Ministrul Justiției Tudorel Toader a declarat luni, la sediul instituției, că „ a venit vremea clarificărilor la DNA” în contextul scandalului din interiorul instituției în care se cere revocarea a doi procurori, iar aceștia sesizează CSM privind abuzuri, dar și în contextul înregistrărilor făcute publice cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Tudorel Toader a afirmat că susține lupta anticorupție, precizând că „lupta împotriva corupției nu înseamnă numai DNA”. Partea bună a scandalului de la DNA, spune ministrul, este că sunt scoase la lumină eventuale neconcordanţe.

„Eu cred că a venit vremea clarificărilor la DNA. Prin raportul acela, pe care l-am prezentat destul de amplu referitor la anchetarea modului de adoptare a OUG13, eu am tras un puternic semnal de alarmă vis a vis de activitatea DNA și am subliniat nevoia imperativă ca activitatea DNA-ului să se desfășoare în limite constituționale. Susținem cu toată convingerea continuarea luptei împotriva corupției, dar vă rog să reținem că lupta împotriva corupției nu înseamnă numai DNA, nu înseamnă numai aplicare de pedepse și condamnări. Deci înseamnă, în primul rând, prevenirea faptelor săvârșirii faptelor de corupție, urmând ca în urma penală să fie ultima soluție. Susținem și prin pachetul de legi privind justiția veți vedea că vom propune măsuri de consolidare a notei împotriva corupției”, a declarat Tudorel Toader.

Cu privire la recentele dezvăluiri, acțiuni din cadrul DNA, Tudorel Toader a anunțat că a sesizat Inspecția Judiciară a CSM, precizând că el personal, ca ministru al Justiției, nu poate spune dacă sunt sau nu adevărate.

„CSM are în curs procedura de verificare a respectivelor înregistrări”, a mai spus Tudorel Toader.

De asemenea, ministrul Justiției a explicat și faptul de ce a sesizat Inspecția Judiciară a CSM cu privire activitatea managerială a DNA și a Ministerului Public.

„Pentru că la cele două autorități n-au fost făcute evaluări de fond privind activitatea managerială din 2007, adică de 10 ani de zile. 10 ani de zile o instituție să nu fie verificată, să nu fie evaluată, nu știu dacă este tocmai în regulă, motiv pentru care am sesizat Inspecția Judiciară. Verificările sunt în curs de desfășurare. Aștept cu interes rezultatele. (…) Sper să se constate că nu avem o justiție selectivă. Sper să se constate faptul că sesizările, cauzele de urmărire penală au fost puse pe rol, soluționate cu celeritate. (…) Noi avem nevoie de o justiție dreaptă.”, a afirmat Tudorel Toader.

Ministrul Justiției a subliniat că susține lupta împotriva corupției, dar ca ministru al Justiției este „obligat” să nu vadă numai partea pozitivă.

„Sunt obligat să văd și partea negativă, să văd și faptul că mulți cetățeni, mulți români sunt arestați, sunt anchetați penal, sunt trimiși în judecată, ca ulterior să se constate că sunt nevinovați, ceea ce este o adevărată tragedie”, a mai afirmat Tudorel Toader citat de stiripesurse.ro.


https://www.luju.ro/magistrati/dna/plangerea-care-a-disperat-o-cititi-in-exclusivitate-plangerea-formulata-impotriva-laurei-kovesi-de-procurorii-dna-doru-tulus-mihaela-iorga-moraru-si-nicolae-marin-si-depusa-la-inspectia-judiciara-implicarea-in-mod-direct-a-conducerii-institutiei-in-anchet

 

18 COMMENTS

 1. Se constata ca dupa aia sunt gasiti nevinovati dar sa-mi fie cu iertare asta nu inseamna ca dosarele au fost prost intocmite,ca n-au fost aduse probe insuficiente in general ca procurorul este de vina.E clar ca o pondere f.mare o are si judecatorul,poate chiar mai mare.Intervin mereu factori externi nu mai precizez care,exemple au fost suficiente,care sa conduca la interpretari bizare ale legii iar verdictele au fost de-a dreptul scandaloase.Judecatorii nu ne preocupa,doar procurorii,in special cei din DNA ? Ce e mizeria asta ?

 2. Jos cu Buha! Nu ea reprezinta JUSTIȚIA ! Este incompetentă, coruptă și a compromis grav instituția şi statutul de magistrat. Ea ar trebui supusă testului poligraf să afle şi limbricii protestatari care se tot anticorup de dragul și la ordinul umflatei, ale cui interese le apară…!?!

  • România ca hartă o găseşti şi la sediul wc dar nu tot poporul/cetăţenii români sunt la wc sau de partea mizeriei prin manipulare! Rămâi sănătoasă la poala sfintei icoane poleită cu aurul bisericesc fals pentru statuia nedemnă! La nivelul ţării nicio realizare pe această linie/se motivează ”nu prevede legea dar LG.61/91 şi nu numai această lege, arată altceva faţă de ceea ce scot mulţii pe guri!

  • Inca o enormitate marca @Carmen. Nu confundati o institutie cu persoana care o conduce vremelnic. Nu vorbi in numele Romaniei.

 3. E incredibil până unde se poate merge cu ilegalităţile! Dacă legea salarizării trebuie să intre in practică de la 1 ianuarie 2018, cum să fie pusă în practică cu 6 luni înainte?! Cum e posibil ca pentru ”mocirla politic”ă şi a numiţilor politic în funcţii cărora li se dublează sau triplează salariile să nu se respecte legea?!
  Democraţie prin perpetuarea şi menţinerea ilegalităţilor aici în ţară!
  De unde aţi mai copiat această reformă cu ilegalităţi puse în practică înainte de intrarea legii în funcţiune!?
  Poate spune cineva dacă sunt pedepse pentru fapta în sine!?

 4. Si eu sunt in asentimentul antenei3 ca neaparat trebuie indepartati luptatorii anticoruptiei si pusi oameni supusi mafiei transpartinice dragnea-tariceanu-basescu! De ce dorneanu poate sa lupte impotriva anticoruptiei alaturi de antena3? Kovesi de ce nu vrea? Jos cu ea si trebuie pus ceva asemanator lu dorneanu, adica pe serban nicolae, sau ” alta intrebare” Prin eradicarea anticoruptiei adica Kovesi sau Lazar si punerea slugilor trinomului dragnea-tariceanu-basescu coruptia nu va mai exista in tara asta! Incet incet nici nu va mai fi nevoie de institutii dinacestea care sa isi tot vare coada in afacerile politicienilor cinstiti si ortodocsi suta la suta ca pomohaci!

 5. Antena 3 este in razboi cu LLK din motive de procese cu ea,trecut tulbure pe vremea cand Basescu ii impunea anumite dosare,e o chimie nasoala intre A3 si LLK ca sa o luam pe scurtatura.Pe de alta parte ea ar putea sa-l bage pe Basescu la parnaie,i-a deschis dosare lui si apropiatilor…Asta nu i-ar nemultumi,dimpotriva,i-ar relaxa f.mult pe antenisti,s-ar simti cumva razbunati pt patronul lor…Aici nu-mi explic eu cum sta treaba.Dorinta de a-l vedea pe Basescu bagat in instante cu dosare grele si-a pierdut din amploare ? Linia intai a Frontului Anti Basescu a cedat in fata maruntei si meschinei satisfactii de a o vedea pe LLK scoasa din DNA ? Scoasa unde ? La Bruxelles s-ar simti infinit mai bine…Ce ar castiga DNA prin plecarea ei ? Va veni un om al PSD+ALDE care sa le palmeze infractiunile ? Asta ar insemna ca Romania si omul simplu pierd cel mai mult.Nu cred ca asta doresc,e o mare dilema pentru mine aceasta virulenta cu care este ea atacata.Pana la urma n-a facut decat sa execute ordinul expres dat de Basescu cel care azi se considera si el o victima a ei !!! Chiar asa ?

Leave a Reply