Sefi de institutii romanesti, ministri cu bugete pe mina isi exprima opinii, critica, se pling ca treaba nu merge in domeniul lor. Cocheteaza cu jurnalismul banuiesc, de vreme ce decizia e la ei si puterea de a constata e la noi…

Autostrazi nu, copii morti din cauza unei bacterii cu origini necunoscute dupa doua luni, patrimoniu praf, fonduri europene la pamant. Ce bilant tehnocrat !

=========================

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunțat marți că i-a propus președintelui Klaus Iohannis să asume un pact național pentru patrimoniu, asupra căruia ar trebui să cadă de acord toate partidele parlamentare, dar deocamdată nu a primit un răspuns.

“Acest pact ar trebui să prevadă o finanțare de 0,2% din PIB pentru restaurarea patrimoniului. Această propunere a mea a plecat acum o săptămână. Deocamdată n-am niciun răspuns”, a spus ministrul, la o întâlnire informală cu presa, desfășurată la Sala Media a Teatrului Național.

El a explicat că pactul pornește de la principiul că, prin strategia națională asumată de CSAT, patrimoniul este obiectiv de siguranță națională.

“Și cum președintele României este președintele CSAT și cum patrimoniul a devenit, prin acest text nou, obiectiv de siguranță națională, plecăm de la ideea că patrimoniul este acea resursă de identitate națională nonregenerabilă. (…) Pornind de la aceste elemente, preconizăm un număr de principii cu care ar trebui să fie de acord toate partidele politice, deci, indiferent cine vine la guvernare, ar trebui să respecte aceste principii și pe baza lor să aloce — noi am propus 0,2% din PIB — pentru restaurarea patrimoniului acestei țări”, a precizat Alexandrescu.

Ministrul Culturii a adăugat că 600 de monumente de patrimoniu sunt într-o stare de degradare avansată.

El a mai spus că pentru acest an instituția pe care o reprezintă a obținut 53 de milioane de euro pentru restaurarea patrimoniului, urmărind continuarea lucrărilor pe 50 de șantiere deschise anii trecuți și care nu sunt confruntate cu litigii, precizeaza Agerpres.

18 COMMENTS

 1. sunteti comic domnule radu, involuntar ce-i drept. aveti doar un obiectiv impus vad.
  “Autostrazi nu, copii morti din cauza unei bacterii cu origini necunoscute dupa doua luni, patrimoniu praf, fonduri europene la pamant.”

  Dupa o logica simpla,care va scapa, avem asa :
  – pai autostrazi dupa 3 luni ?!
  – copii morti dupa o bacterie necunoscuta ? pai sunt doctori romani si straini care incearca o rezolvare , cine ar fi mai indicat : dumnezeu ?!
  – patrimoniu praf ? in 3 luni l-au facut astia praf ?! e na.
  – fonduri europene fara proiecte ? in 3 luni ?!

   • la 17 noiembrie au depus juramantul. ramane logica valabila si pentru 100 de zile.
    patrimoniul sa-l imputati lui oprescu si ponta. ca de autostrazi nu putem ca sunt pe minus.
    obiectivele ministerelor sunt publice si fara termen exact, deci putem zice ca pana la sfarsitul mandatului.

     • da, ati criticat apasat de cateva ori. de cele mai multe ori cnadnr-ul, de parca nu era in subordinea guvernului.
      daca aveti asa mari asteptari de la guvernul asta dupa 100 de zile , inseamna ca aveti asteptari mai mari de la un guvern de specialisti decat de la unul politic, altfel ati fi cerut demisia lui ponta in fiecare luna.
      politicul ne-a adus pe ultimele locuri in europa la cei mai importanti indicatori de bunastare si suntem printre cei mai nefericiti oameni.

      daca aveti impresia ca e o problema de incompetenta in problema bebelusilor, pai aveti aceeasi atitudine ca a criticilor cazului colectiv. criticati sistemul de sanatate din romania, conditiile insalubre, dotarea cu aparatura etc.

      ca actionati din razbunare, ca politic alaturi de alde si psd , sunteti incorecti.
      e bizar cum aveti toti aceeasi parere in televiziunea unde lucrati si cum se
      coreleaza cu atacurile lui tariceanu asupra guvernului.
      altfel toti avem asteptari de la guvernul asta.

   • in plus, guvernul asta in an electoral previne o scurgere de bani pentru votantii slabi de inger, desi dragnea se pare ca incearca un smen de 16 milioane de ieuro.

 2. Se intampla acelasi fenomen ca si-n cazul drumurilor sau podurilor /podetelor cand la nivel local cativa inimosi si-au dat mana, ban pe ban si au purces la reparat sau construit ceva nou. N-a fost bine, au fost trasi la raspundere. Au fost cazuri in care autoritati locale s-au declarat doritoare sa repare monumente de patrimoniu si li s-a interzis ca toate se vor face cu zicere de la “centru”. Acum a sosit randul ministrului culturii sa traga semnalul de alarma.
  Poate este necesar sa trecem prin CSAT insasi starea natiunii si a cetatenilor Romaniei pentru ca suntem in mare pericol.

 3. daca va plangeti de patrimoniu care sta sa se prabuseasca , asta nu era o nereusita a guvernului ponta de 4 ani ? sau acolo erau doar autostrazile o nereusita ? dar de fondurile europene ?

  • N-ati inteles nimic aici nu e vorba de un guvern anume, nu-i mai ridicati in slavi pe “tehnocrati”, pentru ca sunt varza, aici e o problema a multor guvernari mai ales cele de 26 de ani incoace si nu mai pronuntati numele de Ponta ca se vede clar ca sunteti nostalgic dupa Boc.

 4. Autostrazi nu […] patrimoniu praf, fonduri europene la pamant. Ce bilant tehnocrat.

  Serios? Chiar vreti sa sugerati ca guvernul actual e vinovat de aceste lucruri?

  Am vazut initr-un alt articol ca laudati guvernul Ponta pentru rezultatele economice.
  De dragul obiectivitatii si impartialitatii puteti sa publicati un articol cu rezultatele guvenului Ponta in domeniile enumerate mai sus (investitii infrastructura, intretinere patrimoniu si absorbtie fonduri) ?

  In conditile in care guvernul tocmai elimina niste bariere birocratice (cu privire la autostrazi) pentru a rezolva mai repede niste probleme ignorate in mod criminal de guvernul anterior mi se pare chiar de porc ca dupa 3 luni sa il acuzi ca nu a lucrat la infrastructura. De ce nu am vazut de la dumneavoastra aceeasi exigenta cu privire la investitile in infrastructura (ne)facute de guvernu Ponta?

 5. Epave? Hai să vă spun eu ce se întîmplă în provincie de cînd au dat acceptul pentru mărirea preţurilor la utilităţi!
  După modelul TVR-abonament pentru recuperarea pierderilor şi furăciunilor, aceeaşi metodă se foloseşte cu brio la Aquavas! Dacă luna trecută ai consumat 3 metri cubi apă, îţi impune să plăteşti 6 metri cubi pe factură. Dacă nu ai consumat nicio picătură de apă(nu locuieşti în casă) pe factură îţi apare 1.5-2 metri cubi pierderi şi eşti obligat să plăteşti !
  De ce?
  Pentru că vor ei?
  Pentru că nu-şi asumă pierderile din reţea?
  Consumatorul plăteşte en-gros?
  Asta se întîmpla în perioada alegerilor, ori îţi încărcau consumul ori îţi oprea apa chiar dacă nu aveai datorii !
  Şi cică nu este bine montată în vechime escrocheria şi hoţia prin lege! Totul e la vedere şi e în favoarea escrocilor, consumatorul e lipsit de dreptate!
  Ce spuneau scîrbele politice aseară? Că au mărit salariile şi pensiile cu 30 lei? Dar dim mărire cu ce se aleg oamenii? Totul s-a dublat aproape în tot ce înseamnă datorii la stat, încît nici nu-ţi ajung banii pentru a supraveţui o lună de zile!
  Şi cică se limitează sărăcia! Cum?
  Cu măriri de preţuri ?

  • Parcă legea despre care am scris(primăriile-şi calculează măririle) era făcută pe timpul lui Boc şi adusă de guvernul Ponta la vedere. Acum toţi ”sugătorii de ciolan” urlă că guvernul Ponta a făcut-o şi i-a dat drumul!
   Ce-aţi făcut voi politicienii psd-işti cu susţinătorii voştrii?
   A-ţi plecat de la guvernare şi i-aţi lăsat pe susţinători la muls?
   La momentul de faţă indiferent care ar fi la guvernare, toţi vor să stoarcă de la popor prin orice metodă! Minciunile iau amploare şi încrederea e varză!

 6. sa includa in patremoniul national manelele, ca alea n-or sa dispara veci (“si e gratise”)… si reprezinta si identitatea nationala cea mai “vrais” a boborului…

 7. Bilanțul este tehnocrat, Domnule Radu Tudor. Însă aici s-a ajuns datorită politicilor duse de toate partidele și de toate javrele care au condus România, de dinaintea tehnocratilor.
  Uitați-vă la ei cum au intrat în politică, rupți în cur. Majoritatea erau așa. Acuma nu mai pot de bine, plesnesc de bunăstare, fără a-și putea justifica averile. Dar nu-i întreabă nimeni cum au ajuns aici… doar dacă încep să deranjeze sistemul acesta mafiot. Sistem apărut pe vremea PSD, perfecționat de portocalii lui Băsescu.
  Pe ăștia nu-i interesează România ci doar buzunarul lor.
  Domnule Radu, nimeni nu investește milioane în campanii electorale pentru a trai din salariul de președinte sau din salariile oferite de funcțiile politice. Nimeni ! În politică bătălia nu este pentru țară, este pentru buzunar !

 8. Tehnoratatii astia au fost sefi numiti politic in trecut. Nu avem ce sa le cerem, atata pot. In facultate toti prostovanii erau propagandisti de partid , nu aveau timp de invatat si dupa aia au ajuns directori.

 9. Tara constatarilor! Se constata ca : se taie, se surpa, se darama, se vinde, se ofera.
  Totul se constata dupa!
  Cine a condus Ministerul Culturii din ’90 incoace? Lista cu nume si prenume, se poate?
  Plangeri penale pentru distrugerea patrimoniului, suporta domnii ministri?

 10. Întâmplător e vorba de patrimoniu și discuția deviază. Pentru continuarea unor inițiative benefice guvernul tehnocrat consideră timpul prea scurt, dar pentru restaurarea patrimoniului este timp. Praf în ochi. Patrimoniu e în primul rând istoria, aceea pe care o vor scoasă din programa școlară, acțiune pentru care este timp.
  Obiectivul acestui guvern pare a fi stoparea oricărei creșteri economice, desființarea a tot ce mai e românesc (fie și capital), și angajarea degrabă a vreunui împrumut masiv (se zice că asemănarea între Ponta – dacă tot e pomenit în fiecare comentariu – și Ceaușescu este că amândoi au dat flit FMI – și, în ambele cazuri “a trebuit să moară oameni” ca să fie înlăturați).

Leave a Reply