Ministerul Afacerilor Externe a publicat vineri mai multe recomandări adresate cetăţenilor români care se află în Italia şi întâmpină probleme legate de contractele de muncă.

Potrivit unui comunicat de presă al MAE transmis AGERPRES, recomandările vin în contextul demersurilor întreprinse de autorităţile italiene în vederea gestionarii şi prevenirii infecţiei cu corovanirus.

* Lucrătorii cu contracte de muncă în derulare – persoanele care au un contract de muncă în derulare sunt sfătuite să îşi contacteze angajatorul pentru a se informa cu privire la deciziile formulate de acesta în contextul măsurilor anunţate de autorităţile italiene.

Măsurile adoptate de Guvernul italian prevăd următoarele: angajatorilor din domeniul public şi privat li s-a recomandat să acorde concedii de odihnă şi concedii plătite în perioada 10 martie – 3 aprilie, iar în cazurile în care este posibil să se utilizeze munca la distanţă; muncă la distanţă – prin derogare de la legislaţia naţională în vigoare, este prevăzută o procedură simplificată/mai flexibilă de recurgere la munca la distanţă, extinsă la întreg teritoriul naţional, pe durata stării de urgenţă.

* Lucrătorii cu contracte de muncă finalizate – persoanele pentru care perioada contractuală a expirat, dar care nu şi-au recuperat în integralitate drepturile legate de raporturile de muncă trebuie să se adreseze autorităţilor locale şi inspectoratelor teritoriale de muncă, înainte de a părăsi teritoriul Italiei pentru a semnala aspectele problematice din derularea contractului

2 COMMENTS

 1. 1. D-le Tudor, trebuie sa interveniti!
  Ministrul Costache a confiscat testele si le foloseste doar pentru cadrele de partid?!

  Un reportaj de la ora 17 la RTV aducea in atentie un caz de la Ineu, unde o doctorita reclama ca tatalui sau, in spital pt o operatie, aflat la Terapie Intensiva, prezentand simptome de Covid19, izolat deja in alt salon, — nu i se permitea testarea de coronavirus!

  In acelasi timp ministrul Costache a spus la asa-zisele audieri ca sunt destule teste in rezerva: vreo 10 000.

  Coreea de Sud face PE ZI 10 000 de testari!!! De aceea au avut sub 100 de decese si reusesc sa stapaneasca boala.

  Costache a privatizat testele? Oamenii simpli, non-PNL, nu mai au acces la testare?!

  2. Vergil Chitac a spus ca cei 3 pnl-isti de la Hunedoara sunt infectati din alta sursa, pt ca el nu ii cunoaste si n-a dat mana cu ei, n-a fost cu ei in camera.
  Este evident ca cei trei sunt folositi ca justificare pt izolarea guvernului si a lui Orban.
  Inca un abuz al aristocratiei galbene.

 2. Zguduitoare marturia de duminica de la Sabina Iosub; o pacienta cu coronavirus de la (?Spitalul Babes?), cardiaca, 74 ani, anunta ca de cateva zile este nevoita sa o ingrijeasca chiar ea pe colega de salon, la fel de bolnava, pe care trebuie sa o culeaga de pe jos, sa o duca la toaleta, sa-i schimbe scutecele etc. “Doctorita si asistentul vin doar dimineata, in rest ne spun sa sunam daca trebuie ceva, dar nu vine nimeni cand suni” (parafrazand).

  Medicii chinezi si asistentii lor se imbracau in costum etans pt 8 ore, isi puneau si scutec pt ca nu puteau sa se duca la WC in acest timp, ar fi facut risipa de echipament nou, pentru ca sa ingrijeasca bolnavii de penumonie, inclusiv sa le schimbe scutecele, caci oamenii foarte slabiti nu pot sa aiba grija de sfincterele lor!

  Medicii romani prefera sa se impauneze toata ziua la tv despre cum au vindecat ei 8 bolnavi. Sa intelegem ca .. pacientele batrane ar trebui sa mai taca si sa-si curete singure scutecul, ca sunt in grupa de risc, ciocu’ mic si pa!

  In masurile pentru faza 4 era vorba, mi se pare, de lasarea bolnavilor cu corona la domiciliu, in grija familiilor. Ne intrebam daca nu cumva suntem impinsi sa preferam lasarea acasa, avand in vedere atitudinea personalului medical caruia ii repugna sa schimbe scutece 8 ore pe zi in costum de scafandru.

  In acest context, filmuletzul fals de ieri cu cei doi fugari (pacient fugind de scafandru) incepe sa indice o directie de gandire “programatica”.

Leave a Reply