Contrabanda cu zeci de produse, spargeri de banci, furturi masive in teritoriile ocupate, plus sponsorizari din partea unor fundatii islamiste Sunnite. Acesta e tabloul incredibil al finantarii permanente a celei mai sangeroase organizatii teroriste din istorie. 
joe dunford
Gruparea Stat Islamic (SI) poate conta pe circa 3 miliarde de dolari pe an datorită traficului de droguri, arme, opere de artă și contrabandei cu petrol, a afirmat miercuri responsabilul italian pentru lupta antiteroristă, relatează AFP.
‘Este vorba despre un trafic care necesită o rețea vastă de complicități externe, care interacționează cu economia așa-zisă reală prin intermediul paradisurilor fiscale și al rețelelor de transfer de bani’, a afirmat Franco Roberti, procuror național antimafia și antiterorism.
Responsabil pentru lupta împotriva mafia, Franco Roberti a primit și portofoliul combaterii terorismului, din cauza faptului că legislația specială introdusă pentru combaterea Cosa Nostra în Sicilia sau Camorra la Napoli – care presupune interceptări și confiscări de bunuri – a fost considerată bine adaptată pentru lupta împotriva terorismului.
Există ‘legături tot mai strânse între organizații criminale de tip mafiot și terorismul internațional, care are nevoie de bani la discreție, arme, documente false, structuri logistice pe care aceste organizații sunt perfect în stare să le furnizeze’, a subliniat Franco Roberti, în cadrul unei conferințe pe această temă la Roma.
Salah Abdeslam deţinea documente despre un centru de cercetare nucleară din Germania
Salah Abdeslam, principalul suspect al atacurilor din noiembrie 2015 de la Paris, deţinea documente despre centrul de cercetare nucleară Juelich din Germania în apartamentul său din Molenbeek, în Bruxelles, a relatat joi presa germană, citată de Reuters, DPA şi EFE.
   Centrul german Juelich se află în landul Renania de Nord-Westfalia, în apropierea frontierei cu Belgia, iar aici sunt depozitate deşeuri nucleare. Centrul a anunţat într-o declaraţie de presă că nu există indicii cu privire la vreo ameninţare şi că se află în contact cu autorităţile din domeniul securităţii şi cu autoritatea de control nuclear.
   Grupul Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) a citat surse din cadrul comisiei de control parlamentar, ale cărei reuniuni sunt confidenţiale, care au declarat că şeful agenţiei de informaţii interne a Germaniei (BfV), Hans-Georg Maassen, a spus la sfârşitul lunii martie în faţa comisiei formate din nouă membri că Abdeslam deţinea aceste documente. Sursele au mai declarat că Maassen ar fi spus comisiei, însărcinată cu monitorizarea activităţii agenţiilor de informaţii germane, că printuri ale unor articole de pe internet şi fotografii ale preşedintelui centrului de cercetare nucleară de la Juelich, Wolfgang Marquardt, şi ale celorlalţi membri ai comitetului director al centrului au fost găsite în apartamentul lui Abdeslam.
   Potrivit RND, nu este clar dacă Maassen a transmis aceste informaţii Cancelariei germane sau Ministerului de Interne. Grupul media relata totodată că mai mulţi membri ai Bundestagului (camera inferioară a Parlamentului german) şi un expert în terorism de la BfV au declarat că erau la curent cu această situaţie şi că Maassen îi informase cu caracter confidenţial. Contactate de Reuters, nici Bfv, nici BND (serviciul de informaţii externe al Germaniei) nu au comentat informaţia publicată de grupul german RND, precizeaza Agerpres.

10 COMMENTS

 1. Intrebari:
  – cui vinde ISIS petrol? de ce nu sunt anihilati cei care cumpara de la ISIS?
  – aliatul de baza al SUA in regiune (pe langa Israel) e Arabia Saudita. “Sponsorizarile” sunnite vin de la wahabittii din Arabia Saudita. De ce SUA ii ajuta pe Sauditi in razboiul cu shia din Yemen si nu ii preseaza sa anihileze propriile grupari sunnite?

  Stiti cumva, d-le analist?

  • Cui vinde Daesh petrol? Lui Erdogan cel bun care a dat jos un avion rusesc – Trăiască!
   De ce SUA nu presează Arabia Saudită? Pentru că TOATE afacerile saudite trec prin firme americane. Doar nu vrem o nouă criză în America…

   • Pai vezi cat e de simplu … pana si noi stim acest lucruri! E clar ca eliminarea Daesh nu este cea mai importanta pentru SUA, agenda e alta.

    Si imi aduc aminte de zicala lui nea Bush “You are either with us, or you are with the terrorists!”. Yeah, right! I-a durut undeva pe sauditi. Familia bin Laden, prieteni buni cu familia Bush (i-au scos din tara imediat dupa 9/11). Obama care se inchina in fata regelui saudit … wft?!

    Obama se inchina: https://www.youtube.com/watch?v=Fd425zfw5Ew
    Bush de manutza: https://www.youtube.com/watch?v=3QXcYupmaEY

    Intretimp, cu idei parca luate din cartile Daesh, unii sunt bagati in inchisoare si biciuiti (chiar decapitati daca se poate) pt. niste bolguri: Saudi Arabia Reduces Poet’s Sentence From Beheading To 800 Lashes, http://www.mintpressnews.com/213472-2/213472/

    • ISIS este opera CIA si Mossad, teroristii daesh omorand cu precadere musulmani si crestini in tarile din Orientul Mijlociu pe care USA si Israelul vor sa le destabilizeze si sa le democratizeze dupa modelul Iraq si Libia.

 2. Multumim din suflet cretinului-sef obama pentru minunata primavara araba, pentru incercarea de destabilizare a siriei si pentru abandonarea irakului in mainile islamistilor.datorita acestui minunat capsor negru lumea araba a scapat de cativa dictatori absolut necesari pentru a tine in frau acesti oameni “primitivi”.si tot datorita lui s-au pricopsit altii cu ei pe cap.de departe CEL MAI PROST presedinte din istoria sua.

  • ”Dictatori necesari”?… Totuși.
   Altfel da – Obama poate fi cel mai slab președinte american. Măcar cel mai… suplu.

   • Da, dictatori necesari.lumea araba in general e condusa de dictatori.familia regala saudita sau iordaniana, emirii din eau, bahrein, kuweit, regimul din iran.momentan la grdul de civilizatie pe care il au asa pot fi condusi.unde au fost scapati din mana au aparut sute de mini dictatori.plus ca toate statele din orientul mijlociu sunt artificiale cu granite trasate cu rigla la impaftirea imperiului otoman dupa 1 ww.in aceleasi granite au fost prinse popoare care aveau religii, limba, traditii total opuse.

 3. cam multe comentarii antiamericane pana acum. cred ca sunt pro-rusi toti sau pesedei? sau poate ca inteleg ceea ce altii cu obama in suflet se fac ca nu inteleg.

 4. mai este oare cineva intreg la minte sa nu inteleaga ceea ce se vede si din satelit?
  cine a inventat isis?

Leave a Reply