Comisarul european Corina Cretu pe Facebook : 

Continuare la postare Corina Cretu : 

Imi cer scuze ca astazi a fost ziua precizarilor, dar tocmai am aflat ca la acceasi emisiune de aseara, “Punctul de intalnire”, dl Marius Pieleanu, pe care il apreciez dar care isi inteteste atacurile la adresa mea (ceea ce e dreptul sau, fireste), ar fi afirmat ca nu sunt membru PSD.
De aceea, precizez ca am devenit membru PSD in 1991, am fost aleasa atat deputat, cat si senator pe listele PSD. La alegerile europarlamentare din 2014, am condus lista candidatilor PSD, ocazie cu care partidul a castigat 16 mandate de euro-deputati, din 32 de locuri ce revin Romaniei in Parlamentul European.
Am fost nominalizata Comisar European pentru politica regionala de Guvernul PSD, scrisoarea de propunere fiind semnata de Primul Ministru PSD. Dupa nominalizare, serviciile legale ale Comisiei Europene m-au informat ca nu mai am dreptul de a ocupa functii executive in cadrul partidului. In acest sens, la fel ca toti colegii mei Comisari care detineau functii in partidele lor, am transmis conducerii de la acea vremea a PSD o scrisoare prin care le multumeam tuturor membrilor de partid pentru faptul ca ma alesesera prin vot la ultimul Congres Vicepresedinte al partidului, dar din pacate sunt nevoita sa ma suspend din aceasta functie pe perioada ocuparii postului de Comisar European.
Ca si conduita morala, am datoria sa ajut toate Guvernele, lucru pe care il fac in toate Statele Membre. Dar convingerile mele personale sunt legate de valorile social-democrate europene. Tocmai de aceea, din 1996 si pana in 2014 am participat, in toata tara, in campanii electorale, alaturi de mii de colegi din toata tara.
Ca si Comisar European, incepand cu 2014, am incercat sa am o relatie corecta cu toate Guvernele,indiferent de culoarea politica a acestora. Politica regionala nu are culoare politica, este despre si pentru cetateni.
Sunt socata ca o simpla precizare legata de suma alocata studiilor de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale (suma pe care Dl Marius Pieleanu a precizat ca se ridica la 250 de milioane de Euro, cand in realitate este 1,8 milioane de Euro), orice efort il fac pentru accelerarea implentarii ptoiectelor, toate luarile mele de pozitie sunt interpretate ca atacuri la PSD.
Eu iau aceste pozitii pentru ca mi-as fi dorit ca România sa inregistreze progrese mai mari, mai ales in domeniul infrastructurii de transport si in domeniul medical. Plus, se apropie incheierea cadrului financiar pentru perioada 2014-2020, deci fiecare tara mai are putin timp sa isi cheltuie alocatiile venite de la Bugetul Uniunii Europene.
Nu am pus niciodata neimplinirile sau intarzierile pe umerii unui Guvern sau a unui partid. Rolul meu este ajut, sa gasim solutii, sa incercam sa cintribuim impreuna la dezvoltarea economica si sociala a Romaniei.
O seara frumoasa tuturor!

 

10 COMMENTS

 1. Buna seara, dle Tudor,

  De ce trebuie sa platesti proiectare si design pentru 3 spitale cand poti plati un singur proiect pe care il poti folosi de 3 ori?

  Multumesc
  Silvia R

  • Pentru ca sunt in locuri diferite,cu facilitati diferite,cu sol diferit si multe altele diferite,si astfel si arhitectura poate sa fie diferita.

  • Silvia, uite adevarul:

   ”530 milioane euro este costul total al spitalului din Iasi, conform studiului BEI. 50 milioane euro din aceasta suma sunt puse la dispozitie de catre CE. Restul, de 480 milioane euro sunt costuri care revin statului roman.
   Cu aceeasi suma, de 480 milioane euro, Turcia a construit 3 spitale in PPP.
   Acum se intelege, cum e cu banii gratis?
   scrie Darius Vâlcov, pe pagina personală de Facebook.

   ———
   Nu e nimic gratis de la UE in afara de acuzatii la adresa Romaniei, a parlamentului plus gratis si niste protocoale secrete!

  • Pentru ca locatia nu e identica, deci terenul nu e identic, deci fundatia nu va fi identica, deci si restul nu va fi identic.

 2. Care cum ajunge la Bruxelles devine sluga intereselor stapanilor UEului, nu-i mai intereseaza tara din care vin, de parca Junker a trimis-o acolo nu PSDul. De ce credeti ca a numit-o PPEul comisara sa serveasca interesele Romaniei? Nu, sa serveasca interesele grupului Germania-Franta-Olanda care conduc UEul.. Vedem ce atitutudine are UEul fara de Romania: nici o vorba buna, numai acuzatii de coruptie si santaj cu MCVul si alte baliverne, dar banii nostri sunt buni, aia ni-i inhata. Sa se termine cu prosteala. Marsh cucoana!

 3. Minciunile lui Corina…ne-am saturat

  Iata ce spune Valcov:

  ”530 milioane euro este costul total al spitalului din Iasi, conform studiului BEI. 50 milioane euro din aceasta suma sunt puse la dispozitie de catre CE. Restul, de 480 milioane euro sunt costuri care revin statului roman.
  Cu aceeasi suma, de 480 milioane euro, Turcia a construit 3 spitale in PPP.
  Acum se intelege, cum e cu banii gratis?
  scrie Darius Vâlcov, pe pagina personală de Facebook.

 4. Este imens ca un studiu de fezabilitate sa coste aproape 2 mil. de euro.
  Ma intereseaza, ne intereseaza pe toti care este suma neta accesata de la UE de Romania pentru spitalele regionale.
  Nu stiu de ce, dar am impresia ca banii pe care-i da UE se intorc tot in buzunarul lor prin tot felul de artificii, iar Romania construieste pe banii ei spitalele.

 5. Nu vreau sa mai aud de ministri plangaciosi.
  De plans ne ocupam noi.
  Ministreasa sanatatii sa ne explice de ce a renovat spitale, sectii de arsi, le a dotat, si acum stau goale?
  De ce trimitem bolnavi, pe bani multi, in strainatate ?

Leave a Reply