Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a prezentat, joi, proiectul rectificării bugetare, precizând că Guvernul va crește pensiile în acest an și că va fi „cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii”. Cîțu a susținut de altfel că România va fi „una dintre puținele țări din Uniunea Europeană care va evita recesiunea economică”.

„Ministerul Muncii, la care se uită toată lumea astăzi, are cel mai mare buget de fapt, chiar de la începutul anului a încpeut cu cel mai mare buget. Sumele alocate în plus ajung la aproape 10 miliarde lei în plus. În ciuda a tot ceea ce a făcut PSD şi a încercat să facă în această perioadă am reuşti să găsim resursele pentru a plăti la timp şi ajutoare sociale şi salarii şi pensii. Astăzi vă spunem că da, în România vom creşte pensiile. Valoarea punctului de pensie va avea cea mai mare creştere pe care am putut-o vedea vreodată. PSD nu a mărit niciodată pensiile cu această sumă”, a afirmat Cîțu.

Florin Cîțu a afirmat că Guvernul a reușit să crească pensiile „cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii”.

„Îl provoc pe domnul Ciolacu să mai găsească o altă țară care face aceste eforturi în plină criză”, a continuat Cîțu.

3 COMMENTS

 1. Normal ca suma nominala este mai mare pentru ca baza la care se aplica procentul de crestere este mai mare. Septembrie 2019 – 1100 lei x 15%=1265 lei , rezulta o crestere de 165 lei. Septembrie 2020 – 1265 lei x 14%= 1442,1 , rezulta o crestere de 177,1. In consecinta cresterea este de 12 lei (177,1-165= 12).

 2. Intrebari pentru orice om care gandeste real cu propriul creier:
  – De ce sa plateasca copii care trebuiesc hraniti sa creasca sanatosis si vigurosi, sub ocrotirea parintilor, cu ajutorul alocatiilor care li se cuvine de la stat conform Constitutiei?
  – De ce sa plateasca pensionarii care au contribuit la propria lor pensie o viata, prostiile si nemerniciile unui guvern care nu este in stare sa isi organizeaza treaba eficient?
  – Pensionarii si copii au tinut sau impedicat functionarea economiei in Romania in acest an 2020?
  Apropo de cadrele didactice, Bai Citu, cand respectati hotararile judecatoresti definitive si irevocabile, bai infractorilor, privind ultimul rest de bani pe care sunteti obligati sa le dati cadrelor didactice? Da, ultima transa care a mai ramas, cea care ati fixat-o pana la sfarsitul lui 2019, ultima care este mai mare decat restul? Bai lacomilor, au trecut 10-11 ani din 2008 si tot excroci si hoti ati ramas rotindu-va in guvern si politica, de ce nu respectati legea si hotararile judecatoresti definitive si irevocabile?
  Socant, dar e cat se poate de real!

 3. Asa este. Suma este mai mare pentru ca se pleaca de la o0 baza mai mare . Cum poate sa minta acest cutu !

Leave a Reply