“Din punctul meu de vedere, Regulamentul de sporuri în Sănătate trebuie revizuit. Nu este normal ca un doctor de la Fundeni să aibă un venit mai mic decât un doctor de la Băileşti, doar pentru că acolo s-au acordat sporuri mai mari, după cum nu e normal ca secretara să aibă, în continuare, sporuri mai mari decât medicul. Asta se întâmplă, din păcate, în continuare, în foarte multe spitale. Nu este necesară amendarea Legii salarizării, ci a Regulamentului de sporuri, unde sperăm ca sindicaliştii care îi reprezintă pe cei din sectorul medical sa fie de acord cu variante corecte de salarizare şi nu să urmărească doar interesul categoriilor de personal pe care le reprezintă şi să rămânem în situaţia în care venitul unui muncitor fără studii superioare depăşeşte, uneori cu 100%, venitul unui profesor, de exemplu, iar in alte cazuri scade de la 1500 la 1300 venitul unuia care chiar interferează cu pacientul. Asta pentru că ne dorim o lege aşezată pe principii corecte, chiar dacă cei vizaţi direct ar vrea să fie aşa, dar să nu li se aplice lor”, a scris ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu, pe Facebook.

Ministrul Muncii arată că s-a lucrat la o “lege cadru” a salarizării în minister, însă, pentru cazurile excepţionale cum ar fi sănătatea, unde “îngrijitoarea lucrează printre bolnavi şi are o meserie, în mod evident, mai riscantă, dar al cărei risc nu îl pot aprecia cei care elaborează o lege cadru, ci doar specialiştii din instituţii cu atribuţii”, s-a luat decizia ca ministerele de resort, în acest caz Ministerul Sănătăţii, să elaboreze un “Regulament de sporuri”. Lia Olguţa Vasilescu transmite că nu au cum să decidă cei din Ministerul Muncii sau Parlamentul României ce specializare e mai importantă şi merită mai multe sporuri.

“Am aşteptat încă din luna septembrie a anului trecut Regulamentul de sporuri, dar nu se putea ajunge la nicio soluţie cu sindicatele. Când se negocia cu reprezentanţii medicilor, ei solicitau sporuri mai mari pentru medici şi raportate la noul salariu, când se discuta cu cei care reprezintă personalul TESA, aceştia cereau sporuri mai mari pentru această categorie şi mai mici pentru medici, motivând că “oricum, le-au crescut salariile”. Discuţiile au fost purtate până în ultima săptămână din martie, fără a se ajunge la vreun compromis în privinţa Anexei 10, care a fost solicitată de sindicate, pentru ca, apoi, tot sindicatele să ceară eliminarea ei, iar azi, să ne transmită că o vor din nou. Ca la români! Pentru că exista riscul de a nu se mai putea plăti deloc salariile în aprilie, în absenţa unui Regulament de sporuri şi în condiţiile în care mai era doar o săptămână pentru calcularea noilor salarii, Guvernul şi-a asumat să adopte Regulamentul de sporuri în ultima formă discutată cu sindicatele, adică fără Anexa 10”, scrie ministrul, pe Facebook, citata de Mediafax.

 

5 COMMENTS

 1. Ministerul nemuncii si zapacirii populatiei se ocupa de punerea in forma juridica romaneasca a unor concepte experimentale ale unui om care a trecut pe la munca doar cateva luni.in rest a fost aplaudac la partide si plimbator de sacose. Exlerimentul seama a cu:

  Legile lui Edward Aloysius Murphy Jr

  1. Dacă nu poţi să uimeşti lumea cu inteligenţa ta, zăpăceşte-i pe toţi cu tâmpeniile tale!

  2. Ziua în care decizi să mănânci sănătos este ziua în care colegii tai aduc prăjituri la serviciu.

  3. Dacă, dupa mulţi ani, te decizi şi arunci ceva ce nu ai folosit demult, nu vor trece nici trei zile şi vei avea absolută şi urgentă nevoie exact de acel obiect!

  5. Dacă azi e a patra zi la rând când nu ai avut chef de muncă, mâine e vineri.

  6. Dacă ai ajuns mai devreme, acţiunea se va anula. Dacă ai ajuns la timp, va trebui să aştepţi.
  Dacă ai venit târziu, e prea târziu.

  7. Când formezi un număr de telefon greşit, nu sună niciodată ocupat.

  8. Probabilitatea ca cineva să te privească este direct proporţională cu prostia pe care tocmai ai făcut-o.

  9. Râzi şi lumea va râde cu tine, sforăie şi vei dormi singur!

  10. Politica este arta de a obţine voturi de la săraci şi fonduri electorale de la bogaţi, promiţându-le unora protecţia faţă de ceilalţi.

  11. Cel care râde la urmă, probabil nu a înţeles gluma.

  12. Când oamenii sunt liberi să facă ceea ce vor, de regulă se imită unul pe altul.

  13. Dacă îi spui şefului că întârzii la muncă deoarece ai avut o pană de cauciuc, în dimineaţa următoare vei avea o pană de cauciuc.

  14. De obicei, acel sfat al mamei pe care îl ignori se doveşte a fi cel mai bun sfat pe l-ai primit vreodata de la ea.

  15. Când avionul în care eşti are întârziere, avionul la care trebuie să te transferi soseşte întotdeauna la timp.
  Olguta te iubim si asteptam sa obosesti.deja ai inceput sa oftezi!

 2. “Pentru că exista riscul de a nu se mai putea plăti deloc salariile în aprilie, în absenţa unui Regulament de sporuri ”

  Poftim? Si s-a gandit ca decat deloc mai bine scazut pentru cateva zeci de mii?

  Si din martie pana in aprilie, ca sa nu spun din iulie anul trecut, ca nu s-a schimbat nimic de cand Dumitru Coarna facea scandal in Parlament ca scad sporurile, nu s-a reusit schimbarea lui “maxim 30%” in 50-100% cum era inainte? Parca spunea ca are cei mai buni secretari de stat din guvern, la ministerul Muncii!

Leave a Reply