ROMATSA a obtinut la un tribunal din Belgia o decizie favorabilă la contestatia depusă împotriva executării silite de către fratii Micula a veniturilor pe care regia le încasează de la EUROCONTROL, urmând ca sechestrul să fie ridicat în cel mai scurt timp.
“În urma sentinţei pronunţate în data de 25 ianuarie 2016, contestaţia executorie depusă de ROMATSA la Tribunalul de Primă Instanţă din Bruxelles împotriva executării silite instituite de fraţii Micula a fost admisă. Instanţele belgiene au dat câştig de cauză ROMATSA la contestaţia depusă de regie împotriva executării silite a banilor datoraţi acesteia, de către EUROCONTROL, în urma procesului fraţilor Micula cu statul român”, se arată într-un comunicat al ROMATSA – Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian preluat de Mediafax.
Hotărârea este executorie şi stipulează ridicarea sechestrului în cel mai scurt timp (cinci zile), precum si sumele care vor fi plătite ca daune morale, de către Viorel Micula, statului român şi ROMATSA.
În septembrie, ROMATSA a fost notificată de către EUROCONTROL cu privire la existenţa unui act de executare silită transmis de către un executor judecătoresc belgian asupra fondurilor cuvenite regiei, în urma prestării de servicii de trafic aerian, cauzată de procesul dintre fraţii Micula şi statul român.
ROMATSA a ajuns în imposibilitatea de a încasa banii de la EUROCONTROL pentru serviciile de navigaţie aeriană furnizate, după ce fraţii Viorel şi Ioan Micula au obţinut într-o instanţă din Belgia, în urma unui litigiu cu statul român, o decizie de poprire pentru fonduri de până la 85 milioane de euro, echivalând cu circa jumătate din încasările regiei pe un an.
Fraţii Ioan şi Viorel Micula, proprietarii European Food, au câştigat în 2013, la Curtea de Arbitraj de la Washington, un proces intentat statului român, în urma sistării programului de facilităţi fiscale. Cei doi oameni de afaceri, care au şi cetăţenie suedeză, au susţinut că statul român nu şi-a respectat angajamentele referitoare la protecţia reciprocă a investiţiilor cuprinse în acordul bilateral dintre Suedia şi România, semnat în 2002.

4 COMMENTS

  1. Doi escroci care nu mai stiu cum sa suga din banii Romaniei, tocmai ei care sunt datori vanduti statului roman. Totusi nu mi-e clar cum a ajuns ROMATSA in toata tarasenia asta.

  2. Nu Romatsa a castigat procesul. Romatsa s-au vaitat ca trebuie sa se imprumute, dar ei erau pregatiti sa piarda. Ministerul finantelor a castigat dosarul. Romatsa e regie autonoma nu societate comerciala, banii pe care au vrut Micula sa ii ia apartin statului nu lui Romatsa.

  3. bre balaure . . . . .de ce vorbesti pe gaura cheiei fara sa stii despre ce este vorba ? ? ? ?
    cum sa fie banii statului , atata vreme cat este institutie ce nu are dreptul sa raporteze profit la sfarsit de an ? ? ? castigurile fiind orientate catre retehnologizare , scolarizare , salarizare si cate alte capitole , astfel incat cand se trage linie sa dea zero profit . de pe urma romatsei statul castiga sumele reprezentate de impozitele ce sunt platite la timp . . . . . . .oare si fratii negula fac asta ? ? ?

  4. Auzi Gogule, Romatsa e regie autonoma. A fost infiintata prin lege. Iar legea de infiintare spune ca administreaza domeniul privat al statului. Deci tot ce detine inclusiv sumele de la Eurocontrol (care sunt date de un organism international catre Romania nu catre o societate comerciala) este domeniul statului. Apararea “banii sunt ai lui Romatsa” facea direct jocul fratilor Micula.
    Mai stai si citeste ceva legi inainte de a vorbi.

Leave a Reply