Ministrul Justitiei Raluca Pruna, fiica unui celebru colaborator DIE pentru relatia cu autoritatile palestiniene in vremea comunismului, a fost intrebata intr-un interviu la news.ro despre relatia sa cu SIE. Raluca Pruna nu a dezmintit nimic si a trimis doritorii de informatii suplimentare chiar spre centrala spionajului romanesc. Suficient de sugestiv, da?

Doamna ministru, vi s-a cerut public, în mai multe rânduri, să va clarificaţi relaţia cu SIE. Care ar fi aceasta?

Raluca Prună: Cred că cel mai bine ar fi să vă duceţi să întrebaţi la SIE, în mod transparent, care a fost relaţia lor cu mine. Alt comentariu nu am de făcut. CV-ul meu este unul public şi-mi îngăduiesc să atrag atenţia asupra faptului că n-am lucrat în viaţa mea la un SRL care nu mai există azi pe piaţă şi nu mai poate fi întrebat. Eu am lucrat în avocatură, am lucrat la Universitatea Bucureşti şi am lucrat la Comisia Europeană 16 ani. Acesta e răspunsul meu şi dacă cineva are ceva de clarificat, acesta este SIE, nu eu.

22 COMMENTS

 1. Ca toti cei aflati azi la butoanele puterii, extrem de aroganti, aroganta in acest caz. Ne fac o mare favoare sa ne conduca stiintific catre marele nimic.

 2. ROMÂNIA-NUFĂRUL SA ?
  Până pleacă la Bruselles pot spăla…rufele altora de se albesc fără diluant…ci se…topesc! Oare chiar aşa e?
  http://www.stiripesurse.ro/un-dosar-in-care-era-implicat-klaus-iohannis-a-disparut-a-fost-topit-documente_1154821.html
  Scuze pentru copierea unei părţi din material:
  **Se întâmplă multe lucruri ciudate în România. Pare că nu se mai termină scandalurile… Unul nou stă să apară la orizont și se referă la o repunere pe tapet a unei problema mai vechi referitoare la Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR). Forum condus până acum câțiva ani chiar de președintele Klaus Iohannis.Este vorba de o chemare în judecată a Primăriei Sibiu de către FDGR prin care solicitau să fie recunoscuți ca și succesori de drept al Grupul Etnic German (considerată organizație nazistă) pentru a putea solicita și dobândi retrocedarea bunurilor care i-au fost confiscate acestuia de autoritățile comuniste. Judecătoria Sibiu le-a dat dreptate, iar primăria condusă atunci de șeful FDGR național la acea dată, Klaus Iohannis, nu a făcut recurs și decizia a rămas definitivă.În 2016 senatorul ALDE, Cristiana Anghel, face o solicitare Judecătoriei Sibiu (aceasta la rândul ei Arhivelor Naționale – Sibiu) prin care cere o copie integrală a dosarului. Răspunsul este unul neașteptat – DOSARUL A FOST TOPIT! (documentele mai jos)**
  http://admin.stiripesurse.ro/media/image/201609/w620/media-147521030430716400.JPG
  http://admin.stiripesurse.ro/media/image/201609/w620/media-147521024975818800.JPG
  Iaca aşa se…topesc dosarele dacă nu sunt înlocuite actele în timpul sau la finalizarea procesului în instanţă!

 3. Nu este deloc aroganta! pur si simplu mogulii de presa care au probleme cu legea, si-au pus angajatii sa o demonizeze pe aceasta femeie deoarece nu mai pot fi eliberati mai repede din inchisoare pentru ca doamna ministru a pus punct eliberarilor conditionate ca scriau zeci de mii de carti in doua zile. Potentialii si viitorii puscariasi care au praduit tara asta furand miliarde de euro sunt extrem de speriati ca trebuie sa faca mai multa puscarie din cauza doamnei ministru, stricandu-le socotelile! O sustin pe doamna PRUNA!

   • eh, acu ce ati vrea sa spuna, pe bune? daca nu avea treaba cu SIE spunea “NU AM AVUT TREABA!!”. mie mi se pare un raspuns destul de clar din partea unui colaborator, mai clar de atat cred ca nici nu-i permitea legea sa fie 🙂

   • Eu nu traiesc in realitatea pe care doriti sa o traiesc! Doar de cand a inceput sa vorbesca despre anularea reducerii pedepselor celor care ajung dupa gratii scriind carti, a inceput ofensiva anumitor posturi de televiziune cu demonizarea ministrului Pruna, evident a posturilor a caror patroni aveau probleme cu legea! Sigur pesedistii au fost cei mai speriati deoarece capetele de conducere ale partidului au procese si le este frica ca vor trebui sa execute intreaga pedeapsa. Apoi au fost angrenate sindicatele conduse de bogatii lideri pesedisti de sindicat incitand la greve ca sa o scoata pe doamna Pruna cat mai repede din peisaj. Problemele din justitie sunt inca de la inceputul guvernului ponta cand avea si majoritate de 70% in parlament si putea sa le rezolve atunci. Imi place ca aceasta doamna rezista ca o stanca in fata tavalugului hotesc. Sper sa realizeze cat mai mult in lupta anticoruptie din Romania!

    • doamna pruna, impreuna cu dvs, instigati la incalcarea legii. modificata aberant prin ordonanta. ca si codul penal, in mod ilegal. sunteti avocatii abuzurilor

    • Mai Ovi lasa-ne, mai bine fa o vizita in Hoia-Baciu, cine stie vreo intalnire care sa-ti lumineze drumul. Noi din pacate nu vedem inca luminita de la capatul tunelului, o asteptam de vreo 20 de ani ca s-o vedem, poate tu o vezi cu ochii mintii.

   • observati domnule Radu Tudor s-au activat postacii sistemului fostii postaci ai basaului ..se vede clar aceleasi clisee aceleasi vorbe goale aceleasi lozinci..ma rog cred ca doar eleganta si bunul simt va opreste din ai cenzura si a le bloca accesul..

  • Doamna Macovei… Vă rog nu mai disimulați postările dumneavoastră sub pseudonime masculine gen ”Ovi”. Aveți decența ca măcar să folosiți unele feminine precum ”o admiratoare a doamnei Macovei”, sau ”o admiratoare a doamnei Prună”.
   Mulțumesc.

 4. Radu, tu esti mai in tema cu institutiile aste militarizate. Poti sa imi spui si mie care e opinia ta despre felul in care se transmite securismul? Adica observam multe odrasle ale vechilor securisti, dar foarte multe, care sunt acum in pozitii de varf ale statului roman, speculandu-se ca si ei ar fi membrii unor servicii, intocmai ca parintii lor. Oare ereditatea este o conditie suficienta pentru apartenenta la un serviciu secret? Care e opinia ta de analist militar?
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2016/09/08/scrisoare-catre-judecatorii-din-romania/

  • pai si coldea a ajuns la academia sri cu ajutorul unchiului sau asta e un fapt stiut toata presa cinstita a scris despre faptul ca gen coldea ramas repetent la politehnica a avutt mari probleme si inainte de politehnica a fost un elev slba ,a urmat cel mai slab liceu din Arad cel Agro-alimentar, fost ajutat sa se transfere la acad sri unde a avut de asemenea probleme neputand sa isi dea licenta tot pe motiv de restante din prima fiind nevoit sa astepte un an
   uchiul lui coldea a fost si mare sef pe la sipa,oricum gasiti peluju multe informatii pe tema asta intr-o serie de dezvaluiri preluate de la domnul senator Valer Marian
   de ce credeti ca la ales basul de prim adjunct pt ca era perfect pt ce avea el nevoie ,om servil ,slugarnic si fara prea mari atribute profesionale…chiar spre deloc la fel si in cazul zeitei de la dna procuroare fara inm ajunsa procuror la apelul bocancilor ,cum se ajungea intr-o vreme si facuta procuror general pt ca spun gurile rele pritenia dintre Blaga si fostul procuror comunist Lascu tatal zeitei ar fi ajutat-o enorm ..

 5. Daca SIE angajeaza rebuturi cu diploma de la “ecologica”, e grav.
  Poate trebuie intrebat la Fundatia Soros.

 6. Trimiterea la SIE pentru lamuriri echivaleaza, intr-adevar, cu a trimite pe cineva sa afle ceva de la Mutu’ insa, in cazul dnei Pruna, s-ar putea sa nu fie vorba de o eschiva; toti securiștii care lucrau la “externe” pe vremea lui Ceaușescu (vremea tinereții mele) țineau sa-si împingă copiii in slujbe care sa le permită sa trăiască in Occident, ceea ce nu însemna ca-i angajau la DIE in mod automat. S-ar putea ca actualul SIE sa fie mai “relaxat” in materie de recrutări dar DIE nu făcea nepotisme cu una, cu doua si, in principiu, nu accepta candidați cu performante academice “subțiri” sau iremediabil vulgare la vorba si la port. Madam Pruna, cu toate ca se fălește cu poziția ei de universitar, anterioară carierei de traducatoare la Bruxelles, nu dovedește nici o calitate intelectuala demnă de remarcat (citește: spune prostii pe banda rulantă), se îmbracă la Oxfam si vorbește ca funcționarele de la Posta enervate de clienți analfabeți (care nu reușesc sa completeze mandatele si tin lumea in loc la ghișeu). Deci, acuzația lui Basescu privitor la educația “securista” primită de madam Pruna pe genunchii tatălui ei, ofițer DIE, care ar justifica eventuala ei înrolare la același serviciu (post-revoluționar da’ tot securist) si cariera ei bruxelleza, e foarte probabil o inventie. Altceva ar fi fost daca “marele om politic”(Cristoiu dixit) ii punea in cârca nefericitei ministrese “afilierea” de idei cu Monica Macovei drept proba irefutabila a apartenentei la un serviciu secret; Monica Macovei corespunde, chiar si ca vârsta, profilului si asociația cu d-sa, fie si “nevinovata”(tip camaraderie de 2 Mai) poate induce bănuiala ca Pruna este nu numai discipol, ci si subordonata acesteia pe cale instituționala. Dar Basescu nu se leagă de “filiația” macovista in cazul Prunei, si tind sa cred ca n-o face pentru ca nu i-a trecut prin minte posibilitatea ca un astfel de rebut (nefericita ministresa e si nearatoasa, pe deasupra, ceea ce la Basescu e un păcat capital) sa fi fost cu adevărat recrutata de Macovei.
  In concluzie, cine o tine pe Pruna in brațe de nu cade sub avalanșa de tâmpenii, spuse si făcute ca ministru al justiției, trebuie sa fie Ciolos însuși; Pruna ne trimite la Mutu’ din disperare, nu din aroganta, fiindcă daca pretinde ca e “de la servicii” si nu e, nici n-a fost vreodată, odata se scoala ta-su din rezerva, sau de pe unde o mai fi cuibărit, si-i trage o bătaie de nu-i mai trebuie machiajul întunecat pe care-l poarta zi de zi, ca sa-si umple ochii de vânătăi. Iar daca Ciolos însuși e SIE, well, e treaba lui Johannis ce face cu el si cu toata gasca de sub comanda premierului “Sau”.

 7. Domnule Rdu Tudor,va intreb pe dumneavoastra cum a ajuns ministru o absolventa de facultate de scara de bloc -a se vedea cv-ul doamnei pruna ,domnia sa a absolvit o facultate de drept neacreditata la privat la univ ecologica sunt sigur ca stiti scandalul din anii 90 cu a fabrica de diplome de la univ ecologica,programele de studii neacreditate a asteptat doi ani sa isi poata da licenta,..chair nu era in Romania un mare avocat, decan de barou sau un profesor universitar de drept ,un judecator….eu sunt student la drept in iasi si oricare dintre profesorii nostri ar putea fi un ministru mult mult mai bun si mai competent decat doamna aceasta cu apucaturi staliniste si care a dovedit o intelegere precara si extrem de limitata a democratiei si drepturilor omului..calitatea pofesionla a ministrului pruna se vede clar in moul in care domnia sa se raporteaza la drpturile omului si la exercitiul democratic in ansamblul sau,,modificari masive aLE CODULUI PENAL PRIN ORDONANTA DE URGENTA,RESTRAGERI DE DREPTURI preocupari pt proiecte de tip big brother ….
  oricum se spune ca atunci cand exista gauri negre si pete in cv, perioade incerte in activitatea profesionala,a unei persoane si corelat cu faptul ca respectiva persoana ajunge sa ocupe o functiei de mare putere ,am putea banuii ca au existat legaturi intre ea si serviciile de informati
  AA si sa nu uita ca sa citez un domn senator ,patriot de altfel..cum se zice corect guvernul soro sau ciolos

 8. “Sa ne lamurim”,serviciile care este,conduce Romanica.
  Asteptam indicatiile pretioase ale PPE/CE si ce-o mai fii. Rahat cu pruna rece.

 9. Nu stiu cine este Ovi cu “O” mare. Sau, ca sa fiu mai sincer, imi cam dau seama cine e……
  eu sunt ovi cu “o” si nu am mai scris la Radu pe pagina de circa 1 an.
  Cine e Raluca Pruna? Habar nu am! Dar taica-su a ‘lucrat” pe Orientul Mijlociu in anii’90. Se poate verifica treaba asta, era notificat si official.
  Deci….. este fiica tatalui sau! Cel putin!

Leave a Reply