Partidele politice s-au aliniat la start pentru o nouă competiție electorală, iar în această perioadă au decis să nu mai facă cercetări sociologice care să le arate poza de moment, ci doar cercetări calitative, pentru a vedea care este potențialul maxim de atins în această campanie electorală.

STIRIPESURSE.RO a intrat în posesia analizei unui mare partid, care ne arată care ar fi potențialul maxim al fiecărui partid în această campanie. Conform acestei analize, PSD are potențialul maxim cuprins între 43-46%, dar totul depinde de prezența la vot. Cu cât este mai mică prezența, cu atât scorul PSD va fi mai mare.

La PNL, potențialul maxim merge până în 33-35%, conform surselor noastre. Situația liberalilor este tocmai invers, adică cu cât este mai mare prezența, cu atât le va crește scorul electoral.

Necunoscuta și potențiala surpriză este USR-ul lui Nicușor Dan. În studiile partidelor, aceștia au cele mai variate scoruri, pentru că nu sunt un partid care să aibă o rețea vastă în țară, iar scorul este extrem de diferit de la județ la județ. La USR este posibil atât un scor sub pragul electoral, cât și un scor de peste 10%. Acesta este partidul care dă peste cap toate analizele. Dacă prezența la vot va fi mare, scorul USR va crește exponențial. În cazul unei prezențe scăzute, USR va avea de suferit cel mai mult.

În ceea ce privește ALDE, potențialul maxim al partidului este între 6-8%, în funcție de cum se vor mobiliza în această campanie electorală. Există riscul real ca ALDE să nu facă pragul electoral, dacă nu vor maximiza puterea de vot. În cazul unei prezențe scăzute, ALDE va avea de câștigat, pentru că are un electorat cât de cât așezat.

La PMP situația este asemănătoare cu ALDE. Pontențialul este de 6-8%, dar aici multe depind de Traian Băsescu. Fostul președinte are electoratul său fidel și dacă reușește să-i mobilizeze la vot, atunci scorul PMP va merge spre potențialul maxim. Din nou, o prezență scăzută la vot avantajează PMP, pentru că ei se bazează pe un electorat captiv.

5 COMMENTS

 1. Cu tot respectul pentru jurnalistii de buna credinta nu pot sa remarc faptul ca nimeni nu a remarcat ceea ce se intampla de fapt in aceasta “batalie electorala” …Astea nu-s alegeri libere pe criterii de competenta,valoare profesionala sau morala sunt our si simplu nominalizari venite de la CPEX-ul fiecarui partid.L-ai pus pe unul cap de lista practic l-ai pus direct din pix parlamentar “ales de popor” ! Asta daca esti un PMP ori un ALDE…Daca esti PSD ai nominalizat din pix in fiecare judet cate 3-5 “alesi” nu conteaza ca-s penali deci le dai imunitate ca-s baroni locali sau de-ai casei,astea chiar nu conteaza pentru ca,nu-i asa, “i-a ales poporul” !!! Iar daca vine procurorul DNA sau de orice alt fel sa-l bage pe alesul neamului (eu am sa-i spun tot nominalizat) in ancheta e rau de tot,in acest fel “se schimba rezultatul alegerilor” adica “mai rau ca-n anii 50” ! Daaa,in anii 50 cei care abuzau de functiile primite de la partidul comunist nu ca nu erau inchisi ci erau de-a dreptul aparati de legea comunista,protejati de ea…Ei puteau sa faca absolut orice abuz contra unui cetatean de rand,puteau fi deasupra Legii ca doar erau reprezentantii prostimii,erau niste zei…
  Bine spus domnilor Ponta+Ghita+Tariceanu (la pachet) si Basescu,pentru infractorii de azi proveniti din politica e mult mai rau ca-n anii 50 dar(zic eu) poate mult mai bine pentru noi ceilalti.Cu o conditie,Justitia sa fie lasata sa-si faca treaba.Daca se poate si nu va deranjam prea mult cu pretentiile noastre domnilor NOMINALIZATI pe criterii de gasca politica asazisi “alesi ai poporului”.

  • Da prietene, noi votam impotriva psd pentru a avea oameni care trag pentru alte tari la conducerea tarii noastre, nu sunt de acord nici cu psd. Dar ar trebui ca un partid cu atata istorie si pentru care au fost subjugati oameni, inchisi in carcere, batuti, arsi ca IISUS sa vina cu oameni competenti si nationalisti. Ca asta reprezinta PARDTIDUL NATIONAL LIBERAL, nu anularea datoriilor la nemti si frau la unguri in transilvania. Toti sunt niste javre, dar macar sa ma latre nu sa ma muste cand intorc spatele.

  • Pai cine ascunde si ocoleste infractiunile iohanistilor tai? Daca justitia ar fi lasata sa-si faca treaba, ai ramane fara multi tovarasi dragi tie si nu ai mai avea pe cine sa votezi.

 2. Vedem toţi că nu este nicio diferenţă între ei politicienii şi tehno, sloganuri aproape identice care demască ”toţi suntem la fel şi întro oală”, în liste, sunt laolaltă din toate partidele pe cel puţin una din liste, la vedere se ceartă de mama focului să fie crezuţi de alegători dar sunt pe aceeaşi mână pe ascuns! Ei nu-şi închipuie câtă ură şi violenţă împrăştie peste tot şi vor primi tot ură şi violenţă! Nuciun partid politic nu are personalitate sau identitate diferenţiată, au doar slogane goale de conţinut inclusiv ”100 de idei reformatoare a lui Cioloş”! Hai să fim obiectivi:
  – la 100 morţi se naşte un bebe?
  – la 100 case dărâmate se construieşte un bardac rezistent doar la o adiere de vânt?
  – la 100 de spitale se va construi 1 strict pentru bogaţi?
  – la 100 de venituri uriaşe cu facilităţi 1 singuu muncitor va trăi din punctele sau procentele cu care s-a mărit veniturile escrocilor?
  – la 100 mil.euro furaţi se ascund de ochii lumii afacerile cu bugetul de stat prin furăciuni?
  – se pot distruge 100 din fiecare orice în următorii 4 sau 20-22 ani ?
  Ce caragaţă de miştocăreală privind reforma celor ”100 de…”!
  Ce uşor se distruge imaginea unei instituţii şi cât de uşor se distruge o instituţie!
  Vezi metoda eficientă cu brio folosită de absolut toţi perindaţii în scaune, funcţii şi politică, chiar şi tehno!
  1. Educaţia învăţământul şi cercetarea:
  – Mai toţi au fost şi se dau/laudă cadre didactice,
  – Mai toţi au diplome de orice şi nimic concret utile decât la agonisit facilităţi,
  – Mai toţi au catedre asigurate(locul blocat pentru a nu fi angajată altă persoană) pentru revenire la sfântul aşteaptă.
  – Mai toţi habar nu au să citească sau să vorbească cursiv limba română.
  Şi nu numai !
  2. Sănătatea, cercetarea şi medicina ca medic/doctor, vindecător de boli:
  – Perindaţii îi adună în baza studiilor şi practicii din ultimii ani pentru a-i racola.
  – Perindaţii îi scot la înaintare pe profesioniştii care ştiu despre ce aste vorba cu afacerile privind sănătatea bolnavilor ca negând dezavantajele tratamentelor.
  – Vitezomanii în alertă pentru funcţii şi scaune, promit orice doar ca să-şi asigure manipularea alegătorului, de fapt sunt minciuni toate.
  Doar aşa se poate distruge pas cu pas plus multă minciună orice instituţie! Când ajung în funcţii chiar toţi se confundă cu instituţia în sine de parcă instituţia e vinovată de măgăriile făcute personal ! Vezi destui care cer spălarea imaginii dar şi ultimul mohican, mamutul popă care urlă după imaginea bisericii!

 3. Cine sa iasa sa voteze marionetele lui iohannis de la pnl pmp sau usr,ce sa spere lumea de la gasca asta de incompetenti dovediti si hoti protejati?

Leave a Reply