Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, la Iaşi, că proiectul privind modificările la legile Justiţiei îşi va urma parcursul firesc, spunând că nu este nimic de rescris.

“N-ai ce să rescrii acolo. E vorba doar de câteva soluţii, puncte asupra cărora părerile sunt diferite. În rest există o convergenţă. Eu mă aşteptam să primesc de la CSM avize punctuale pe fiecare propunere legislativă, nu unul în bloc, dar este opţiunea dânşilor, ne raportăm la tehnica legislativă, la Constituţie, iar proiectul de lege îşi va urma, cu anumite modificări, parcursul”, a declarat ministrul Toader.

El a mai spus că are anumite rezerve faţă de avizul negativ al CSM, în condiţiile în care foarte multe dintre propuneri în privinţa acestui proiect veneau tocmai de la CSM.

16 COMMENTS

 1. Este de fapt un anunț trist asupra unor chestiuni respinse de marea majoritate a corpului magistraților (adunări generale, memorii etc.), CSM si partenerii externi ai româniei de care ne-am rugat sa ne accepte în UE și NATO cu căciula în mana, promițând ca nu vom mai fi niște cârpe trădătoare. Este de fapt cartea politica pe care o joaca un minuscul profesor de drept penal pentru a ajunge candidat la președinție din partea axei raului. Când spun minuscul mă refer la faptul ca tudorel a scris niște maculatura lipsita de prea mari pretenții.

  • Daniel Dragomir colonel rezerva SRI declara:”Firme sub protectia SRI care au castigat majoritatea contractelor cu statul- miliarde de euro”:

   SIVECO

   grupul Asesoft

   Teamnet

   Oscar Downstream (poate își aduce aminte generalul Cozma, de la Antitero, cum a blocat investigațiile Fiscului și ale DIICOT în acest caz)

   Danco Pro

   Aedificia Carpați

   Grup Servicii Petroliere

   Hexi Pharma

   Medicare Technics

   TCE 3 Brazi – Insula Mare a Brăilei

   Alo, dnu’ capitan cu munci de raspundere pe post de jurnalist actual purtator de cuvant al SRI?

 2. Cum sa n-ai ce sa rescrii ?

  Pana si aia care vroiau aviz pozitiv la “Observatii” au spus ca e de porc cu Inspectia Judiciara la ministru, cu numirea procurorilor sefi tot de ministru, cu indicarea normelor de inspectie tot de ministru, cu eliminarea autonomiei procurorului prin infirmarea de catre seful ierarhic a anchetei, cu departament special de anchetare a magistratilor !

  N-a pastrat din ce a propus CSM decat articolele cu promovarea, salarizarea si pensionarea judecatorilor.

 3. Asociația judecătorilor din România au făcut memoriu pentru respingerea celui mai prost proiect de lege ever. Sa respingă toata lumea acest proiect controversat dar tu sa continui ca prostu și măgaru. Doamne cum si-a distrus și ăsta cariera pentru niste hoti pesedisti ! Multe slugi …caractere de rahat

 4. Parca vad guvernarea Basescu & Co de la un cap la altul…Ce n-au facut ei atunci pt ca erau protejati de mafie o fac astia de acum schilodind Legea…Oricum s-a dat drumul la furat permitand primarilor sa dispuna dupa bunul plac de banul public,Romania are o mare rana si risca o hemoragie din care sa nu mai poata nimeni sa o scape…Important e sa scape Basescu de viitoarele dosare,Udrea,Dragnea,Tariceanu si care-or mai fi pe acolo.Buna treaba.

 5. In țara in care o curte de apel declara neconstituțională o hotărâre a Curții Constituționale se poate imagina orice, chiar si parcursul NORMAL, procedural, al unui proiect legislativ asa cum propune ministrul Toader. Desigur, afirmații de tip Radio Erevan s-au facut si se vor mai face–de pilda memoriul Forumului JUDECĂTORILOR care sunt, de fapt, jumi-juma cu POCURORI, are in jur de 700 de semnături, adică 115!-esențial este, insa, ca cineva cu mintea întreagă sa ducă manu propria (posta nu-i sigură) materialul la parlament si sa lase idioții de serviciu sa urle “jos labele de pe MCV, CCR, UE ” la mitinguri, ca sa-i facă plăcere lui Johannis si găștii de privilegiați din parchete si judecătorii. Ce mi se pare interesant, cu adevărat, e faptul ca Johannis SUSȚINE pe față abuzurile aparatului de forță–sa i se fi garantat, oare, al doilea mandat, in termeni neechivoci de către “Occidentul” in care are încredere mai mare decat in icoane? Daca-i asa, e nu numai prost, dar si periculos pentru toti cei care-l susțin la rândul lor fiindcă promisiunile de acest gen se calcă mai întodeauna si nu toti “tiranii” devprovincie au norocul lui Basescu, ca sa nu mai vorbim de Udrea & Co a carei cădere era previzibilă încă din ultimele luni de domnie ale sefului. In fine, prostia cu cheltuială se ține.

  • auzi tu fata daca esti postaca de partid nu lua in deradere protestul presedintelui, a ambasadelor Germaniei , Olandei, SUA, UE etc, avizului CSM NEGATIV, chiar si UNJR a avut obiectii multe la proiectul aparatorilor hotilor si infractorilor! Nu exista organism care sa-l sustina pe dorel..du-te draga si fa propaganda in fata sediului PSD ca aici pe bolgul domnului Tudor intra numai oameni inteligenti care nu pun botul la manipulari ieftine de penitenciar.

   • Daca se poate cateva exemple concrete din “proiect”, despre cum apara acesta hotii si infractorii! Nu de alta, dar va pretindeti “om inteligent”… Si doi, asa ar fi corect, nu.vb. în vant!

 6. Ales Local intr-o comuna din Romania : „Ce caută poliţistul pe raza comunei? Băi fraţilor, joia vine echipajul de poliţie, de la Cisnădie sau de la Sibiu, caută maşini care nu sunt înscrise, caută şoferi care au băut, caută tractoare care nu au înmatriculare la Primărie. Eu vreau să nu mai vină ăştia să dea amenzi la oameni! Nu suntem o comună de infractori! Ar trebui să facem o adresă şi să spună . Toţi vin şi dau amenzi. Să anunţe Consiliul Local sau Primăria când au acţiune pe raza comunei, ca să anunţăm oamenii. Să ne spună dacă au un plan de amenzi“ ….Aceasta este propunere a unui consilier local: Poliţiştii să anunţe mai întâi la Primărie când vin să facă razii în comună, ca oamenii să se poată feri !!! Despre asta vorbim,aici s-a ajuns,propaganda a virusat grav mintile oamenilor…Si cat de bine seamana cu discursul unor “elite” din Parlament care vor sa schimbe acum Legile Justitiei deoarece se simt persecutati de catre procurori “domneee,asa ceva nu se mai poate”

 7. In legatura cu anuntul facut de Ministrul Justitiei,
  Un profesionist de exceptie precum distinsul Ministru al Justitiei din Romania Domnul Tudorel Toader,merita cele mai inalte aprecieri si tot respectul pentru modul profesionist in care trateaza Proiectul privind modificarile la Legile Justitiei.In acest scop foloseste- talentul nelimitat pentru profesia si functia ce o detine,in cele mai inalte Institutii ale Statului Roman si curajul insotit de forta morala cu fermitate precizand ca exista convergenta spre unicul scop pe care ,sieu in calitate de telespectator il inteleg -de a instala odata si pentru totdeauna in Romania Domnia Legii si in stricta conformitate cu prevederile Constitutiei
  Domnul Ministru al Justitiei Tudorel Toader face parte din Elita Personalitatilor de Exceptie ale Romaniei.

Leave a Reply