Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, la Antena 3, că la Bolintin Vale avem de-a face cu un fenomen al interlopilor și al clanurilor de crimă organizată, iar dacă și instituțiile statului se află sub influența acestui fenomen situația e cu atât mai gravă.

“Ca idee generală, aș vrea să subliniez că România a rezolvat de mult timp problema conviețuirii interetnice, a respectului drepturilor minorităților. Pe de altă parte, încălcarea stării de legalitate poate conduce la astfel de tragedii. În al treilea rând, avem de-a face cu un fenomen de care atrăgeam atenția încă din 2011 asupra fenomenului interlopilor și al clanurilor de crimă organizată și care pur și simplu nu numai că fac inaplicabilă legea, dar calcă în picioare drepturile cetățenilor.

Dacă vreți, e și o problemă de suveranitate acolo. În momentul în care legea unui stat nu se mai aplică într-o comunitate locală, despre ce suveranitate mai vorbim? Noi trebuie să aplicăm legea acolo și toate instituțiile statului trebuie să concure pentru acest lucru. Dacă parte din aceste instituții sunt tarate de fenomenul de crimă organizată, de infracționalitate, lucrurile sunt și mai grave”, a spus Cătălin Predoiu.

Leave a Reply