia, Bucureştiul ar beneficia cel mai mult de taxele pe care le platesc bucureştenii”, a explicat Mihai Gâdea.

Realizatorul ”Sinteza zilei” a arătat în continuare de ce cifrele prezentate ”Gândul” şi preluate de Kelemen Hunor sunt incorecte.

”Calculul de la ”Gândul”, cu toată dragostea, este o bătaie de joc, ca să nu spun că cineva a plătit acest articol”, a subliniat Mihai Gâdea.

https://www.antena3.ro/actualitate/sinteza-zilei-cifrele-pe-care-udmr-le-vrea-ascunse-cat-dau-si-cat-primesc-de-la-stat-judetele-382957.html

 

11 COMMENTS

 1. Cum ar putea Klaus Iohannis să-l propună premier din nou pe Cioloș , fără să-l propună din nou pe Cioloș :
  Desemnând-o premier pe Alina Gorghiu . Explicația e foarte simplă : Din păcate , cu toate noile partide , locurile 1 și 2 vor fi luate tot de PNL+PSD.Eu ca vtant spun că au scăpat de Blaga prea târziu și s-au simțit forțați de situație , dar din punct de vedere al partidului , ca structură automat e un câștig de capital electoral care va ajuta PNL-ul să nu piardă cu un scor rușinos pentru că e o schimbare benefică majoră într-un timp relativ foarte scurt.Alina Gorghiu are o imagine relativ bună ! Este mamă , e o femeie politică puternică.În ciuda constituției fizice a dânsei , a arătat ceva mușchi gestionând bine situația cu Blaga iar PNL-ul cel puțin pare că s-ar vindeca de influența PDL , repet , tot ca structură a partidului așa se vede
  Cu toate că Dacian Cioloș a spus că nu e interesat să intre în politică , Alina Gorghiu îi va face toate poftele lui Cioloș , în funcția de premier.Prin pofte mă refer la proiectele pe care le crede de cuvință Cioloș
  PSD-ulși alții sunt isterizați de revenirea lui Cioloș ca premier impus de Iohannis.Ei bine , se pare că pro motorii politicii românești habar n-au ce alegeri urmează : Alegerile Parlamentare , exact cum a spus Iohannis.Sunt Alegeri Parlamentare nu alegeri pentru premierul României
  Deși s-ar putea să nu fie totală , PSD-ul ar putea avea totuși niște locuri confortabile în Parlament cât să facă diferența.Plus că au și un avânt , primarul capitalei e de la PSD iar având în vedere porcăriile USL-ului făcute direct la adresa votului anti Băsescu , alegerile lcale au fost un miracol pentru care au muncit
  Și dacă mai pui la socoteală noile partide care și ele vor avea loc bun în parlament , se pot face alianțe atât de partea PSD-ului cât șia PNL-ului.Aceste alegeri vor culmina după părerea mea într-o oarecare egalitate în parlament , cu tot cu alianțele partidelor noi , între PSD și PNL . Diferența va fi relativ mică ca imagine de ansamblu.Deci nici o grijă , Mișcarea Colectiv nu a fost suficientă să oprească corupții să revină în Parlament sau să vină alții noi

 2. Psd-ul vrea tara intreaga sa aiba de unde fura mai mult. Multe din companiile din bucuresti se vor muta in ardeal daca ardealul isi va declara independenta sau autonomia.

  • Doamne ferește ! Ok , să zicem că vrea PSD să aibă de unde fură.Vestea bnă aici e că nu lasă populația în sărăcie.Săracii votează PSD ca să fie mai puțin săraci , să primească și ei salarii și pensii mărite

  • Pai unde sa se mute, mai ratacitule,la Clujul ala care este mai mic decat cartierul Ferentari din Bucuresti? Si de ce s-ar muta cand nici nu mai au cu cine sa munceasca firmele deja aflate pe acolo, pentru ca deja toti oamenii aptzi de munca au fugit afara.Poate sa aduca niste mii de arabeti peste aia care au mai ramas.

 3. Bucurestiul si imediat Constanta sunt furnizoare la bugetele celorlalti…Separati-va de noi si veti deveni voi furnizoare in loc de beneficiare.Asta a fost mereu propaganda UDMR dinainte de alegeri ! Minge ridicata unora ca PRU,PRM,PSD…Dupa alegeri se duc toti cu caciula in mana la castigator si spun “hai domne ca era campanie,voi nu stiti de gluma ? ” Asa ca aceste subiecte nici nu merita abordate pana dupa alegeri sau daca suntem intrasigenti acum sa fim si dupa aia sa protestam in strada in caz ca UDMR va intra la guvernare ceea ce se va si intampla.

 4. Cred ca exista riscul sa cadem in capcana celor de la UDMR. Reactii de genul: ce-ar fi ca Bucurestiul sa se supere intr-o buna zi afirmandu-si autonomia este exact genul de reactie pe care “prietenii nostri dragi” spera sa-l obtina de la noi.
  Ca trebuie clarificat cu cifre in opozitie cu toti cei care bat campii asta fara doar si poate. Spre exemplu numai sectorul 1 al Bucurestiului aduce la buget mai multi bani decat tot judetul Cluj si de 2 ori mai mult decat judetul Bihor. Oarecum paradoxal, zona de N-E (da stiu, ce include mult hulitele judete Vaslui si Botosani) contribuie la buget cu mai multi bani decat zona de Vest (Timisoara, Arad, Caras Severin, Hunedoara). Aproximativ 9mld pentru zona N-E fata de 8mld fata de zona de Vest. Bucuresti-Ilfov contribuie cam cu 34mild, asta asa ca sa punem punct capac.
  In ciuda multitudinii de firme medii si mari (covarsitor straine) acele firme nu platesc impozite intrucat isi externalizeaza profitul. Eu inteleg reactia omului de pe strada care se uita in jur, vede o multime de firme care “duduie” si in mod natural se intreaba de ce la noi nu curge laptele si mierea pe strazi. Si atunci vine corporatistul, iredentistul, si in general toti cei ce ne ibesc mult si arata cu degetul spre orice altceva decat cauza reala. Eu le-as sugera celor de buna credinta din Timisoara, Cluj, Oradea, etc. sa aloce 10 minute din viata lor si sa verifice la ANAF cam cati bani varsa firmele pentru care ei lucreaza la buget. Sunt sigur ca foarte multi dintre ei vor avea o foarte mare surpriza, asta in cazul in care se asteapta la o cifra sensibil mai mare de 0 (zero).
  Atunci cand privim cifrele de ansamblu cu onestitate ne dam seama cat de perverse sunt discutiile de gen noi muncim ca sa-i tinem pe altii. Din pacate nici politicienii si nici baietii cu ochi albastri (dealtfel experti in PR) nu fac nimic sa explice populatiei in mod inteligent cum stau lucrurile. Dar este greu sa mai faci altceva cand 99% din timp ti-l ocupi spre exemplu pentru a crea imagini cu zane neprihanite. A propos, se mai aude ceva cu plagiatul “D-nei Codruta”? Daca e liniste si ati reusit sa ingropati subiectul cu success, ce spuneti, aveti acum timp sa va ocupati si de tara asta?

 5. “Doi ardeleni secesioniști, prietenii lui Nicușor Dan, pozează în ecologiști:Willy Schuster și Erwin Albu, primul sas pe jumătate, jumătate fiind ungur, celălat sas închipuit, sunt promotori ai separării Transilvaniei de România. Amândoi s-au făcut cunoscuți prin partciparea lor la mitinguri de tipul „Uniți salvăm…”, promovate de oengeurile soroșiste sau la dezbateri organizate de așa-zisa „Românie curată” a „preacuratei” Alina Mungiu Pippidi. Amândoura le era indiferent de gazele de șist din Pungeștiul aflat în Moldova, din moment ce militează pentru separarea Transilvaniei, în care trăiesc, de restul României. Au participat la acele acțiuni de protest fiindcă doreau să devină cunoscuți la nivel național ca lideri de opinie, motiv pentru care și provocau jandarmii prin acte violente, ca să fie reținuți și automat mediatizați de televiziuni. Cei doi sunt foarte apropiați de Nicușor Dan, nu de azi sau de ieri, ci de mulți ani.

  Doi astfel de „saşi vopsiţi” sunt Vilhelm Schuster, cunoscut ca Willy Schuster şi Erwin Albu. Primul este un descendent al unei familii mixte maghiaro-săseşti, iar al doilea, purtătorul numelui „neaoş” german Albu, are o bunică săsoaică! S-au prins cei doi că românii au un complex de inferioritate în faţa nemţilor şi că parte din ei sunt mari admiratori ai germanilor, aşa că s-au gândit să speculeze această germanofilie total deplasată, după modelul de succes Klaus Iohannis.

  A se observa că nu este vorba despre vreun demers unguresc care ar intenţiona anexarea (fie ea şi parţială) a Transilvaniei, ci de o serie de acţiuni care urmăresc (într-o primă etapă) fixarea în conştiinţa colectivă a conceptului identitar de „ardelean” . Desigur, următorii paşi se pot uşor deduce: regionalizare – federalizare – referendum – secesiune. Saşii şi ungurii revendică proprietăţi imobiliare şi funciare, unele pe care nu le-au mai putut deţine legal, datorită exproprierii pentru crime de război sau colaboraţionism cu ocupantul (legi din 1944, nu „comuniste”!). Şi totuşi, li se „înapoiază” tot ceea ce revendică, chiar şi clădiri construite pe vremea comuniştilor, de către autorităţi corupte şi trădătoare.

  Willy Schuster s-a întors din Germania la Moşna, judeţul Sibiu, după doar trei ani petrecuţi în ţara în care plecase „definitiv”. Trei ani sunt suficienţi pentru instructajul unui agent de influenţă. Prin participarea la protestele împotriva exploatării gazelor de şist şi a proiectului Gold Corporation de la Roşia Montană, Willy Schuster nu a urmărit altceva decât notorietate în intenţia de a se impune ca lider şi viitor manipulator al românilor săraci cu duhul.

  Sloganul lui Schuster, „Ne luăm ţara înapoi!”, se referă la Transilvania, nu la România încăpută pe mâna ticăloşilor care ne guvernează de 24 de ani, cum au înţeles greşit românii din alte zone ale ţării! Mesajul chiar aşa apare pe paginile revizioniştilor, trilingv: „Ne luăm țara înapoi !!! Visszavesszük az országot !!!Wir holen uns unser Land zurück !!!” Acest slogan al lui Willy Schuster apare şi pe pagina de Facebook a lui Sabin Gherman, dar şi pe alte pagini revizioniste, cum ar fi „Regiunea Autonomă Transilvania” (https://www.facebook.com/pages/Regiunea-Autonoma-Transilvania/459020214196262 ), „Liga Transilvania Democrată” sau „Autonomy for Transylvania” (AFT). Cei de la „Autonomy for Transylvania” sunt secesioniştii care l-au premiat pe Schuster ca „ardeleanul anului 2013”, alături de Böjte Csaba (preot franciscan), Sabin Gherman (jurnalist) şi Tőkés László (europarlamentar).

  Erwin Vlad Albu (în cartea de identitate), din Codlea, dorea să candideze şi el ca „independent” la europarlamentarele din anul 2014, la fel ca Sabin Gherman, fiind susţinut de prietenul lor comun, Vilhelm (Willy) Schuster. Cei doi ar fi fost la fel de „independenţi” ca şi mentorul lor, Tőkés László! Cei doi foşti candidaţi pentru parlamentul Europei, Sabin Gherman şi Erwin Albu, aveau ca program independenţa Transilvaniei – sanchi, doar financiară! – fiind convinşi că visul lor de secesiune , sub penibilul camuflaj al „independenţei financiare”, le va aduce voturi şi sinecura de aproximativ 100.000 de euro pe an ca să lupte împotriva ţării pe care teoretic o reprezintă. Păi, la ce mai era nevoie de ei, dacă deja îl aveau deja ca europarlamentar pe colegul lor de ideologie, răspopitul Tőkés László? Nu-i el colegul de podium alături de Sabin Gherman şi de Willy Schuster (propagandistul lui Erwin Albu) în clasamentul întocmit de iredentiştii de la „Autonomy for Transylvania”? Erwin Albu nu face altceva, la fel ca şi Schuster, decât să promoveze politica Germaniei de dezmembrarea a României! După „modelul Willy Schuster”, Erwin Albu s-a dat în spectacol la Pungeşti, în Moldova, provocând jandarmii special ca să fie reţinut, ştiind că nu riscă nimic, cel mult o amendă, ca să acumuleze capital electoral. Referitor la apartenenţa sa la FDGR: „Sunt membru al Forumului, deşi în acest moment am o relaţie «incertă» şi un statut la fel de «incert» în legătură cu organizaţia locală Codlea, de unde am demisionat din funcţia de preşedinte şi din cea de consilier în 2011.”Albu Erwin Vlad, personajul care pozează în „sas cinstit”, a fost cercetat în trei dosare penale privind infracţiuni economice (evaziune fiscală, falsuri în acte) şi a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru emiterea de cecuri fără acoperire!

  Apropos, pe taică-său îl chemă Ervin în acte, o dovadă în plus că aceşti pesudo-saşi nici măcar nu ştiu cum se ortografiază corect în limba germană prenumele sau numele lor, adică, reamintim: Vilhelm, Ervin, Iohannis, aşa apar aceste persoane în actele personale!” ( M.A.Marinescu)

  • da Julien Ciolos cum suna? ca Filarmonica din Baicoi. William Branza saracu se rasuceste in mertzan de ciuda

 6. Sabin Gherman face propagandă antiromânească şi secesionistă la posturile de televiziune „Look TV” şi „Look Plus”, ambele patronate de „puiul de dac” Arpad Paszkany, singurul cetăţean ale cărui scrisori adresate Cotroceniului erau citite, personal, de Traian Băsescu pe vremea când era președinte.

Leave a Reply