In urma disensiunilor privind ordonanta de urgenta pentru salarizarea personalului bugetar, ministrul Muncii Ana Costea a demisionat.

‘Am acceptat astăzi demisia doamnei ministru Claudia-Ana Costea, care mi-a fost înaintată în cursul acestei zile. În perioada imediat următoare voi înainta domnului preşedinte Klaus Iohannis o propunere pentru funcţia de ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice’, anunţă premierul Cioloş.

10 COMMENTS

 1. Incalca directivele UE si FMI. Se mai indoieste cineva ca acesta nu este guvernul Romaniei ? Au fost mandatati sa le scoata din cap romanilor dorinta de bunastare, crestere de salarii si pensii. Doar mana intinsa. Iata ca lasitatea si teama partidelor ne costa din nou. Cu o floare, Tariceanu, nu se face primavara.

 2. Se pare ca este singura care nu provine din mediu corporatist, nu are creierul resetat si este o fiinta cu bun simt.

  • S-a prins in ce vagabontzeala a fost angrenata de trupa lui Iohannis si s-a gandit ca a fost bagata la sacrificiu iar daca mai ramane,toate oalele se vor sparge, in primul rand, in capul ei.

 3. asteptam si demisia lui ciolos. cel mai bine pentru tara ar fi demisia lui ciolanis, motive sunt suficiente. sau poate ca si “tinerii frumosi si liberi” de pe net ar trebui sa stea cu taxiul in gura, pardon cu smerenia, sa ne arate ca inteleg cat de dobitoci sunt si cum au reusit sa distruga, ca de obicei, ceeea ce mergea spre bine afectand milioane si milioane de romani ramasi ca tantalai sa-si accepte, ca pe vremea regimului basescu-blaga-boc, soarta stabilita de un tantalau de cotroceni si nemernici de brixelees in aplauzele mass medie nesimtite.

 4. Ar trebui insistat pe acest subiect care ne dezvaluie clar la ce mecanisme ocult-mafiote apeleaza sistemul. E sinistru ce politica de guvernare avem – un ministru e silit sa execute impotriva vointei sale directive intocmite de un grup restrans din apropierea premierului. Fiind vorba de cancelaria sa, nu pot fi dubii ca premierul Ciolos stia de cacealmaua OUG-ului de salarizare.
  Daca nu era dna Costea un om integru si de bun simt, avand curaj sa se opuna, ordonanta era acum adoptata. Imi inchipui la ce presiuni a fost supusa din partea trepadusilor din cancelarie, colegi ministri si premier.

  • Toti sunt “desteptii” lui Iohannis si impreuna cu el (“desteptul” shef) se opintesc sa bage tara in recesiune.

 5. Interesant este ca si ministrul francez al Muncii si-a dat demisia prin Martie, cred, in aceleași condiții ca si madam Costea si, după credința comentatorilor francezi, in scopul de a șterge din efectele negative ale măsurilor luate de guvernul Valls in domeniul salarizării. In Franța, însă, ministrul demisionar (tot o doamna) n-a fost împiedicat sa țină conferința de presa explicativa iar tinerii frumoși si liberi francezi nu s-au privat nici ei de protestele pe care demisia “curajoasa” a ministrului trebuia, probabil, sa le anuleze. Daca Ciolos urmează mai degrabă modelul francez decât pe cel german ar fi bine sa ne uitam si înspre Paris, nu doar spre mult zgâlțâită “axa” Washington-Londra-Berlin, poate așa ne vom lămuri care-i ținta guvernului tehnocrat-daca mai intereseaza pe careva chestiunea, bineînțeles.

Leave a Reply