Ministrul Muncii Marius Budai a postat un mesaj pe Facebook :

Președintele Iohannis este o reclamă la un film de groază, care va rula în toată România dacă domnia sa câștigă alegerile și își pune „guvernul meu.”

Se fac în curând doi ani de când președintele tot amenință că nu vor fi plătite salariile și pensiile.

Ar fi două explicații pentru aceste ieșiri cu recidivă: ori domnia sa suferă de sindromul drobului de sare, caz în care se recomandă ceai de tei împreună cu un concediu de odihnă prelungit; ori zgândăre fundul unui ceaun uscat în speranța că va mai aduna niște firimituri electorale.

În primul caz, nu este apt să conducă nici măcar o scară de bloc, în al doilea, dă dovadă de nepăsare față de români și de consecințele pe care astfel de declarații iresponsabile le au asupra oamenilor și a mersului economiei.

Însă, vă spun sincer, eu nu cred că cele două variante de mai sus sunt adevărate! Cred că adevărul este mult mai grav.

Cred că, prin aceste declarații, domnul Iohannis vrea să pregătească opinia publică pentru un val de amputări ale veniturilor populației, pe care opoziția le va face dacă pun mâna pe putere.

Și vă spun și de ce vor comite aceste amputări ale salariilor și pensiilor: pentru că vor putea astfel să-și justifice, în mod cinic, eternul discurs cu „greaua moștenire”; pentru că în afară de tăieri nu știu să facă nimic altceva, nu au un plan, o strategie, un program de guvernare; și pentru că ei nu cred că românii merită salarii decente și că pensionarii trebuie să aibă bani de alimente și de îngrijiri medicale.

Domnule Președinte Iohannis, în timp ce dumneavoastră ne numărați miniștrii, noi suntem mai modești și numărăm creșterile de pensii, de salarii, zecile de mii de km asfaltați, miile de localități care au primit apă și canal. Fiecare numără ce poate.

Păcat, însă, domnule Iohannis, că după cinci ani în cea mai înaltă funcție în stat tot nu cunoașteți legile țării. De exemplu, aceea că un ministru demisionar nu-și poate delega atribuțiile și că el trebuie înlocuit de îndată cu un interimar. De îndată, domnule Președinte, înseamnă de îndată. Nu într-o săptămână.

Multă lume mă întreabă: avem motive să ne temem? Sunt în siguranță pensiile și salariile?

Vă spun, da! Aveți motive să vă temeți, pentru că dacă domnul Președinte va primi ce își dorește — un nou mandat și „guvernul meu” — prima grijă va fi să pună în practică o masacrare a veniturilor populației. Nu pentru că nu sunt bani, ci pentru că așa cred ei că e bine, ca românii să aibă venituri mai mici.

Dar, atâta timp cât PSD va guverna această țară, și atâta timp cât veți da votul corect, vă garantez că salariile și pensiile vor fi plătite mereu la timp, până la ultimul leu. Și așa, domnul Președinte Iohannis va rămâne doar o reclamă repetitivă la un film pe care nu va veni nimeni să-l vadă.

3 COMMENTS

 1. Se pare ca Merkel insasi a telefonat in Italia.
  Asa cum miscarii 5stele din Italia i s-a poruncit sa faca orice pt a scoate “populistii” lui Salvini de la guvernare si a da drumul la barcile cu africani catre Europa, asa si lui Johannis i s-a promis ceva daca da jos guvernul populist.

  Lui Conte is s-a dat la schimb iertarea de catre comisia europeana a procedurii de infringement pt depasirea deficitului bugetar. Conditia era ca sa se alieze cu Partido Democratico PD, alungati de POPOR prin vot in martie 2018 din cauza unei guvernari a austeritatii.
  Pe placul Germaniei este si numirea ca Comisar European a unui fost premier al guvernarii PD, Gentiloni.
  https://www.compact-online.de/merkel-versprach-italien-schuldenhilfe-wenn-salvini-stuerzt/

  Nici ce se intampla in UK nu e strain de masinatiunile Merkel-UE.
  Ce ne mai miram de marionetele de pe la noi? (Johannis Ponta)

Leave a Reply