Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat, luni, pe Dan Adamescu la patru ani si patru luni de inchisoare cu executare, pe judecatorul Mircea Moldovan la 22 de ani de inchisoare, pe Elena Roventa la cinci ani si zece luni, pe Sorin Viziru la cinci ani si pe Ion Stanciu la trei ani si opt luni, potrivit agentiei Mediafax.
Judecatorul Mircea Moldovan, care a sarit gardul ca sa scape de procurorii veniti sa-l ridice de acasa, a fost condamnat la 22 de ani in acelasi dosar.

Adamescu, unul din cei mai apropiati miliardari ai regimului Basescu, avea legatura cu serviciile de spionaj comuniste, la fel ca si alti miliardari legati de Basescu, cel care activa in Belgia intre 1987-1989. Adamescu este, printre altele, patronul ziarului Romania libera, al companiei de asigurari Astra si al magazinului Unirea din Bucuresti.

 

7 COMMENTS

  1. Bai fratilor , tot auzim de arestari si condamnari spectaculoase , dar nu auzim nimic de recuperarea prejudiciilor cauzate de acesti hoti , pai sa-mi fie iertata impertinenta , dar cred ca toti poporenii ar vrea sa ramana milionari in euro in schimbul a 2-3 ani de pripon , iar daca te faci scriitor in bulau iesi si mai repede !!!

  2. sa vedem cine mai finanteaza fituica cu nume ce nu il merita, e o jignire sa ai un ziar antinational ce sustine o clica fanariota de derbedei dar care foloseste numele tarii; sa fie anchetate si celelalte organe media basisto-portocaliote care se finanteaza prin canale numai de ei stiute dar mai putin din piata reala, vorba lui Mircea Badea.

  3. La un moment dat, Laura Codruţa Kovesi spunea că pe primul plan se află recuperarea prejudiciilor.
    Nu, doamna mea, pe primul plan să fie sechestrarea TUTUROR averilor şi, abia după analize economico-financiare profesioniste, să rămână câte ceva şi pentru pârnăiaşi, după eliberare. Eu susţin de ani de zile că o atare analiză ar trebui făcută chiar din 1990, fiindcă de atunci a’nceput dezmăţul, sub oblăduirea “sărac şi cinstitului” Ion Iliescu – KGB/Viaţa noastră unde e?!”. Mafiotul Petre Roman, cel care a deschis calea jafului naţional, prietenul megaescrocului Sârbu Adrian, de ce nu este chemat să dea socoteală?! El nu mai recunoaşte afirmaţia cum că industria românească ar fi fost în 1990 un morman de fiare vechi. Nu, ea a devenit aşa ceva din cauza lui. Chiar nu se găseşte nici o înregistrare cu acea afirmaţie?! Imposibil. Cineva îl apără pe vopsitul rânjitor. Săracu’ Ceauşescu, acuza “agentur’li”, iar când colo, “agentur’li” erau p’aci, prin jur. Nu vedeţi că toţi vechii şi noii securişti s-au îmbogăţit peste măsură?! Nici informatorii nu mai sunt ce-au fost, adică profesionişti. Sunt nişte turnători ordinari, delatori cu ifose de scriitori. Vorba maestrului Tudor Octavian: în curând, Uniunea Scriitorilor va fi plină de puşcăriaşi. Până nu voi vedea o situaţie cu aducerea la Buget a unor sume uriaşe, obţinute din sechestre, anii de puşcărie nu valorează nimic.
    Şi eu aş sta un an, doi, iar la ieşire să ştiu că m’aşteaptă miliarde, vile, maşini etc.. Că e greu, sunt de acord, dar trebuie început odată ş’odată, altfel, toată această agitaţie este de futu-i pomana.

Leave a Reply