Ministrul apararii Mihai Fifor posteaza un mesaj important. Este un pas crucial pentru apararea strategica a Romaniei. La acest capitol, determinarea actualului Guvern de a respecta angajamentele in apararea noastra ca stat membru NATO, prin alocarea a 2% din PIB, e de salutat. Achizitionarea sistemelor Patriot si HIMARS pune Romania in topul tarilor NATO cu o aparare de nivel strategic bine conturata.

Mihai Fifor :

Ministerul Apărării Naționale, în numele Guvernului României, a făcut zilele acestea plata pentru încă trei sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare Patriot.

Prin achiziționarea acestor trei noi sisteme, care se adaugă celui contractat deja în luna noiembrie 2017, se finalizează etapa I de înzestrare cu sistemul Patriot, cele patru instalații militare urmând să intre în dotarea Forțelor Aeriene Române, începând cu a doua parte a anului 2019, primul sistem fiind planificat pentru operaționalizare la jumătatea anului 2020.

Militarii care vor deservi sistemele PATRIOT vor începe programul de instruire în SUA, începând cu luna martie 2019.

Prin evoluția din acest an a programelor esențiale de înzestrare, România are șanse reale de a atinge pragul de două procente din PIB alocate bugetului Apărării, pentru al doilea an consecutiv.

#WEARENATO

 

1 COMMENT

  1. Toata presa de propaganda sekuristo-sorosista nu sufla o vorba despre santajul la Iohanis (amenintat cu un dosar penal serios) pentru numirea in functia de procuror general. Pentru cunoscatori: doar Cotidianul are articole concrete si bine scrise. Asta e marea bomba de presa: Nitu trebuia debarcat pentru a face loc individului care s-a ocupat ca sef la Alba de dosarele penale ale unui presedinte care ne mintea ca el nu are dosare penale!!!!

Leave a Reply