Patru militari români au fost răniți sâmbătă, 13 aprilie, în jurul orei 10 (ora României), când o coloană de vehicule blindate MRAP (Mine Resistant Ambush Protected – vehicule rezistente la exploziile minelor și protejate împotriva ambuscadelor) operate de militarii Batalionului 300 Protecția Forței “Sfântul Andrei”, aflați în misiune în zona de responsabilitate din Provincia Kandahar, Afganistan, a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat, urmat de un atac cu armament ușor de infanterie executat de insurgenți.

Infanteriștii români au acționat conform procedurilor și au respins atacul insurgent, având sprijin terestru și aerian din partea forțelor americane.

Cei patru militari răniți în urma incidentului au fost evacuați pe cale terestră către spitalul militar al Bazei Aeriene Kandahar, toți fiind conștienți și în stare stabilă.

În urma evaluării medicale, militari au fost internați, doi dintre ei cu fracturi în zona membrelor inferioare, unul cu traumatism cranian închis și cel de al patrulea cu fractură toracală. Starea lor este stabilă.

Detalii cu privire la identitatea militarilor implicați în acest incident vor fi făcute publice, conform procedurilor-standard aplicabile, numai după informarea familiilor acestora.

Conducerea MApN este informată în permanență despre situație și urmărește cu atenție evoluția de sănătate a militarilor.

4 COMMENTS

  1. ”Cariera militara e una plina de riscuri si sacrificii. Sanatate deplina si putere barbatilor nostri ! ”….Explicați acest lucru și lui Cioloș și Olguței ( vizavi de ordonanțele date ,referiotaore la modificarea Legii Pensiilor (ocupaționale,nu speciale) Militare !

  2. Sa le explice PSD parintilor acestor militari cum e cu “patriotismul” care aduce preturi de 10ron pe kilul de cartofi

  3. Sunt mirat ca intr-o tara membra NATO, unde doar militarii au pensii de stat si fara sa contribuie, aceasta in toate tarile NATO, se mai discuta in dreptul militarilor (cei cu grade militare obtinute ca activi). La noi, militarii au contribuit tot timpul, adica li s-a retinut din salariu si mai mult decat trebuia, dar in anumite perioade prin MApN (in alte perioade direct la buget), ca apoi sa se trimita sumele la buget. Ceea ce inseamna, ca unui om caruia Sistemul i-a oprit banii nu i se poate reprosa ca nu a contribuit, cum spun unii. La intrarea in NATO, obligatia Romaniei a fost si este si in continuare sa respecte intrutotul Normele structurale si functionale ale Aliantei, Statutele in vigoare. Daca se pune in discutie desfiintarea pensiilor de stat pentru militari, cei care o fac, ori au probleme cu capul, ori o fac constient in sensul sabotarii Aliantei !

Leave a Reply