Cartea pe care am publicat-o la Editura Meteor Press, intitulata NATO – 70 de ani de aparare si securitate euroatlantica contine cateva premiere inedite. Cu mare bucurie va prezint prefata, scrisa special pentru aceasta a 3 a carte a mea, de Oana Lungescu, purtatorul de cuvant al NATO.

ROMANIA IN FAMILIA NORD-ATLANTICA

Pe 2 aprilie 2004, am privit cu emotie arborarea drapelului României alături de cele ale aliaților NATO, la sediul central din Bruxelles, în cadrul ceremoniei marcand intrarea României în alianța, alaturi de Bulgaria, Estonia, Latvia, Lituania, Slovacia si Slovenia. Era simbolul clar ca fata Europei se schimbase fundamental, si ca, dupa decenii de dictatura comunista, natiunile din estul si centrul Europei puteau in sfirsit sa-si croiasca o alta soarta.

De atunci, România a reprezentat în fiecare moment un aliat de nadejde in familia nord-atlantica, contribuind la dialogul politic cu drept egal alaturi de ceilalti, si contribuind de asemenea semnificativ la misiunile, operațiunile și proiectele NATO.

Timp de 70 de ani, generații întregi s-au bucurat de o pace fara precedent datorita aliantei dintre America de Nord si Europa.

NATO este de 70 de ani un garant al păcii, securității si al valorilor și principiilor pe care le impartasesc cei 29 de aliați.

Piatra de temelie a alianței noastre este principiul „toți pentru unul și unul pentru toți”. Daca vreunul dintre aliati e atacat, toti ceilalti sint gata sa-l apere, prevenind prin aceasta promisiune solemna orice conflict.

NATO este alianta cea mai puternica din lume pentru ca, in ciuda oricaror diferente inerente intre state suverane si democrative, aliatii au stat intotdeauna uniti cind e vorba de apararea colectiva. In acelasi timp, NATO este cea mai puternica alianta din lume si pentru ca a reusit sa se adapteze de fiecare data cind lumea s-a schimbat. Si continua sa se adapteze acum, cind sintem confruntati cu cele mai mari sfidari de la sfirsitul Razboiului Rece. Nici una din tarile noastre nu poate confrunta aceste sfidari singura.

Uniți suntem mai puternici – noi, NATO, suntem uniți în dorința de a apăra securitatea noastră comună și o lume sigură pentru generațiile viitoare.

Oana Lungescu
Purtator de cuvant NATO

Cartea poate fi comandata online aici :

http://www.meteorpress.ro/carti-1630-NATO._70_de_ani_de_aparare_si_securitate_euro-atlantica.php


3 COMMENTS

  1. Cred in singurul reazem,neatins de de mizeria comunista!Aici nu ai un aug. lazar tortionar cu toata sleahta securisto-comunista!NATO e umarul Romaniei si tactica normala al oricarui militar simplu,nu te aliezi decat cu greii daca vrei liniste!Din istorie stim,rusii lui stalin,lui brejnev,sarindu-l pe gorbaciov care a mirosit aerul revolutiei,apoi celui pe care l-am uitat,care se chinuia sa animeze poporul rusesc cu kazacioc dansant intre dusca de vodca,apare putin,kgb-ist,format de radicali sovieti si propulsat in functia suprema si atinge”spiritul patriot”!De aici nimeni nu l-a mai urnit!Voia o Romanie dar faptul ca au constientizat americanii ca suntem in zona strategica si alte motive pe acelasi inteles l-au infranat pe “cuceritorul”putin!Macane el cu Deveselu,aer razboinic,aud ca si-a bagat niste nave ruginite prin Marea Neagra dar realitatea e ca n-au niciun port-avion,hiper-amenintarile sunt diversiuni si isi arata muschii doar in statele rupte de ei,Crimeea fiind trofeul lui!Nu sunt analist,nu ma pricep e ceea ce vad!Iar faptul ca suntem NATO e cea mai mare realizare,dupa REVOLUTIE!

  2. Si draga Radu stii cum arata un chestionar de angajare la Ambasada SUA prin ’95,am scrisoarea de multunire,printre altele era daca ai fost securist,membru pcr?!Au venit klemmii vazuti si au incercat sa distruga increderea si aduland tocmai tortionarii!La mine n-a functionat,nu putea functiona anomalia!

Leave a Reply