Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat miercuri că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr.

”Concluzii. Revenire la normalitatea. Cunoaștere și respectarea competențelor constituționale și legale și interpretarea legii în baza principiului constituțional al loialității. Trebuie să rămânem în limitele a bunei cuviințe, a respectării valorilor fundamentale.

Prin urmare, considerând că actele și faptele din prezentul raport de netolerat într-un stat de drept contravi obligațiilor constituționale și legale. N u se mai poate susține ocuparea și exercitarea funcției de conducere din cadrul Minsterului Public.

Declanșez procedura de revocare din funcție a procurorului general al României. Prezentul raport va fi transmis, în seara aceasta, la CSM, pentru avizul consultativ, și președintelui României pentru a decide potrivit competențelor legale ce le revin.”, a declarat Tudorel Toader.

12 COMMENTS

 1. Tone de sfidare, tone de tupeu, mai ales ca impartea garda de corp cu sfanta transferata prin vacante!
  Apropo, daca asta a fost paaaaaa, se pune o intrebare decenta:
  – sfanta transferata ramane pe pozitia numita de sfidator, fie si in forma ilegala?!

  • Bravo Tudorel! In sfarsit mai scapam de o sluga sekurista! Lazar se credea legiuitor si independent cand procurorii nu sunt altceva decat niste functionari ai Ministerului Public.

   • Felicitari domnule Tudorel Toader !

    Mutumim pentru curaj si profesionalism. Uitasem cum arata un profesionist adevarat la Ministerul Justitiei.

  • Inca ceva: Ministrul Justitiei Tudorel Toader singurul care merita sa ocupe acest scaun dintre toti ministii care s-au succedat in ultimii zeci de ani, spune ca Lazar a semnat protocoale secrete mintindu-ne ca n-a facut-o, creand astfel premizele unei justitii paralele, ilegale anticonstitutionale. Acelasi lucru l-a facut si Helvig deci amandoi sunt pasibili de dosare penale prin incalcarea legii. Amandoi trebuie sa plece.

   • Te referi la protocoalle secrete semnate de Lazar si Hellvig in martie 2016 ?
    Dupa ce Hellvig il denuntase pe cel din 2009 …ca sa semneze unul nou. Reformator desigur…

  • @th, la un proces civil se platesc taxa de timbru plus alte taxe pentru ministerul public(asa este mentionat verbal de judecator deoarece hotararile se iau prin acest minister). Unde ajung aceste fonduri uriase plus ceea ce sug din bugetul statului? Legea e lege pentru toti, nu numai pentru traitorul de rand! Individul plange dupa locul de munca unde putea sa traga sforile pe gustul lui si nu numai!

 2. Azi si-au inchis o parte din intelegere. Iti dau drumul la Offshore mi-l dai pe Lazar pe tava. Urmeaza sa iasa si OUG cu Amnistia contra cine stie ce. Mafioti ordinari. Nu ne fac rau strainii cat ne facem noi singuri.

 3. Bravo dle Toader,trebuie eradicata cloaca asta,toti cei care au aplicat sau ignorat legea dupa placul lor!Lazar,curcanul blond vopsit proaspat a girat si a facut ce a vrut el,abuzuri protocoale,delegari!A fost penibil,jalinic,lacrimos,cu mesaj mobilizator,tineti flacara tanara,Romania,bla blauri patetice!Cum explica dosarul clasat al lui iohannis depus in mapa lui de realizari,servilism,santaj?!Cata mizerie umana si profesionala,cu astfel de oameni,kovesi,unitatea de elita si cati or mai fi in sistem,cu astia facem justitia independenta si statul de drept atat aclamat ca mi-e greata numai cand ii aud?!Dl Toader isi face treaba corect,legal si profesionist!

 4. Josnica comportarea si limbajul demnitarilor pnl invitati in seara zilei de 24 oct. in studiourile ANT3 la dezbaterile pe aceasta tema.

 5. Jegul din justitie din era Kovesi-Lazar nu poate fi contraargumentat pentru ca nu exista nicio baza logica. Toti actorii politici ar trebui sa inteleaga ca modul asta de a face justitie nu are nicio legatura cu democratia.
  Foarte bine a remarcat Anonimul, dl. Danca are printre cele mai insalubre discursuri. S-a ales praful de PNL, numai Antonescu poate sa mai salveze, ce mai e de salvat. Antonescu Crin.
  In afara de domnii Fenechiu si cateodata, Ardelean, toti au un discurs penibil.
  Balbaielile Executivului numit de actuala majoritate parlamentara le dau o gramada de munitie sa faca opozitie de calitate pe absolut orice subiect pentru ca PNL trebuie sa reprezinte alternativa.
  Ei nu, prefera atitudinea fanaticilor de peluza, ca USR doar ca o fac mult mai prost.
  PNL mai poate lua doar din bazinul electoral al PSD si din indecisi, singurul pe care l-am auzit zicand ceva despre jegul din justitie este fix Crin Antonescu – sa fim clar intelesi,cred ca este evident acum pentru toata lumea: retragerea lui din cursa pentru prezidentiale a fost produsul acestui odios sistem.

Leave a Reply