Rectificarea bugetară va fi pozitivă, iar ANAF şi-a depăşit planul pe iulie, cel mai mare din istoria instituţiei, a declarat, luni, 31 iulie, Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor, într-o emisiune la Realitatea TV. Acesta a dat asigurări că nu va fi depăşită ţinta de deficit de 3% din PIB.

“Ne bazăm pe faptul că rectificarea va fi pozitivă. Încasările încep să se simtă. Se recuperează un anumit nivel. Avem un deficit la şase luni. Luna asta, deşi este luna iulie, de la înfiinţarea ANAF-ului este luna cu cel mai mare plan din istoria ANAF. Luna aceasta planul de încasări va fi realizat şi chiar depăşit. Nu se va utiliza nici un tertip pentru a nu se acorda TVA-ul stabilit la rambursare”, a declarat, luni, 31 iulie, Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor, într-o emisiune la Realitatea TV.

În ceea ce priveşte data la care se va face rectificarea bugetară, Ionuţ Mişa a spus că “Nu am tras încă o concluzie. Vrem să ne asigurăm mai întâi că realizăm echilibrul necesar şi că banii ajung acolo unde este nevoie”.

Acesta a dat asigurări nu se vor tăia banii de la investiţii.

„Toţi ordonatorii trebuie să înţeleagă cât de importanţi sunt banii publici şi destinaţia lor. Să ne asigurăm că nu rămân în buget şi că intră în economie şi crează efectul de multiplicare”, a adăugat ministrul Finanţelor.

Ministrul Finanţelor: 70% dintre bănci nu au plătit impozit pe profit în ultimii cinci ani

70% dintre băncile din România nu au plătit impozit pe profit în ultimii cinci ani, a declarat, luni, 31 iulie, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, într-o emisiune la Realitatea TV.

“Ne-am concentrat şi pe companii mari. Am îndrăznit să atacăm şi să efectuăm controale la bănci. Unul dintre controle s-a finalizat. La una dintre băncile din România s-a finalizat prin a diminua pierderea fiscală de 650 de milioane de lei şi a stabili suplimentar de plată 104 de milioane de lei. Această pierdere era artificial creată şi prin acest control am reuşit să scoatem la suprafaţă 650 de milioane plus alte 104 milioane. Diminuându-se pierderea, în anii următori acea bancă va plăti impozit pe profit. Nu va mai compensa impozit pe profit cu pierderile anterioare. Sunt companii care plătesc impozit pe profit cât plăteşte o bancă comercială. Avem 70% dintre băncile din România care în ultimii cinci ani nu au plătit impozit pe profit”, a declarat Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor, scrie Mediafax.

7 COMMENTS

 1. Cine sunt acesti “am” ? PSD ? Ministerul de finante ? ANAF ? BNR ?

  Ce-au facut pana acum in ultimii 5 ani de nu i-au controlat ?

 2. “70% dintre băncile din România nu au plătit impozit pe profit în ultimii cinci ani, a declarat, luni, 31 iulie, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa”. Daca este asa, ce au pazit astia in ultimii ani ?

 3. Oau! Asa fac bancile? :)))
  Nici nu ma gandeam la asa ceva! Asa fac camatari, nu bancile. :)))
  Pai sa trimitem dma-ul peste ministru. La puscarie cu el! Pndl-ul sa faca o mortziune ceva!
  Se poate asa ceva?
  Sa deranjeze el mafia.
  :)))

 4. OK dar poate ne dezvaluie si afacerea incredibila pe care o fac primarii (tonul a fost dat la Capitala) cu banii nostri din TAXE si IMPOZITE pe care dansii au considerat ca e bine sa-i bage in sportul profesionist…Adica mercenarele si mercenarii de la CSM sa fie platiti din banii pe care eu ma gandeam ca vor fi bagati in fluidizarea traficului,strangerea gunoaielor,depoluarea aerului ajuns in centru aproape irespirabil si multe altele.Cand mai reabilitam monumentele istorice,fatadele cladirilor ? Ca sa sparga seminte in tribuna toti neispravitii s-au gasit bani.Ei,asta as fi vrut sa ne dezvaluie acest domn.

Leave a Reply